Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Our website is also available in English. Change language

Het Brabantse Lab

Schijndel, Nederland

Nu gesloten

60 minuten

2 - 7

12 jaar

Lees reviews

Meer over Het Brabantse Lab

Schijndel, Noordoost Brabant, de regio van onze provincie waar het vaakst over gesproken wordt op het nieuws, maar waar geen woord over wordt gesproken binnen de VVV-kantoren. Hier worden de Brabanders rijk van het bekende onbekende. Ben jij er klaar voor om het criminele circuit te betreden?


Het verhaal van Barry, een van de grootste drugsbazen van Nederland, gaat niet over rozen. Dat zijn praktijken niet helemaal pluis zijn, zul je meemaken tijdens het avontuur van Escape Schijndel.


De recherche is inmiddels op het juiste spoor terecht gekomen en is de locatie van 3/3 labs in Sint-Oedenrode binnengevallen. Echter staat Barry's nieuwe locatie in schijndel nu zwaar onder druk. Naar verluid heeft Barry z'n beste geheime teams opgetrommeld voor diverse missies. De politie kan op diverse plekken ieder moment binnen vallen, dus haast is geboden. Gelukkig heeft Barry alle locaties kundig beveiligd en weten alleen insiders de weg. Een race tegen de klok, nog een uur voor ze binnen vallen....


Kindvriendelijk

Thema's

Avontuur

Laboratorium

Maffia

Misdaad

Mysterie

Spionage

Eigenschappen

Airco aanwezig

Geschikt voor zwangeren

Niet rolstoeltoegankelijk

Epilepsie risico

NLEN

Toilet aanwezig

Gratis parkeren

Eetgelegenheid

Drankgelegenheid

Escapetalk.nl statistieken

22 likes

319 bezoekers

75.9% ontsnapt

Gebaseerd op escapetalk.nl bezoekers

Website

Bezoek website

Adres

Hoofdstraat, 11
5481AA, Schijndel
Nederland

Route

Route

Kosten berekenen

Aan de prijzen vermeld op deze website kunnen geen rechten worden ontleend aangezien deze te allen tijden kunnen wijzigen.

133 reviews

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van je deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

Schrijf een review

Da hedde gij goe verborgen jongé

Op weg terug naar huis konden we de route langs Schijndel en Geldrop laten gaan en zo 2 rooms meepakken.
Het Schijndels lab trok ons door het thema en de redelijke prijs voor 2 personen.
Tijd voor een bezoekje.


Onthaal:
We werden vriendelijk welkom geheten door onze vrouwelijke gamehost. De ontvangstruimte is klein, maar gezellig.
Je kan aan het pand gratis parkeren.

Kamer:
Het verhaal wordt in mijn ogen best lui meegegeven. Je krijgt een papier en lees maar. Dit zou anno 2020 wel iets beter kunnen.
Je weet nu wat je te doen staat en wordt naar de kamer gebracht. De kamer zelf is best leuk ingericht en komt goed over al drugslab (niet dat ik daar ervaring mee heb) De communicatie gebeurd door een gsm en dat klopt verhaaltechnisch helemaal.
Wat we wat minder vonden is dat er veel bevestigd wordt door die gsm waardoor je 1 best vaak met dat ding bezig bent en dat 2 een bevestiging hetzelfde geluid heeft als een tip. Hierdoor "lijkt" het of je continue hulp krijgt.
Er is goed nagedacht over de puzzels en ze zitten mooi in de ruimte en verhaal verwerkt.
Ik denk dat de spanning in de kamer nog iets hoger kan en dat daardoor het verhaal nog duidelijker en spannender wordt.

Conclusie:

Wel heb je wat ervaring en zoek je een uitdaging, doe hem dan met 2! wij haalden hem met 59.51 min en dat zijn de tofste.
We hebben tevens niet bepaald zitten lanterfanten. We werden tevens goed opgevolgd.
Wat ik echt minder vond was de bevestigen op de gsm. Het is fijn dat je de melding krijgt dat je iets opgelost hebt, maar waarom moet dit via de gsm? Dat zou via de puzzel toch duidelijk moeten zijn. Tevens wordt je telkens afgeleid door dat ding en dat de geluiden van bevestiging/hint hetzelfde zijn wordt het gewoon irritant.

