Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Our website is also available in English. Change language

Corona virus escape rooms updates (laatste update: 09-04)

In dit 'live' blog willen we de huidige status van het Corona virus en de gevolgen voor escape rooms in Nederland en België bijhouden. Mochten we iets missen laat het ons dan weten!
 

Helpen?

Het moge duidelijk zijn dat dit een forse financiele klap gaat zijn voor escape rooms. We zien het terug in onze statistieken en horen het van escape rooms, overal regent het annuleringen. Wil je escape rooms helpen? Annuleer je boeking dan niet, maar verzet deze naar een later tijdstip. Heb je nog escape rooms op je verlanglijstje staan? Koop dan nu een tegoed/cadeau bon van deze escape rooms om ze deze zware periode door te helpen. Let op elkaar mensen en laten we met zijn allen zorgen dat we na deze periode ook nog kunnen blijven escapen!

 

Tijdlijn

09-04-2020
Goed nieuws: De SBI code van veel escape rooms is inmiddels toegevoegd en zij kunnen vanaf 15 april hun aanvraag indienen!

31-03-2020
Een dag later, maar inmiddels zijn er SBI codes toegevoegd aan de lijst. Helaas staat die van veel escape rooms er nog niet bij. Wellicht dat ze toch in aanmerking komen. In de tussentijd kunnen escape rooms hun code nog steeds hier aanmelden bij het RVO. Wellicht dat het helpt als alle escape room eigenaren dat doen.

29-03-2020
De regering in Nederland heeft vandaag aangekondigd dat ze morgen (maandag 30-03) met toevoegingen aan de lijst komen. Hopelijk staan escape rooms daartussen. In de tussentijd kunnen escape rooms hun code hier ook aanmelden bij het RVO.

28-03-2020
Escape rooms lijken momenteel net buiten de boot te vallen met de aangekondigde steunmaatregelen in Nederland. We gaan er vanuit dat dit goed komt, maar toch is er een petitie gestart die we graag met jullie delen. Hopelijk worden ze snel wakker in Den Haag en worden ook de escape rooms gecompenseerd. Klik hier om de petitie te ondertekenen.

De maatregelen in België zijn inmiddels verlengd tot 19 april.

24-03-2020
Met de aankondigingen van de nieuwe richtlijnen heeft ook DarkPark aangekondigd de deuren te sluiten. Escape Vrijland Arnhem zou oorspronkelijk de deuren per 1 juli definitief sluiten, maar ze hebben dat gezien de omstandigheden nu vervroegd.

23-03-2020
Breakout Room in Den Bosch heeft de deuren inmiddels ook gesloten.

20-03-2020
Escaperoom The Circle in Veenendaal heeft de deuren ook gesloten. Aangezien ze verwachten dat de huidige situatie langer gaat aanhouden dan 6 april kijken ze hoe ze daarna hun escape room kunnen aanbieden aan gesloten gezelschappen.

19-03-2020
Escape Tiel heeft de deuren inmiddels ook gesloten. Ook Kings & Queens Assen, Kings & Queens Veenendaal & Kings & Queens Zutphen zijn gesloten. DarkPark, Sky High Escape Room, Escape Room 0164, One Hour Lockup escaperooms, Epic Escape Waalwijk & Escape O Holics zijn nog geopend.

18-03-2020
Escape Tiel, Escape Delft & Questomatica blijven vooralsnog open maar houden de berichtgeving in de gaten. Ook Escape Room SS Rotterdam, Amaze Escape Events, Gajes in de Bajes & Clocked Up hebben de deuren gesloten. Diverse escape rooms zijn alternatieve (thuis) ervaringen aan het ontwikkelen. We gaan proberen hier ook een overzicht van te maken.

17-03-2020
Escape Ede & Escape From Wonderland sluiten ook de deuren. Er zijn ook escape rooms die open blijven (maar maartregelen nemen): Breakout Room in Den Bosch, Escaperoom Nieuw-Vennep, Escape Room Scheveningen, Escaperoom Oss en Escaperoom 040 bijvoorbeeld.

16-03-2020
Veel escape rooms in Nederland (The Dome, Kamer 237, Down The Hatch, Live Escape, Escape Room Ter Aar, Escape Mission, Forbidden Floor, Next Level Escaperooms, Escape Time, Mystery House Valkenburg, The Great Escape, Escape Room Katwijk, Get Out Of Here, Locks & Keys, Escape Room Schagen, Escape Room Rijswijk, Noordkade Uitjes, Project Escape, Escaperoom Egmond, Breakout Rotterdam, Escape Zwolle, Wintertuin Experience, Locked, Team Trapped, Art Heist Escape Room, De Hoek, Brasserie De VOC) sluiten de deuren op eigen initiatief tot en met 6 april. Dit blog gestart.

14-03-2020
Up The Game maakt bekend dat ze de situatie afwachten en op 11 april bekend maken of het congres midden mei door gaat dit jaar of niet.

13-03-2020
In België moeten alle escape rooms verplicht sluiten tot 3 april.

12-03-2020
Bijeenkomsten van meer dan 100 bezoekers worden verboden. Mensen worden opgeroepen zoveel mogelijk thuis te werken. Diverse escape rooms in Nederland geven een statement af dat ze maatregelen nemen in verband met Corona maar wel open blijven.

11-03-2020
De Corona uitbraak is nu officieel een pandemie.

10-03-2020
Brabant voert de eerste maatregelen in tegen Corona. Bijeenkomsten van meer dan 1000 bezoekers worden verboden.

27-02-2020
Eerste geval Corona bekend in Nederland.

04-02-2020
Eerste geval Corona bekend in België.

December 2019
Eerste gevallen Corona in China.

 

Huidige status in het kort:

Nederland
In Nederland hoeven escape rooms officieel nog niet dicht, maar diverse escape rooms sluiten wel haar deuren om te helpen het virus in te dammen. Neem contact op met een escape room of ze open zijn of niet. Op 11 april maakt Up The Game bekend of het congres midden mei dit jaar door gaat of niet.

België
In heel België zijn de escape rooms vooralsnog gesloten tot 3 april.

 

 

Plaats de eerste reactie

Login om te reageren