Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Our website is also available in English. Change language

Op reis: escape rooms in Budapest deel 2

We zijn weer naar Budapest geweest! Na onze vorige geslaagde trip in oktober 2016 wisten we al vrij snel dat we eens terug zouden gaan. Eind februari was het dan zo ver. Dit keer hebben we zelfs veertien escape rooms gespeeld. Benieuwd naar onze bevindingen? Lees snel verder!
 

Zaterdag 25 februari

Magic Rooms
Gespeelde kamer: Atlantis
Adres: 1095 Budapest, Gát utca 36
Website

Magic Rooms

Dit was de eerste escape room van deze trip. De ingang was even zoeken (deze is om de hoek), maar binnen werden we verwelkomd door een aardige eigenaar.

De Atlantis kamer deed ons qua sfeer en opbouw wat denken aan Pirate Cave (ook in Budapest) en dat is absoluut geen belediging, aangezien dat een van onze favoriete kamers van de vorige trip was. De moeilijkheidsgraad qua puzzels liep geleidelijk op, wat resulteerde in een goede flow qua puzzels. We zijn onze exacte tijd vergeten, maar we wisten in ieder geval ruim binnen de tijd te ontsnappen.

Na het spelen van de escape room hebben we nog even nagepraat met de eigenaar en liet hij de nieuwe Pirates Of The Carribean kamer in aanbouw zien. De tekeningen op de muur zagen er prachtig uit! Mochten we dus ooit nog terug gaan, dan zullen we die kamer ook zeker spelen. Al met al een prima start van onze trip.
 

Zondag 26 februari

E-Exit
Gespeelde kamers: Circus & 1984
Adres: 1072 Budapest, District 7, Nyár street 27.
Website

E-Exit Budapest

Nadat we op onze vorige trip de nieuwste kamer van E-Exit, Heaven & Hell, hadden gespeeld, waren we benieuwd naar de overige kamers. We kwamen door het openbaar vervoer helaas iets te laat aan, maar werden gelukki vriendelijk ontvangen!
We konden snel beginnen met Circus. Het gebruik van onder andere kinderspeelgoed en typische circusachtige elementen (met een twist) is erg leuk gedaan. We vlogen door deze kamer heen en met nog 18:23 over kwamen we de kamer uit.
Hierna was het tijd voor 1984, geïnspireerd door het gelijknamige boek. Hier liepen we in het begin een tijd vast tot er een papiertje onder de deur geschoven werd wat ons verder hielp. Achteraf bleek dat de werkneemster iets was vergeten te starten (kan natuurlijk gebeuren). Daarna zaten we vrij snel weer in het spel en genoten we van de puzzels en gebruikte techniek. Pim vond deze kamer zelfs beter dan Heaven & Hell, een van onze favoriete van de vorige trip. Uiteindelijk wisten we met zo’n 10 minuten over te ontsnappen.


Mindquest
Gespeelde kamers: Legacy Of Noo'Zaca & The Matrix
Adres: 1072 Budapest, Klauzál street 19.
Website

Mindquest Budapest

We hadden goede dingen gelezen over Legacy Of Noo'Zaca, dus we waren erg benieuwd naar deze kamer. Na eerst door een soort Biergarten geloodst te worden, kwamen we boven aan bij de escape rooms.

Onze verwachtingen werden volledig waar gemaakt. Qua sfeer en aankleding is dit zeker een van de mooite kamers die we ooit gespeeld hebben. Met de leuke, originele, actieve puzzels waanden we ons lotgenoten van Indiana Jones. Qua aankleding zouden we graag elke escape room zo zien. Er hadden misschien nog iets meer (of moeilijkere) puzzels in gemogen, maar wat ons betreft een absolute aanrader. Uiteindelijk wisten we met 18 minuten over uit de tempel te ontsnappen.

De volgende kamer hier was The Matrix. Deze kamer is qua aankleding wat minder hoogstaand, maar ook hier zaten weer enkele leuke puzzels in. En zoals je mag verwachten bij dit thema werd er goed gebruikt gemaakt van techniek. De overgang naar een volgende ruimte is ook geheel in stijl van de film gedaan. Hier wisten we met 8 minuten over te ontsnappen.


