Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Our website is also available in English. Change language

Getest: Eigenaar Onbekend - De Stalker

Ik heb inmiddels de nodige escape room games voor thuis gespeeld en het is altijd maar afwachten wat het niveau is. Zeker bij nieuwe spelers op de markt. Nu is Eigenaar Onbekend niet helemaal nieuw in de escape room wereld, aangezien Kamer 237 eraan verbonden is, maar een spel voor thuis is toch iets anders. De lat is ook hoog gelegd met spellen zoals die van Dark Park en Diorama bijvoorbeeld. De grootste vraag voor mij was dan ook: kan De Stalker aanpikken bij dat niveau?

We hebben het met z’n tweeën gespeeld en degene met wie ik het speelde, had nog geen ervaring met escape rooms of thuis escape room spellen. Zou het spelen van De Stalker resulteren in een nieuwe liefhebber of zou dit het laatste escape room spel zijn wat we samen spelen?

We zetten de begeleidende playlist aan (blijft een leuk idee!) en begonnen aan ons onderzoek. Toen we de koffer openmaakten viel ons meteen de hoeveelheid aan materiaal op. En de kwaliteit van dat materiaal trouwens. De vormgeving verdient ook een compliment. Zowel van de koffer, het materiaal als de filmpjes. Dat tilt het verhaal, wat verder prima was, wel naar een hoger niveau. Je moet wel tegen een Brabants accent kunnen, maar goed, we weten allemaal dat dat prachtig is toch? ;)

De opbouw van het spel is in ieder geval goed. Het is in het begin even aftasten met hoe de makers van het spel denken, maar al snel zaten we er lekker in. Het spel heeft een goede flow, we hebben nooit ergens echt vastgezeten. 

Het thema is goed uitgewerkt en de puzzels zijn origineel en voldoende uitdagend. Er zitten zelfs momentjes in die je doen denken aan het ontdekken zoals in een echte escape room. Altijd goed! Ook niet geheel onbelangrijk: Het hint systeem en de interactie via Whatsapp werkt prima en voelt nergens frustrerend.

Ik moet eerlijk zeggen dat ik de tijd niet echt goed heb bijgehouden (aanrader trouwens: ook in escape rooms, probeer vooral te genieten!), maar ik geloof dat wij er zo’n drie uur mee bezig zijn geweest. Drie uur die om zijn gevlogen trouwens. 

Het was aanstekelijk om het enthousiasme van degene met wie ik speelde te zien. Dit was zeker niet het laatste escape room spel wat we samen zullen spelen. De Stalker nestelt zich comfortabel tussen mijn favoriete escape room spellen voor thuis. En ik spreek namens ons beiden als ik zeg dat we erg benieuwd zijn naar het nieuwe deel, De Zwerver, wat nu te pre-orderen is.
 


 

Genoemde escape rooms

Kamer 237

Genoemde games

De Stalker – Escape Room Spel voor Thuis

Plaats de eerste reactie

Login om te reageren