Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Our website is also available in English. Change language

Getest: Escape Adventures - Mythen en Aztekengoud

Naast een fanatieke escape room speler in real life speel ik ook erg graag escape spellen en boeken thuis. Het zijn inmiddels zoveel spellen en boeken dat ik mijn eigen escapekast heb geclaimd in de huiskamer. Nu biedt escapetalk.nl een hele mooie shop aan met escape gerelateerde spellen, maar hoe zouden die zijn en zijn het aanraders om te spelen en wellicht in jouw kast te zetten?

In het boek word je op onverklaarbare wijze weggetrokken uit het heden en beland je in een regenwoud waar een verborgen Aztekentempel staat. Al gauw kom je erachter dat de goden van streek zijn en jouw hulp wordt gevraagd om de rust te laten wederkeren in de tempel. 

Om de goden te helpen moet je gebruikmaken van twee vormen van navigeren door het regenwoud. De eerste vorm van navigeren is instructies opvolgen die je leiden naar het volgende punt. Een prima, maar vrij simpele manier van navigeren. De tweede vorm van navigeren zit complexer in elkaar en daar komt ook meer het puzzelaspect naar boven. Je werkt met een codematrix en een wegwijzer. Zonder er teveel over te vertellen kom je gedurende je avontuur codes tegen die leiden tot een plek in de codematrix. De wegwijzer kan je precies vertellen wat die plek betekent in de codematrix. Een erg leuke manier van navigeren en sluit heel goed aan bij mijn behoefte om escape boeken met zijn tweeën te spelen. Het enige wat ik de makers zou kunnen meegeven is om de codematrix en wegwijzer minder stevig vast te maken in het boek. Tot nu toe (twee keer) is het me niet gelukt om de matrix er heel uit te trekken. Tips over de juiste techniek zijn welkom ;). 

Escape Adventures

Het thema van het boek spreekt mij heel erg aan, vandaar dat dit ook het eerste boek was die ik wilde proberen uit de reeks, maar ze hebben voor ieder wat wils. Het is een leuke introductie in escape boeken, ze leggen goed uit wat de bedoeling is en hoe het werkt. Ook gedurende het boek krijg je bevestiging dat je op de goede weg zit. Het is daarom denk ik ook een heel geschikt boek om aan iedereen die van puzzelen houd te geven. 

Ik vind dit boek een leuke introductie met escapeboeken. Het is zeker een boek die je cadeau kan geven aan een beginnend speler, maar ook aan meer ervaren spelers. Wij hebben de puzzels als moeilijk genoeg ervaren, waardoor het een goed tijdverdrijf was. Er staat op de boeken dat het zo’n 90 – 120 minuten kost om het boek op te lossen en dat klopt ook aardig. 

Het boek is van goed materiaal. Je kunt het best in je rugzak stoppen om elders te spelen. Let er wel op dat er een grote kaart bij zit, waardoor het boek minder geschikt is om te spelen op plekken waar je die kaart niet kan neerleggen. 

Het boek is niet door te geven aan de volgende, omdat je er soms in moet scheuren, knippen, vouwen, etc. Dus het is een aankoop die je een keer speelt, maar niet getreurd want daarna kan die een mooi plekje krijgen in je escapekast;). 

 

Plaats de eerste reactie

Login om te reageren