Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Our website is also available in English. Change language

Project Escape komt met eerste Whatsapp Escape Game

We besteedden er al eerder aandacht aan in onze Escape Weekly's maar nu is dan eindelijk bekend waar het over gaat. Project Escape komt met de eerste escape game via Whatsapp.

Volgens het Nijmeegse Project Escape beinvloeden Russische hackers de Tweede Kamerverkiezing en daarom besloten ze er een escape room omheen te bedenken. Maar deze is wel erg bijzonder. Je speelt hem namelijk via Whatsapp.

In het spel werken een Russische hacker en een Nederlandse politicus samen om de verkiezingsuitslag te manipuleren. Jouw taak is om de identiteit van deze politicus te achterhalen. Feit en fictie lopen door elkaar in het spel. Naast verzonnen namen worden ook namen van daadwerkelijke politici gebruikt. Of de politicus die samenwerkt met de hacker een daadwerkelijke politicus is willen de makers nog niet verklappen.

Volgens eigenaar Mark Smolenaars is er een groot verschil met normale escape rooms: "De hele game speelt zich online af, via Whatsapp. Zo kun je samen met je vrienden spelen zonder daadwerkelijk samen fysiek op één plek aanwezig hoeft te zijn."

Hoe werkt het?
Vanaf 20 februari is het spel twee weken lang voor iedereen gratis te spelen.
Op Whatsapp kan je het telefoonnummer van een zekere ‘Black Hawk’ toevoegen aan je groepsgesprek.
Zodra dat is gebeurd heb je 60 minuten de tijd om de hacker op te sporen.  
Het telefoonnummer is via de Facebookpagina van Project Escape te verkrijgen.

"We willen mensen naast vermaken, ook aan het denken zetten over de invloed van Rusland binnen onze politiek" aldus eigenaar Mark Smolenaars. Niet zomaar een spelletje dus. We hebben het zelf niet gespeeld, maar we zijn erg benieuwd!

Genoemde escape rooms

ROX Escape Experience

Plaats de eerste reactie

Login om te reageren