Wij betaalden 75 euro voor 2 personen, wat ik schappelijk vind. Het verhaal kan wat beter gebracht worden en de sfeer wat dreigender, maar voor de rest een prima puzzelkamer.
En new kids verwijzingen is altijd +1 bij ons ;-)


Reactie door Escape Schijndel

01 september 2022

Hartelijk dank voor de review! We houden van kritische reviews en zijn dan ook ontzettend blij met de gegeven score. Dankjewel! Je review is wat ouder, waardoor ik toekomstige spelers graag op de hoogte breng over de wijzigingen in de afgelopen 2 jaar. In Juni 2021 hebben wij het gehele verhaal verfilmd, waardoor het "verhaal op papier" gelukkig volledig is verdwenen. Dit vond ik als nieuwe eigenaar namelijk geen gezicht. Tevens is de kamer een stuk technischer geworden waardoor wij geen bevestigingen hoeven te sturen middels GSM, gelukkig ;-) Ook het licht en geluid hebben we flink aangepakt waardoor de spanning in verhouding tot toen enorm is gestegen. We hopen dan ook dat toekomstige spelers dit mee zullen nemen in de overweging om onze kamer te komen spelen. Nogmaals super bedankt voor de review! Team Escape Schijndel


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 8.5


Gespeeld in februari 2020

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja  59:51 min


 • thema/verhaal
 • vriendelijk ontvangst
 • prijs voor 2
 • geluiden/bevestigingen gsm

  Escapiepanmonique_gundlach-hermanspleun_den_otterdown-the-hatch

StanStanEscape LegendLid sinds: 13 november 2017 (300 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 24 augustus 2021

Brabantse themabeleving

Dit was de derde en laatste kamer die wij speelden. Ik ging met gemixte gevoelens richting Schijndel omdat ik veel verschillende reviews las. Wat ik wel meteen terugzag op escapetalk, was dat er recent nog van eigenaar was geswitcht. Heel benieuwd wat deze kamer ons dus ging brengen.

De locatie is, zacht uitgedrukt, apart te noemen. Al tijdens het spelen van de kamer, past deze locatie perfect in het plaatje en is daardoor geniaal! Iets wat ik in voorgaande reviews had gezien, was dat het verhaal van de kamer niet helemaal duidelijk was. Wij werden in een losse ruimte geplaatst om een introductievideo te bekijken. Deze video was van hoge kwaliteit en het verhaal werd meteen duidelijk. We wisten meteen dat de nieuwe eigenaren hier veel tijd en moeite in gestoken hebben. De verwachtingen schoten dus omhoog!

Eenmaal in de kamer begon ons avontuur. De échte Brabantse gezelligheid (hoog New Kids gehalte) was meteen duidelijk, tof! Je wordt doormiddel van puzzels perfect door het verhaal genomen. De spanning stijgt ook naarmate je langer in de kamer zit. Iets wat ik in vorige reviews ook teruglas, was dat het hintsystyeem niet optimaal was. Dit hebben de nieuwe eigenaren ook aangepakt. Het hinstsysteem is top en volledig in thema!

Ik vond het een leuke kamer om onze dag mee af te sluiten. Kloppend verhaal, puzzels in thema en de aankleding in de kamer was ook in orde!


Reactie door Escape Schijndel

01 september 2022

Beter laat dan nooit, Super bedankt voor je review!


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 9.0


Gespeeld in augustus 2021

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja

  EscapiepanDe vlugge jagerMarieke

Drs-jlcDrs-jlcEscape LegendLid sinds: 28 november 2021 (235 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 11 juli 2022

Verrekte Barry

Na impulsief twee escape rooms te hebben gespeeld met ons nieuwe gelegenheidsteam; De Drie Duitsers (3 personen), hadden we zin om nog een kamer te doen. Zo kwamen we uit bij Escaperoom Schijndel. Gelukkig konden we nog last minute terecht voor de kamer ‘Het Brabantse Lab', om onze escape-dag af te sluiten 👌.

Escaperoom Schijndel bevind zich in een bijzonder gebouw naast een tankstation. Qua thema past het gebouw prima bij de kamer, want je hebt inderdaad het idee dat je voor een drugslab staat. Parkeren kan gratis voor de deur 👍.

We werden super vriendelijk welkom geheten door de gamehost. De instructie/introductie gebeurd vervolgens in een kamer d.m.v. een film. De film ziet er prima uit en lijkt van goede kwaliteit. Hoewel de tijd pas begint te lopen na de film, blijft het toch moeilijk om je aandacht erbij te houden en is het gaan zoeken naar clues tijdens de film een behoefte die we niet gemakkelijk konden wegdrukken 😁….

