Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Our website is also available in English. Change language

Getest: Kraeck - Kapitein Hebzucht

We worden regelmatig benaderd door puzzelmakers om hun spellen eens te proberen, zo kwam ook Kraeck voorbij. Kraeck is van Nederlandse makelij en werd eerder dit jaar opgericht door Daan, Freek en Marc. Ze begonnen aan dit avontuur omdat, je verwacht het niet, ze van puzzels en spelletjes houden.

Kapitein Hebzucht is het eerste resultaat van deze samenwerking. Het verhaal is dat de kapitein na muiterij van boord gezet is op een onbewoond eiland met alleen zijn pistool en een kist. Niemand heeft die kist sinds zijn dood kunnen openen. Maar daar gaan wij natuurlijk verandering in brengen. 

Getest: Kraek - Kapitein Hebzucht

De eerste indruk is goed. Je krijgt een mooi vierkant doosje met de post, dat ongeopend al uitnodigt om het te spelen. Dat gevoel verandert zeker niet als je de kubus uit de doos haalt. De vorm en uitstraling is super. Ook tijdens het spelen verdween dat gevoel niet. Niet geheel onbelangrijk omdat de puzzels leuk waren om op te lossen. Ze waren origineel en voelden logisch. Dat is wel eens anders...

Maar we vonden niet alles fantastisch. Het einde voelde een beetje als een anti-climax. Het idee is dat je binnenin de kubus een cadeau kan stoppen als je de puzzel doorgeeft. Dat klinkt leuk, maar in de praktijk zal de kubus bij veel mensen na het spelen in de kast verdwijnen. Wij hadden die ruimte liever opgevuld gezien met meer puzzels. Zeker gezien het feit dat we er minder dan een uur mee bezig waren en de kubus normaal gesproken toch een prijskaartje van 44,95 heeft. Daarmee hadden ze zowel het einde sterker kunnen maken als de speelduur kunnen verlengen. Zeker voor ervaren escapers of puzzelaars zou dat een goede zaak zijn.

Wellicht iets voor de volgende kist? Wij zien zeker potentie in ieder geval en zijn erg benieuwd naar de volgende kubus!
 

Plaats de eerste reactie

Login om te reageren