Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Our website is also available in English. Change language

Getest: Escape The Escape Room

Onlangs kregen we van Escape@Home uit BelgIë een mailtje. Zij verhuren mobiele escape room achtige spellen en vroegen of we een van de door hen gemaakte spellen wilden testen. Daar zijn we natuurlijk altijd voor in.

En zo kregen we Escape The Escape Room opgestuurd. Nee, dat is geen typefout. Dit escape room spel gaat over een escape room. Tenminste, dat is het idee. In de praktijk valt dat overigens wel mee en gaat het vooral om het achterhalen van de identiteit van The Riddler (geen verband met die uit Gotham, helaas wat Pim betreft). Maar het verhaal is verder leuk uitgewerkt. We vonden het interessant hoe de verschillende verhaallijnen samen kwamen. 

Escape The Escape Room

Je begint het spel met een timer, een grote kist en twee enveloppen. In de ene envelop zit de eerste puzzel. In de andere envelop de hints en antwoorden mocht je vast komen te zetten. Het werkt een beetje zoals die Russische Matroeskja poppen. Uit elk kistje komt een kleiner kistje en zo werk je langzaam naar het einde toe. Wij hebben het spel met 2 personen gespeeld en dat voelde perfect. We hebben lekker zitten puzzelen.

Maar we hebben ook wat kritiek: Ten eerste krijg je de cijfers voor je code niet in volgorde, maar krijg je bijvoorbeeld een 1, een 2 en een 3. Vervolgens kun je dan op alle slotjes die beschikbaar zijn 1/2/3, 1/3/2, 2/1/3, 2/3/1, 3/1/2 en 3/2/1 gaan proberen. Dat voelt eigenlijk direct omslachtig en overbodig. Daarnaast mag de vormgeving echt een stuk beter. Dat zou het geheel meteen naar een hoger niveau tillen. Het oog wil immers ook wat. Ook het einde zou nog wel wat meer climax mogen hebben.

Gelukkig zijn dat punten die vrij eenvoudig aan te passen te zijn. En ze zijn pas net begonnen, maar wij hebben ons met dit spel iig al goed vermaakt. We zijn dus erg benieuwd hoe ze zich gaan ontwikkelen!

Plaats de eerste reactie

Login om te reageren