Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Our website is also available in English. Change language

Het Gesticht

Gent , België

Nu gesloten

60 minuten

6 - 15

12 jaar

Lees reviews

Meer over Het Gesticht

Deze escape room is niet zomaar een escape room. De dokter van dit gesticht heeft ‘recruits' nodig om deel te nemen aan zijn experiment die maximaal 90 minuten duurt. Eén groot team, opgesplitst in verschillende groepjes, die elkaar meer dan ooit zullen nodig hebben. De dokter heeft namelijk een groot probleem: zijn gezin lijdt. Ze hebben verschillende fobieën waaraan ze ten onder gaan. Ze worden gek en daar wil de dokter iets aan doen. Hij weet zeker dat hij deze keer de ultieme oplossing heeft, maar vertrouwen jullie hem? Zijn jullie bereid om aan dit experiment deel te nemen?


Thema's

Inrichting

Thriller

Eigenschappen

Airco aanwezig

Geschikt voor zwangeren

Rolstoelvriendelijk

Epilepsie risico

NLEN

Eetgelegenheid

Drankgelegenheid

Escapetalk.nl statistieken

3 likes

53 bezoekers

Gebaseerd op escapetalk.nl bezoekers

Website

Bezoek website

Adres

Blekerijstraat 75
9000, Gent
België

Route

Route

Media

Kosten berekenen

Aan de prijzen vermeld op deze website kunnen geen rechten worden ontleend aangezien deze te allen tijden kunnen wijzigen.

BEFEB Cadeaubon Te besteden bij 113+ kamers

11 reviews

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van je deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

Schrijf een review

Groot en uniek!

We speelden deze kamer met een groep van 12 personen. Hierdoor werd niet de volledige kamer benut, maar dat was ook helemaal niet nodig. De grote groep werd in meerdere subgroepen ingedeeld en er was meer dan genoeg te doen voor iedereen! Op geen enkel punt kwam je in een dood gat te zitten! Zelf wanneer je moest wachten op andere deelnemers was je nog steeds bezig met het oplossen van raadsels.

De kamers waren mooi aangekleed, bevatten toffe raadsels en enkele leuke verassingseffecten. Hier en daar een gebruiksspoor, maar ik vind toch dat deze kamer al een lange tijd meegaat in een zeer goede staat! En dat mag toch wel even gezegd worden.

Kortom, superleuke & unieke Puzzle Escaperoom! Meer van dat!


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 8.5


Gespeeld in april 2023

Gespeeld met 12 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Origineel
 • Spannend
 • Verhaal
 • Decor
 • geen race tegen de klok!

 

Fleur (5 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 23 januari 2023

Hoogtepunt van een dagje Gent!

Met de vriendinnen proberen we maandelijks af te spreken en een leuke activiteit te plannen. Vorige week kozen we voor een dagje Gent met als activiteit het spelen van een escape room bij Puzzle Gent! Het was moeilijk kiezen uit de drie toffe thema's. Wij kozen toch voor Het Gesticht omdat we met een grotere groep waren en we zo allemaal samen konden spelen zonder ons op te splitsen. Heel handig dus!
De ontvangst was heel hartelijk, de begeleider gaf ons voldoende uitleg en was heel joviaal!
De kamer was zeer leuk ingericht en het voelde precies aan alsof je in een echt gesticht zat. Hier en daar een gebruiksspoor maar dat heb je in een escape room dat veel gepeeld wordt :)
Kort samengevat: een leuke ervaring!! Wij komen zeker terug!


9.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.5


Gespeeld in januari 2023

Gespeeld met 10 personen

Ontsnapt: Ja  60:59 min

 

JenniferVJenniferVEscape ApprenticeLid sinds: 02 juni 2022 (11 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 27 november 2022

Leuk idee, minder goede uitwerking

Reeds bij aankomst in het gesticht bleek dat er sommige elementen niet zoals voorzien zouden functioneren. Normaliter worden de groepen ingedeeld door middel van een systeem met pilletjes waarbij iedereen een pilletje moest kiezen (verhaalfilmpje verwijst hier op het einde naar). Toen bleek dat de pilletjes op waren en wij willekeurig in groepjes werden verdeeld.
Vervolgens werd iedere groep naar de kamer gebracht. Ook daar bleek dat wij een kamer met vier mochten starten omdat de tweede kamer waar wij in terecht zouden komen niet langer functioneerde. Er werd ons meegedeeld dat wij in de eerste kamer iets zouden vinden waarmee we simpelweg de tweede kamer als doorgang zouden kunnen gebruiken. We moesten in de tweede kamer helemaal niets doen.
De eerste kamer was leuk ingedeeld en de puzzels waren duidelijk. Eén element dat noodzakelijk was om de puzzels op te lossen (papier met instructies), viel evenwel perongeluk achter een gleuf in. Dit maakte het onmogelijk om de puzzel correct op te lossen. Omwille van het feit dat de game master ons enkel kon zien en niet kon horen was het niet mogelijk om dit duidelijk te maken. Vervolgens dan ook heel veel tijd verloren met het gokken van het antwoord van het letterslot.
Vervolgens ook veel tijd verloren doordat er geen geluidsignalen worden gegeven wanneer iets goed werd uitgevoerd en er iets 'open' is gegaan.
Toch heb ik het gevoel dat deze room zoveel potentieel heeft, doch dat bepaalde elementen herzien dienen te worden.
Aan het einde van de escape room merkte ik het verhaal ook wat verloren te zijn.


