Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Our website is also available in English. Change language

Getest: Unlock! 2 - Mysterieuze Avonturen

Een tijdje terug speelden we de eerste verzameling Unlock! spellen en waren razend enthousiast. Sterker nog, het was ons favoriete escape room spel. Na het spelen kwamen we er al snel achter dat er in Frankrijk al een tweede verzameling te krijgen was, maar wanneer deze in Nederland te krijgen zou zijn was helaas onbekend. Gelukkkig werden we getipt door een van onze lezers dat er gratis speelbare delen te downloaden waren op de website van het spel. Dat maakte het wachten iets draaglijker, maar was ook wel erg veel knip en plak werk. Geen onverdeeld succes dus. We konden dan ook niet wachten tot deel twee in het Nederlands beschikbaar was. Toen we de Nederlandse vertaling op enkele websites zagen opduiken hebben we het dan ook meteen besteld. Kan het spel onze hoge verwachtingen waarmaken?

Dit keer ga je een vervallen huis bezoeken in ‘Het huis op de heuvel’, word je opgejaagd door een monster tijdens het duiken in ‘Gevaar in de Nautulis’ en ga je een piraten schat zoeken in ‘De schat van Tonipal’. Genoeg diversiteit weer dus. In principe blijft alles wat we over het eerste deel zeiden van kracht. Voor uitleg over het hoe je het spel speelt verwijzen we dan ook graag naar onze eerdere review. Dit betekent ook dat de positieve punten vnog steeds gelden. Grafisch is het spel weer prachtig, het spelmechanisme werkt nog steeds super en ook dit deel heeft weer een leuke gameplay twist in een van de spellen. De kritiek die we hadden blijft echter ook onveranderd. Het strafpuntensysteem werkt nog steeds op de zenuwen en daar komt helaas nog bij dat we het gevoel hadden dat de puzzels van dit deel vaak wat vergezocht waren. Niet zozeer moeilijker, maar gewoon minder logisch. We hadden aanzienlijk meer hints nodig en zelfs daarmee wisten we maar een van de drie verhalen succesvol af te ronden binnen de tijd. Ook liep de app tot twee keer toe finaal vast tijdens het spelen van het laatste verhaal. Behoorlijk frustrerend als je er net lekker in zit.

Unlock 2

Misschien waren onze verwachtingen te hoog, misschien waren we wat minder gefocused (blame it on the baby!) of misschien is dit vervolg gewoon minder leuk (of gepolijst) dan het eerste deel. Waar het hem precies in zit kunnen we niet helemaal duiden. Begrijp ons echter niet verkeerd, het kon misschien niet helemaal onze verwachtingen waarmaken maar we kijken zeker uit naar een volgend deel. Een deel wat weer aanhaakt bij het hoge niveau van de eerste. Dit deel is absoluut geen miskleun, maar als je echt moet kiezen zouden wij voor het eerste deel gaan. Dat deel voelde logischer en daarmee, voor ons, leuker om te spelen.

Genoemde games

Unlock! 2: Mysterieuze Avonturen

Plaats de eerste reactie

Login om te reageren