1) GEEN spoilers. Daar zit niemand op te wachten.
2) Wees aardig tegen elkaar.

After Corona: Iemand al enig idee hoe we straks in escaperooms de 1,5 meter maatschappij kunnen integreren?

#1
Wij van De Cryptograaf in Muiden zijn als Adventure room (geen echte escape) al begonnen te bekijken hoe we mensen weer kunnen gaan toelaten. Momenteel kunnen we alleen nog families toestaan (ook al is dit lastig te controleren) aangezien die wel dichter op elkaar zouden kunnen bewegen. Maar hoe doen we dat voor het algemene publiek? Waar moeten we allemaal aan voldoen voordat mensen weer naar binnen kunnen gaan? Handen wassen voor dat je naar binnen gaat, schoonmaken na vertrek, wisselen van groepen pas als de anderen weer buiten zijn, minder grote groep? Wat zal het gaan worden? Iemand al een mening of er over nagedacht? let us know.

Re: After Corona: Iemand al enig idee hoe we straks in escaperooms de 1,5 meter maatschappij kunnen integreren?

#2
Misschien kunnen we gezamenlijk als escape-sector lobbyen bij het ministerie om ook voor ons de onwerkbare 1,5 meter op te lossen met een mondkapje net zoals in het OV. Voor de beleving zou het goed zijn om mondkapjes en handschoenen te integreren in de game-play. Zeker voor handschoenen valt vast wel een verhaallijn te verzinnen mbt vingerafrdukken bv.

Voor de game-master / beheerder kan een UV box www.qr8.nl/uv een oplossing zijn om kleine objecten zoals sloten, sleutels ed snel te ontsmetten. Die werkt met UV licht. En om de lucht te zuiveren zou een Lampe Berger www.qr8.nl/berger een oplossing kunnen zijn. Die werden al in de 19e eeuw gebruikt om de lucht in ziekenhuizen te steriliseren.

Verder de tijd tussen 2 groepen ruim te nemen zodat contact tussen groepen zoveel mogelijk voorkomen wordt.

Re: After Corona: Iemand al enig idee hoe we straks in escaperooms de 1,5 meter maatschappij kunnen integreren?

#3
in aanvulling op bovenstaande antwoord van 'first Women out':
Stel we zouden het met mondkapjes af kunnen, volgens de richtlijnen moeten we echter zelf als ondernemers wel alle mogelijke voorzorgsmaatregelen nemen anders lijkt het dat we zelf in overtreding zijn. Dus als we de 1,5 meter niet kunnen garanderen zijn mondkapjes alleen maar een oplossing waarbij we aan klanten alsnog moeten vragen afstand te houden. Vraag is of dat is vol te houden. Het valt me overigens op dat er zeer weinig geluiden van collega's zijn die hier een antwoord op hebben. Heeft iedereen er 'lak' aan of blijft iedereen gewoon dicht?
Alleen families of gezamenlijke huishoudens toelaten is ook een idee maar lastig te controleren en naar mijn idee voegt dat niet veel extra omzet toe. Onze doelgroep zit toch in gezelschappen ouder dan 20 jaar. Iemand nog andere suggesties, aanvullingen, opmerkingen? Ook als regelmatige bezoeker mag je reageren want juist jij bent het die de beslissing maakt om wel/niet alsnog te komen. durf je het aan met een groep vrienden/kennisen/collega's om alleen gewapend met mondkapje de 1,5 meter zone te doorbreken? hoor het graag van jullie?

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 14 gasten

cron