1) GEEN spoilers. Daar zit niemand op te wachten.
2) Wees aardig tegen elkaar.

Voorstel topic: Stel jezelf voor

#1
Hoe verschrikkelijk het ook lijkt en met het risico op een hoog 'Mijn naam is Pietje en ik heb hobbies' gehalte, is het wellicht toch handig om dit topic te hebben.

Laat ik gelijk maar een voorbeeld geven:

Ik ben Pim. 31 jaar. Woon in Sint Anthonis, samen met mijn geweldige vriendin Nathalie waar ik in oktober mee ga trouwen. We zijn samen aan deze site begonnen. Ik heb een eigen bedrijf in webdevelopment en sinds vorig jaar werk ik veel samen met een compagnon en profileren we ons als Lift 3 - https://www.lift3.nl. Vroeger zong ik in een punk/hardcore band, genaamd Said And Done. Tegenwoordig blijft het vooral bij luisteren van muziek. En dan behoorlijk breed. Van obscure hardcore bands tot The Lonely Island. Grote liefde blijft echter Nirvana. Naast het escapen game ik nog zo af en toe (Uncharted 4 was te gek) en ben ik gek op films (Fight Club, Seven, Memento, Interstellar, eigenlijk is vooral Christopher Nolan gewoon een held), series (The Walking Dead, Gotham, X-Files) en verslind ik alles wat met Batman te maken heeft ;)

Re: Voorstel topic: Stel jezelf voor

#2
Hoi, ik ben Douwe Geluk uit Apeldoorn.
Ik ben nieuw op dit forum en bij escapetalk.

Over mij:

Ik beoefen Tai Chi en dat is een grote passie van mij. Ik doe meerdere vormen van Tai Ji Quan en heb een eigen school ' Bron van Geluk 'in Apeldoorn waar ik les geef. Tai Chi is goed voor lichaam en geest, kortom echt heerlijk om te beoefenen. Ook is het te gek om mensen te kunnen helpen met het beoefenen van Tai Chi en ook kungfu gerelateerde zelfverdediging.

Naast Tai Chi docent ben ik opgeleid op het HBO voor bouwkundig ingenieur en ik werk bij Inside Standbouwe te Deventer. Een super leuke baan, heerlijk om te doen.

Ik hou van verschillende soorten muziek en ook van Salsa dansen.

Geregeld zal ik mee kijken op het forum en op deze website. Bedankt voor het accepteren van mij als lid.

Re: Voorstel topic: Stel jezelf voor

#3
Hallo,

Ik zie dat het voorstellen nog niet door veel mensen is opgepakt. Ik was even op zoek of ik een nieuw onderwerp hiervoor moest starten of hier reageren. Ik kies maar voor het laatste.

Ik ben Ingrid en woon samen met 2 puberzonen (15 en 17 jaar). Daarnaast een hond en een kat, ook van het mannelijk geslacht. De enige vrouw in huis dus, maar wel de baas ;-).....
Ik ben Informatie-analist bij Promedico ICT BV. Wij maken software voor huisartsen, apothekers en apotheekhoudende artsen. Naast uiteraard het ontsnappen uit escaperooms houd ik erg van Geocachen. Voor de nodige full body workout, ontstressen na een drukke werkweek en het plezier om samen muziek te maken doe ik ook aan Taiko drummen. Daarnaast tennis ik ook nog.

Ik heb denk ik zo'n 17/18 escaperooms gedaan. Ik zal deze hier nog wel melden en kijken of ik er iets over kan schrijven. Ik heb een logboekje waarin ik een en ander bijhoudt, maar de laatste 5 rooms heb ik nog niet beschreven.

Ik ben benieuwd naar deze site en naar wat er op het forum te doen is.
Laatst gewijzigd door ingrid_lucardie op 31 mar 2019, 10:47, 1 keer totaal gewijzigd.

Re: Voorstel topic: Stel jezelf voor

#4
Hoi,

Ik ben Modeste (= bescheiden in het Frans) en ik vraag me af hoe je een escape room toevoegt aan je “wishlist” en aan “gespeelde kamers”. Mijn lieve vriendin en ikzelf zijn totally hooked en overwegen zelfs om het zelfs eens te proberen ( een escape room ontwerpen ipv ze te spelen). Dank voor een reactie want de site is erg leuk, ook als tool om al je escaperoom ervaringen in bij te houden.

Mvg,

Modeste , Brugge

Re: Voorstel topic: Stel jezelf voor

#5
Hoi,

Ik ben Modeste (= bescheiden in het Frans) en ik vraag me af hoe je een escape room toevoegt aan je “wishlist” en aan “gespeelde kamers”. Mijn lieve vriendin en ikzelf zijn totally hooked en overwegen zelfs om het zelfs eens te proberen ( een escape room ontwerpen ipv ze te spelen). Dank voor een reactie want de site is erg leuk, ook als tool om al je escaperoom ervaringen in bij te houden.

