Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Our website is also available in English. Change language

Bezoek aan Em's adventure bij Escaping Belgium

We roepen al langer dat we op zoek zijn naar mensen die graag artikelen schrijven voor Escapetalk. En we krijgen daar de laatste tijd meer respons op, iets wat we alleen maar kunnen toejuichen. Zo meldde Stijn zich aan. Hij zal zich wat meer focussen op de Belgische tak van escape rooms. Hieronder zijn eerste bijdrage.

Zondag 21 oktober, een mooie nazomerdag en iedereen van onze escape groep had wel zin om een escape room te spelen.  Om last minute nog een een vrij tijdslot te vinden in de buurt is vrij lastig tegenwoordig.

Ik herinnerde me dat enkele maanden geleden nog een artikel in de nationale Belgische pers over een Escape wandeling verschenen is, genaamd Em's adventure, die geinspireerd zou zijn over een oma van één van de ontwikkelaars achter de kamer Erszebet, een kamer die in de top 5 prijkt op Escapetalk.nl. 

Nu we volledig nieuwsgierig gemaakt werden gingen we op de site kijken of er nog een plekje vrij was.  En inderdaad er was nog een slot vrij om de wandeling te doen in dit prachtige weer.

Volgens de site is de wandeling 4 KM met een tijdsduur van twee uur en onderweg moet je de nodige raadsels oplossen om een beloning in ontvangst te nemen.

We trokken onze wandelschoenen aan en gingen richting Retie.  Een hartelijk weerzien met de eigenaar en na de nodige uitleg was het moment daar om aan de wandeling te beginnen. Natuurlijk kregen we een item mee dat we nodig hadden om de raadsels op te lossen of te gebruiken na iets opgelost te hebben.  Ik kan alleen maar beamen dat het goed bedacht is en voorzien van de nodige techniek.

Een wandelkaartje juist aflezen is vandaag de dag toch een hele opgave door het constante gebruik van GPS.  Met een beetje logica en navigatiegevoel gingen we de juiste kant op en kon de wandeling echt beginnen.

De wandeling stuurde ons langs allerlei straatjes en steegjes en onderweg moest je de nodige breinbrekers oplossen. Het leuke aan deze wandeling is dat men ook horecazaken passeert die de gelegenheid geven om een drankje of een Belgisch biertje te nuttigen. Het aangename aan het leuke koppelen zoals we dat zeggen in België.

Nadat alle raadsels tot een goed einde zijn gebracht was het tijd om de kamer van Em te 'betreden'.  Hier moest we nog even goed samenwerken en na twee en een half uur was de beloning eindelijk een feit.

Een escape wandeling is een totale andere beleving dan een escape room. Heerlijk om dit te doen bij goed weer en een keer iets anders dan altijd opgesloten te zitten. De puzzles van deze wandeling waren van een normaal niveau en dus kan ik deze wandeling ook aanraden aan gezinnen met jonge kinderen en natuurlijk de fervente escapers die eens iets anders willen dan een escape room.

Meer info?
Bezoek de Em's Adventure pagina op de Escaping Belgium website.
 

Genoemde escape rooms

Escaping Belgium
Leuk geschreven ! Ik wist eerst niet goed wat ik moest denken van deze escape wandeling. Maar je hebt op een goede manier mijn aandacht weten te trekken.
14 november 2018 om 20:05:24

Plaats een reactie

Login om te reageren