De start ging bij ons niet volledig vlekkeloos 😂. We wisten niet goed waar we moesten zoeken om de kamer überhaupt binnen te komen, vervolgens dachten we goed te zitten, maar kwamen we terecht bij het einde van de escape room. Toen we daar achter kwamen zijn we elders gaan zoeken én kwamen we terecht in het magazijn. Na een paar minuten daar rondgelopen te hebben, kwam de gamehost ons de goede weg wijzen en konden we beginnen 😁….

De kamer zelf beeldt een drugslab uit en dat is op zich prima gedaan. Echter vond ik het af en toe wat rommelig. Hierdoor wist je ook niet goed wat een decorstuk was én wat bedoeld was als puzzelonderdeel. We hadden best vaak meegemaakt dat er een geluid klonk en/of een licht begon te knipperen, zonder dat we wisten wat we daarvoor hadden gedaan. Blijkbaar hadden we dan een puzzel opgelost, maar dat was niet altijd even duidelijk. Er zaten leuke puzzels tussen, maar ook wat puzzels waarvan we de logica een beetje miste. De algehele logica van de kamer wordt aangegeven door je ‘opdrachtgever' die je vertelt wat het resultaat moet zijn. Het is fijn dat er op deze manier wat structuur wordt aangebracht in de kamer, maar voor ons was dat niet altijd voldoende. Daarnaast merkte we dat de kamer al flink ‘gebruikt' was; sleutels die niet goed in slotjes gingen (waar ze wél in hoorde te gaan 😁…). Qua onderhoud kan deze kamer dus nog wat liefde gebruiken.

Dit alles klinkt allemaal een beetje negatief, maar we hebben uiteindelijk een super leuke tijd gehad bij Escaperoom Schijndel en om onze stommiteiten gelachen én daar gaat het uiteindelijk om. Wél vind ik het gemiddelde op escapetalk.nl op het moment van schrijven van deze review (8,7) een beetje aan de hoge kant. Hiermee schep je als je het mij vraagt de verkeerde verwachtingen. Deze escape room is super leuk voor als je in de buurt van Schijndel woont, bijvoorbeeld als activiteit voor een familiedag. Voor de ietwat doorgewinterde escaper is het verstandig om niet te hoge verwachtingen te hebben van deze kamer. Als je in de buurt bent kun je ‘m rustig meepakken, maar je moet er niet langer dan een uur voor gaan rijden.

Al bij al: Wij hebben een leuke ervaring gehad in Het Brabantse Lab. De kamer mist wat onderhoud én logica op sommige vlakken. Echter als je eens een keer een laagdrempelige escape room wilt doen in de buurt van Schijndel, raadt ik ‘m ook zeker niet af!

Enkele tips voor mensen die interesse hebben om deze kamer te willen spelen:
- Speel de kamer met maximaal 4 personen i.v.m. bewegingsruimte;
- Speel de kamer vooral als je niet veel escape rooms hebt gespeeld én een leuke activiteit wilt doen in de omgeving van Schijndel;

Escaperoom Schijndel, bedankt voor de leuke avond en jullie gastvrijheid. We hebben het leuk gehad bij jullie!


6

Sfeer: 5.0

Spelbeleving: 5.5

Service: 9.0


Gespeeld in juli 2022

Gespeeld met 3 personen

Team: De Drie Duitsers

Ontsnapt: Ja


 • Parkeren voor de deur (gratis)
 • Gastvrijheid
 • Goede prijs
 • Moeilijkheidsgraad
 • Service
 • Kwaliteit introductiefilm

  markgoedegebuuresjephanie

StevenStevenJunior EscaperLid sinds: 14 september 2021 (13 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 07 februari 2022

Gaaf

Hele mooie kamer leuke effecten en aardige mensen


Reactie door Escape Schijndel

01 september 2022

Bedankt voor je review en bezoek!


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in februari 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  57:00 min


 • Goede service
 • Sfeer
 • Origineel
 • Beleving
 • Goede prijs
 • Goede begeleiding
 • Spannend
 • Puzzels

  EscapiepanDe vlugge jager

roel_van_rijswijkroel_van_rijswijkSenior EscaperLid sinds: 03 oktober 2019 (60 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 18 december 2021

Pluspunt voor de spanning

Leuk verhaal. Pand past goed bij het thema. Puzzels waren soms een beetje gezocht. Daardoor was er soms wat hulp nodig. Gelukkig was daar voldoende rekening mee gehouden.


Reactie door Escape Schijndel

01 september 2022

Super bedankt voor je review!


