Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Our website is also available in English. Change language

Getest: Journal 29

Afgelopen jaar publiceerde de Griek Dimitris Chassapakis een interactief boek: Journal 29. Dit is een boek vol raadsels (63 om precies te zijn) en het telt in totaal 148 pagina’s. Er is ook nog een verhaal aan verbonden: 28 weken boekten onderzoekers geen resultaten met hun geheime opgraving. Pas in de 29ste week gebeurde er iets vreemds. Het team verdween en het enige wat achterbleef was Journal 29. Hiermee moet je het mysterie oplossen. Klinkt als iets wat wij als escapers interessant vinden, toch?

Journal 29 werd in december 2016 via IndieGogo gelanceerd. Binnen twee weken was het gestelde doel al behaald. Uiteindelijk liep de teller zelf op tot 326% op 1 januari 2017. 1499 backers hadden samen 39,663 dollar opgehaald. Hiermee werden ook nog twee van de drie stretchgoals gehaald. Niet slecht!

Onze ervaring
We zijn er zo’n twee avonden mee bezig geweest en moesten onszelf echt dwingen om af en toe te stoppen. Je wil na het oplossen van het ene raadsel meteen door naar het volgende. Dat is nooit een slecht teken! Je lost de raadsels op door de QR-code te scannen met je telefoon. Deze brengt je naar een website waarop je jouw gevonden antwoord in kan voeren. Bij een goed antwoord krijg je een codewoord. Dit moet je opschrijven en heb je nodig bij latere raadsels. Dit werkt perfect.

De puzzels zijn daarnaast ook origineel en het grootste gedeelte is logisch. Er zaten wel een aantal doordenken bij die het ons niet gemakkelijk maakten. Bij deze puzzels hebben we op het online forum naar hints gezocht. Ook dat werkte goed. Je krijgt op het forum niet meteen de oplossing, maar andere puzzelaars geven je langzaam hints tot je zelf tot de juiste oplossing komt.

Wel hebben we ook nog wat puntjes van kritiek: om eerlijk te zijn hebben we weinig meegekregen van het verhaal over de onderzoekers. Het voelt alsof er een flinterdun verhaaltje om de puzzels heen is verzonnen, in plaats van andersom. We hebben ons er niet echt aan gestoord, maar als dit beter was uitgewerkt, had dit het geheel zeker naar een nog hoger niveau getild.

Een ander kritiekpunt is de kwaliteit van de druk. Als de resolutie van de afbeeldingen of prints iets hoger was geweest, had het geheel nog meer kwaliteit uitgestraald. Het is jammer, want de illustraties zijn prachtig. Maar goed, dat zijn dan ook meteen de enige twee kritiekpunten die we hebben.

Wij hebben Journal 29 via Bookdepository besteld en dan betaal je er momenteel 15 euro voor (inclusief verzendkosten). Dat is het absoluut waard. Het is zeker een aanrader wat ons betreft!

Genoemde games

Journal 29

Plaats de eerste reactie

Login om te reageren