80 minuten
16 jaar
Min. 2 -~ Max. 5 - Aanbevolen 4

Molly's Game

YOU MAY ENTER ANY GIVEN MOMENT…

BUT YOU CANNOT LEAVE UNTIL YOU FINISHED HER GAME!

 

HET IS 19-11-1971 ALS DR. KOWALSKI DE DEUR VAN ZIJN PRAKTIJK OPENT ZONDER OOK MAAR TE WETEN

DAT DE REST VAN ZIJN LEVEN DEZE DAG WORDT BEPAALD.

 • Thema's

  Mysterie, Thriller

 • Likes

  44

 • Aantal keer gespeeld

  148 bezoekers van escapetalk

 • Ontsnappingspercentage

  95.3% (gebaseerd op reviews)

 • Reserveren

  Airco aanwezig

  Geschikt voor zwangeren

  Niet rolstoeltoegankelijk

  NL, EN

  Toilet aanwezig

  PIN-betaling mogelijk

  Gratis parkeren

  Drankgelegenheid


 • Adres

  populierendreef 966
  2272 hw, voorburg
  Nederland

  Adres kamer wijkt af van locatie

 • Route

  Google Maps
 • Website

  Bezoek website

Kosten

Dag 2 personen3 personen4 personen5 personen
MA €159.00 €159.00 €159.00 €159.00
DI €159.00 €159.00 €159.00 €159.00
WO €159.00 €159.00 €159.00 €159.00
DO €159.00 €159.00 €159.00 €159.00
VR €159.00 €159.00 €159.00 €159.00
ZA €159.00 €159.00 €159.00 €159.00
ZO €159.00 €159.00 €159.00 €159.00


Aan de prijzen vermeld op deze website kunnen geen rechten worden ontleend aangezien deze te allen tijden kunnen wijzigen.

Reviews

De totaalscore van een review hoeft niet het gemiddelde van de deelcijfers te zijn. Soms verdient een kamer voor je gevoel namelijk een hoger of lager punt.

Schrijf een review
Sorteer reviews op:

Bezoekdatum Gespeelde kamers Score Reviewdatum

Onze nieuwe nummer 1!

2.5 jaar geleden bezochten wij bij Down The Hatch The Cooper Case en Flight 815.
Tijdens de gezellige babbel achteraf liet Loran al eens horen dat er misschien plannen waren voor een 3de kamer.
Na een tijdje werd er een tipje van de sluier getoond, de naam.
Molly’s Game.
Liefst 21 maanden is hieraan gebouwd en Down The Hatch heeft een naam hoog te houden.
Een naam die synoniem staat voor belevingen van 80 minuten.
Met erg hoge verwachtingen trokken wij naar Voorburg om hun nieuwste kamer te spelen.

Onthaal:
Buiten dat de evolutie van escape rooms erg hard gaat, was er nog iets anders nieuws op de proppen gekomen. Corona.
Het zal voor geen enkele escape room makkelijk zijn om met de nodige veiligheidsmaatregelen de zaak hartelijk, gezellig en ontspannen te houden.
We waren aangenaam verast hoe we hier op een veilige manier konden spelen. Aan alles was gedacht en tevens bleek het leuke ontvangst en dito babbel niet verdwenen te zijn.
De ontvangstruimte, ja die is er eigenlijk niet. Althans zo mag je die niet meer noemen.
Je zit al een stuk in het spel namelijk. Een fantastisch decor staart naar je toe en ook de inleiding is op een manier zoals we het nog nooit eerder hadden ervaren.

Kamer:
Het verhaal van deze kamer is beperkt, althans voor je start dan toch.
Het is 1971 en we gaan ontdekken wat er juist is gebeurd met DR. Kowalski.
Vanaf het eerste moment voelde we de sfeer en spanning en ik kan niet anders zeggen dat we er meteen ingevlogen zijn.
Mijn angst was dat er de laatste tijd veel om de beleving te doen is, en hoewel het een echte meerwaarde is, gaat dit ooit ten koste van puzzelplezier.
Met veel plezier kan ik melden dat Loran en zijn team niet vergeten zijn wat een escape room in de basis hoort te zijn, een puzzelkamer en liefst een die je als groep uitdaagt.
Wonderwel slaagt deze kamer daarin op elk front. De puzzels zijn uitdagend in moeilijkheid, geven eureka momentjes, af en toe zijn ze goed pittig, maar bijna altijd daagden ze ons als groep goed uit.
Buiten de puzzels is de afwerking van een disney niveau. Je waant je echt in een dokterspraktijk qua stijl en klasse.
Als je denkt alles gehad te hebben zijn er momenten in deze room waar we 2uur hebben over zitten praten. Absolute waanzin van de bovenste plank. Wat die zijn, dat ondervind je zelf wel.

