Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Our website is also available in English. Change language

Getest: uitbreidingssets Escape Room The Game

Een tijdje geleden testten we voor jullie Escape Room The Game van Identity Games. In dit artikel kon je lezen dat, hoewel het natuurlijk nooit de ervaring van een echte escape room vervangt, we ons er toch goed mee vermaakt hebben! We waren dan ook erg benieuwd naar de twee uitbreidingen die al een tijdje op de markt zijn: Funland en Murder Mystery. Afgelopen weekend ontvingen we deze uitbreidingen en we hebben ze meteen voor jullie getest. Kunnen ze onze verwachtingen waarmaken?

Op dit moment zijn deze uitbreidingen zowel online als in spellenwinkels te koop. Op Bol.com kosten de uitbreidingen per stuk op dit moment 10,99. Voor zover wij gezien hebben, betaal je in de winkels ongeveer dezelfde prijs. Let wel op dat je het basisspel nodig hebt om deze uitbreidingen te kunnen spelen! Niet alleen de Chrono Decoder, maar ook enkele andere voorwerpen uit het basisspel worden hergebruikt. Meer uitleg over dit basisspel en onder andere de Chrono Decoder kun je vinden in dit artikel.Funland
Als eerste hebben we Funland gespeeld. Deze uitbreiding gaat over een vervallen pretpark waar ooit een klein meisje is verdwenen. Je hebt kaartjes gewonnen, maar het bezoek aan het pretpark gaat natuurlijk helemaal fout: je wordt opgesloten door een clown en je hebt een uur om te ontsnappen. Funland is niet eenvoudig, het is ook de moeilijkste van de twee nieuwe uitbreidingen. We hebben diverse hints nodig gehad en wisten uiteindelijk net niet te ontsnappen binnen het uur. Bij de laatste puzzel waren we simpelweg teveel tijd kwijt omdat we te omslachtig en moeilijk aan het denken waren. Erg herkenbaar uit de echte escape rooms.Murder Mystery
Ondanks dat de uitbreiding Funland ons minder goed afging, hadden we toch de smaak te pakken en hebben we Murder Mystery er meteen achteraan gespeeld. Het stijltje van deze uitbreiding sprak ons erg aan, vandaar dat we deze als tweede wilden spelen. In deze uitbreiding ben je een detective die een moordzaak moet oplossen. Murder Mystery is iets eenvoudiger dan Funland, wat in ons geval resulteerde in een opgeloste moordzaak met nog zo’n 10 minuten op de klok. Wel moesten we hier ook weer een hint gebruiken.

Conclusie
Beide uitbreidingen hebben originele, leuke puzzels die echt aansluiten bij het thema en voelen gebalanceerd. Na de eerste drie spellen uit het basisspel zonder moeite te hebben gespeeld, keken we erg uit naar Temple Of The Aztec (basisspel). Deze viel helaas tegen, omdat deze niet overal even logisch was. We zaten dus echt te wachten op een uitdagende uitbreiding, en dat hebben ze met deze twee spellen zeker waargemaakt. Als we de spellen, inclusief die uit het basisspel, zouden moeten rangschikken zou Murder Mystery onze nieuwe favoriet zijn en Funland boven Temple Of The Aztec eindigen. Beide spellen weten dus het niveau van het originele basisspel vast te houden of daar zelfs overheen te gaan.

De prijs-kwaliteitverhouding is met wat ons betreft ook dik in orde. Op deze manier blijft het ook interessant om nieuwe uitbreidingen aan te schaffen zodat je kan blijven spelen.

Wij hebben alweer zin in de volgende uitbreidingen! Die zijn gelukkig al aangekondigd, tussen maart en mei volgen Casino & Space Station.

Genoemde games

Identity Games Escape Room: Murder Mystery Uitbreidingsset Uitbreidingsset Escape Room The Game: Welcome to Funland

Plaats de eerste reactie

Login om te reageren