60 minuten
14 jaar

De Vliegende Hollander

Stel je voor: je bevindt je in de het jaar 1678 in de havenstad Terneuzen. Gisteravond zat je nog in een bar met een of andere kapitein en in een dronken bui heb je je handtekening gezet onder een VOC contract. Wat nu… Met andere woorden…. vandaag, zodra het hoog water is, vaar je uit met de rest van de geronselde bemanning om via Kaap de Goede Hoop naar India te varen. Een hachelijke reis waar veel gevaren op de loer liggen: piraterij, scheurbuik en natuurlijk schipbreuk. En de kans op dat laatste is enorm, want de eigenwijze kapitein van der Decken, wil vandaag op 1e Paasdag tegen alle adviezen in toch uitvaren, terwijl er zeer zwaar weer op komst is. De kans dat je dit avontuur overleeft is dus nihil, tenzij je alsnog onder het contract uitkomt… Opgesloten in het magazijn zit er dus maar één ding op: op zoek gaan naar het contract om vervolgens met dit belangrijke papier te ontsnappen voordat kapitein van den Decken je over een uur komt ophalen om aan boord te gaan.
 • Thema

  Mysterie

 • Aantal keer gespeeld

  1 bezoekers van escapetalk

 • Reserveren

  NL


Reviews

De totaalscore van een review hoeft niet het gemiddelde van de deelcijfers te zijn. Soms verdient een kamer voor je gevoel namelijk een hoger of lager punt.

Schrijf een review
Sorteer reviews op:

Bezoekdatum Gespeelde kamers Score Reviewdatum

Escape room met potentieel

Een nieuwe escape room vlakbij.. die moesten we toch eens uitproberen. Het gebouw was vroeger een intertoys winkel, en je ziet hiervan duidelijk nog restanten, maar de uitbater zei dat ze nog bezig zijn met renovaties en er nog zeker 1 kamer zal bijkomen.
De puzzels en aankleding waren zeker OK, wel zou muziek hier nog een extra meerwaarde kunnen betekenen. Op het einde was er een puzzel waar je maar met 1 persoon aan kon werken, op dat moment stond de rest wel niets te doen..
Er was geen communicatie mogelijk op hints te vragen of te krijgen.
Daaruit komt dan het volgende groot minpunt voort: de uitbater wandelde op een bepaald moment gewoon bij ons binnen, 2x zelfs, eerste keer om te vragen of alles lukte en of we een hint nodig hadden. De 2de keer om de vorige ruimte te komen opruimen voor de groep die na ons kwam. Dit zijn 2 zaken die echt niet kunnen natuurlijk en het gevoel van opgesloten te zitten bovendien teniet doen. We hebben dit ook nadien gezegd en deze commentaar werd gelukkig van harte genomen.

Conclusie: Een escape room met potentieel als men hier en daar de puzzels nog wat bijschaaft, extra sfeer kan toevoegen, een TV of telefoon toevoegt voor communicatie en ze niet meer zomaar binnenvallen :)

 • Mooie kamer
 • Puzzels in thema
 • Vriendelijke uitbater
 • Geen communicatie mogelijk
 • Sfeer kan beter
 • Te weinig teamwork mogelijk
0
6.5
 • Sfeer: 6.5
 • Puzzels: 6
 • Service: 8

Schrijf een review

Het is voor andere escapers en escape room eigenaren erg nuttig om te weten hoe jij het vond. Hulp nodig? Lees hoe je het beste een review kunt schrijven.

Informatie

Wanneer, met hoeveel personen en ben je ontsnapt?

Score

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van je deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

6
 • Sfeer: 6
 • Puzzels: 6
 • Service: 6
Sfeer

Hoe was de aankleding van de kamer? Werden er effecten gebruikt?

Puzzels

Waren de puzzels uitdagend, haalbaar en in balans? Of juist niet?

Service

Hoe werd je ontvangen en begeleid voor, tijdens en na het spel?

Totaal

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van de deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

Sfeer 6
Puzzels 6
Service 6
Totaal 6

Review plaatsen

Heb je al gecontroleerd of de inhoud van je review voldoet aan ons reviewbeleid?

Login of registreer zodat je review meetelt voor de top escapers lijst.