Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Our website is also available in English. Change language

Even voorstellen: Escape Game Over

Zoals je misschien al hebt gezien hebben we een nieuwe rubriek in het leven geroepen, "Even voorstellen". In deze rubriek geven we wekelijks een nieuwe escape room de mogelijkheid zich even voor te stellen. Niet te diepgaand, gewoon een korte kennismaking. Interesse? Neem dan even contact met ons op.

Deze editie laten we Escape Game Over in Amsterdam aan het woord.

Game Over Escape Amsterdam

Wie zijn jullie?
Wij zijn een familiebedrijf. Onderdeel van een groter bedrijf dat wereldwijd meerdere escapekamers heeft. We denken dat een mix van 15-25- jarigen en 40-50- jarigen zoveel diversiteit geeft dat dit de kamers en puzzels ten goede komt.

Waarom zijn jullie een escape room begonnen?
We reizen veel. Vanaf 2009 zijn we in Barcelona begonnen met een kamer en sindsdien hebben we geen kamer in een grote buitenlandse stad (Vancouver, Hongkong, Bucharest, Budapest, Parijs, Kopenhagen, Rome, Huahin, Madrid, Istanbul, Athene etc. etc.) overgeslagen. Ook alle kamers in Amsterdam hebben we gespeeld :) Je ziet veel en denkt ook vaak, wow dat kunnen wij beter waardoor naar onze mening de ideale kamers en ideeën zijn ontstaan. Wij zijn onderdeel van een groep waarin wij ook onze eigen ideeën mogen en kunnen vertalen naar onze kamers. Wij wilden bijvoorbeeld grotere kamers (80 m2) dan de gemiddelde kamers die gemiddeld op 35 a 40 m2 gebouwd worden. Wij wilden dat elke kamer een ander soort puzzel had qua denken dan de andere kamers. Waardoor elke kamer zo anders is met telkens andere puzzels en dus ook een andere manier van denken nodig heeft om de puzzel op te lossen.

Wat zijn jullie plannen?
Ons bedrijf heeft genoeg potentie m.b.t. ruimte en ideeën. We benutten niet eens 2/3 deel. En dat zo dicht bij het centrum! Terwijl er weinig parkeerdruk is in West aan de rand van het Centrum. Nog genoeg plannen maar wij houden pas op de plaats. De “crux” met dit soort ondernemerschap is dat je hebberig bent en steeds meer wilt en wij vinden dat het tijd is om te genieten van het “nu”. Volgend jaar is ook nog goed genoeg :)

Waarom moeten mensen naar jullie komen?
Mensen moeten helemaal niets maar wij denken dat wij een dusdanige beleving neerzetten dat er nog veel over gesproken wordt achteraf. Elke kamer heeft zijn eigen sfeer en bij elke kamer vallen de mondjes open. Alles is tot in detail uitgewerkt. Bij ons geen fotobehang maar alles moet echt zijn om ook zo dichtbij de realiteit te willen zitten zodat de beleving intenser is. Mensen moeten het maar zelf ondervinden. We hebben een prachtig mooie industrieele entree met veel sfeer: Je kunt lekker tijdens het wachten een potje kaart spelen of een boekje lezen; neem wat te drinken en laat het op je af komen. Je kunt op de bank lekker chillen of aan tafel een spelletje spelen. Leven en laten leven! Ik zeg altijd: er zit een ziel in ons bedrijf! Ook is er wi-fi aanwezig (en genoeg oplaadpunten :))

Geintereseerd? Bekijk dan het profiel van Escape Game Over op onze website.

Plaats de eerste reactie

Login om te reageren