Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Our website is also available in English. Change language

escapetalk.nl vernieuwd!

First things first: Iedereen nogmaals ontzettend bedankt voor de steun het afgelopen jaar. We hadden nooit verwacht dat ons idee zo goed zou worden opgepakt. Meer dan 8000 bezoekers per maand, meer dan 2000 reviews, bijna 1000 accounts die samen bij elkaar meer dan 5000 kamers hebben gespeeld en bijna 2000 kamers op hun wishlists hebben staan. Te gek!

En nu? Zoals je wellicht gezien hebt, is het er het een en ander veranderd aan Escapetalk.nl. We bestaan nu bijna een jaar en hebben in die periode ontzettend veel feedback gehad. Die hebben we de afgelopen maanden zoveel mogelijk proberen te verwerken in deze nieuwe versie. Wij zijn er ontzettend trots op, hopelijk zijn jullie er ook blij mee.

Wat is er nieuw?
We proberen het zo kort mogelijk te houden, maar aangezien er nogal wat nieuwe mogelijkheden zijn, is het toch een behoorlijke lap tekst geworden!

 • Nieuwe homepage
  We hoorden wel eens dat onze website wat overweldigend kon zijn voor nieuwe bezoekers of mensen die wat minder fanatiek escapen. Daarom hebben we de homepage die getoond wordt als je niet bent ingelogd geheel aangepast. Deze dient nu als een soort van introductie. Maar geen nood, als je ingelogd bent krijg je weer alle informatie te zien die je van ons gewend bent!

 • Meertalig
  Nu het buitenland ook door begint te krijgen dat we hier te gekke escape rooms hebben, vinden we het nodig dat onze website vanaf nu ook in het Engels te bezoeken is. Niet alles is meertalig (zoals het nieuws), maar een Engelstalige bezoeker zou geen moeite moeten hebben om een keuze te moeten maken uit het geweldige aanbod aan escape rooms. In de toekomst zullen we ook de overige artikelen naar het Engels vertalen zodat deze ook voor internationale bezoekers te lezen zijn. Daarnaast kun je nu als eigenaar ook een Engelstalige omschrijving van je escape room toevoegen! Zorg dus dat je dit doet, zodat ook internationale spelers je kunnen vinden! Nog geen toegang tot de data van je escape room of je wachtwoord vergeten? Stuur ons even een berichtje!

 • Eenvoudiger zoeken naar escape rooms
  Het zoeken naar escape rooms hebben we helemaal opnieuw opgebouwd. Naast dat dit nu uitgebreider is, werkt het ook veel sneller dan voorheen (op alle apparaten). Op grotere schermen is de kaart een integraal onderdeel geworden van het zoeken. Resultaten worden geclusterd getoond zodat de kaart wat overzichtelijker is. Heb je zoekresultaten gevonden die je wil delen? Kopieer de URL naar iemand en deze zal exact dezelfde resultaten zien. Zo kun je eenvoudig samen zoeken naar een leuke escape room.

 • Escape room pagina’s
  Ook de pagina’s van de escape rooms zelf zijn flink aangepakt. Ze zijn nu nog duidelijker en sneller te scannen. Daarnaast werken we nu met eigenschappen, zodat je nog sneller in een oogopslag ziet of je bijvoorbeeld gratis kan parkeren, de escape room rolstoeltoegankelijk is of niet, enzovoort. Geen zin om helemaal naar de reviews te scrollen? Klik dan gewoon op het blokje ‘reviews’ en je scrollt er automatisch naar toe.

 • Reviews
  Ook de reviews hebben we helemaal opnieuw opgebouwd. Het feit dat je alleen hele punten kon geven stoorde. Soms is een kamer net dat halve punt meer of minder waard. Daarnaast kregen we de opmerking dat mensen soms per ongeluk verkeerd op sterren klikten waardoor de review dus lager of hoger uitviel dan bedoeld. Nu kun je simpelweg de balk verslepen naar het punt dat je wil geven en je ziet meteen wat het doet met je review. De totaalscore zal automatisch veranderen en mocht je niet voor het gemiddelde willen gaan kun je dat eenvoudig zelf aanpassen. Daarnaast kun je nu je review samenvatten in één zin zodat het voor anderen eenvoudiger te scannen is. Om diezelfde reden hebben we nu ook plus- en minpunten toegevoegd. Die zijn volledig optioneel, maar ook dat zorgt ervoor dat mensen nog sneller je reviews kunnen scannen. Tenslotte kun je nu ook reviews liken. De beste review krijgt een vermelding en komt bovenaan te staan. Op die manier krijg je volgens ons het eerlijkste beeld.

 • Advertenties
  We waren al langer aan het nadenken over een manier om wat van onze kosten te dekken. Het beïnvloeden van de zoekresultaten of andere verborgen verdienmodellen waren wat ons betreft een absolute no-go. We wilden volledig transparant en onafhankelijk zijn hierin. We hebben dus gekozen voor een advertentiemodel. Wees gerust, er zullen nu niet plotseling vreemde advertenties voorbij komen. We hebben de advertenties geheel in eigen hand en zullen alleen escaperoomgerelateerde advertenties toelaten. Advertenties worden ook niet getoond op de locatie- en kamerpagina’s, zodat er op pagina’s van een bepaalde escape room nooit reclame voor een concurrent te vinden zal zijn. Het zou mooi zijn als advertenties vooral voor acties gebruikt zullen worden zodat zowel onze bezoekers als de escape rooms er profijt van hebben.
   

En dat is natuurlijk lang niet alles. Verder hebben we nu een aparte categorie voor artikelen, kun je kamers nu ook liken, hebben profielen ranks gekregen (hoe meer je reviewt, hoe hoger je rank), is het nieuws nu ook doorzoekbaar, zijn notificaties nu duidelijker, zijn de toplijsten langer, is er een pagina met meest recente reviews toegevoegd, zijn er nu widgets voor zowel locaties als kamers en zo kunnen we nog wel even doorgaan.
 

Fout gevonden?
Op dit moment zit de tweede versie van Escapetalk.nl dus in een beta-fase. Aangezien we zo’n beetje alles van de grond opnieuw hebben opgebouwd, zullen er ongetwijfeld dingen zijn die niet meteen goed werken. Laat het ons dan vooral weten via de mail en we proberen het zo snel mogelijk op te lossen.
 

We hebben zelf nog genoeg plannen, ideeën en functionaliteiten, maar mochten jullie ook ideeën hebben, laat het ons dan vooral weten. Wat onveranderd is gebleven en ook niet zal veranderen is dat Escapetalk.nl voor en door escapers wordt gemaakt. Voor en door echte liefhebbers. We hebben ontzettend veel zin om dit platform samen met jullie nog veel beter te maken.

Pim & Nathalie

Plaats de eerste reactie

Login om te reageren