Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Our website is also available in English. Change language

Update nieuwe escapetalk

We roepen het al veels te lang, die nieuwe versie van Escapetalk die er aan zit te komen. Maar het is nu echt bijna zover. Deze maand komt de nieuwe versie online. We durven nog geen datum te noemen, maar voordat de maand om is staat de nieuwe versie live. Pinky promise. Hoogste tijd dus om met jullie een aantal van de veranderingen door te spreken dus, al hebben we her en der al wat 'hints' gedropt de afgelopen tijd.

Algoritme
Voor de ranking van de huidige website kijken we vooral naar het aantal en de scores van reviews die een kamer / locatie krijgt. Het nieuwe ranking algoritme (waarbij we veel hulp hebben gehad van Toby van Escape The Review) neemt de leeftijd van een review (hoe ouder een review, hoe minder zwaar deze zal meetellen), of de reviewer een account heeft of niet en ook het aantal likes van een review mee (vanaf nu zijn deze likes ook openbaar) etc. Een ander verschil is dat vanaf nu de rankings elke nacht opnieuw worden berekend. Dus wijzigingen zijn de volgende dag pas zichtbaar. In de praktijk zullen de nieuwe toplijsten wat frisser aanvoelen en word het voor nieuwkomers eenvoudiger om hoger te scoren. Aan de vorige versie hebben we ook wat moeten sleutelen in het begin, dus de komende tijd zullen we het algoritme monitoren en verbeteren waar nodig.

Escapetalk.nl routeplanner

Routeplanner
Speel jij graag meer dan 1 escape room op 1 dag? Wie niet? We zijn fanatieke escapers toch? Laten wij nu een mooie routeplanner hebben gemaakt. In deze eerste versie kies je welke escape rooms je wilt spelen en onze routeplanner berekent de slimste route gebaseerd op Google Maps. Je kan zelfs aangeven hoe lang je overal wil napraten. Ook doet het systeem suggesties die op de route liggen. Wat wil je nog meer?

Escape rooms in het buitenland
Hier werd eigenlijk vanaf het begin van de site om gevraagd. En nu is het dan eindelijk zover. Je kan locaties en kamers in het buitenland vanaf nu toevoegen en reviewen. We vragen hier wel om jullie hulp. Hoe meer locaties en kamers jullie toevoegen hoe eenvoudiger het word voor anderen om kamers in het buitenland te reviewen. En dat helpt jullie ook weer bij het maken van die buitenlandse escape room trips.

Games
Nog zo’n vraag die we vanaf het begin kregen. Naast escape rooms, kun je nu ook al je escape room gerelateerde games bijhouden op de site. Online games, offline games. Net als escape rooms. En mist er een spel (dat zal zeker in het begin nog zo zijn), dan kun je deze zelf toevoegen. Later voegen we ook een eigenaars gedeelte toe voor deze games.

Home
Het dashboard is compleet op de schop gegaan en heeft plaats gemaakt voor een filterbare feed, zoals je dat kent van bijvoorbeeld Facebook. Je eigen persoonlijke homepage. Daarnaast bevat het scherm links naar de belangrijkste pagina’s. Vond je het oude dashboard fijner werken? Geen stress, gelukkig hebben we ook nog een link naar een ‘classic’ versie van het dashboard :)


Escapetalk - Kamersuggestie

Kamersuggestie
Geen idee welke kamer je moet spelen? Probeer dan onze kamersuggestie tool eens. Op basis van je wishlist, gespeelde kamers en je reviews en die van anderen doet ons systeem je escape room suggesties. Voorbeeld: Jij geeft kamer X een 8. Het systeem kijkt dan wie die kamer nog meer een 8 of hoger heeft gegeven en welke kamers zij vervolgens weer een 8 of hoger geven. Deze worden dan als suggestie gegeven. Je hebt hier wel een account voor nodig en het helpt als je dus wat reviews hebt geschreven. 

Eigenaren
Binnenkort zullen we voor eigenaren nog uitgebreid ingaan op de nieuwe mogelijkheden, maar in het kort: Er komen (optionele) abonnementen voor eigenaren voor meer opties (en je steunt er de ontwikkeling van de site mee) en het advertentie systeem is geheel op de schop gegaan. Het gaat werken met credits, er is geen limiet meer op het aantal banners en je betaald per view (van banners die daadwerkelijk in beeld komen). Meer mogelijkheden, meer kansen en eerlijker. En geen zorgen: Resultaten zullen nog steeds niet beinvloed worden.

BETA
We lanceren de nieuwe site weer als beta, wat wil eigenlijk wil zeggen dat er vast nog wel wat foutjes in zullen zitten maar dat we niet langer meer gaan wachten en de boel samen gaan verbeteren. Als je zo’n foutje tegenkomt, laat het ons dan vooral weten, dan proberen we het zo snel mogelijk op te lossen. Zelf zullen we ook actief op zoek zijn. En alhoewel ik mega trots ben op het team wat aan Escapetalk werkt en heeft gewerkt (aan deze versie zijn/waren dat o.a. Tim, Ruben, Robin, Robert, Martijn, Sjoerd, Wesley, nog een Ruben en ondergetekende), hoop ik dat jullie een beetje geduld hebben als het niet snel genoeg gaat. We doen ons best ;)

Toekomst?
We hebben nog GENOEG ideeën voor de toekomst. Nadat we de nieuwe versie gelanceerd hebben en alle foutjes eruit hebben gehaald gaan we daar werk van maken en zullen deze nieuwe ideeen gefaseerd gaan toevoegen. Dus geen jaren meer wachten op een nieuwe versie, maar gaandeweg zullen we nieuwe dingen toevoegen / aanpassingen doorvoeren.

Wij kunnen in ieder geval niet wachten om de volgende fase van escapetalk in te gaan!

Nu al vragen? Stuur ons gerust een berichtje. Gezien het feit dat we momenteel zoveel mogelijk tijd aan de afronding van de nieuwe site besteden kan het wel iets langer duren voor je antwoord krijgt.
 

Plaats de eerste reactie

Login om te reageren