8.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 7.0

Service: 9.5


Gespeeld in december 2021

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Verhaal
 • Beleving
 • Goede begeleiding

  EscapiepanDe vlugge jager

LindaLindaEscaperLid sinds: 15 oktober 2017 (59 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 27 november 2021

Leuke kamer!

Leuke kamer!


Reactie door Escape Schijndel

01 september 2022

Dankjewel! Bedankt voor je bezoek :)


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 8.5


Gespeeld in november 2021

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja  51:38 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Diversiteit

  EscapiepanDe vlugge jager

EscapElineEscapElineEscape GuruLid sinds: 21 september 2019 (203 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 23 november 2021

Leuke kamer

Tijdens onze escape dag afgelopen zondag, was het Brabants lab onze 2 stop tijdens de dag. We wisten niet zo goed wat we konden verwachten en gingen er vrij open in.

Het ontvangst was vriendelijk en we merkten dat er genoeg tijd voor ons was. Dat is altijd erg fijn, want je voelt je hierdoor welkom. De start van de kamer is aangepast en is passend bij het verhaal. Het zorgt er namelijk voor dat je gelijk goed in het verhaal komt. De kamer bevat leuke puzzels. Onze host heeft lang gewacht met het geven van hints en dat was voor ons erg fijn. Hierdoor was het uitdagend en hebben we bijna alles zelf opgelost. We hadden nog ongeveer 12 minuten over, dus de host heeft ons daarin goed aangevoeld. Het was zonde geweest als we met meer hints nog meer tijd over hadden gehad. De aankleding van de kamer geeft je het gevoel in een drugslab te zijn dat goed verborgen is. Qua licht en geluid zijn er dingen aangepast en ik denk dat dit er voor zorgt dat de beleving leuker is dan hiervoor. Achteraf werd er gevraagd of we nog wat wilden drinken en kletsten we wat na.

Conclusie: een leuke kamer om te spelen :-) Zeker voor onervaren spelers een leuke kamer om het escapen te ontdekken. Voor ervaren spelers zit de uitdaging er vooral in om zo veel mogelijk alles zelf op te lossen en zouden we aanraden om met max. 4 te komen spelen.


Reactie door Escape Schijndel

01 september 2022

Bedankt voor je review! :)


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 8.5


Gespeeld in november 2021

Gespeeld met 4 personen

Team: EscapeSquad__

Ontsnapt: Ja


 • Goede begeleiding en gastvrijheid
 • Verhaal duidelijk en goed te volgen
 • Leuke puzzels

  EscapiepanDe vlugge jager

BertramleDucBertramleDucEscape ApprenticeLid sinds: 15 november 2021 (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 17 november 2021

Een hele super leuke escape room met een echt Brabants Tintje

Een echte aanrader voor iedereen die uitdagend puzzelen leuk vindt. Het thema sluit prachtig aan op de puzzels die moeten worden volbracht. Als groep van 6 personen is er ruimte voor iedereen en kunnen zaken parallel worden opgelost. De combinatie van oplossingen is uiteindelijk de sleutel naar het vervolg. De ontvangst was zeer plezierig en afsluitend hebben wij nog een drankje kunnen nemen. Een aanrader voor iedereen die van escapen houdt.


Reactie door Escape Schijndel

01 september 2022

Bedankt voor je bezoek en deze enthousiaste review! :)


8.5

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 8.0


Gespeeld in november 2021

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja  52:00 min


 • Puzzels
 • Verhaal
 • Beleving
 • Leuk Brabants Thema

  EscapiepanDe vlugge jager

Ferry & LisaFerry & LisaEscaperLid sinds: 30 juli 2021 (36 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 21 november 2021

Top

Leuke kamer, wel redelijk lastig met 2 personen.


Reactie door Escape Schijndel

01 september 2022

Bedankt voor je review! Het is met 2 personen inderdaad flink doorpakken bij het Brabantse Lab ;-)


8.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 8.5


Gespeeld in november 2021

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Nee


 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Verhaal
 • Spannend

  EscapiepanDe vlugge jager

Maaike1991Maaike1991Escape ApprenticeLid sinds: 10 oktober 2021 (23 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 10 oktober 2021

Leuke Room

Veel verschillende puzzels. Leuke thema. Goed te doen met 5 personen.


Reactie door Escape Schijndel

01 september 2022

Bedankt voor je review!