Conclusie:
Wel, eerste tip die ik iedereen wil geven, speel eerst een kamer of 10-30 voor je deze doet.
Wat je hier mee gaat maken is van een ander niveau. Een niveau waar maar zeer weinig kamers aan gaan geraken.

2de tip: geniet van dit spel. Geniet van de custom soundtrack die van een enorme meerwaarde is.
Geniet van het decor, het verhaal, de puzzels en de sfeer.

Alles in deze kamer klopt en ook wij hadden natuurlijk niet alles opgemerkt en zaten tevens ook met vragen. Als je dan Loran vol passie hoort uitleggen wat we gemist hadden doordat we zo snel door de kamer wouden geraken, dan weet je hoe goed deze kamer uitblinkt in zijn details.

Bewaar deze kamer voor een goed moment, speel hem met je vaste groep, kijk uit naar dat moment want het is oh zo de moeite waard.
Ik kan niet anders zeggen dan dat Loran en zijn team al onze verwachtingen hebben ingelost en die waren hoog.

Met spijt in het hart was het voor ons de laatste room die wij hier voorlopig konden spelen. 😢

 • Verhaal
 • Sfeer
 • Mindfucks
 • Onthaal
 • Puzzels
 • Muziek
 • Decor onthaal
12Meest gewaardeerd
10
 • Sfeer: 10
 • Puzzels: 10
 • Service: 10

Een ellenlange review waarin ik dit monster probeer te beschrijven

Ineens was het overal. Molly's Game. Bij elke escape room waar ik heen ging was er wel iemand die hem gespeeld had en wel iemand wiens nieuwe favoriet het was geworden. Het zou alles moeten overtreffen, alle verwachtingen teniet doen, en de nieuwe beste kamer van Nederland, als niet de wereld zijn. Nou hecht ik zelf niet veel waarde aan dat soort opmerkingen, omdat escape rooms zo persoonlijk zijn, maar dat is een flinke en lastige status om te behouden. Aan de ene kant is dat een prachtig compliment, aan de andere kant kan dat de verwachtingen tot onrealistische hoogtes brengen en kan de ervaring eigenlijk alleen maar tegen gaan vallen. "Okee, beste nieuwe kamer van Nederland, laat maar zien wat je hebt" dacht ik. Toen ging de voordeur van het pand open...

Wauw. Wauw. Wauw! Die ontvangstruimte is al niet meer een ontvangstruimte te noemen. Volledig in thema en daarbij prachtig afgewerkt. Zo mooi dat je nauwelijks gelooft dat je er oprecht gewoon mag zitten. De deur naar Molly's Game loert naar je en de spanning loopt al hoog op. Laat ik dan ook zeggen dat de intro zo fucking vet en uniek is. Zoiets als dit heb ik nog nooit gezien bij een room en ik kreeg (niet als enige) kippenvel. Molly's Game is begonnen!
Wat een overweldigend goede aankleding! Kamer voor kamer is foutloos ingericht en prachtig verwerkt in thema. Alles is prachtig afgewerkt en de details kloppen allemaal. Je hebt dan wel 80 minuten, maar je krijgt nooit alles mee in één keer. Het liefst zou je nog meer tijd hebben om zelfs even te kunnen gaan zitten er voor. Alles is ook zo groot en indrukwekkend dat je bijna zou vergeten dat dit allemaal is gemaakt door maar 1 man.
De kamer is daarbij ook lekker spannend en dat klopt ook goed met het thema. Loran heeft zich op geen enkel front ingehouden en dat zie je zo terug. De sfeer is zo dik als maar kan en de prachtige custom soundtrack in de kamer tilt dat nog eens naar een nieuw niveau. Alles omvat een ambitieus, intens verhaal dat zich ontvouwt naarmate de ervaring verloopt. Alles klopt gewoon!

