Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Our website is also available in English. Change language

Getest: La Casa de Papel - Escape Game

Nathalie en ik zijn enorme liefhebbers van de Netflix serie La Casa de Papel (wanneer komt dat nieuwe seizoen?). Dus toen we hoorden dat er een escape room spel was van Jumbo waren we erg benieuwd. Jumbo is natuurlijk geen kleine speler op de spellenmarkt en de timing is nu met de Corona crisis ook perfect. Prima ingrediënten voor een topper dus. We konden dan ook niet wachten om de serie te herbeleven met dit spel.

La Casa de Papel - Escape Game doet qua speelstijl denken aan de Unlock! serie. Ook hier werk je met kaarten die de voortgang van het spel bepalen. Via een website controleer je je antwoorden en kun je hints krijgen. Het ziet er super uit, werkt prima en maakt goed gebruik van de La Casa De Papel licentie. Je speelt met de karakters uit de serie waarbij er acht personages te verdelen zijn. Wij speelden met twee personen waarbij we de personages verdeelden tussen ons tweeën (waarbij Nathalie al haar favoriete karakters meteen wegkaapte :)). Dat speelde eigenlijk prima! We vragen ons daarom wel af of je dit spel met heel veel meer spelers moet gaan spelen. Acht spelers lijkt ons niet heel realistisch. Sowieso niet heel handig in deze tijd om met zoveel mensen dicht op elkaar te moeten staan natuurlijk.

We begonnen wel wat roestig, of dat nu aan het spel lag, of het feit dat we een stuk minder escapen durven we zo 1,2,3 niet te zeggen. Maar daarna raakten we aardig in de flow, al hadden we ook wat hints nodig. De puzzels boden genoeg variatie en er zaten een paar goede, originele puzzels tussen. Al met al hebben wij ons een uur prima vermaakt en wisten we gelukkig met de buit te ontsnappen. Le Professeur kan trots op ons zijn.

Er zijn, wat ons betreft, weliswaar betere escape room spellen op de markt (EscapeTales, de betere Unlock! spellen etc.), maar het voelt gelukkig nergens als een snelle cash-in op de La Casa De Papel (of escape room) hype. Wat ons betreft een prima cadeautje voor jezelf of een escape room / La Casa de Papel liefhebber met de kerst!
 

Heb deze tijd geleden nog in m'n handen gehad bij een spellen winkel. Toen toch maar gekozen voor een Unlock. Maar fijn om te lezen dat deze toch ook de moeite waard is! Ps. Meer spellen reviews please!
16 december 2020 om 12:00:10

Plaats een reactie

Login om te reageren