8.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 9.0


Gespeeld in oktober 2021

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Moeilijkheidsgraad
 • Verhaal

  EscapiepanDe vlugge jager

angela_van_lieshoutangela_van_lieshoutJunior EscaperLid sinds: 13 februari 2020 (11 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 08 september 2021

Leuke ervaring

Nadat we zeer vriendelijk binnengelaten werden, hebben we eerst een video gekeken om een beetje in de juiste sfeer te komen. De video zag er goed uit, professioneel gemaakt. Leuk! Daarna werden we de kamer ingestuurd. Echt een heel leuke kamer. Uitdagende puzzels, leuke effecten en niet alleen maar standaard slotjes en sleuteltjes. De kamer was goed in thema en de hints werden op een leuke manier gebracht. We waren allemaal positief over deze kamer maar ook over de service. Achteraf nog lekker wat kunnen drinken en nakletsen. Aanrader!


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in september 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

  EscapiepanDe vlugge jager

JenniferJenniferJunior EscaperLid sinds: 06 september 2021 (30 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 14 oktober 2021

Leuk

Het begin met een introductievideo trekt je echt in het verhaal. Hierdoor is het precies duidelijk wat het verhaal nou daadwerkelijk is. Het hintsysteem sluit hierop aan wat erg gaaf is. Het alternatief als de 'normale' hints niet van toepassing zijn vond ik wat minder, wellicht dat er (binnenkort) een oplossing voor komt.
De puzzels zijn leuk gemaakt en bedacht, niet al te moeilijk maar ook niet te makkelijk. Kijkende naar de highscores loopt de moeilijkheid per groep toch wel een flink eind uiteen ;)
De aankleding van de kamer was ook heel goed gedaan. Het is een wat 'kleinere' locatie, als je kijkt naar de indeling van het gebouw. Maar dit was helemaal niet te merken in de escaperoom.
Goede service en begeleiding.


9

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.0

Service: 10.0


Gespeeld in september 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Verhaal

  EscapiepanDe vlugge jager

debbie_de_klerkdebbie_de_klerkEscape ExpertLid sinds: 06 april 2019 (152 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 25 augustus 2021

Leuke kamer met leuke puzzels

Grappig thema en een leuke kamer. Helaas miste er bij ons een essentieel onderdeel van een van de eerste puzzels, waardoor we daar ontzettend lang voor niets mee bezig zijn geweest. Het kostte toen wel wat moeite om echt weer in het spel te komen. Jammer, want de kamer heeft zeker leuke puzzels. Wij speelden met zijn tweeën en hebben de kamer ruim binnen het uur gehaald. Maar ook voor wat grotere groepen is deze kamer geschikt omdat je vaak allemaal wel bezig kunt zijn. Ook de prijs is erg schappelijk.


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in augustus 2021

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja

  EscapiepanDe vlugge jager

Petra VerschoorPetra VerschoorEscape GuruLid sinds: 28 februari 2019 (113 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 26 juli 2023

Kom, we gaan naar Schijndel

#89
Met ons groepje hadden we zin in een kamer en deze keer gingen we naar Schijndel.

We waren niet zo heel scherp en zijn dus eerst al een aantal keer langs de escaperoom gereden, zonder dat we dat doorhadden. Uiteindelijk even goed naar de toegestuurde afbeelding gekeken en toen was het heel simpel.
Parkeren op een speciale voor escapers gereserveerd plekje.
We worden hartelijk ontvangen door Lein.
We kletsen iets, geven aan dat we nog nooit eerder een kamer hebben gespeeld (haha) en gaan aan de slag.
We kunnen nog even naar het toilet en daar begint uitdaging 1 al. Een briefje waarop staat dat je dit niet mag openen, dat vraagt natuurlijk om ..... We hebben het allemaal kunnen weerstaan :)

Dan de kamer.
We hebben met zijn vieren gespeeld. Doordat de kamer vrij lineair is, sta je dan best wel eens op elkaar te wachten. Of dat erg is, storend was? Nee zeker niet. Meestal waren er 2 met een puzzel bezig en de andere 2 scanden de ruimtes. Zodra er een nieuwe puzzel was, wist we zo al vrij snel wat er verwacht werd.
Natuurlijk waren er ook momenten waarop we het even niet wisten en we als dwazen op zoek waren in de kamer.
Met 44 minuten hebben wij weten te ontsnappen.

- de verlichting in de kamer is sfeervol. We hadden 1 zaklampje, maar misschien was een extra zaklamp wel fijn geweest.