Die puzzels, die puzzels! Allemaal zijn ze fantastisch in thema en absurd goed bedacht. Ze zijn precies uitdagend genoeg, creatief, en uniek. De puzzels zijn ook erg groot en voelen samen met de kamer enorm aan. Ik heb zelden het gevoel dat een puzzel oplossen of zelfs het puzzelen zelf zo veel impact heeft als dit. Alles is ook heerlijk fysiek. Veel klimmen, heen en weer lopen, trekken, duwen enzovoort. Je doet ook heel veel zelf, de kamer doet nooit iets "voor jou". Dit is wat lastig uit te leggen hier, maar zeker een pluspunt. Dit alles geeft de puzzels zo veel gewicht en impact. Je waant je echt midden in de ervaring.
Daar komt bij dat er meerdere momenten zijn geweest dat we versteld hebben gestaan van een paar goede "wtf-momenten". Hoe verbazingwekkend ze ook zijn, ze dienen allemaal een doel. Alles gebeurt voor een reden en alles is verklaarbaar.
Daar komt ook nog eens bij dat er lekker veel te doen is in de kamer. De kamer duurt 80 minuten, is enorm, lang, en het is zo veel om op te nemen.
Daarop aansluitend wil ik ook nog zeggen dat het goed is dat Loran dit ook echt een escape room heeft gehouden. Het had zo makkelijk kunnen zijn om te flexen met techniek en zo een indrukwekkende kamer te bouwen, maar dat is niet gebeurd. De techniek in de kamer zelf is zeker indrukwekkend, maar het dient ook allemaal een doel. Sommige ideeën zijn zelfs best simpel, maar zijn uitgevoerd op een manier die heel goed werkt en de kamer naar een nieuw niveau tilt. Het is die gouden balans die Loran precies te pakken heeft met Molly's Game.
De eindpuzzel is ook prachtig! Hij is niet moeilijk, maar het is zo'n climactische afsluiter voor de kamer. Ik heb mij zelden zo heroïsch gevoeld bij een puzzel en ik werd er zelfs een beetje emotioneel van. Wat een manier om de kamer af te sluiten!

De service was perfect. Loran is een fantastische eigenaar die met passie en terechte trots praat over zijn "kindje". Hij kan werkelijk alles uitleggen en enig iets dat je niet mee hebt gekregen of niet begreep in de kamer kan hij zo toelichten. Alles is logisch en alles is verklaarbaar. We hebben werkelijk uren met hem zitten praten over van alles en het is duidelijk dat hij zijn principes door voert in de kamer. 21 maanden werk, maar dan heb je ook echt wat. Hij mag trots zijn!

Betekent dit een foutloze kamer? Niet helemaal. Als je wil mierenneuken kun je zeggen dat het verhaal enigszins ingewikkeld is. Als je 80 minuten lang overweldigd bent door die kamer is het moeilijk om het hele verhaal mee te krijgen. Je krijgt gelukkig wel een recap aan het einde. Verder kapt een soundtrack soms in het midden af omdat je een puzzel hebt opgelost en dit kan misschien beter gemaskeerd of aangepast worden. De Engelse uitspraak is ook niet altijd op zijn best, maar zoals ik al zei ga je dan wel heel snel mierenneuken en waarom zou je dat doen? Dit zijn allemaal totaal niet punten waardoor de ervaring minder was en ik zou er verder niet bij stil staan.

Dit is een escape room die zo compleet is als maar kan. Alles klopt gewoon en het is onmogelijk voor mij om dit lager dan een 10 te geven. Dit is een van de beste escape rooms die ik ooit gedaan heb en ik wil Loran feliciteren met wat hij heeft neergezet. Top op elke manier!

Ter afsluiting, zoals bij de intro werd gezegd, die 80 minuten is om even weg te zijn van de buitenwereld en ik heb dat zelden zo sterk gehad als hier. Toen ik bij de uitgang van de kamer stond dacht ik: "Dit is het. Dit is de uitgang. Hierachter staat Loran en we zullen te horen krijgen dat de kamer over is. En dat wil ik niet. Dat wil ik echt niet." Toch moest die deur open...

