Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Our website is also available in English. Change language

Getest: The Dentist & Secret Agent uitbreidingen Escape Room The Game

Ze zijn er weer, nieuwe uitbreidingen van Escape Room The Game van Identity Games! Na de VR uitbreiding, Casino en Space StationMurder Mystery en Welcome To Funland is het nu tijd voor The Dentist & Secret Agent.
 
Waar het bij de VR uitbreiding niet nodig was, heb je voor deze uitbreidingen weer het basisspel nodig om te kunnen spelen; de Chrono Decoder heb je nodig om de oplossingen op in te voeren, en de Hint Decoder heb je nodig om (mocht het nodig zijn) de bijgevoegde hintkaartjes te kunnen lezen.

Ook al wordt er aangeraden om met minimaal drie personen te spelen, hebben we deze uitbreidingen weer met z'n tweeën gespeeld. Dit gaat zonder problemen en is voor ervaren escapers misschien zelfs aan te raden.

Secret Agent

Secret Agent
Zoals altijd begonnen we met de eenvoudigste van de twee en in dit geval was dat Secret Agent (3 van de 5 sterren). In deze uitbreiding draait het om het nieuwe zelfbenoemde land Zekestan. Dit land dreigt met veel machtsvertoon met een geheim wapen. Je organisatie heeft enkele brieven onderschept en met de informatie uit deze brieven dien je binnen te komen bij de receptie in het paleis van de President. Hij zal hier een presentatie van een uur geven. Eenmaal binnen dien je de kluis in de kamer van de President te kraken en de daarin bewaarde microfilms mee te nemen. Je moet zorgen dat je niet gekapt wordt, jullie regering zal alle betrokkenheid ontkennen en heel vriendelijk zijn ze niet voor verraders in Zekestan.

We vonden deze uitbreiding erg leuk. De puzzels voelden origineel, en niet geheel onbelangrijk ook fair. We wisten ruim binnen de tijd te ontsnappen zonder gebruik te maken van hints.

The Dentist
 
The Dentist
Meteen daarna hebben we The Dentist gespeeld, met een moeilijkheidsgraad van 4 van de 5 sterren zou deze iets moeilijker zijn. Bij deze uitbreiding word je langzaam wakker bij de tandarts. Je bent duizelig en hebt hoofdpijn. Het laatste wat je kan herinneren is de verdoving. Maar nu zit je weer in de wachtkamer, samen met enkele andere patienten. Dan gaat de telefoon. Het is de secretaresse die je waarschuwt voor de praktijken van de tandarts. Ze zal jullie helpen te ontsnappen en bewijs te vinden tegen de tandarts, zodat er niet nog meer slachtoffers vallen.

Ondanks de iets hogere moeilijkheidsgraad voelde The Dentist nergens onmogelijk. Het enige punt waarbij we vastliepen kwam doordat we, net zoals ons in het echt ook al eens gebeurd is, we items verzameld hebben bovenop een element wat we nodig hadden voor een puzzel. Hierdoor zagen we de oplossing niet. Zelfs de hints die we pakten konden ons op dat moment niet helpen. Een goede spel begeleider was op dat moment geen overbodige luxe geweest. Uiteindelijk beseften we onze fout en wisten we binnen de tijd te ontsnappen. Zonder te willen spoilen vonden we de implementatie van een van de laatste puzzels de meest originele in de reeks tot nu toe. Erg sterk.

Conclusie
Beide uitbreidingen leggen de lat hoog qua kwaliteit. Wat ons betreft behoren ze dan ook tot de beste uit de reeks. Het is goed om te zien dat de reeks nog niet op z'n retour is. Zeker na het hoge niveau van deze twee laatste, zijn we erg benieuwd waar ze nu mee gaan komen.

De review heeft wat langer op zich laten wachten dan gepland omdat het bedrijf waar we de spellen in eerste instantie hadden besteld (internet-toys.com) onze levering had verwisseld met die van een andere klant. Na weken wachten en op en neer mailen werd ons aankoopbedrag geretourneerd. We hadden toen inmiddels de spellen al bij bol.com besteld. Waar ze binnen een dag geleverd werden. Daar hebben we weer van geleerd.

Genoemde games

Uitbreidingsset Escape Room The Game: Secret Agent Uitbreidingsset Escape Room The Game: The Dentist

Plaats de eerste reactie

Login om te reageren