Achterag natuurlijk aan de Lein verteld dat wij al veel vaker kamers hadden gespeeld. Z gaf aan dat ze het anders ookw el heel kanp had gevonden, dat ze echt met verbazing heeft zitten kijken...
Boven nog gezellig na zitten praten onder het genot van een drankje, gekeken of we de andere kamer nog konden spelen (helaas ging dat niet lukken). Lein heeft ons helpen zoeken naar nog een andere kamer om te spelen.

Lein, bedankt voor de supergezellige begeleiding. We hebben genoten!


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 10.0


Gespeeld in juli 2023

Gespeeld met 4 personen

Team: Je moeder heet Henk!

Ontsnapt: Ja  44:00 min


 • Goede begeleiding
 • Sfeer

  Lisette

Leuke kamer met gezellig ontvangst

Erg leuk ontvangst met een nog leukere escaperoom. Verhaal zit goed in elkaar. Voor ons als starters is deze goed te doen. Een minuutje meer tijd en we waren ontsnapt. Leuke ervaring.


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in september 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Nee


 • Origineel
 • Goede service
 • Verhaal
 • Goede begeleiding

  De vlugge jager

Senna (12 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 22 augustus 2021

Geweldig!

Hele leuke introductie,Super mooie kamer, goede technieken gebruikt. Leuk verhaal en juiste moeilijkheidsgraad!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in augustus 2021

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja

  Escapiepan

pleun_den_otterpleun_den_otterEscape ApprenticeLid sinds: 17 juli 2020 (15 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 08 augustus 2021

Zeker een aanrader!

Vriendelijk ontvangen door de host!
Je start met een video kijken die je meteen in het verhaal brengt, de video is erg professioneel aangepakt.
De escaperoom spellen passen bij het verhaal en waren uitdagend genoeg voor ons. De manier van hints passen goed bij het thema en waren duidelijk.
Na afloop nagepraat met de host onder het genot van een drankje.
Al met al een super ervaring en zeker een aanrader!


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 9.0


Gespeeld in juli 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Doorlopend verhaal
 • Uitdagende spellen
 • Vriendelijk ontvangst

  Escapiepan

pannabelpannabelEscape ApprenticeLid sinds: 29 september 2021 (5 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 29 september 2021

Leuke kamer!


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in juli 2021

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja


 • Puzzels
 • Beleving
 • Goede begeleiding

  Escapiepan

johan_adersjohan_adersEscape ExpertLid sinds: 31 januari 2018 (91 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 20 juni 2021

Goeie kamer

Nu het weer kan, grepen we onze kans om een kamer voor 2p te zoeken. Doordat we veel al gehad hebben, kwamen we in Schijndel uit, mede doordat de recente reviews er goed uit zien. We beginnen met de minpunten. Die waren er nauwelijks, behalve dat naar onze beleving de kamer erg krap is voor 2 personen. Er is zo veel, dat je al snel ogen tekort komt, en kleine belangrijke dingen over het hoofd ziet. Zeker als je net als wij iets te snel wil gaan. We hebben het net niet gehaald en zaten in de laatste puzzel. Ook hadden we een puzzel opgelost maar kregen we het slot niet open. Dit kostte kostbare minuten en wat frustratie.

Daar staan een aantal plussen tegenover. (1) Het draait om puzzels, maar verhaal en sfeer maken het af. In deze kamer waan je je praktisch in de hitserie "Undercover". Zelfs het briljante hints systeem is compleet in sfeer. (2) De spelleider heeft hart voor de zaak en laat dat goed merken. Hij zorg goed voor je, en staat open voor kritiek/feedback. (3) De kamer zelf is gewoon erg leuk. Enkele goeie puzzels, met een leuke mix van denken en doen. Hooguit in onze ogen wat veel voor 2p, maar we mochten nadat we af waren, wel nog het eindstuk zien, zodat we wel de hele beleving hadden. Aanrader.


8

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 7.5

Service: 8.5


Gespeeld in juni 2021

Gespeeld met 2 personen

Team: The Kardashian Killers

Ontsnapt: Nee


 • Perfect qua crimi-sfeer.
 • Spelleider.
 • Krap voor 2p (wel haalbaar)
 • Slot werkte niet

  Escapiepan

dennisvanhees73dennisvanhees73Senior EscaperLid sinds: 10 november 2019 (59 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 16 juni 2021

Toffe kamer met uitdagende puzzels

Een toffe kamer. Zeer vriendelijke ontvangst. In eerdere review is aangegeven dat de inleiding een stuk papier was, maar dat is dus 1 van de punten die duidelijk verbeterd is, in een aparte kamer krijg je een leuke intro-film te zien die je het verhaal inzuigt. Leuk gedaan. Vervolgens wordt je naar de kamer begeleid en kan de pret beginnen. De spanning is meteen te voelen en de kamer zit goed in elkaar. We hebben m met z'n 2-en gespeeld en dat was serieus aanpoten, zelfs voor de wat meer ervaren speler. We zijn er helaas niet uitgekomen (kwamen een paar minuten te kort), maar hebben wel enorm genoten. Na afloop was er tijd om de kamer door te nemen met de host.


