1) GEEN spoilers. Daar zit niemand op te wachten.
2) Wees aardig tegen elkaar.

Re: Online escape rooms voor thuis

#4
Creators United en The Blackhawk heb ik beide gespeeld en vond ik erg leuk! De verloren herinnering van Creators United heb ik met twee personen gespeeld en twee avonden lekker aan gepuzzeld. The Blackhawk hebben we met vier personen op afstand gespeeld, hiervoor heb je 60 minuten en word je op afstand begeleid door een gamemaster, wij hebben deze in 38 minuten gespeeld.
Voor komend weekend heb ik Lockdown Homebound besteld (https://www.e-scaperooms.nl/product/lockdown-homebound/), ik ben heel benieuwd!

Re: Online escape rooms voor thuis

#6
Ikzelf heb recent voor mijn gezin een digitale escape room gemaakt en wegens succes nu ook aangepast zodat iedereen hem kan spelen! Het doel is om in te breken in de laptop van een moordenaar en hem te ontmaskeren aan de hand van het politiedossier. Hij is volledig gratis en hopelijk uitdagend genoeg, perfect voor groepjes van 1-5/6 personen, en perfect mogelijk vanop afstand via videochat! link: www.verhellen.be (feedback zeker welkom)

Re: Online escape rooms voor thuis

#7
Hoi allemaal!

Ook ik ben groot fan van Escape Rooms, en het leek me altijd leuk om zelf puzzels te bedenken. Echter heb ik geen ruimte en heb tevens niet echt veel ervaring met klussen, waardoor een fysieke kamer bouwen lastig is voor mij. Daarom had ik besloten een volledig digitale 'kamer' te maken in deze tijd van quarantaine. Vorig weekend heb ik de website afgemaakt, en deze kan je hier spelen: http://www.horrorsofliandercastle.com . Het is volledig gratis te spelen.

Het spel is overigens wel in het Engels, zodat ook buitenlandse vrienden van mij het spel kunnen spelen. Daarnaast zullen sommige puzzels wat moeilijker zijn dan diegene die je in een escape room tegenkomt. Er is immers geen tijdsdruk. Echter begint het allemaal relatief simpel. Dus, mocht je je vervelen, geef mijn website een poging zou ik zeggen!

Re: Online escape rooms voor thuis

#8
Klein beetje een necro. We hebben vandaag de Verloren Herinnering gedaan. Ik kan eigenlijk best kort zijn over de kamer, wat een teleurstelling. De moeilijkheidscurve van de vragen is belachelijk, sommige vragen zijn te simpel voor woorden. Andere puzzels zijn letterlijk onmogelijk zonder naar het forum te gaan voor bijna voorgezegde hints, tenzij je iemand in de groep hebt zitten die net iets te veel nutteloze kennis heeft. Qr pnrfne pvcure chmmry jnf anne zvwa zravat qr ravtr erqqvat ina qr xnzre. De kamer bevatte verder een enorme hoeveelheid aan spel- en grammaticafouten, en wiskundige onmogelijkheden.

Re: Online escape rooms voor thuis

#9
Inmiddels hebben wij een aantal opties uitgeprobeerd.
Conspiracy-19 vonden we erg leuk. Daar hebben we met z'n tweeën een aantal uur heerlijk aan kunnen puzzelen. En heel mooi gemaakt thuismysterie. Met de Refill Kit ook leuk om aan de rest van je team door te sturen. Ik ben ook heel benieuwd naar hun komende thuis experience: Witchery Spell.
Het puzzelboek van Whacky Wheels vond ik ook leuk en uitdagend om te doen. Deze heb ik in mijn eentje in een aantal uur gedaan.
Nova Zembla was teleurstellend. Het verhaal voelde niet logisch, geen goede 'flow' en de puzzels waren ook niet logisch. Soms was het zelfs als je wist wat moest gebeuren, toch onmogelijk zonder hints verder te komen, omdat er meerdere juiste antwoorden waren op onderdelen.
De Verloren Herinnering vond ik aardig. Je voelt dat het door meerdere partijen is opgezet en 'aan elkaar geplakt'. Het begin was wat beter en mooier vormgegeven, het einde viel iets tegen. Al met al toch wel een leuke puzzelervaring, die je gratis kan proberen. Daarna kun je zelf besluiten of je een donatie aan de makers wilt doen, iets dat ik zeker heb gedaan.
Unsolved Mystery, deel 1 is tot dusver de grootste aanrader, wat ons betreft. Deze hebben we met vieren gespeeld, twee duo's via FaceTime in contact, met doorsturen van mails zodat 'de andere kant' kon blijven meepuzzelen. Heel spannend, goed verhaal, mooie visuals. Ik wil zeker ook deel 2 spelen.
Lockdown Homebound en The Blackhawk hebben we niet gespeeld, omdat je daar helaas teveel (verschillende) social media accounts voor moet hebben. Wij doen, behalve WhatsApp en een verdwaalde Instagram account, niet aan social.

Re: Online escape rooms voor thuis

#10
Lockdown Homebound en The Blackhawk hebben we niet gespeeld, omdat je daar helaas teveel (verschillende) social media accounts voor moet hebben. Wij doen, behalve WhatsApp en een verdwaalde Instagram account, niet aan social.
Lichtelijk offtopic:

Ik hoor dit soort dingen wel vaker, en iedereen moet het natuurlijk helemaal zelf weten, maar een Facebook account (bijvoorbeeld) is zo aangemaakt en je kan daar ook gewoon onzin invullen. Je hoeft er verder niet echt iets mee te doen.

Daarnaast: Whatsapp, Instagram & Facebook hebben allemaal dezelfde eigenaar. Dus als je aan 1 partij je je gegevens hebt gegeven hebben ze dat allemaal :) Dus daar hoef je het ook niet voor te laten.

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast

cron