Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Our website is also available in English. Change language

Escapen in Budapest (10 kamers)

JeroenSchuyJeroenSchuyEscape ExpertLid sinds: 25-04-2022

9 maanden geleden Laatst bijgewerkt:

Afgelopen zomer hebben wij een citytrip naar Budapest gedaan, met de bedoeling om zowel de stad te verkennen als een aantal escape rooms te spelen, aangezien Budapest hier toch bekend voor staat.


In totaal hebben we 10 kamers gespeeld bij 5 verschillende organisaties:

- E-Exit: Heaven & Hell, Santa Muerte, Secret Subway

- Aroom: House of Escobar, Pirate Ship, Deadland

- Neverland: Aztec Catacombs, Wild West

- Mystique Room: Magic Castle

- Gozsdu Mission: White Mission


Alle locaties liggen vrij dicht bij mekaar, enkel Mystique room lag iets verder weg.

We hebben ons ook gebaseerd op de ranking van escaperoomers.de, dus dit kan je ook zeker eens bekijken voor wat extra info.


1. E-Exit:


Dit is zeker en vast onze favoriete escape organisatie omwille van de vriendelijke ontvangst en ook de kwaliteit van de kamers. Na het spelen van Secret Subway hebben we nog lang kunnen napraten met de eigenaar en dan merkte je de passie, die toch wel ontbrak bij alle andere organisaties. Die werden veelal begeleid door jobstudenten die gewoon hun job en deden en de hele tijd 'gespeeld' enthousiast waren.


Heaven & Hell was de allereerste kamer die we in Budapest speelden. Zoals gezegd, heel vriendelijke ontvangst. De kamer zelf is wel al wat ouder en niet heel goed meer afgewerkt. Hij is ook zeker niet eng. 

Het verhaal zat wel goed ineen en was duidelijk doorheen de kamer. De puzzels waren best logisch, sommigen pasten niet helemaal in het verhaal. Leuk om te doen maar niet een van de toppers.


Santa Muerte en Secret Subway zitten op een andere locatie en zijn wat recentere kamers. Allebei ten zeerste aan te raden.

Santa Muerte was de eerste die we hier speelden. De kamer is heel goed aangekleed in thema maar opnieuw niet zo mooi afgemaakt als je in BE of NL zou zien, maar dit stoorde niet. Er zaten ook een paar leuke effecten in die toch een meerwaarde gaven.

Er zaten een paar puzzels in die we nog niet echt waren tegengekomen in andere kamers. Ze sloten echter niet altijd aan bij het thema.

Dus over het algemeen leuk verhaal, aankleding en effecten. Puzzels waren goed maar soms niet veel te maken met het verhaal.


Secret Subway was volgens escaperoomers.de een van de toppers van Budapest en terecht. In deze kamer was de aankleding wel echt top gedaan en waren de puzzels ook volledig in lijn met het verhaal. Ook weer leuke mechanismes in de kamer gestoken die toch een meerwaarde gaven. De puzzels waren ook best logisch, we hadden geen enkele hint nodig om uit de kamer te geraken en hadden uiteindelijk 24 min over. Moeilijk is hij dus zeker niet maar wel echt de moeite om te spelen.


2. Aroom


Deze organisatie is volgens ons vrij nieuw aangezien de kamers er echt top uitzien, qua aankleding was dit wel de beste organisatie. Jammer genoeg was de ontvangst vrij slecht. We hebben er een tijdje gezeten zonder iemand die welkom heette, vaak wandelende er iemand langs zonder ook maar iets te zeggen. De receptie zat ook vol met kinderen die aan het playstationen en tafelvoetballen waren, niet echt rustig dus.


Eerste kamer was House of Escobar. Deze vonden we al iets moeilijker, toch 2 hints nodig gehad. Aankleding was wel heel goed gedaan en ook het verhaal was heel duidelijk en er zat een goede flow in. Puzzels waren logisch maar toch wat moeilijk dan bv bij E-Exit en paste mooi in het verhaal. 


Tweede kamer was Pirate Ship. Dit is mijn favoriet van Aroom en ook een van de betere die we in Budapest gespeeld hebben. Vooral omwille van de aankleding. Je waant je echt in een piratenschip, alles is perfect afgewerkt in thema. Ook de puzzels maakten perfect gebruik van het verhaal en het decor. De kamer was wel best gemakkelijk, we hadden nog 27 minuten over zonder hints.


