Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Our website is also available in English. Change language

Op Reis: escape rooms in Rome

Afgelopen juli gingen we voor een aantal dagen naar Rome. Dit keer echter geen specifieke escape room vakantie zoals we eerder twee keer richting Budapest gingen. En aangezien Nathalie inmiddels bijna zeven maanden zwanger was moesten we het ook wat rustiger aan doen. Toch konden we ons niet helemaal bedwingen en voor we het wisten hadden we toch weer 7 kamers geboekt staan. Aangezien er op internet nog niet zo heel veel te vinden is over escape rooms in Rome willen we graag onze ervaringen met jullie delen.

Game Over Escape Rooms
Via Giuseppe Marcora, 3 - Website

Na een beetje surfen op internet leek Game Over Escape Rooms ons interessant. De foto’s op de website zagen er goed uit en ook de recensies waren positief. Van te voren hadden we ook prettig contact met een van de eigenaren. Er werd goed met ons meegedacht en omdat we vier kamers speelden kregen we nog een mooie korting, super!

Game Over Escape Rooms

Wat ons vooral opviel was de hoogstaande afwerking van alle kamers. Dat zagen we op de foto’s al, maar het is toch altijd maar afwachten hoe de realiteit is. De ontvangst en begeleiding was prima.

We begonnen met de Chocolate Factory. Geen hoogvlieger, maar een prima kamer om mee te beginnen. Opvallend was de geur van echte chocolade in de kamer. De kamer bevatte redelijk logische puzzels en was verder erg overzichtelijk. Daarna was het tijd voor Tutankhamun’s Tomb. Een Egyptische kamer zoals je graag ziet. Prima puzzels in een mooie omgeving. Na een korte pauze en een wandeling van 200 meter naar de andere locatie was het tijd voor Jack The Ripper, een van de nieuwe kamers. Ook de kamer waar we de meeste moeite mee hadden. We vonden niet alles logisch en doordat we enkele objecten hadden verzameld op een ander object werkte een trigger niet en moest de begeleidster zelf de kamer in komen om een onderdeel te resetten. We hadden hier ook wat extra tijd nodig om het einde van deze kamer te bereiken. Dat einde is overigens wel sterk. We eindigen met de Forbidden Temple of Montezuma. Vooraf werd ons verteld dat dit de moeilijkste kamer zou zijn. Nadat we niet vooruit te branden waren in Jack The Ripper waren we dus al bang voor een blamage. Het tegendeel bleek echter waar. Deze kamer lag ons het beste van alle kamers. Erg leuke, diverse, originele puzzels. In alle kamers hebben we een of enkele hints nodig gehad, maar bij deze kamer hadden we geen enkele hint nodig en hebben we zelfs een record neergezet.

Na het spelen van de laatste kamer hebben we nog een tijd nagepraat met de enthousiaste eigenaar. Hij had voorheen een restaurant, maar werd gegrepen door het escape room virus en zijn vestiging van de Game Over franchise loopt zo goed dat hij inmiddels zijn restaurant heeft gesloten. Inmiddels zijn er al plannen voor een vestiging in een andere stad in Italië en zijn er nog plannen voor meer nieuwe kamers. En dat allemaal naast de Saw, Mission Impossible & Game Of Thrones kamers in Rome die we niet hebben gespeeld. Ze zitten hier niet bepaald stil dus.

Magic Escape Room
Via Bolzano, 40 – Metro Annibaliano, B1 - Website

Bij Magic Escape Room kwamen we uit door de Azkaban kamer en de positieve recensies op internet. Ook hier hadden we van te voren contact met de eigenaar. Deze was erg enthousiast en ook hier kregen we een korting omdat we alle kamers speelden. Hij kon helaas niet aanwezig zijn tijdens ons bezoek omdat hij elders in Italië moest optreden als goochelaar. Dat verklaart meteen de naam van de escape room en de keuze voor thema’s als Houdini en de Harry Potter kamer. Als vervanger had hij een leraar Engels geregeld, deze sprak vlekkeloos Engels.

Magic Escape Rooms

We begonnen meteen goed met de Picolla Emily (Little Emily) kamer. Een kamer waarbij je bent opgenomen in psychiatrisch ziekenhuis en je de moet oplossen wat er met Emily is gebeurd. Een spannende kamer waarbij het verhaal goed verteld word met originele puzzels en wat schrikeffecten. Deze kamer had ook een sterk einde. Daarna speelden we Studio Di Houdini (Houdini’s Studio), hier moet je het testament van Houdini vinden. Een prachtige, klassieke, kamer met leuke puzzels. Over de eindpuzzel valt te twisten, origineel is het in ieder geval wel. Als laatste speelden we Fuga Da Azkaban (Escape From Azkaban), mensen die bekend zijn met Harry Potter zullen de naam al wel herkend hebben. Maar deze kamer is inderdaad geïnspireerd door Harry Potter. Nathalie kon in ieder geval niet wachten om deze te spelen. In deze kamer word je beschuldigt van het vergiftigen van je klasgenoten, daarom wordt je opgesloten in de gevangenis van Azkaban. Dit voelde als de grootste kamer van de drie en er wordt hier goed gebruik gemaakt van een acteur.

Je kunt goed merken dat er veel liefde is gestoken in deze kamers. We merken vaak dat verhalen ondergeschikt zijn in escape rooms, dit was echter bij Magic Escape Room niet het geval. Hier krijg je in alle drie de kamers echt een verhaal mee en werk je ook duidelijk naar je doel toe.

Conclusie
Escape rooms zijn in Italië nog niet zo groot als bij ons, maar het niveau van de kamers was prima. De tijd vloog voorbij. Het was ook fijn dat de kamers allemaal een airco hadden, gezien het warme weer in Rome totaal geen overbodige luxe.

Beide locaties waren wel totaal verschillend. Daar waar Game Over uitblinkt in de afwerking en technologie en alles volledig hufter-proof is heeft Magic Escape Room misschien wat meer bezieling in de kamers en voelen de kamers ook wat origineler. Het is maar net wat je voorkeur heeft, wij hebben ons op beide locaties erg goed vermaakt. Als we dan favorieten moeten aanwijzen was Nathalie’s favoriet de Fuga Da Azkaban kamer bij Magic Escape Room en die van Pim de Forbidden Temple of Montezuma kamer bij Game Over.
 

Plaats de eerste reactie

Login om te reageren