Mvg,

Modeste , Brugge
Hoi Modeste,

Welkom op de site en bedankt voor de lovende woorden ;)

Toevoegen aan je wishlist of gespeelde kamers lijsten kan als je ingelogd bent door mobiel op het hartje (wishlist) of het vinkje (gespeeld) te drukken. Op de desktop staat er wishlist of gespeeld bij.

Mocht je nog meer vragen hebben stuur me dan even een priveberichtje of mail me even, dan help ik je!

Re: Voorstel topic: Stel jezelf voor

#6
Ik ben Thomas maar spreek op dit forum niet graag over mij, maar liever over wij, over ons. Wij, m'n vriendin en ik baten sinds oktober 2017 een escapegame uit in de Vlaamse Ardennen. Deze escape room is een gezamenlijk project, zo'n 2 jaar geleden kregen we na een bezoek aan "The Longest Hour" in Ieper de "goesting", "de zin" om zelf een escapegame uit de grond te stampen en dit in bijberoep uit te baten. Veel verbouwingen, opzoekwerk en gesoldeer later ging onze escapegame in oktober 2017 open. Elke sessie is een ervaring en een leermoment (ook voor ons). Elke bezoeker is tot nog toe enthousiast geweest en we hopen nog lang te mogen genieten van deze ervaring. Kom gerust eens langs....

Re: Voorstel topic: Stel jezelf voor

#7
Ik ben Maarten, 42 jaar en heb een groot passie voor muziek, budosport en ICT. Ik werk als cyber security specialist en ben een echte techgeek.

Qua muziek ben ik sinds een kleine 3 jaar gitarist en lid van een blues/rock band uit omgeving Rotterdam. Wat betreft budosport ben ik 1ste danhouder taekwondo en 3de dan kyokushin karate.

Tof dat ik hier een plek tegenkom over escape rooms. Gisteren mijn eerste gedaan in The Dome, Bunschoten. Onwis leuke eerste ervaring en ik wil graag nog meer escape rooms gaan doen, dus deze site inspireert me erg.

Succes aan alle escapers en laten we samen een mooie community bouwen, beginner of gevorderde.

Re: Voorstel topic: Stel jezelf voor

#8
Ik ben Marcel v.d. Einde, 43 jaar jong en al van jongs af aan gek op puzzelen en het spelen van spellen. Ik ben al ruim 20 jaar werkzaam in het basisonderwijs, waarvan de laatste paar jaar part-time. Daarnaast ben ik een jaar of twee geleden mijn eigen bedrijf begonnen.. Dit bedrijf is gesplitst in twee takken: een tak die zich richt op computeronderhoud en -reparatie, ICT-advies en levering en een tak die zich richt op grafisch ontwerp en (in mindere mate) webdesign.

Heel veel basisscholen gaan met groep 8 op schoolkamp. Ook onze school deed/doet dit al jaren. Hiervoor werd er elk jaar een thema bedacht. Het kampboekje dat de kinderen voor die tijd meekregen met alle informatie over het kamp, werd dan door mij een beetje in dat thema vormgegeven. Bijvoorbeeld het thema zwart/wit of "Olympische Spelen". Op kamp zelf was er dan een avond wat met dat thema te maken heeft.

Toen ik vorig jaar januari weer werd gevraagd het kampboekje in een thema te gooien, vond ik het zelf veel leuker om een thema te bedenken waar de kinderen het *hele* kamp mee aan de slag zouden kunnen. Aangezien ik in de afgelopen jaren al een aantal keer met veel plezier verschillende escaperooms had gedaan, leek het me leuk een soort puzzelkamp te maken. Ik had op dat moment nog nooit gehoord van home mysteries, maar feitelijk was dat wat het uiteindelijk ging worden; een home mystery maar dan geschikt voor kinderen uit groep 8. En niet "at home" maar "at camp".

Het verhaal was ik al snel uit; "Meestercrimineel Jonathan Greenwood is ontsnapt uit de gevangenis. Hij zat daar, samen met zijn maat Connor Lawson, een straf uit van 20 jaar voor de grootste bankroof in de geschiedenis van Nederland. De buit van 35 miljoen Euro is nooit gevonden.

De recherche is erachter gekomen dat Greenwood in de cel van Connor Lawson een kistje met een cijferslot erop heeft achtergelaten. Na verhoor gaf Lawson toe dat in het kistje informatie zit over de verstopplaats van de buit en de plek waar Jonathan Greenwood naartoe is gevlucht.

Lawson bekende dat Greenwood beloofd heeft versleutelde aanwijzingen naar Lawson te sturen waarmee het cijferslot opengemaakt kan worden. Inmiddels heeft de politie al 1 brief van Greenwood onderschept met daarop een aanwijzing voor het kraken van de code."


De kinderen werd gevraagd om te helpen de code te kraken. Ze zouden aan het eind van het kamp tijd krijgen om het kistje met het cijferslot echt te openen met de code die ze bij elkaar hadden gepuzzeld.

