Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Our website is also available in English. Change language

Getest: Escape Room Puzzles boek

Naast een fanatieke escape room speler in real life speel ik ook erg graag escape spellen en boeken thuis. Het zijn inmiddels zoveel spellen en boeken dat ik mijn eigen escapekast heb geclaimd in de huiskamer. Nu biedt escapetalk.nl een hele mooie shop aan met escape gerelateerde spellen, maar hoe zouden die zijn en zijn het aanraders om te spelen en wellicht in jouw kast te zetten?

Ik hoop een aantal keer in de maand een review over een escape boek of spel te plaatsen. Mocht je nog aanvullingen hebben, het volledig met me eens of juist oneens zijn, laat dan vooral een reactie achter, zodat toekomstige kopers een goed beeld hebben van wat ze aanschaffen.


Het boek, Escape Room Puzzles, gaat over Adam Parkinson die onderzoek doet naar de Wexell Corporation. Samen met Henry Fielding  (een complot theoreticus) ga je op pad door tien ruimtes (hoofdstukken) waarin je puzzels moet oplossen om bij de volgende locatie uit te komen.

Het boek is inmiddels te koop in het Engels en Nederlands. Ik raad aan om het boek in het Nederlands te kopen, omdat de lange lappen tekst met “geavanceerde” Engelse woorden het soms écht lastig maken om goed te begrijpen wat je moet doen en er de juiste hints uit op te pakken. Echter lees ik wel dat het Nederlandse boek slecht vertaald is, dus wat is dan wijsheid..

Het is een chronologisch boek in tegenstelling tot andere escape boeken. Je rondt één hoofdstuk af en gaat dan naar het volgende hoofdstuk. Je gaat niet kriskras van de ene pagina naar de andere pagina toe.

Het verhaal is best wel langdradig. We zijn met zijn tweeën begonnen in het boek, maar daar leent het boek zich eigenlijk niet voor. De grootte van het boek en de lange lappen tekst die je dan stilletjes naast elkaar aan het lezen bent, maakt het een minder geschikt boek om met twee personen, laat staan meer, te spelen.

De puzzels daarentegen zijn erg leuk en pittig! In eerste instantie gunde ik mezelf 60 minuten om een hoofdstuk uit te spelen, maar hier ben ik mee gestopt. Ik leg het boek soms weg en laat dan mijn gedachten er nog maar eens overgaan of schakel de hulp in van iemand anders. Op die manier vind ik het heel leuk om het boek aan te vliegen. Het boek biedt ook hints aan en uiteindelijk ook de oplossing als je er echt niet uitkomt. Je hebt voor dit boek dan ook geen internet nodig, maar wel een potlood en gum ;). Verder is het boek eenmalig te spelen en kun je deze niet doorgeven aan de volgende.

Mijn eindoordeel is dat het een boek is met net iets te veel storytelling. Ik houd van puzzelen en wil graag mijn hersenen laten kraken en niet vijf bladzijdes aan een stuk lezen. De puzzels daarentegen zijn tot nu toe de beste puzzels die ik heb gezien in een boek. Super uitdagend en uitsluitend voor volwassenen.

En om af te sluiten een foto van de escapekast :)

Leuk dat je de moeite hebt genomen om deze revieuw te schrijven. Ik veel mensen geholpen zijn bij het zoeken naar een passend escape boek! Ik zou graag meer van dit soort reviews zien!
25 september 2019 om 21:47:58
Leuke review, ik heb deze ook uitgespeeld, zitten inderdaad echt hele leuke uitdagende en unieke puzzels bij, maar soms zijn ze vergezocht en wat onlogisch. Je kunt je er wel uren mee vermaken, veel plezier aan gehad!
25 juli 2020 om 01:32:51
Leuke review en benieuwd naar de volgenden! :-)
18 september 2019 om 15:12:34
Leuk deze review en fijn dat je er nog meer gaat schrijven! En ik ben erg blij aan de foto te zien dat ik niet de enige ben met stapels aan escape spellen :).
18 september 2019 om 14:10:19

Plaats een reactie

Login om te reageren