Found a bug?

Receive notifications?

Do you want to receive notifications?

Notifying Pim

Escape Weekly 29 - 2017

We knijpen er een weekje tussenuit. Geen nood, de site blijft gewoon doordraaien, maar volgende week een keer geen Escape Weekly. De week erop zijn we er gewoon weer voor jullie. Net zoals deze week, want deze Escape Weekly barst weer bijna uit z'n voegen! Veel escape plezier allemaal!

Nieuws

 • We hielden het al zo'n jaar in de gaten, maar van de week was er dan eindelijk concrete informatie. Wellicht heb je ons nieuwsbericht al gelezen, maar vanaf 6 september zal The Big Escape te zien zijn op NPO 3. In dit programma gaan twaalf bekende Nederlanders met elkaar de strijd aan in grote escape rooms. We zijn benieuwd! Inmiddels is er overigens ook al de eerste kritiek. Leden van D66 en de VVD twijfelen of de programma's voldoen aan de mediawet.
   
 • Goed nieuws voor de inwoners van Rotterdam en omgeving: Er komt een vestiging van Sherlocked in Rotterdam! In de kelder van de Arminiuskerk om precies te zijn. In eerste instantie zullen hier ook The Architect en The Vault verschijnen, maar dan met een Rotterdams sausje. Daarna is het plan om een derde nieuwe kamer (in de toren van de Arminiuskerk) te bouwen. De komende dagen zullen ze een crowdfunding campagne starten.
   
 • The Escape Artist in Amsterdam is geopend en hun The Asylum en The Apple Of My Eye kamers zijn nu te bezoeken! Wie is er al geweest?
   
 • In Breda hebben de escape room eigenaren van Escape 48, Escaperoom 076, Escape Room Breda, Lot66 en This Is Escape samen Het Escaperoom Collectief gevormd. Zo hebben ze onder meer dan 70.000 huishoudens een krantje verspreid. Hier vind je informatie over de escape rooms en waardebonnen voor bijvoorbeeld een gratis drankje bij je boeking. Leuk dit soort iniatieven!
   
 • Escape Room The Game is druk bezig met de voorbereidingen voor de virtual reality set van hun populaire spel Escape Room The Game. Zo waren ze onlangs opnames aan het maken bij Breakout Rotterdam. De VR set zal een VR bril en twee mysteries bevatten (Submarine en Behind Enemy Lines), zal 24,99 euro gaan kosten en vanaf 1 september verkrijgbaar zijn. We zullen hier binnenkort nog wat dieper op ingaan!
   
 • En als we het dan toch over VR hebben. De mensen van VR Escape Room TIME komen ook met iets nieuws. Vanaf vandaag presenteren ze een nieuw spel genaamd Operation Mindfall. Dit is een citygame waarbij verschillende teams gewapend met een speciaal koffertje en een tablet door de stad opdrachten moeten voltooien. Denk hierbij aan raadsels en puzzels die op diverse punten in de stad te vinden zijn. Van mini-games tot het kraken van een Augmented Reality (AR) kluis. Onderweg krijg je hulp van special agents die met hulp van AR tot leven komen. Red jij de wereld van een gevaarlijk virus? Meer info zal later vandaag te vinden zijn op de website van VR Escape Room Time.
   
 • Escape room De Binnenpoort is nog steeds druk bezig met de verbouwing. Nu hebben ze echter een datum. Ze gaan uiterlijk 1 oktober open.
   
 • Bij Escaperoom Eindhoven zijn ze ook nog druk aan het verbouwen voor hun nieuwe kamer.
   
 • Prison Escape in Breda heeft een video online gezet waarbij ze ex-deelnemers aan het woord laten over hun ervaring. Daarnaast maakte Al Jazeera een item over Prison Escape wat inmiddels al bijna een miljoen keer bekeken is. Niet slecht :)
   
 • The Circle Real Life Gaming / 0318 Veenendaal heeft een filmpje gemaakt om de mensen te bedeanken die het afgelopen half jaar hebben meegewerkt aan de realisatie van The Circle. Mooi om te zien hoeveel werk er nu eigenlijk in gaat. We zijn er pas geweest, en hoewel er nog wel wat puntjes op de i moeten, waren we zeer te spreken over de nieuwe locatie en escape room!
   
 • Bij The Great Escape in Zwolle heeft een kersvers bruidspaar hun daggasten laten opsluiten, om vervolgens aansluitend de bruiloft in de bar van The Great Escape te vieren. Briljant idee toch? Benieuwd hoe dat er aan toe ging? Lees dan dit artikel.
   
 • De zomerbar in Edegem wordt verrijkt met een mobiele escape room op het terrein van Kaffée Allée. Je moet binnen 30 minuten uit een kleine caravan proberen te ontsnappen. Je kan er tot eind september terecht. 
   
 • Het Scriptorium is nu ook te spelen in het Engels.

Acties & Kortingen
Naast het steeds wisselende aanbod aan escaperoom aanbiedingen en kortingen op GroupOn hebben we de volgende kortingen en acties gevonden.
 • Toffe Dag is al weer bijna vijf jaar actief bij Beej Mooren em om dat te vieren hebben ze in augustus en september een actie waarbij je maar 10 euro per persoon betaald voor bijvoorbeeld Escape House Horst
   
 • Escape 48 uit Breda heeft een raadsel gepost op hun Facebook. Met het goede antwoord maak je kans om met 2 personen gratis te spelen. Winnaars worden 22 juli bekend gemaakt en maximaal 5 personen maken kans.
   
 • Bij Escape Room 040 in Eindhoven krijg je nu tot 19 augustus 20% korting als je de code HOLIDAYESCAPE gebruikt.
   