5

Sfeer: 7.0

Spelbeleving: 3.5

Service: 8.0


Gespeeld in november 2022

Gespeeld met 14 personen

Ontsnapt: Ja


 • Goede service
 • Spannend
 • Origineel
 • Puzzels
 • Onlogische puzzels
 • Heeft onderhoud nodig

 

bijlsbijlsEscape ApprenticeLid sinds: 07 september 2021 (2 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 09 september 2021

Uitdagend maar extreem warm

Was een uitdagende kamer waarin je moest samenwerken tussen zes teams. Dat kan leuk pakken, maar als er 1 team niet goed slaagt is het moeilijk om te ontsnappen.


6.5

Sfeer: 7.0

Spelbeleving: 6.5

Service: 6.0


Gespeeld in augustus 2021

Gespeeld met 18 personen

Team: Team Morningwood

Ontsnapt: Nee


 • creatief
 • Veel thema´´s
 • Heel warm
 • Eigenlijk te groot

 

gvaartgvaartJunior EscaperLid sinds: 01 februari 2020 (17 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 02 februari 2020

Leuk om met een grote groep te doen ; )

Voor het eerste met een grote groep van 8 personen kunnen ontsnappen.


7.5

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 7.5

Service: 7.5


Gespeeld in februari 2020

Gespeeld met 8 personen

Ontsnapt: Ja


 • Leuke puzzels

 

marie_truyensmarie_truyensJunior EscaperLid sinds: 07 augustus 2021 (13 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 23 augustus 2021

Slordig

Super leuk concept, goed ingericht. Jammer genoeg was de begeleiding echt ondermaats en zaten er meerdere fouten in de kamer zoals puzzels die per ongeluk al opgelost klaar stonden.


5.5

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 4.0

Service: 4.0


Gespeeld in januari 2020

Gespeeld met 13 personen

Team: Astrale

Ontsnapt: Ja


 • Slordig
 • Geen goede begeleiding

 

swaggersswaggersEscaperLid sinds: 09 april 2019 (56 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 29 juni 2019

Hier zat veel meer in

Als grote groep wordt je in de escape room opgedeeld in 6 kleine groepjes en naar verschillende kamers gebracht. Leuk idee jammer genoeg is dit slecht uitgewerkt. Zo moet je meermaals samenwerken met elkaar, maar gaat dit dikwijls niet omdat je moet wachten totdat een andere groep eerst iets moet oplossen. Zo hebben we daar met enkele groepjes zeker 15' niets staan doen dan wachten.. Dan blijkt nadien ook nog eens als we herenigd zijn met iedereen en konden bijpraten dat er verschillende puzzels en/of apparaten in verschillende ruimtes stuk waren en we hier allemaal zeer kostbare tijd mee hebben verloren. We werden tijdens het spel zeer slecht opgevolgd. Zo werd er bij iedereen meermaals gevraagd wat we al hadden gedaan, leg dat maar eens beeldend uit, want er zijn nergens microfoons aanwezig... Nadien vertelde de spelmaster dan nog doodleuk dat ze nog enkele zaken was vergeten vermelden. Zeer amateuristisch en teleurstellend. De defecten blijken na opzoekingswerk op internet al enkele weken actief te zijn, zeer jammer dus dat men geen moeite steekt om dit te herstellen.
Hier zat zoveel meer in... echt jammer dit!


4.5

Sfeer: 4.5

Spelbeleving: 6.0

Service: 2.0


Gespeeld in juni 2019

Gespeeld met 18 personen

Team: Sint-Paulus Smidse

Ontsnapt: Nee


 • Leuk thema
 • Meerdere startkamers
 • Slechte opvolging
 • Veel dingen die niet werken zoals het hoort
 • Nergens een microfoon of toetsenbord om deftig te
 • Defecten worden niet meegedeeld
 • Te veel niets moeten doen en wachten

 

joeri_jacobsjoeri_jacobsJunior EscaperLid sinds: 18 januari 2018 (21 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 24 juni 2019

nog steeds niet goed afgewerkt.