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.5


Gespeeld in juni 2021

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Nee


 • Verhaal
 • Ontvangst
 • Afwerking
 • Puzzels

  Escapiepan

Marissa (3 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 14 juni 2021

Uitdagende escape room met een spannend verhaal


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in juni 2021

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Nee

  Escapiepan

Thomas (3 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 15 juni 2021

Leuke escaperoom!

Vond het een hele leuke avond! Goeie escape rooms en een top service!


8.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 9.5


Gespeeld in juni 2021

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Nee

  Escapiepan

Annemarie (3 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 15 juni 2021

Topervaring!

Wij hebben deze escaperoom al eerder gespeeld in de oude versie. Wat een verschil! Niet zozeer het spel opzich, maar wel de beleving, volledig in een modern jasje gestoken incl. Licht en geluidseffecten. Hierdoor was ik vergeten, hoe de meeste opdrachten uitgevoerd moesten worden. Voorheen kreeg je via een gsm tips of een melding als de opdracht was voltooid. Nu gaat dat op een hele andere manier. Echt leuk en spannend! Barry neemt je mee in dit drugslab-avonduur! Ook het personeel is erg aardig. Als je wilt kun je na dit avonduur nog na babbelen onder het genot van een hapje en een drankje. Er is voldoende keus tegen zeer nette prijzen. Kortom: Deze escaperoom is een aanrader! Jullie zullen het zeker druk gaan krijgen👍


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 10.0


Gespeeld in juni 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Nee


 • Moderne sfeer en beleving
 • Gezellige ruimte om na te borrelen
 • Aardig personeel
 • Parkeren op het terrein
 • Waar voor je geld

  Escapiepan

mike_leijsmike_leijsEscape ExpertLid sinds: 29 april 2019 (145 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 14 maart 2020

Aanradertje

Na een lange dag kwamen we bij deze escaperoom aan die al een tijdje op mijn to do list stond. Het is een leuke kamer, helaas stonden wij met de eindsleutel in handen maar net niet optijd weg kunnen komen.


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 8.5


Gespeeld in maart 2020

Gespeeld met 5 personen

Team: De Natte Sleffers

Ontsnapt: Nee

  Escapiepan

lilian_leijslilian_leijsEscaperLid sinds: 09 september 2019 (64 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 14 maart 2020

Leuk

Goeie kamer en met de sleutel in de hand om de laatste deur te openen net niet gehaald


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 7.5

Service: 7.5


Gespeeld in maart 2020

Gespeeld met 5 personen

Team: De Natte Sleffers

Ontsnapt: Nee

  Escapiepan

k87k87Junior EscaperLid sinds: 05 januari 2020 (55 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 30 juni 2024

Drugslab in Schijndel

Omdat we in de buurt van Schijndel waren, deze escaperoom meegepikt. We hadden hoge verwachtingen gezien de 8,7 waarmee deze kamer geranked werd. Twee man sterk zouden we deze kamer gaan doen, waar deze eigenlijk vanaf 3 (tot 7) werd aangeraden. We zouden het wel zien hoever we zouden komen was onze instelling. Met de nodige ervaring op zak, moest dit wel goed komen.

Parkeren was gratis naast het pand (ideaal). Omdat de parkeerplekken vol waren, hebben we iets verderop in de buurt geparkeerd. Dit was ook helemaal prima en op loopafstand. Goed te doen!

We werden vriendelijk, maar enigszins warrig ontvangen. Nadat we onze spullen hadden opgeborgen, konden we meteen aan de slag. Een goed in elkaar gezet introfilmpje liet ons weten wat de bedoeling was. Mooi gemaakt en duidelijk!

De kamer zelf lijkt me tot de wat ‘oudere’ kamers te behoren. Maar opzich is dit wel passend binnen het thema. We liepen vlot door de puzzels heen en met af en toe een kleine hint was deze kamer met 2 personen prima te spelen. Ik denk dat 4 a 5 personen (met minder ervaring) wel echt het maximaal aantal spelers is, zodat je elkaar niet voor de voeten loopt & iedereen wat te doen heeft.