 • Bij Escaperoom Alkmaar zijn ze op zoek naar testers voor hun nieuwe kamer. Er is geen vastgestelde speltijd en in deze testfase is de kamer alleen nog in het Engels speelbaar. Als je je voor 24 juli opgeeft via [email protected] kun je spelen met 15% korting.
   
 • Als je de kortingscode [bijnavakantie] gebruikt bij The Great Escape krijg je tot en met zondag 15 euro korting. Verder houden ze een wedstrijd op Facebook. Tot en met 18 augustus postten ze elke week een puzzel of opdracht waarmee je korting kan winnen. Breinkraker #2 staat inmiddels online. 18 augustus worden alle scores opgeteld en dan maak je kans op een gratis escape room en een vr plank experience. Puzzelen en nog prijzen winnen ook. Klinkt goed!
   
 • Wil jij samen met 7 vrienden uit het net geopende Jachthuis in Genemuiden ontsnappen? Tag ze dan in dit bericht, deel het vervolgens en like hun Facebookpagina.
   
 • Wil jij een escape room (of een van de andere activiteiten) van Toffe Dag winnen? Tag dan je vrienden in dit bericht en maak kans op een groepsuitje voor 10 tot 20 personen.
   
 • Bij The Escape Hunt Experience in Maastricht krijg je tussen 15 juli en 23 augustus 10% korting op alle escape rooms. Gebruik daarvoor de code SUMMEREH17.
   
 • Van 9 juli t/m 27 augustus 2017 betaal je nu slechts 89,95 per kamer bij Escape Room Limburg. Daarnaast worden onder de deelnemers nog prijzen verloot. Meer weten?
   
 • Een escape uit de Dakar Challenge van Escape Rooms Coronel winnen? Tag vijf vrienden in dit bericht en wie weet ben jij de gelukkige winnaar.
   
 • Van 15 juli t/m 27 augustus is het wel heel goedkoop escapen bij Escape Uden. Ze hebben deze zomer een actie waarbij je doordeweeks slechts 10 euro per persoon en in het weekend 12,50 euro per persoon betaald.
   
 • Otterlo Events verloot elke maandag een tijdslot onder hun volgers voor maximaal 10 personen. Like ze op Facebook en tag iemand in dit bericht.
   
 • The Escape Hunt Experience Eindhoven geeft voor alle woensdagen in juli en augustus maar liefst 50% korting. Je hoeft alleen maar de code SUMMER17 te gebruiken en hier te boeken.
   
 • Eindexamen gedaan en zin in een escape room? One Hour Lockup heeft een mooie actie voor geslaagden. Gebruik de code GESLAAGD of  EINDELIJKBENIKSLIM en je krijgt een gratis drankje naar keuze voor de hele groep en een cadeaubon met 25 euro korting op je volgende One Hour Lockup bezoek. Geldig tot en met 31 juli!
   
 • Bij Escape Centrum Limburg krijg je 10% korting op woensdag, donderdag of vrijdag als je geslaagd bent. Wel je cijferlijst/diploma meenemen!
   
 • Ook Escapetales geeft 10% korting voor geslaagden. Gebruik de kortingscode GESLAAGD bij het boeken. Neem dan wel even je rugzak mee dan zorgen ze bij EscapeTales nog voor een kleine verrassing.
   
 • TimeTrip staat weliswaar te koop maar ze hebben ook nog enkele leuke acties lopen. Houd je van een gokje? Dan kan je elke donderdag met een dobbelsteen gooien voor korting. Gooi 1 en je krijgt 10% korting, gooi 6 en je krijgt 60% korting. Je moet hier wel #RollTheDice voor invullen bij je reservering. Je kan ook 75% korting winnen door het raadsel van dit bericht op te lossen en datzelfde bericht te liken en te sharen. Beide acties zijn niet te combineren.
   
 • Escape This Room in Utrecht heeft ook twee acties lopen deze zomer. Kleine groepen krijgen 40% korting en iedereen kan 20% korting krijgen met de code 'zomerkorting20'. Overige details zijn hier te vinden. 
   
 • Gebruik de kortingscode [FBWINACTIE] bij Emmen Escapes voor 10 euro korting op De Kluis.
   
 • Bij TimeQuest in Luxemburg hebben ze nu speciale prijzen voor de doordeweekse ochtenden. Als je daar maandag tot en met vrijdag tussen 10:00 uur en 12:00 uur gaat spelen betaal je slechts 20 euro per persoon.
   
 • Bij 250 volgers op Instagram geeft Mystery House Valkenburg een escape weg. De winnaar kan met een groep van maximaal 6 personen de nieuwe Asylum Revealed kamer komen spelen.
   
 • Escape Room Elst is eindelijk open en daarom betaal je voor 2-5 personen van maandag tot en met vrijdag nu tijdelijk 68 euro in plaats van 88 euro en van vrijdag tot en met zondag 83 euro in plaats van 103 euro.
   
 • Bij 600 likes geeft Escape Room 0345 een gratis escape weg. Winnen? Like hun Facebook pagina en tag je vrienden in dit bericht.

Vacatures
Dat was het weer voor nu. Zelf nog nieuws, acties, kortingen of vacatures gevonden? Laat het ons vooral weten!

Mentioned escape rooms

Backspace Escape Rooms Breakout Rotterdam Clocked-Up Escape 48 Breda Escaperoom040 Escape Room 076 Escape Room Breda Escape Room De Binnenpoort Escaperoom 0318 Veenendaal Escaperoom-Alkmaar Gajes in de Bajes Utrecht Lot66 Next Level Escaperoom Eindhoven Prison Escape Breda Salon Van Weleer Sherlocked The Circle Escaperoom The Escape Artist The Great Escape This is escape Breda Toffe Dag VR Escape Room Time

Discounts

Post the first comment

Login to reply