Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Our website is also available in English. Change language

Even voorstellen: The Escapist

In de rubriek "Even voorstellen" geven we wekelijks een nieuwe escape room de mogelijkheid zich even voor te stellen. Niet te diepgaand, gewoon een korte kennismaking. Interesse? Neem dan even contact met ons op.

Deze editie laten we The Escapist in Amsterdam aan het woord.

The Escapist

Wie zijn jullie?
Edwin, Niels, Robin en Johan: vier Amsterdamse vrienden die elkaar sinds hun studententijd kennen, allen (begin) dertigers en spelletjesfanaten.

Waarom zijn jullie een escape room begonnen?
We speelden al lang met het idee. Hoe tof is het om verschillende hobby's als klussen, spellen spelen en programmeren met je vrienden te combineren in een heel tof project dat een Escape Room wordt! De aanleiding om er serieus mee bezig te gaan was een hele slechte escape room die we speelden en toen we achteraf nog een biertje dronken dachten: dit kan echt zo ontzettend veel beter! (Welke escaperoom het was zullen we niet verklappen, maar hij bestaat nog wel steeds). Toen hebben we lang gezocht naar een geschikte locatie en ondertussen onze ideeen over wat een escape room goed maakt verwerkt in puzzels.

Wat zijn jullie plannen?
We willen in ons pand drie escaperooms bouwen, maar de komende maanden willen we eerst De Galerie gaan draaien. Het was een super intensieve periode om hem te bouwen, nu willen we eerst gaan genieten van spelers die blij opgewonden naar buiten komen. Want daar worden we echt het meest blij van: als groepen echt helemaal in het spel opgaan en onze schrik- en wow-effecten zo uitpakken als we ze vooraf hadden bedacht!

Waarom moeten mensen naar jullie komen?
Ten eerste zitten we op een prachtige locatie in een monumentaal grachtenpand uit de Gouden Eeuw, vlakbij het Leidseplein in Amsterdam. De escape room valt dus prima te combineren met een avondje uit. Overigens kun je ook aan onze eigen bar gezellig wat drinken en je escape room nog een keer terugkijken! Maar we onderscheiden ons ook inhoudelijk van de meeste andere escape rooms. We hebben alle puzzels zelf bedacht en met liefde gemaakt. De puzzels zijn origineel verwerkt (geen draaislotjes) in het thema, deels aanpasbaar op het niveau van de groep en schaalbaar op groepsgrootte: als je met 3 spelers bent heb je alle spelers nodig om een puzzel op te lossen, als je met 6 personen komt heb je alle zes nodig. Verder hebben we heel erg nagedacht over een goede combinatie van fysieke doe-opdrachten en opdrachten waar je echt even goed over moet nadenken. En hoe we alle groepsleden bezig kunnen houden tijdens het spel: vaak zie je nog dat een escaperoom met z'n drieeen leuk is, maar dat als je met zes man bent er drie staan toe te kijken. Zo hebben we een realistisch maar onvoorspelbaar avontuur neergezet, al zeggen we het zelf! :)

Geintereseerd? Bekijk dan het profiel van The Escapist op onze website.

Genoemde escape rooms

De Galerie (Escapist Amsterdam)

Plaats de eerste reactie

Login om te reageren