Locked
Gespeelde kamer: The Motel
Adres: 1061 Budapest, Székely Mihály Str. 4
Website

Locked Budapest

Toen we hier binnenkwamen, hadden we het gevoel in een soort van escaperoomfabriek terecht te zijn gekomen. Veel spelende groepen en veel kamers. Op de een of andere manier verwachten we dan toch minder van zo’n franchise, echter was het tegendeel waar. We werden enthousiast ontvangen en keken samen met een andere groep naar een grappig  introductiefilmpje over de regels. Toen we naar onze kamer werden gebracht, werd ons enthousiast het verhaal uitgelegd en konden we beginnen. De aankleding was zoals je verwacht van een hotelkamer. De puzzels waren leuk en origineel en ook hier werd er goed gebruik gemaakt van techniek. Geen cijferslotjes te zien! We stonden met 12 minuten over weer buiten.

De dinsdag na ons bezoek zou Locked een nieuwe kamer ‘Research Lab’ openen. Deze konden we echter helaas niet meer in ons schema inpassen. Maar als die van hetzelfde niveau The Motel is, zou die ook zomaar eens heel interessant kunnen zijn!


Scavenger Escape
Gespeelde kamer: Mozart
Adres: 1075 Budapest, Asbóth utca 15.
Website

Scavenger Escape Budapest

We kwam hier iets eerder aan, maar konden meteen aan de slag. We kwamen terecht in een prachtige kamer en waanden ons direct 30 jaar terug in de tijd. Een klassieke escape room zoals je ze graag speelt. Alles in thema. Helemaal niks mis mee, maar ook nergens echt onderscheidend. Met 12 minuten over wisten we te ontsnappen.


Claustrophilia
Gespeelde kamer: Wicklewood Heritage
Adres: 1073 Budapest, Erzsébet krt. 8.
Website

Claustrophilia Budapest

De laatste kamer van de dag had een interessante manier om het spel te beginnen. Zo hadden we het nog niet eerder meegemaakt. Verder een klassieke escape room in alle opzichten, maar wel met originele en erg leuke puzzels. Alles liep als een trein en uiteindelijk wisten we te ontsnappen met 20 minuten over. Pim was erg te spreken over deze kamer. Nathalie was wat minder onder de indruk.

 

Dinsdag 28 februari

Titanic
Gespeelde kamer: Titanic
Adres: Budapest, 1062 Szinyei Merse u third
Website

Titanic Budapest

Na een dagje rust konden we er vandaag weer tegenaan. Terwijl we van onze busstop naar de escape room liepen, zagen we nog een stuk steen van een gebouw rollen en naast ons kapot vallen op de grond. Vrij apart...

We werden ontvangen door een host die gebrekkig Engels sprak en dat maakte het begin wat ongemakkelijk. We kwamen terecht in een erg lineaire en eenvoudige kamer met zeer eentonige puzzels. We wisten te ontsnappen met 20 minuten over. Dat hadden er meer kunnen zijn als we niet 1 puzzel ontzettend over het hoofd hadden gezien. Niet dat we ons niet vermaakt hebben, maar dit was zonder twijfel de minst interessante escape room van alle escape rooms deze trip.


Királyok Völgye
Gespeelde kamers: Királyok Völgye & Királyok Kingse
Adres: Budapest, VI. district, Benczúr street 1.
Website

Királyok Völgye Budapest
Oorspronkelijk stond alleen Kingse (Valley Of Kings) op ons programma. Deze grote kamer zat vol puzzels (ook letterlijk). De spanning steeg tijdens het spelen en we hadden tot de laatste minuut (en wat hints) nodig om te kunnen ontsnappen. We kregen korting voor een volgend bezoek en aangezien we tijd over hadden besloten we ter plekke om hier meteen gebruik van te maken.

De Egyptische kamer was totaal anders van opzet. Waar je bij Valley Of Kings vooral veel moest zoeken en puzzelen, ben je in de Egyptische kamer (die ook wat kleiner qua opzet is) vooral veel bezig met het ontcijferen van de hiërogliefen. Wel zit er een leuk element qua techniek in deze kamer. Onze exacte ontsnappingstijd zijn we vergeten bij te houden, maar we wisten ruim op tijd te ontsnappen.

Als je maar een van de twee kamers kan spelen zouden we voor Királyok Kingse gaan, deze is net wat uitdagender, diverser qua puzzels en uitgebreider.