 • Fantastische afwerking
 • Top aankleding
 • Prachtige ontvangstruimte
 • Absurd goed bedachte puzzels
 • "Hoe de fuck kan dat?" momenten
 • Lekker spannend
 • Ambitieus verhaal
 • Laaaaaaaaaang en veeeeeel en grooooooot
 • Prachtige custom soundtrack
 • Dikke sfeer
 • Je bent echt even weg en wil stiekem niet terug
 • Van begin tot eind zo compleet als maar kan
 • Die intro
 • Heerlijk fysiek
 • Loran
 • Als je wil mierenneuken, maar waarom zou je?
4
10
 • Sfeer: 10
 • Puzzels: 10
 • Service: 10

Holy Molly wat een kamer!

In juni 2018 voor het laatst mogen en kunnen spelen bij Down the Hatch. Uiteraard een treurige aangelegenheid toentertijd, maar een mega euforisch gevoel toen Molly's Game openging! Geen twijfel mogelijk, boeken die hap en in de auto naar Voorburg. Op escapetalk Molly nauwlettend in de gaten gehouden en de tienenregen zagen we voorbij komen.. Onze verwachtingen werden hoger en hoger en het werd bijna een vraag hoe het mogelijk is dat iedereen unaniem enthousiast is over Molly. We probeerden onze verwachtingen nog wel wat te managen, want hoe hoger de verwachting hoe harder je kan vallen.. Little did we know dat zelfs hetgeen we hadden kunnen bedenken en verwachten toch nog overtroffen zou worden!

Laten we beginnen met de entree. Persoonlijk heb ik dit nergens zo mooi gezien. Het uitje begint al op het moment dat je door de voordeur gaat, een prachtig decor mag aanschouwen en begroet wordt door super personeel! Ik wil complimenten geven voor de introductie en dat zelfs bij dit onderdeel aan het thema en verhaal is gedacht. We stonden te trappelen om te beginnen; enthousiasme: check, blijdschap: check, enige spanning: check.. Tijd om Molly haar spel te spelen!

Het zou tekort door de bocht zijn om te zeggen dat de sfeer van de kamer top is. Ik wil daar toch nog wat meer over kwijt. Mijn ervaring met kamers is vaak een constante kwaliteit van de kamer. Een ruimte kan wellicht mooier zijn dan de andere, maar daar zit weinig verschil in. Bij Molly heb ik het ervaren als een opbouw. Ik zou de kamer qua thematiek en sfeer willen vergelijken met een muziekstuk. Een muziekstuk dat mooi en rustig begint, waarbij er bij elk couplet en refrein meer instrumenten bijkomen. Als je denkt dat je de kers op de taart hebt gehad, komt er nog een couplet achteraan die nog mooier was dan alle voorgaande coupletten. Dit alles tot the grand finale!

Dan is er natuurlijk bij kamers zoals deze een groot risico dat de kwantiteit en kwaliteit van puzzels verloren raken. Het feit dat bij Molly de essentie van een escape room nog steeds aanwezig is, is denk ik een van de krachten van Molly en wat maakt dat deze geliefd is bij iedereen. De puzzels zijn divers, in thema, parallel op sommige punten, origineel en een niveau die ook ervaren escapers aan het werk zet. Ik heb me zo enorm vermaakt met de puzzels en dat in combinatie met het prachtige decor doet mijn escapehart heel hard kloppen.

Ik adviseer om Molly te doen nadat je al wat hebt rondgesnuffeld in escape roomland. Niet per se omdat de kamer te moeilijk is, maar ik denk dat je de kamer nog meer waardeert en ziet wat het kwaliteitsverschil is als je wat ervaring hebt. Als je eenmaal op het puntje van de top staat (Molly), kan je alleen maar beneden (de meeste escape rooms).

Ik ben zo blij dat Loran en zijn team hun escapeliefde en -passie, creativiteit, denk- en bouwwerk hebben vertaald naar Molly, zodat wij allemaal mogen genieten van zoiets gaafs!

4
10
 • Sfeer: 10
 • Puzzels: 10
 • Service: 10

Beste escape room die ik heb gespeeld

Wàt een kamer is dit! Alles klopt; van de ontvangst, tot de kamers, de puzzels, het decor en ook het einde... Fantastisch!

We hebben dingen gezien die we nog niet eerder in kamers hadden gezien, er zitten een paar goede mindfucks in en de kamers zijn gewoon fantastisch aangekleed. We hebben onze ogen uit gekeken.
Helaas de kamer niet binnen de 80 minuten gehaald, maar we mochten hem gelukkig wel uitspelen. Het zou zonde zijn als je een van de kamers niet haalt, omdat alles even mooi en gaaf is.

