Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Our website is also available in English. Change language

Getest: Escape Room In A Box: The Werewolf Experiment

We beperken onszelf niet tot Nederland. Zo hebben we al diverse escape rooms in het buitenland gespeeld, hebben we zo nu en dan buitenlands nieuws in onze Escape Weekly en zijn er al enkele Engelstalige spellen de revue gepasseerd. Zo kwam ook de Kickstarter voor Escape Room In A Box: The Werewolf Experiment op onze radar. Helaas echter net te laat. Bijna 2500 mensen waren wel op tijd en zorgden samen voor meer dan 135.000 dollar. Een stuk meer dan de 19.500 die in eerste instantie werd gevraagd. We besloten contact met ze op te nemen om te kijken wanneer het spel in Nederland verkrijgbaar zou zijn. Dat is helaas nog steeds niet het geval, maar toen we een mailtje kregen of we een van de overgebleven Kickstarter edities wilden kopen zeiden we meteen ja. Inclusief verzendkosten was het met 85 dollar niet goedkoop, maar aangezien we er zulke goede dingen over hoorden waren we ontzettend benieuwd en vonden we het de gok wel waard.

Escape Room In A Box: The Werewolf Experiment

Het draait allemaal om het vinden van een tegengif. Daarmee kun je de doorgedraaide geleerde stoppen in zijn plan om mensen in weerwolven te veranderen. Met 2 tot 6 spelers krijg je 60 tot 90 minuten de tijd om 19 puzzels op te lossen. Nadat je de doos hebt geopend en de regels hebt gelezen begint het spel. Kom je er niet uit dan zit er boekje bij met hints en antwoorden. Zo kun je dus eerst kijken of je er met een hint uitkomt en als het dan nog niet lukt het antwoord bekijken. Je komt dus nooit vast te zitten. Escape Room In A Box is overigens te resetten met het refill pack, zodat anderen het nog eens kunnen spelen, mocht je dat belangrijk vinden.

Het grootste verschil met de meeste andere escape room spellen is dat Escape Room In A Box op de een of andere manier wat meer als een echte escape room aanvoelt. Waarschijnlijk komt dit omdat het wat meer fysieke onderdelen, zoals slotjes, bevat. Een groot pluspunt in ieder geval. Het verhaal vonden we niet heel erg sterk, maar de humor vonden we wel te gek. Je kunt je ook afvragen of een serieuzer / beter verhaal zou werken in combinatie met de gebruikte humor. Daarnaast zorgden de leuke en originele puzzels er voor dat we er helemaal in opgingen. Kleine waarschuwing: Als Engels niet je moedertaal is, zoals in ons geval, is het spel wel behoorlijk pittig. Maar zeker niet onmogelijk, wij hebben het ook netjes binnen de tijd weten te halen.

Het is mooi om te zien dat Escape Room In A Box de lat voor ons weer hoger heeft gelegd. Dit is onze nieuwe favoriet, het leukste escape room spel wat we tot nu toe gespeeld hebben. Maar is het uiteindelijk die 85 dollar waard? Als liefhebbers vonden wij van wel, maar de uiteindelijke versie voor het grote publiek moet wel voor minder in de winkel liggen. En nu is het wachten op een vervolg. Daar zijn ze gelukkig al mee bezig en ze beloven dat het complexer en fysieker gaat worden. We houden het in de gaten voor je!

Inmiddels is Escape Room In A Box overgenomen door Mattel en hebben zij een winkelversie gemaakt van het spel. Deze is nog niet verkrijgbaar in Europa, maar we verwachten dat dat nog wel gaat gebeuren. Als we afgaan op de foto's op internet, zitten de verschillen vooral in het uiterlijk en het feit dat onderdelen geschikter voor massa productie zijn gemaakt.
 

Plaats de eerste reactie

Login om te reageren