Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Our website is also available in English. Change language

Verslag NK Escape Rooms 2019 - ronde 3

Na de energieboost van de eerste 2 rondes, volgden een aantal weken van wachten. Wachten op de resultaten van ronde 1 & 2 (waren we door?) en wachten op meer informatie over ronde 3!

Eerst kwamen de resultaten binnen. Snel was duidelijk dat je, wanneer je ronde 1 en/of 2 niet had gehaald, nog mee mocht doen met ronde 3, maar de kans op een finaleplek was verkeken. Blijdschap bij ons, we zaten nog in de race!

Bekend was dat ronde 3 thuis gespeeld zou moeten worden. Hoe dit er praktisch uit zou zien, bleef een vraag. Flash forward; onze huiskamer is er niet opgeruimder van geworden. Maar laat ik niet te snel op de zaken vooruit lopen.

Enkele dagen voor ronde drie landelijk gespeeld zou worden, werd aangekondigd dat we een pakketje zouden krijgen. Gelukkig geen ’ik-wacht-5-uur-op-de-PostNL-bezorger-en-nog-komt-hij-buiten-het-aangekondigde-tijdvak-sessie´ (iets met eerder opgedane frustratie), maar een brievenbuspakketje. Keurig op tijd kwam deze binnen en uiteraard hebben we deze direct van voor naar achter bestudeerd. Qua inhoud moet je denken aan een kruiswoordpuzzel, landkaart, 3d bril, zakje kruiden, etc. ´Niets is wat het lijkt´ stond er nog in de begeleidende mail. Maar door deze Wie Is De Mol? slogan lieten wij ons niet afschrikken en we probeerden al zo veel mogelijk voor te bereiden. De avond van ronde 3 brak dan eindelijk aan. Chips, wijn, bier en een familiezak M&M's werd ingeslagen en na de pizza (yolo!) startte om klokslag 19:00 uur weer een paar uur puzzelen voor ons team Relatiecrisis.

De ontsnapte psychopaat was inmiddels bijna opgespoord, maar wederom had de politie onze hulp nodig. Aan ons de taak om eerst de juiste locatie van onze mysterieuze vriend te ontcijferen. Dit door het maken van puzzels en locaties uit te sluiten op de landkaart. Wanneer de juiste locatie werd doorgemaild naar het juiste politiebureau, kreeg je het juiste politierapport in je mailbox. Wat de druk enigszins opvoerde, was dat er bij het doorsturen van de verkeerde locatie, een verkeerd politiedossier werd vrijgegeven. Dit kon er dus voor zorgen dat je uren aan het puzzelen was met de verkeerde info…..no pressure at all…

NK Escape Room - ronde 3

Na een driedubbele check werd de mail verstuurd en kregen wij ons volgende dossier. Blijkbaar had de psychopaat een handlanger (die kon zich tot nu toe goed verstoppen zullen we maar zeggen). Aan ons de taak de juiste handlanger aan te wijzen. Meerdere kanalen moesten hiervoor worden aangewend, tot aan een facebookpagina waar de mogelijke lengte van de handlanger te vinden was aan toe. Een leuke, multimediale puzzeltocht die erg goed in elkaar zat. Tegelijkertijd breekt het angstzweet je uit wanneer je bedenkt dat je ook met een volledig verkeerd dossier aan het werk kunt zijn!

Uiteindelijk bracht de naam van onze handlanger ons op een instagram account. Elke mogelijke handlanger had een vergelijkbaar account met andere gegevens. Een tweede, mogelijk foute weg sloegen wij hiermee in. Het Instagram account bestond uit plaatjes van meerdere escape rooms met daarin kleine opdrachten. De puzzels leverden een lettercode op die weer leidde naar een hashtag, die weer leidde naar een volgende instagram pagina (volgt u het nog?!). Afin; een instagram account met sterrenstelsel en een door ons vooraf in elkaar gezette sterrenkijker leverde ons een code op (ik snap dat ook deze zin niet veel duidelijkheid in het geheel brengt, maar er is geen woord in gelogen). 

De gevonden code konden wij na ongeveer 1 uur en 40 minuten doorsturen aan Uitjesbazen. Een ontplofte huiskamer en een tevreden, tikje aangeschoten team bleef achter. Zeer vermakelijk waren de facebookberichten die andere deelnemers later die avond plaatsten. Waar wij al bijna ons bed in duiken, waren sommige teams nog met één van de eerste puzzels bezig of kwamen er drie uur na de start achter dat ze met het verkeerde dossier bezig waren. Er was ook een team dat het aandurfde ronde 3 samen via Skype te spelen. Gezien het feit dat wij regelmatig volledig langs elkaar heen praten, zittend naast elkaar op de bank, kon ik het niet laten hier een beetje om te gniffelen. Conclusie van dat team; ´we hebben lol gehad, veel succes aan de andere teams die wel een finaleplek hebben bemachtigd.´ Dank daarvoor andere team.

Rond 12 uur dezelfde avond kwam het verlossende eerste mailtje. De code die wij hadden ingestuurd was correct! Of ons dit ook een finaleplek opleverde moest nog worden berekend. Van de 155 teams die nog over waren, mochten namelijk maar 75 richting de finale locatie.

Ook ronde 3 was weer zeer vermakelijk. Genoeg puzzels om iedereen aan het werk te zetten en het element dat je een verkeerde weg kon inslaan maakte het extra uitdagend. Kritiekpunt is wat mij betreft dat niet alle puzzels even goed aansloten op het thema. Wat een ontsnapte psychopaat + handlanger met een zakje oregano te maken hebben, is mij nog steeds niet duidelijk……..

Een positief punt dat ik zeker moet benoemen van het NK escape avontuur, is de informatievoorziening. Regelmatig kwamen er mails binnen waarin je op de hoogte werd gehouden van de voortgang in het spel en de tijd die je nog moest wachten op nieuwe informatie. En zo kwam er na zo´n 1,5 week het mailtje binnen dat we zo graag wilden hebben, we mochten door naar de finale!

De locatie werd nog niet bekend gemaakt, maar wel dat we de hele dag ervoor vrij moeten houden. Het aftellen tot 2 maart kon beginnen!

Super leuk en spannend, dit kon niet anders dan spectaculair worden, zou je denken…...

Benieuwd naar het vervolg?
We hebben natuurlijk ook een artikel over ronde 4.

Dit was inderdaad een erg leuke ronde. Iedereen kon lekker bezig blijven. En je moest echt scherp zijn, want een grote fout kon betekenen dat je op het verkeerde spoor terecht kwam. Dat maakte het wel extra spannend. Alles was heel goed in elkaar gezet. Leuke puzzels, goede informatie en een spannend verhaal.
05 november 2019 om 07:52:26
Bijzonder om te lezen dat jullie het hele avontuur exact als wij hebben ervaren :-)
03 juni 2019 om 14:18:38

Plaats een reactie

Login om te reageren