Korte conclusie: ga deze kamer spelen!

 • decor
 • sfeer
 • mindfucks
 • puzzels
 • de host
3
10
 • Sfeer: 10
 • Puzzels: 10
 • Service: 10

Niet te omschrijven.. zo VET!

Loran en team, wat jullie hebben neergezet is meer dan geweldig.. niet normaal!! Alles klopt in deze kamer. Gezonde spanning, gave puzzels, bizarre wtf momenten en ga zo maar door. Iedere escape fanaat moet hier naartoe gaan. Je krijgt spijt als je dat niet doet. Kan ik een 11 geven?

 • Alles is TOP
3
10
 • Sfeer: 10
 • Puzzels: 10
 • Service: 10

Droomachtig prachtig!

Wat een kunstwerk! De flow van deze ervaring gaat als een mes door boter en de creativiteit van de maker is te proeven in elk onderdeel. Deze game is een cadeau aan de escape room scene en zal te boek gaan als één van de beste ter wereld. Mega petje af aan de maker!

 • Fantastische flow 🤩
 • Verbluffende wow-momenten
 • Prachtige afwerking
 • Mooie diversiteit aan puzzels
2
10
 • Sfeer: 10
 • Puzzels: 10
 • Service: 10

De maker heeft zichzelf wederom overstegen!

Na alle andere kamers van Loran gespeeld te hebben keken we erg uit naar deze kamer. Toen we lazen dat de kamer in de voorverkoop ging aan het begin van de corona periode hebben we ook niet getwijfeld en zaten we bij de eerste 100 die deze kamer "gekocht" hadden.

De wachtruimte, de kamer de hele aankleding klopt van begin tot eind. Zodra je de deur van het pand ( let op niet van de room zelf ) achter je dicht doet ben je al in een andere omgeving. De puzzels zijn heel goed doorgedacht , geen gepriegel met cijferslotjes etc. Een paar behoorlijke mindfucks meegemaakt tijdens het spelen. Dat verklaard ook dat de kamers van Loran 80 minuten duren ipv 60 anders kom je zeker tijd te kort door alles wat er te zien is en het zou zonde zijn als je niet van de mooie afwerking kan genieten doordat het te gehaast zou moeten.

Bij het lezen van een van de recensies ( ik noem geen namen ) was er iemand behoorlijk negatief over deze kamer. Over dat er techniek uit 2020 gebruikt wordt in een kamer die zich afspeelt in 1971 . Wat verwacht je dan ? Een kamer met een ouderwetse draaitelefoon, gloeilampjes , en een atari ? Geloof me die moderne technieken storen totaal niet in de beleving!

Ik hoop ooit in de toekomst nog een kamer van Loran te mogen spelen!

 • goed verhaal
 • duur van 80 minuten
 • muziek, geluid, licht
 • verrassende puzzels
 • ontvangst ( altijd goed hier ! )
 • veel oh, en ah momenten
 • voorlopig laatste kamer van dit niveau
2
10
 • Sfeer: 10
 • Puzzels: 10
 • Service: 10

Wonderschoon

Buitengewoon, eindeloos, excellent, fantastisch, formidabel, geweldig, magnifiek, prachtig en subliem.

Gewoon machtig mooi.

2
10
 • Sfeer: 10
 • Puzzels: 10
 • Service: 10
 • Maryse — 110 kamers gespeeld
 • Geplaatst op 20 juli 2020 - 22:57
 • Gespeeld met 4 personen in juli 2020. Ontsnapt: Ja

Wat een fantastische kamer!! Nieuwe favoriet!

Na z’n 110 kamers denk je alles al gezien te hebben maar niets is minder waar. Molly’s game is in alle opzichten een fantastische kamer! Het decor is magisch en tot in de puntjes afgewerkt. De puzzels zijn pittig maar logisch, je wordt wel echt aan het werk gezet. De special effects zijn verbazingwekkend. Speel deze kamer met een team dat goed op elkaar ingespeeld is en geniet van de volle 80 minuten. Ik kan alleen maar zeggen; ga dit zo snel mogelijk zelf ervaren!!

 • Decor
 • Puzzels
 • Muziek
 • 80 minuten speeltijd
2
10
 • Sfeer: 10
 • Puzzels: 10
 • Service: 10
Meer reviews tonen

Kapot goed!

