Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Our website is also available in English. Change language

Nieuw tv-programma: The Big Escape

Update 28 juli 2017: blijkbaar hebben enkele deelnemers het escaperoomvirus te pakken. Benieuwd wie?

Update 27 juli 2017: inmiddels zijn ook de deelnemers van The Big Escape bekend! Elf Nederlanders en een Vlaming gaan het tegen elkaar opnemen. Begin september kunnen we kijken naar de volgende deelnemers die met elkaar de strijd aangaan: Tygo Gernandt (acteur), Nance Coolen (presentatrice/zangeres), Eva van der Gucht (actrice), Nadia Palesa Poeschmann (model/actrice/presentatrice), Steven 'Braboneger' Brunswijk (komiek), Linda Hakeboom (presentatrice), Giel de Winter (bekend van StukTV), Harry Piekema (acteur), Annette Gerritsen (voormalig professioneel schaatster), Michael Boogerd (voormalig professioneel wielrenner), Nikkie de Jager (vlogger) en Lieven Scheire (comedy- en televisiemaker). Hoewel je ze waarschijnlijk niet allemaal van naam kent, zul je de meeste wel van gezicht herkennen. Ze zijn in ieder geval een stuk bekender dan de deelnemers van het gemiddelde seizoen van Wie Is De Mol. Nog iets meer dan een maand wachten en dan kunnen we zien hoe deze beroemdheden de intellectuele strijd met elkaar aangaan.


We hadden het er in juli 2016 al over maar inmiddels staat het project niet meer bekend als Break Out. Blazhoffski liet gisteren weten dat ze dit najaar met een nieuw programma voor AVROTROS op NPO 3 komen. De nieuwe naam is The Big Escape en in dit programma gaan twaalf bekende Nederlanders met elkaar de strijd aan. Lauren Verster zal het geheel presenteren.

De spelers zullen uitdagende opdrachten moeten uitvoeren in wisselende teams met als doel als eerste te ontsnappen. Tot zover klinkt het als de ons bekende escape rooms. Er is echter een twist. Ze spelen het spel samen, maar winnen doen ze alleen. Gaan ze de talenten van anderen inzetten om vervolgens zelf te winnen? Hoe tactisch gaat er gespeeld worden?
Volgens presentatrice Lauren Verster bleek The Big Escape behoorlijk heftig voor de deelnemers: ‘Sommige spelers werden na een paar dagen echt een beetje koekoek. Dat vond ik ook niet zo gek want je speelt de héle dag een spel. Dan zit je net lekker rustig aan de lunch, blijk je je onverwacht toch middenin een escaperoom te bevinden en moet je, door verbanden te leggen, rekenen, weetjes, puzzelen en samenwerken, toch weer alles geven om de ruimte uit te komen. En altijd zoemt op de achtergrond de strategische vraag: Deel ik mijn gevonden informatie zodat ik bondjes met anderen kan sluiten of houd ik alles voor mezelf? Hoe zorg ik ervoor dat ik niet de volgende ben die naar huis gestuurd wordt?’
Je hoeft niet bang te zijn voor spoilers tijdens het kijken van The Big Escape want ze zullen geen gebruik maken van bestaande escape rooms. Verschillende imposante locaties in Nederland, zoals een verlaten vliegveld, een militaire basis en het imposante Radio Kootwijk worden omgetoverd tot grote escape rooms. Elke aflevering zullen er meerdere escapes worden gespeeld en zal één speler het spel verlaten. Welke bekende Nederlanders mee gaan doen wordt binnenkort bekend gemaakt.

De eerste aflevering is gepland op woensdag 6 september om 20:25 uur. Wij gaan in ieder geval kijken.

Plaats de eerste reactie

Login om te reageren