Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Our website is also available in English. Change language

Even voorstellen: Turf Aalsmeer

Zoals je misschien al hebt gezien hebben we een nieuwe rubriek in het leven geroepen, "Even voorstellen". In deze rubriek geven we wekelijks een nieuwe escape room de mogelijkheid zich even voor te stellen. Niet te diepgaand, gewoon een korte kennismaking. Interesse? Neem dan even contact met ons op.

Deze editie laten we Turf Aalsmeer aan het woord.

Turf Aalsmeer

Wie zijn jullie?
Ik ben Wilco, 27 jaar en woonachtig in Delft. Na een jaar lang het concept uitwerken, kringlopen aflopen, panden zoeken, de ruimte bouwen en het spel testen heb ik 11 februari 2018 ‘Turf Aalsmeer’ geopend. Daar bied ik het spel ‘Gold Creek’ aan voor groepen van 4 tot 15 personen. Laten we het een escape room met een twist noemen, in Wild West thema. En met een lasergame element in het spel geïntegreerd. Volgen jullie het nog?

Waarom zijn jullie een escape room begonnen?
Dat is eigenlijk dezelfde reden als ik al bij veel andere eigenaren heb teruggelezen in deze rubriek: je speelt een paar kamers, ziet wat er fout gaat en denkt: hey, dat zou ik beter kunnen! Ik wilde altijd al een eigen bedrijf beginnen maar ik had geen idee wat dat dan voor een bedrijf moest worden. Met de opkomst van escape rooms viel alles op zijn plaats: ik kon er mijn creativiteit in kwijt, een beetje knutselen, een beetje programmeren en vooral mensen het naar hun zin maken. Ik ben altijd graag de gastheer en maakte vroeger altijd al spookhuizen en theatervoorstellingen voor mijn ouders in mijn slaapkamer. Met Gold Creek wilde ik iets unieks neerzetten: iets dat inspeelt op alles wat escape rooms zo populair maakt, maar ook iets toevoegt. Met zo’n 600 escape rooms in Nederland dacht ik dat het wel tijd zou zijn iets neer te zetten dat anders is dan al die andere kamers. Hoewel mijn passie ligt bij het ontwerpen van de ruimte, de puzzels en de beleving haal ik nu ook heel veel voldoening uit alle positieve reacties na afloop van elk spel.

Wat zijn jullie plannen?
Gold Creek is uniek omdat je met grotere groepen terecht kunt, het spel 3x kunt komen spelen en het gebruik van laserguns in het spel geïntegreerd is. Dat concept zou ik heel graag op meer locaties in Nederland toepassen en dan uiteraard met compleet nieuwe thema’s en puzzels. Daarnaast zou ik het begrip ‘Real Life Gaming’ met Turf zo breed mogelijk door willen trekken door andere spellen te ontwikkelen. Alles met de achterliggende gedachte om grote groepen een spannend, uitdagend en vooral leuk spel te bieden. De ideeën beginnen langzaam al op papier te verschijnen, maar de focus ligt voorlopig nog even op Gold Creek.

Waarom moeten mensen naar jullie komen?
Omdat Gold Creek ‘anders’ is dan de meeste escape rooms. Het is leuk voor mensen die van puzzelen houden, maar door het lasergame element (om goudstaven van de andere teams af te pakken) is het ook leuk voor mensen die juist niet zo van escape rooms houden. Daarnaast is het spel geschikt voor groepen tot 15 personen, waarbij niemand zich een seconde hoeft te vervelen. Daarin onderscheidt het zich ook van de meeste escape rooms. En je bent gegarandeerd 70 minuten aan het spelen: het gaat in Gold Creek niet om hoe snel je ontsnapt, maar om hoeveel goudstaven je met je team bij elkaar weet te scoren. Er zit overigens nog wel een ontsnapelement in hoor, maar dat moet je maar komen ervaren! Omdat je het spel met je team begint in 1 van de 3 totaal verschillende starthuisjes, kun je het spel ook 3x komen spelen. Er zijn zelfs nu ik 2,5 maand open ben verschillende mensen die dat al hebben gedaan.

Ik heb geprobeerd het thema zo ver mogelijk door te trekken in het 230 vierkante meter grote ‘Gold Creek’, waardoor bezoekers zich echt in een dorpje uit het Wilde Westen van 100 jaar geleden wanen. En na afloop kunnen bezoekers in de sfeervolle, industriële lounge onder het genot van een drankje en eventueel een spelletje over hun belevingen napraten.

Geintereseerd? Bekijk dan het profiel van Turf Aalsmeer op onze website.

Genoemde escape rooms

Turf Aalsmeer

Plaats de eerste reactie

Login om te reageren