Zeker een aanrader!

2
10
 • Sfeer: 10
 • Puzzels: 10
 • Service: 10

Top!!!

Probably I was not the only one waiting for this game. Since they announced it, I was constantly checking for more info, hoping for an opening and it was a long wait. Totally worth the wait in view of the result. Some call it their new favourite and I am sure we'll soon see this room rising to the top of the Top 50, the only reason is not there yet is because it needs more reviews. It is unfair a comparison with The Dome and it is funny that the taste among the Dutch enthusiasts and international players is not always the same. So I do not want to enter into the discussion whether this is my favourite game or not. What I can surely say is that it is one of the best rooms opening its doors in this extremely weird year.
As I wrote in another review of this room it catches the DNA of what makes Dutch escape rooms so good. A compelling story, where all the details are thought of and a good dosis of puzzles. Not to forget, obviously, the ability to surprise you in a repeatedly manner, and it is great after playing hundreds of rooms to be surprised like that.
Enough said, if you have not played it, what are you waiting for?

2
10
 • Sfeer: 10
 • Puzzels: 10
 • Service: 10

Onze nieuwe favoriet

We vroegen ons af wanneer we voor het laatst een escape room hadden gespeeld. Dat bleek dus december vorig jaar te zijn geweest (iets met kinderen, een verbouwing, drukte..), toevallig ook bij Down The Hatch. Toen kwam Corona er ook nog tussendoor. Dat is natuurlijk schandalig, dus laten we zeggen dat we lichtelijk stonden te springen om weer eens een escape room te bezoeken. Toen we last minute een weekendje weg gingen in de buurt van Voorburg en alle, verwachte, positieve dingen lazen over Molly's Game was 1+1 al snel 2.

Het begint al bij de prachtige ontvangstruimte. Die trekt je meteen al het verhaal in. Na een warm onthaal door Loran, duidelijk een liefhebber, begonnen we behoorlijk roestig (niet zo gek na al die tijd), maar uiteindelijk wisten we de kamer net binnen de tijd te halen. We hebben nergens zitten haasten en geprobeerd zoveel mogelijk te genieten van de kamer. Alle puzzels voelden logisch, het geheel ziet er prachtig uit en het verhaal word mooi verteld. Als je dan uiteindelijk 10 seconden over hebt is dat genieten 80 minuten lang aardig gelukt denk ik :) En waar eindes van escape rooms toch vaak een beetje een anti-climax zijn (uitzonderingen daargelaten) voelde dat hier ECHT goed! Chapeau.

Ik wil het niet vergelijken met andere kamers, iedereens referentiekader is toch anders, maar toen we terug naar ons hotel reden zeiden Nathalie en ik tegen elkaar dat dit onze nieuwe favoriete kamer is. Dat wil na 142 kamers toch wat zeggen denk ik.

Je merkt aan alles dat er met liefde, 21 maanden (!) gebouwd is aan deze ervaring. Ik weet dat Loran twijfelt, maar ik hoop echt dat dit niet de laatste kamer is bij Down The Hatch. Dit vraagt om meer :) Dus allemaal massaal die kamer gaan spelen, zodat hij er niet omheen kan.

 • Loran
 • Omvang
 • Sfeer
 • Einde
2
10
 • Sfeer: 10
 • Puzzels: 10
 • Service: 10

Beter dan dit wordt het niet!

Nadat we eerder de Cooper Case en Flight 815 gespeeld hadden we je uitgedaagd om onze verwachtingen te overtreffen. Ik kan niet anders zeggen dan dat Molly's Game dat in veelvoud heeft gedaan. Deze kamer is met afstand de escape room die we tot nu toe hebben gespeeld, het beste van alle werelden samen in één uniek verhaal met waanzinnig gave puzzels en een beleving waar je U tegen zegt. Het unieke aan deze kamer is dat het niet alleen maar een beleving is, of alleen maar goede puzzels: dit is beide! In de kamer zitten de meest verrassende puzzels die perfect in het verhaal passen en 80 minuten lang heb je een fantastische beleving! Je moet dit zien en ervaren om het te geloven!

Er kleeft maar één nadeel aan deze kamer: ik kan me niet voorstellen dat het nog beter kan! Maar toch hoop ik juist daarom dat je ooit nog met een nieuwe kamer komt want ik denk dat alleen jij dit nog kan verbeteren!

