Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Our website is also available in English. Change language

Getest: Exit Kids - Raadselplezier in de Jungle

We hebben natuurlijk al de nodige Exit spellen gespeeld. Gemiddeld genomen vinden we de Exit spellen net iets uitdagender dan de escape room spellen van andere makers. Niet altijd persé leuker, maar er zit in ieder geval genoeg uitdaging in. We waren dus erg benieuwd hoe ze dit vertaald hadden naar een versie voor kinderen. Onze verwachting was dus ook dat dit de meest pittige game voor kinderen zou zijn. Zou de moeilijkheidsgraad niet te hoog liggen? Nou, laten we meteen met de deur in huis vallen, dat is absoluut niet het geval.

In de doos zitten 6 speelrondes en per ronde heb je 6 categorieën met raadsels. Zo kun je uiteindelijk maximaal 6 schatkisten openen. Je hebt een categorie waar je dieren moet bedekken met bladeren (en de overgebleven dieren zijn de oplossing), een waar je dieren met de juiste hoedjes zoekt, een waar je een route op een map loopt etc. Het ziet er allemaal leuk en kleurrijk uit. En na het een ronde samen met mijn kinderen van 5 & 6 gespeeld te hebben konden ze zelfstandig verder. En dat is ook wel lekker soms ;)

Maar is het ook leuk om als volwassene te spelen? Nee, als volwassene ga je hier zelf niet gelukkig van worden. Dit is echt een kinderspel. Het oplossingsrad, zoals bij de volwassen versies, werkt nagenoeg hetzelfde, maar verder ligt de lat laag. Heel laag :) En dat is fijn voor een kinderspel, maar als je het vergelijkt met Unlock! kids bijvoorbeeld (die recensie volgt binnenkort), zit daar net iets meer uitdaging in. En dat maakt het voor volwassenen ook leuker om mee te spelen. Het heeft ons inziens ook weinig te maken met een escape room, er zit geen verhaal in of niks. Het zijn gewoon losse, repeterende raadsels, waarbij je dus steeds hetzelfde trucje herhaalt. Daardoor kun je het ook meermaals spelen.

Wij waren dus geen fan van het spel zelf. Wel van de rust ;) Maar wat vonden die kinderen, de uiteindelijke doelgroep, er zelf van? Die vonden het erg leuk! Ze hebben uit zichzelf nog enkele keren het spel tevoorschijn gehaald en het zelfstandig gespeeld. Dan kunnen wij er vanalles van vinden, maar dat zegt eigenlijk genoeg. De doelgroep vind het leuk. Missie geslaagd dus voor Exit.

Getest: Exit Kids - Raadselplezier in de Jungle

Genoemde games

EXIT Kids - Raadselplezier in de Jungle

Plaats de eerste reactie

Login om te reageren