Tussendoor merkte we een paar keer op dat we mensen van ‘buiten’ de kamer hoorden. Bijvoorbeeld tijdens het lopen op de trap. Dit haalde ons persoonlijk wat uit het verhaal, maar namen we voor lief.

Met nog 15 minuten over, gingen we onze laatste puzzel tegemoet. Hier ging het echter mis. We hadden informatie ingezet die we (blijkbaar?) niet nodig hadden. Toen we over gingen op plan B zagen constant iets voor iets anders aan. Met nog 50 seconden op de klok, kregen we te horen dat hier 1 kleine aanpassing nodig was. Helaas, dit was niet meer haalbaar binnen de tijd. Geen escape uit het Brabantse lab voor ons dus. Enigzins teleurgesteld verlieten we de kamer.

Als fanatiek escapers hadden we nog gehoopt op een gezellig praatje na afloop, maar ook het afscheid verliep wederom wat ‘warrig’. Na nog een paar korte zinnen uitgewisseld te hebben en het schieten van een foto boven, verlieten we het pand weer.

Omdat de escape beoordeeld werd met een hoog cijfer, merk ik dat ik hem ook kritisch beoordeel. Of ik hem het cijfer waard vond? Niet perse. Het verhaal zit leuk in elkaar, we hebben fijn gepuzzeld en zaten grotendeels lekker in de flow. Echter zijn er ook escapes die misschien een net iets hoger cijfer hebben, maar waarbij het wauw effect vele malen hoger ligt en de ervaring vooraf en naderhand ook een extra positief lading meegeeft.

Moet je van ver komen en / of zoek je echt een ervaring waar je nog lang over napraat, dan zou ik voor een andere kamer gaan. Ben je in de buurt of ben je op zoek naar een leuke, laagdrempelige kamer? Ga deze kamer dan zeker gewoon doen!


7

Sfeer: 6.0

Spelbeleving: 7.0

Service: 6.0


Gespeeld in juni 2024

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Nee


 • Moeilijkheidsgraad
 • Verhaal
 • Logica
 • Beleving

 

Laad meer reviews

Schrijf je review

Plus en minpunten

Aanvullende info

Score

Afronding

1
Review
2
Plus- en minpunten
3
Aanvullende info
4
Score
5
Afronding

Uw review

Je ervaring in één zin*
Vertel wat uitgebreider over je ervaring*

Pluspunten van de kamer

Sfeer
Goede service
Puzzels
Origineel
Moeilijkheidsgraad
Goede prijs
Beleving
Verhaal
Diversiteit
Goede begeleiding
Logica
Spannend

Minpunten van de kamer

Sfeer
Slechte service
Puzzels
Weinig origineel
Moeilijkheidsgraad
Prijs
Beleving
Gebrek aan verhaal
Onlogische puzzels
Slechte begeleiding
Heeft onderhoud nodig
Decor

Meer info

Datum van bezoek*
Personen*
Ontsnapt?*
Hoelang duurde het voor je ontsnapt was?

Sfeer

Spelbeleving

Service

Totaal

Score

Beoordeel hier de gespeelde escape room met verschillende cijfers.

Sfeer

Hoe was de aankleding van de kamer? Werden er effecten gebruikt?

Spelbeleving

Waren de puzzels/opdrachten uitdagend, haalbaar en in balans en pasten ze mooi bij het verhaal en de beleving?

Service

Hoe werd je ontvangen en begeleid voor, tijdens en na het spel?

Totaal

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van de deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

6

Sfeer: 6

Spelbeleving: 6

Service: 6

Prima: Een middenmoter, prima om te spelen, maar verwacht geen topper.

Waarom zie ik dit?

Eind 2021, hebben we, op basis van input van onze bezoekers, een standaard uitleg opgesteld voor de cijfers. Deze kan je helpen om je cijfer in context te plaatsen.

Naam


6

Sfeer: 6

Spelbeleving: 6

Service: 6


Meer informatie

Gespeeld in

Gespeeld met

Team:

Ontsnapt:

Tijd (mm:ss) (optioneel)


Pluspunten

Minpunten

Plaatsen zonder account.

We zullen je een mail sturen om te bevestigen dat het email adres van jou is.
Je review wordt pas zichtbaar op de website als je emailadres bevestigd is en wij de review goedgekeurd hebben.

Voer je naam in
Hoeveel escape rooms heb je al gespeeld?
Voer je e-mail in

Bedankt!

Je bent geweldig