Logiqrooms
Gespeelde kamers: Code 13 & Napuche
Adres: 1077 Budapest, Wesselényi Utca 78.
Website

Logiqrooms Budapest

Over Napuche hadden we van enkele escape room eigenaren erg goede dingen gehoord. We waren dan ook erg benieuwd. We werden erg vriendelijk ontvangen door de eigenaresse en begonnen eerst met Code 13. Dit zou de eenvoudigste van de twee kamers zijn. Wellicht sloeg de vermoeidheid toe, maar we wisten pas in de laatste minuut te ontsnappen uit deze klassieke escape room. De kwaliteit van de puzzels en kamer is prima, maar we kwamen niet echt lekker in de flow.

Toen was het tijd voor Napuche. Deze kamer maakte de verwachtingen geheel waar. Leuke puzzels en geweldig gebruik van techniek. Een prima verhaal en alles in thema. We hadden wat hints en zelfs extra tijd nodig om deze kamer tot een goede einde te brengen, maar wat ons betreft had het allemaal nog veel langer mogen duren. Een absolute aanrader!


Logikamra
Gespeelde kamer: Wonderground
Adres: Muranyi street 50. 1078 Budapest
Website

Logikamra - Budapest

De laatste kamer van onze trip. Omdat we wat ruimer in de tijd zaten dan gepland, belden we met het verzoek of we twee uur eerder konden spelen. Dit kon in eerste instantie niet, maar daarna werden we snel terug gebeld dat het wel anderhalf uur eerder kon. Geweldige service! We wisten het toen echter te presteren om een kwartier te laat te komen door het openbaar vervoer, maar we werden alsnog erg vriendelijk ontvangen door de enthousiaste eigenaresse.

Deze kamer had niet echt een thema of rode draad, maar meer losse puzzels per kamer. Het was steeds een verrassing wat er nu weer ging komen. Onze meningen waren dan ook erg verdeeld: Nathalie was minder positief dan Pim. De kamer duurt 80 minuten, maar we wisten binnen het uur te ontsnappen. Een mooie afsluiter van onze trip!
 

Conclusie

Onze verwachtingen lagen dit keer wat lager. We dachten de beste escape rooms al wel op onze vorige trip gespeeld te hebben, maar we zijn aangenaam verrast. Het niveau leek over het algemeen zelfs iets hoger te liggen.

Zoals je wellicht al uit de tekst hebt gehaald, waren onze favoriete escaperooms dit keer Noo Zaca bij Mindquest en Napuche bij Logiqrooms. Verder was Nathalie erg te spreken over The Motel bij Locked en Pim over Wicklewood Heritage bij Claustrophilia.

Als je dan beide trips langs elkaar ligt komen we op de volgende vier favorieten (in willekeurige volgorde):

Deze zouden we absoluut spelen als je die kant op gaat!

We hebben verder geen nieuwe inzichten gekregen. De kwaliteit is nog steeds vergelijkbaar met Nederland en het blijft fijn dat de escape rooms allemaal dicht bij elkaar zitten en gunstig geprijsd zijn.

Na 24 kamers gespeeld te hebben in Budapest verwachten we niet snel terug te gaan. Wat zou onze volgende bestemming moeten zijn? Rusland? Praag? Duitsland?

Pim
Google Maps is your friend :) (En dan rekening houden met wat speling voor eventueel napraten / verkeer). Als je het een beetje bij elkaar in de buurt plant is het redelijk goed te doen. Te voet of met openbaar vervoer. In dit artikel kun je eigenlijk ook onze planning zien, ze staan op volgorde per dag.
20 juni 2019 om 09:21:47
Hallo, Als escaperoom eigenaar die op het punt staat 2 nieuwe kamers te openen, ben ik altijd geïnteresseerd in ervaringen van anderen. In de afgelopen maand nu 3x gehoord/gelezen over escapen in Boedapest. Onze oudste dochter en ik zijn dit nu aan het plannen (altijd lekker dat je dit zakelijk kunt doen). Kun je/kunnen jullie me vertellen hoe je dit plant? Ik kan natuurlijk allerlei kamers vinden en boeken, maar hoe veel tijd laat je tussen de ene en de andere kamer? Geen idee van afstanden en lopen... MVG, Nicole, escaperoom Rijen
19 juni 2019 om 10:12:28

Plaats een reactie

Login om te reageren