We hebben deze gespeeld met onze gehele familie, en zowel ik als mijn neef hebben de vorige twee gespeeld. en het is duidelijk dat ze niet veel hebben geleerd van hun vorige kamers. Dit zou een fantastsich idee zijn geweest, moest het allemaal beter zijn afgewerkt. Deze kamer kan je op twee manieren spelen (aan de hand van hoeveel mensen er in totaal spelen. De begeleider is er ook niet helemaal bij omdat deze 4 groepen moet onderhouden waardoor we soms tips kregen voor dingen die al opgelost waren.

Het verhaal was wel interessant , maar maakte helemaal geen voet bij stuk. Het was eerder een kamer waarbij ze enkele ideeën die ze hadden voor andere kamers en andere thema's bij elkaar gegooid om die toch te kunnen gebruiken. Het feit dat sommige delen van hun kamer er nog belabberd uitzag dan hun andere kamers bewijst voor mij dat ze niet uit zijn om een grote afwerkingsgraad te halen. Niet om te zeggen dat ze geen liefde voor het vak hebben, maat het lijkt alsof ze hun kamer zo snel mogenlijk af wouden hebben en nu hebben ze geen tijd meer om de schoonheidsfoutjes er uit te halen of grotere problemen aan te pakken aangezien hun focus bij zowel Oostende als Gent zit blijkbaar.

Het is gewoon ZO jammer dat een geweldig idee zoals dit niet de afwerkingsgraad verdient die het nodig heeft. Ik heb verhalen gehoord van dingen die dagelijk afbreken die niet horen af te breken, het schrappen van puzzels omdat ze die niet kunnen/willen herstellen en niet goed hebben nagedacht over idiotproofing van alles in de kamer zelf.

Jammer.


6

Sfeer: 5.0

Spelbeleving: 6.0

Service: 6.5


Gespeeld in april 2019

Gespeeld met 12 personen

Ontsnapt: Ja


 • leuk idee
 • meerdere startkamers
 • met 16 mensen te spelen
 • afwerkingsgraad mist enorm
 • anticlimctisch einde
 • verhaal houd geen steek

 

brchtlbrchtlJunior EscaperLid sinds: 02 juli 2017 (53 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 28 december 2018

Net niet zot genoeg om te mogen blijven

Dit was onze eerste escape room in groep, iedereen van ons had al meerdere rooms gedaan, maar nog niemand met zo'n grote groep.

Het idee achter de kamer(s) is dik in orde, enkel de uitwerking was wat aan de mindere kant. De kamers voelen al heel afgeleefd aan, hier en daar werkt iets niet zoals het zou moeten, of mist er iets. Ook was het ons niet duidelijk welke puzzel wat oploste, een geluidje of melding zou leuk geweest zijn. Soms losten we puzzels op, die nog we nog niet zouden mogen oplossen. Als we later in het spel net hetzelfde deden, dan lukte het plots wel.

Kort samengevat, we hadden meer verwacht van deze kamer. Zeker omdat de rest van hun rooms ons aanstond.


5

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 4.0

Service: 4.5


Gespeeld in december 2018

Gespeeld met 10 personen

Ontsnapt: Ja


 • sfeer
 • minimale feedback

 

vdekokvdekokEscape ApprenticeLid sinds: 20 januari 2019 (14 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 20 januari 2019

