Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Our website is also available in English. Change language

Getest: Eigenaar Onbekend - De Zwerver

Eigenaar Onbekend is een samenwerking tussen CLAP & Kamer 237. Onlangs werden we erg aangenaam verrast door hun eerste spel, De Stalker. Toen wij dat spel speelden hadden ze al een tweede deel aangekondigd. Maar daar moesten we nog even op wachten. Tot nu. De Zwerver, zoals dit deel heet, is nu namelijk te spelen. En daar hadden we zin in.

Om een vergelijking te maken met muziek, een tweede album (zeker na een succesvol eerste) is schijnbaar het lastigst om te maken. Mensen hebben bepaalde verwachtingen en daar moet je maar aan zien te voldoen. Sterker nog, mensen zien het liefste die verwachtingen nog overtroffen worden. Dat is bij een spel niet anders. Wij waren in ieder geval erg benieuwd naar De Zwerver en of het zou kunnen voldoen aan onze verwachtingen. En daar kom je maar op één manier achter. Spelen dus.

We hebben het spel wederom met z’n tweeën gespeeld. De Stalker was de eerste thuis escape room game van mijn vriendin, maar in de tussentijd hebben we ook wat meer spellen gespeeld. Ze kon het nu dus ook wat beter vergelijken. Ik was benieuwd of dat invloed ging hebben op haar mening. 

Met de begeleidende playlist over de speakers openden we de koffer. En dat voelde meteen weer goed. De vormgeving en de kwaliteit van het materiaal is gewoon erg goed. Dat viel me bij het vorige deel al op, maar nu we in de tussentijd ook wat andere spellen hebben gespeeld, valt het extra op. Het is wat mij betreft ook iets wat niet onderschat moet worden. Het zorgt gewoon echt voor een betere beleving.

De manier waarop het spel speelt is hetzelfde als bij het vorige spel. De integratie met de Whatsapp bot en de video’s werken nog steeds prettig. De puzzels zijn origineel, zitten goed in elkaar en zijn precies goed qua lengte. De flow is sowieso prima. Alle ingrediënten voor een goed spel dus.

Waren er dan geen minpunten? Jawel, maar niet veel. Er zijn twee objecten waar je niet heel veel mee doet. Of in ieder geval minder dan met andere objecten. Heel veel meer kan ik er niet over zeggen zonder te spoilen, maar dat vind ik dan toch zonde. Daarnaast vond ik het verhaal minder sterk. Het voldeed als achtergrond voor de puzzels, maar ik raakte er nergens echt door geboeid.

Maar goed, beide punten hebben ons nergens in de weg gezeten. Al met al zijn we ook met dit deel zo’n drie uur heerlijk aan het puzzelen geweest. En die verwachtingen? Daar kunnen we kort over zijn. De Zwerver voldeed aan onze hoge verwachtingen, daar waren we het wel over eens. Het overtreft ze misschien niet (wij vonden zelf het eerste deel net iets leuker), maar we hebben weer veel plezier gehad met dit deel. Er is dit keer nog geen deel drie te pre-orderen. Maar wij hopen in ieder geval wel dat er nog een volgend deel komt. Want beide delen zijn absolute aanraders wat ons betreft!

 

 

Genoemde games

De Zwerver – Escape Room Spel voor Thuis

Plaats de eerste reactie

Login om te reageren