Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Our website is also available in English. Change language

Even voorstellen: Escaperoom Antwerp

In deze rubriek geven we geregeld een nieuwe escape room de mogelijkheid zich even voor te stellen. Niet te diepgaand, gewoon een korte kennismaking. Interesse? Neem dan even contact met ons op.

Deze editie laten we Escaperoom Antwerp aan het woord.

Escaperoom Antwerp

Wie zijn jullie?
Onze escaperoom ligt in de Belgische Kempen, op een klein halfuurtje van de Nederlandse grens. Ikzelf, Wout, ben de bedenker. Ik heb de kamer zelf bedacht en gebouwd en ik baat hem voorlopig ook helemaal alleen uit. Initieel voornamelijk actief als acteur/artiest in België en Nederland maar nu dus ook een aftakking gemaakt naar de escapewereld.

Waarom zijn jullie een escape room begonnen?
Een paar jaar geleden speelde ik m’n eerste escaperoom in België, dat vond ik al geweldig. Maar toen ik de waanzinnigheden van Nederlandse escapes ontdekte was ik helemaal verkocht. Je begint al snel te analyseren en te denken wat je zelf leuk vindt en wat beter kan... Voor je het weet zit je met een idee in je kop dat er niet meer uit gaat. Ik wilde het Nederlandse niveau naar hier halen. Een verrassende kamer waarin beleving en verhaal centraal staat. En omdat ik dat zelf het leukst vind, een volautomatische kamer zonder cijfersloten.

Wat zijn jullie plannen?
De eerste kamer is nog maar een maand open en toch steken er al gelijk nieuwe ideeën de kop op. Ik heb alweer een heleboel nieuwe dingen ontdekt waar ik iets mee wil doen en een eventueel thema, dat zeker ook. Maar goed, dat zijn gedachten voor later. Het gebouw biedt zeker mogelijkheid voor een tweede kamer, maar laten we eerst even beginnen bij ‘Hunting Season’.

Waarom moeten mensen naar jullie komen?
Als acteur vind ik beleving en verhaal heel belangrijk. Bij ‘Hunting Season’ voel je heel erg de verschillende fases van het verhaal. Je begint onwetend en wordt steeds dieper meegenomen in het verhaal. Je bent geen bezoeker, je speelt zelf een rol in het verhaal. Doordat onze kamer tot in de details is afgewerkt, ook met prachtig ontworpen sound en geuren, vergeet je ongetwijfeld de wereld van buitenaf en vertoef je een uurtje in deze nieuwe werkelijkheid. Onze eerste kamer hebben we meteen ook tamelijk groots aangepakt, dus het parcours kent een hoop verrassingen. Als laatste is de kamer zoals gezegd volautomatisch en zonder cijfersloten, daarom hebben de puzzels een bijzonder originele aanpak gekregen. ‘Come and see’.

Geintereseerd? Bekijk dan het profiel van Escaperoom Antwerp op onze website.

Genoemde escape rooms

Tales of Torchdale

Plaats de eerste reactie

Login om te reageren