Goede start, iets minder goed einde

Geen spoilers over de puzzels. Wel iets over de opbouw van de kamer. Wees gewaarschuwd.
Wanneer je binnenkomt wordt je gelijk in thema van het gesticht verpakt. Iedereen mag namelijk een witte overal aan. Dit zet gelijk de toon voor het spel. Bij binnenkomst krijg je eerst wat uitleg over het spel en een inleidend filmpje, daarna wordt de groep verdeeld over vier kleine kamers. Om te kiezen welke kamer je in zult gaan moet je eerst een "pilletje" innemen.
In de kleine kamertjes moet ieder groepje voor zich de puzzels oplossen. Hierna kom je met twee groepjes bij elkaar in de volgende kamer. Wanneer je die ook weet op te lossen komen alle vier de groepen bij elkaar in de gang voor het eindspel. Het jammere hieraan is dat je een deel van de kamers en puzzels mist.
In de begin kamer waar ik in zat bleek één van de sloten verkeerdom te hangen, waardoor niet duidelijk was op welk punt de code goed moest staan. Hierdoor hebben we vrij veel tijd verloren. En vervolgens krijg je een hint over welke code je moet gebruiken voor het slot... Dat wisten we al... Uiteindelijk toch gelukt en we voegden ons bij het andere team(pje).
In de volgende kamer zaten er een aantal hele goede puzzels verstopt. Erg handig was dan ook dat er een whiteboard hing, met stift, waar we een aantal dingen op konden schrijven. Deed totaal niet af aan het thema van de kamer, en kwam perfect van pas! Jammer was dat het nepbloed bij een van de puzzels de papieren regelmatig behoorlijk onleesbaar had gemaakt.
Terwijl wij nog aan onze puzzels bezig waren was de andere helft van de groep al klaar en stond in de gang. Door de deur heen hebben we met hun onze puzzels opgelost, en alvast de volgende die in de gang zat. Aan de ene kant handig dat dat kon, aan de andere kant ook een beetje jammer.
Vervolgens landt je met de hele groep in de laatste kamer. In de laatste kamer zijn er eigenlijk wat te weinig puzzels voor een grote groep, waardoor een aantal steeds niets staan te doen, zeker naarmate je verder en verder naar het einde toe komt. Daarnaast is de ruimte eigenlijk iets te klein, waardoor je elkaar regelmatig voor de voeten loopt.
Het einde is iets anticlimactisch, en daardoor begon ik eigenlijk wat vragen te stellen bij het thema en de uitwerking ervan. En dan realiseer je je ook dat het verhaal eigenlijk niet helemaal klopt. Wat best jammer is om mee af te sluiten.


7.5

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 8.0

Service: 6.5


Gespeeld in oktober 2018

Gespeeld met 10 personen

Team: Nemesis Gent

Ontsnapt: Ja  73:58 min


 • 1,5 uur ipv 1
 • Meerdere startkamers
 • Ontzettend origineel
 • Goed voor grote groepen
 • Meerdere startkamers
 • Einde iets anticlimactisch
 • Verhaal niet helemaal sluitend

 

lmatlmatEscape GuruLid sinds: 11 november 2019 (143 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 15 september 2020

Mooie ervaring en zeker met een grotere groep. Zeker doen!


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in oktober 2018

Gespeeld met 8 personen

Team: De Kangoeroes

Ontsnapt: Ja  89:05 min

 

Schrijf je review

Plus en minpunten

Aanvullende info

Score

Afronding

1
Review
2
Plus- en minpunten
3
Aanvullende info
4
Score
5
Afronding

Uw review

Je ervaring in één zin*
Vertel wat uitgebreider over je ervaring*

Pluspunten van de kamer

Sfeer
Goede service
Puzzels
Origineel
Moeilijkheidsgraad
Goede prijs
Beleving
Verhaal
Diversiteit
Goede begeleiding
Logica
Spannend

Minpunten van de kamer

Sfeer
Slechte service
Puzzels
Weinig origineel
Moeilijkheidsgraad
Prijs
Beleving
Gebrek aan verhaal
Onlogische puzzels
Slechte begeleiding
Heeft onderhoud nodig
Decor

Meer info

Datum van bezoek*
Personen*
Ontsnapt?*
Hoelang duurde het voor je ontsnapt was?

Sfeer

Spelbeleving

Service

Totaal

Score

Beoordeel hier de gespeelde escape room met verschillende cijfers.

Sfeer

Hoe was de aankleding van de kamer? Werden er effecten gebruikt?

Spelbeleving

Waren de puzzels/opdrachten uitdagend, haalbaar en in balans en pasten ze mooi bij het verhaal en de beleving?

Service

Hoe werd je ontvangen en begeleid voor, tijdens en na het spel?

Totaal

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van de deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

6

Sfeer: 6

Spelbeleving: 6

Service: 6

Prima: Een middenmoter, prima om te spelen, maar verwacht geen topper.

Waarom zie ik dit?

Eind 2021, hebben we, op basis van input van onze bezoekers, een standaard uitleg opgesteld voor de cijfers. Deze kan je helpen om je cijfer in context te plaatsen.

Naam


6

Sfeer: 6

Spelbeleving: 6

Service: 6


Meer informatie

Gespeeld in

Gespeeld met

Team:

Ontsnapt:

Tijd (mm:ss) (optioneel)


Pluspunten

Minpunten

Plaatsen zonder account.

We zullen je een mail sturen om te bevestigen dat het email adres van jou is.
Je review wordt pas zichtbaar op de website als je emailadres bevestigd is en wij de review goedgekeurd hebben.

Voer je naam in
Hoeveel escape rooms heb je al gespeeld?
Voer je e-mail in

Bedankt!

Je bent geweldig