Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Our website is also available in English. Change language

Even voorstellen: Forsaken Escape Room

Zoals je misschien al hebt gezien hebben we een nieuwe rubriek in het leven geroepen, "Even voorstellen". In deze rubriek geven we wekelijks een nieuwe escape room de mogelijkheid zich even voor te stellen. Niet te diepgaand, gewoon een korte kennismaking. Interesse? Neem dan even contact met ons op.

Deze editie laten we Forsaken Escape Room uit Deventer aan het woord.

Forsaken Escape Room

Wie zijn jullie?
Wij zijn Daan Wielens, Sven Wicherson en Lars Wicherson en wij zijn sinds eind september eigenaar van de Forsaken Escape Room in Deventer. Naast dat wij de escape room hebben zijn wij nog student, maar dat houdt ons er niet vanaf om een van de beste escape rooms te maken.

Waarom zijn jullie een escape room begonnen?
Voordat wij met het idee begonnen om een escape room te beginnen gingen wij als hobby vaak langs escape rooms. Naar maten wij vaker escape rooms deden merkten wij dat het niveau heel verschillend is tussen de escape rooms. We liepen er steeds vaker tegenaan dat de kamer gewoon niet goed in elkaar zat. Bij de één waren de puzzels heel onduidelijk, bij de ander was het personeel helemaal niet bezig met de gast en konden ze ook niet met feedback omgaan en bij de ander was er helemaal geen sfeer in de kamer. We merkten gewoon dat de eigenaren meer bezig waren met geld te verdienen dan met een goeie escape room maken. Nadat wij voor de zoveelste keer weer teleurgesteld weggingen van een escape room zaten wij in de auto en kwamen wij op een idee om misschien zelf een escape room te gaan maken. Want we kunnen wel zelf zeggen dat anderen slecht zijn maar dan is het de taak aan ons om te laten zien dat wij het beter kunnen. We zijn toen een jaar lang elke week samengekomen om de hele kamer te gaan bedenken. Tijdens dat jaar hebben wij alle drie met onze bijbaan geld ingezameld om onze kamer te kunnen realiseren. Dus toen wij het hele plan hadden en het geld op een bank hadden gezet zijn we een pand gaan zoeken. Met heel veel geluk kregen wij de kans om onze escape room in een atoombunker te bouwen. De kamer hebben wij drieën met een beetje hulp van familie en vrienden helemaal zelf gebouwd. En sinds eind september kunnen wij groepen ontvangen en de reacties zijn erg positief.

Wat zijn jullie plannen?
Onze plannen zijn om in de zomervakantie een tweede kamer te gaan maken. Door de kamer die wij nu hebben krijgen wij telkens meer ideeën voor een nieuwe kamer om die nog beter te maken dan onze eerste. Naast dat wij bezig zijn met ideeën voor onze tweede kamer zijn wij ook nog steeds bezig om onze eerste kamer te verbeteren. Onze droom is om uiteindelijk één van de beste kamers te hebben van Nederland. 

Waarom moeten mensen naar jullie komen?
Mensen hoeven niet te komen, ze mogen komen als zij een escape room willen spelen waar het om het hele plaatje draait. Wij hebben geprobeerd onze hele kamer zo te maken dat het verhaal klopt bij de kamer, de puzzels en de sfeer. Naast dit zijn wij ook een uitdaging voor mensen. Hier hebben wij voor gekozen omdat wij willen dat het een uitdaging is voor iedereen en hij is ook te halen door iedereen. Ons slagingspercentage is dan ook 25% en de mensen zijn zeker niet ontevreden als ze het niet gehaald hebben. De mensen betalen tenslotte voor 60 minuten speel plezier. Wij hebben de kamer zo gemaakt zoals wij hem ergens anders zouden willen aantreffen. Naast dat wij de hele kamer zelf hebben gemaakt hebben wij ook de website, logo en film gemaakt. Dit omdat wij zelf hier een studie in doen en hebben onze kennis hiervoor gebruikt. Daarnaast scheelt het ook geld. Dus wil jij een uitdaging met een goeie sfeer en leuk personeel? Kom dan ontsnappen bij Forsaken Escape Room.

Geintereseerd? Bekijk dan het profiel van Forsaken Escape Room op onze website.

Genoemde escape rooms

Forsaken escape room

Plaats de eerste reactie

Login om te reageren