En toen begon het vele ontwerpen van puzzels en codes en verborgen aanwijzingen. Wat was dit een geweldig werk! In eerste instantie waren de puzzels allemaal gewoon getypte papiertjes, enkelzijdig geprint met een zwart/wit printer op school. De aanwijzingen werden in enveloppen gestopt met een bepaald kenmerk erop (een zwarte vingerafdruk) en kinderen kwamen die gedurende het kamp op allerlei plekken tegen (uiteraard door mij daar strategisch neergelegd).

De kinderen vonden het geweldig. Ze waren ingedeeld in groepjes van 3 en gingen elke keer enthousiast aan het puzzelen met de aanwijzingen.

Eenmaal terug thuis kwam ik op het idee om het puzzelpakket van Jonathan Greenwood veel professioneler aan te pakken en het vanuit mijn bedrijf aan scholen aan te gaan bieden. Na vele uren ontwerpen op de computer had ik ook nog besloten (meer voor mijn eigen lol dan dat ik echt denk dat de kinderen of de leerkrachten ze vinden) een aantal "easter eggs" in gestopt; puzzels die niet nodig zijn om de code van het slot te kraken, maar die wel leuk zijn om te vinden.

Uiteindelijk heb ik voor het pakket een website en een Facebookpagina opgezet. Terwijl ik alles wereldkundig maakte, kwam er vrijwel direct de vraag of het mysterie ook thuis te spelen was in huiselijke kring. Nu was dit in principe wel mogelijk, maar voor de kampversie is er een spelleiding die op geschikte tijden de volgende aanwijzing aan de kinderen gaf. Voor een thuisversie vond ik dat niet geslaagd. Ik wilde dan juist dat alle materialen direct op tafel kwamen zodat er meteen met alles gepuzzeld kon worden. Daarnaast was de kampversie bedoeld voor kinderen rond de 11-12 jaar en ik wilde de thuisversie ook geschikt maken voor volwassenen.

Dus, terug naar de ontwerptafel om een aantal puzzels aan te passen en een aantal gloednieuwe puzzels te verzinnen en te ontwerpen. Inmiddels is de thuisversie ook uitgebreid getest en nu te bestellen. Ik ben superblij met het resultaat!

Nou, het is nog een heel verhaal geworden. Hopelijk vonden jullie het leuk om er het een en ander over te lezen. Mocht je geïnteresseerd zijn geworden in het pakket, dan kan je alle informatie vinden op mijn website www.puzzelmysterie.nl

Re: Voorstel topic: Stel jezelf voor

#9
Hi! Heb inmiddels al meer dan een jaar een account hier, maar voorheen eigenlijk alleen maar om beetje te lurken (zo heet dat toch? :P). Zo'n anderhalf jaar geleden is mijn escape verslaving langzaam aan begonnen. Inmiddels een kleine 20 kamers gespeeld en kan ik zeggen dat ik toch echt wel verslaafd ben :D! Vandaag ook eens de tijd genomen om reviews te plaatsen van de kamers die ik gespeeld heb en dus dacht ik, laat ik me ook maar ff kort voorstellen ;).

Joep, 35 jaar jong en woon in Maastricht (zonder dialect, want Amsterdamse moeder). Hier in het zuiden niet heel veel interessante kamers, maar gelukkig woont m'n vriendin in Den Haag en zitten daar genoeg top kamers in de buurt! Nadeel is natuurlijk wel dat niet alle kamers met twee te spelen zijn (of echt veel te duur zijn met z'n tweeën), maar gelukkig hebben we vrienden en collega's die ook graag af en toe een escape room spelen. Goal voor nu is om de complete top 50 hier op Escapetalk te spelen, dus daar ben ik voorlopig nog wel ff zoet mee. Daarnaast wil ik ook graag een keer op escape vakantie naar Budapest, Praag of andere stad (al paar topics over gelezen en enthousiast door geworden!).

Naast escape rooms spelen heb ik nog één echt hele grote hobby (naast vele kleine hobby's als muziek, tv series, films, gamen, festivals, etc). En die is helaas nog duurder dan escape rooms spelen :lol:! Ik ben namelijk een enorme sneakerhead!

That's it! :geek:

Re: Voorstel topic: Stel jezelf voor

#10
Team vlaflip

We zijn een gewoon gezin met gewone mensen met maar een afwijking. We houden van escaperooms.
In het echt of via een bordspel of via de post, maak ons maar wakker in het midden van de nacht en we doen mee.
Escaperooms worden uitgebreid besproken, voor het spelen, tijdens en eindeloos erna.
We hebben gezinsleden die houden van techniek, van ingewikkelde puzzels en soms denken we echt dat we nu snappen hoe je alle escaperooms kunt oplossen.
Dat we echt denken van "zo gaan we het de volgende keer aanpakken dan lukt het vast"
Om vervolgens als kippen zonder kop rond te rennen op zoek naar die ene aanwijzing. Het kan verkeren

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten

cron