Pagina 1 van 1

Escaperooms als The Dome

Geplaatst: 27 dec 2019, 21:39
door iamrenzo
Welke escaperooms ontstijgen het puzzeltje oplossen en het zoveelste cijferslot. Zeg maar escaperooms van het niveau van The Dome?

Re: Escaperooms als The Dome

Geplaatst: 28 dec 2019, 08:29
door Pim
https://escapetalk.nl/escaperooms/top-rooms/ al gecheckt? :)

Je hebt escape rooms in vele soorten en maten. Escape rooms zijn ooit begonnen als echte puzzelkamers en de laatste tijd lijkt er een splitsing te komen met de meer wat klassiekere puzzel gerichte kamers en de kamers die meer op een ervaring leunen. Beide hebben hun eigen kwaliteiten en zijn wat mij betreft allebei de moeite waard en interessant.

The Dome is vrij uniek qua schaal. The End van DarkPark is een ander voorbeeld van een kamer die minder de nadruk legt op puzzels en meer op een ervaring.

In de laatste Escape Weekly kon je lezen welke kamers er wereldwijd goed scoorden in het TERPECA project: Kamer 237 in Volkel, Het Geheim van Sint-Rumoldus van De Gouden Kooi in Mechelen (Belgiƫ), het eerder genoemde The End van DarkPark in Zoetermeer, Amsterdam Catacombs van Logic Locks in Amsterdam. The Dome stond met (afstand) wereldwijd op nummer 1.

Re: Escaperooms als The Dome

Geplaatst: 28 dec 2019, 20:12
door annw92
Als je originele puzzels zoekt of meer een ervaring dan zou ik de volgende kamers aanraden:
- Freakshow van Darkpark
- Arcade invasion van Questomatica
- The Catacombs van Logic Locks

Re: Escaperooms als The Dome

Geplaatst: 05 jan 2020, 09:54
door demildedictator
ook goede optie : https://www.entered.be/

Je gaat dan wel van het pad af wat nog de hoofdzaak is, meestal neemt de beleving en sfeer het over, al dan niet met een acteur en zwakt het puzzelen wat af.

Re: Escaperooms als The Dome

Geplaatst: 05 jan 2020, 20:20
door jaspercram
Ik heb vorige week https://escapetalk.nl/escaperoom/lockd/senses/ gespeeld. Dat is ook zeker "een andere" escape room. Ik vond het een hele leuke en bijzondere ervaring. Deed me wel een beetje aan The Dome denken....