Derde kamer was Deadland, volgens de organisatie zelf een van hun favorieten. Dit is een soort post-apocalyptische kamer die opnieuw perfect aangekleed is en ook het verhaal en de puzzels (of acties) sloten heel goed aan bij de kamer. Opnieuw is deze niet echt eng.

Wederom is deze kamer wel best gemakkelijk en hadden we 26 minuten over zonder hints.


Over het algemeen is Aroom zeker aan te bevelen omwille van de goed afgewerkte kamers en de puzzels die mooi aansluiten bij de verhaallijn.


3. Neverland.


Dit was een heel commerciƫle organisatie waarbij het personeel duidelijk getraind was om overdreven vriendelijk te zijn maar het allemaal niet echt gemeend overkwam. De hoogst aangeschreven kamer was Aztec Catacombs die zeker de moeite waard was. Daarom besloten we om Wild West nog bij te boeken maar die was jammer genoeg een van de slechtste kamers die we gespeeld hebben. Ze hebben er nog een aantal dus moeilijk om in te schatten of die de moeite waard zijn.


Aztec Catacombs was top aangekleed met vooral heel veel geluidseffecten die je wel onderdompelden in het verhaal. De puzzels pasten ook heel goed in het verhaal. Er was slechts 1 puzzel die we niet vonden maar achteraf gezien was die ook nog wel logisch.

Achteraf kan je met korting een cocktail kopen in het thema van de kamer, dat was ook wel een leuke bonus.


Wild West was dus een grote tegenvaller in vergelijking met Aztec Catacombs. De aankleding was op zich wel in orde maar redelijk kaal. 

De puzzels waren in deze kamer toch ook een pak minder. Er is een puzzel met kogels die we achteraf met uitleg nog steeds heel vaag vonden en ook een puzzel met flessen die zelfs met uitleg verwarrend bleef. Hier konden ze volgens ons toch iets beter van maken.

De begeleidster was ook een stuk minder vriendelijk dan die van Aztec Catacombs, het was al laat op de avond en ze wouden ons toch zo snel mogelijk buiten werken.


4. Mystique Room: Magic Castle


Magic Castle was de beste kamer van deze organisatie maar liet ons toch met een gemengd gevoel achter. Voornamelijk omdat er 2 zaken niet goed werkten. Achteraf doen ze dan precies of het onze eigen schuld is maar als je bepaalde mechanismen in je kamer steekt, moeten die gewoon fatsoenlijk werken en niet afhangen van 1 cm verschil. 

Aankleding was wel top, in Harry Potter stijl. Puzzels waren ook best duidelijk maar soms werkte er iets niet en een andere moest je maar gedeeltelijk oplossen en kon je al gokken.

Ook de begeleiding was niet supervriendelijk, dit kon ook wel aan het gebrekkig Engels liggen.

Daarom hebben we hier dus maar 1 kamer gespeeld hoewel ze er nog veel meer hebben.


5. White Mission


Dit is natuurlijk een heel beroemde kamer, je komt binnen en alles is volledig wit. Verwacht dus geen speciale verhaallijn of zotte effecten, maar wel gewoon 90 minuten zoeken en puzzelen. Ook is de kamer al best oud en aan vernieuwing toe. Toch hebben we ons absoluut geamuseerd in deze kamer, er is ontzettend veel te ontdekken en op te lossen. Uiteindelijk hadden we 1 hint nodig en dit bleek iets dat we onnozel over het hoofd hadden gezien. De puzzels zijn dus zeker logisch en goed op te lossen. We hadden nog 22 minuten over nadat we die ene hint kregen.

De ontvangst was eigenlijk best onvriendelijk maar ze ontdooide toch na een tijd en was al een stuk vrolijker nadien. Misschien had ze net een moeilijke groep gehad.

Zeker een aanrader als je in Budapest bent.


Onze ranking:

1. Secret Subway

2. Aztec Catacombs

3. Deadland

4. Pirate Ship

5. White Mission

6. Santa Muerte

7. House of Escobar

8. Heaven & Hell

9. Magic Castle

10. Wild West


Thanks voor je uitgebreide lijstje! Wij hebben Secret Subway en de Aztec Catacombs gedaan tijdens onze stedentrip en kunnen deze inderdaad ook erg aanraden!