 • Beleving
 • Unieke puzzels
 • Verhaallijn
 • Afwerking
 • Licht en geluid
 • Verrassingen
 • Gezonde spanning
2
10
 • Sfeer: 10
 • Puzzels: 10
 • Service: 10

OUT OF THIS WORLD

Read the title.

1
10
 • Sfeer: 10
 • Puzzels: 10
 • Service: 10

In één woord fenomenaal.

Met de vorige kamers nog in ons achterhoofd waren we natuurlijk zeer benieuwd wat de eigenaar nu weer had klaargestoomd. Aan alles was gedacht. Van a tot z. Licht, geluid, effecten. Geen optie onbenut om iets moois van deze room te maken. Echt een aanrader. De gastheer (eigenaar) is zeer vriendelijk en staat open voor een praatje. Hij wil je achteraf ook graag uitleggen hoe alles tot stand is gekomen. Zoiets als dit had ik niet verwacht. Echt absurd hoe dit allemaal is bedacht en is samengekomen. Een belevenis die nog lang in het geheugen zal blijven en waar ik met veel plezier aan terug zal denken. Als je deze room hebt gespeeld zullen andere rooms alles uit te kast moeten halen om hier aan te kunnen evenaren.

 • Aan alles is gedacht.
 • Aankleding/gebruik van materialen goed toegepast.
 • Diversiteit en afwisseling alom.
 • Extra speeltijd.
 • Verhaal/instructies soms wat moeilijk te horen.
1
10
 • Sfeer: 10
 • Puzzels: 10
 • Service: 10
 • Jessica — 25 kamers gespeeld
 • Geplaatst op 13 september 2020 - 19:45
 • Gespeeld met 5 personen in september 2020. Ontsnapt: Ja

Wat een beleving!

We hebben zo een 25 kamers gedaan The Dome stond voor een aantal van ons op 1, maar we hebben een nieuwe nummer 1; Molly’S Game. Wat een beleving, wat een verhaal en gave puzzels! De andere kamers van Down the hatch stonden al bij ons in de top 5, en deze overtreft alles!

1
10
 • Sfeer: 10
 • Puzzels: 10
 • Service: 10

Super!!!

Alles klopte aan deze beleving.
Ik noem het een beleving, want de term escaperoom voldoet eigenlijk niet meer.
Het is namelijk meer.
Laat je mee voeren in het verhaal, vergeet alles om je heen en beleef het verhaal, de ruimtes en de puzzels.
Laat je niet gek maken door tijd, maar geniet van alles om je heen en laat je meevoeren door molly.

Alles is tot in de puntjes uitgevoerd/uitgewerkt.
Het verhaal, de aankleding, de puzzels, het vriendelijke ontvangst.
Alles loopt vloeiend en past in het gehele plaatje.
Neem de tijd en geniet van deze kamer, maar ga wel op zoek naar het verhaal van Molly.
Een super beleving, voor de wat meer ervaren speler.

Dank voor de super ervaring en beleving. • Verhaal
 • Genieten
 • Beleving
1
10
 • Sfeer: 10
 • Puzzels: 10
 • Service: 10

Hoe dan?!

Onze ervaring laat zich het best vertellen in 2 woorden: “Hoe dan?!”.
Wat een meesterwerk heeft Loran hier neergezet.

 • Alles
1
10
 • Sfeer: 10
 • Puzzels: 10
 • Service: 10
 • Anna — 50 kamers gespeeld
 • Geplaatst op 6 september 2020 - 11:58
 • Gespeeld met 4 personen in september 2020. Ontsnapt: Ja

De ultieme escape room waarvan je altijd had gedroomd, maar dan nog beter!

Na het spelen van Cooper Case en Flight 815 konden we niet wachten om weer in een van Loran's meesterlijke creaties te stappen. Met hele hoge verwachtingen begon gisteravond ons avontuur en dit heeft Molly's game volledig overtroffen, alles klopte! Entree, opbouw van verhaallijn, spellen, details, technische elementen en verrassingen tot aan het einde van de ervaring. Je hebt 80 minuten de tijd, maar voor ons gevoel zijn we de hele avond onderdeel geweest van een bizar goeie film! Zo eentje waarvan je na afloop baalt dat het al hebt gezien omdat je het opnieuw wilt beleven!

1
10
 • Sfeer: 10
 • Puzzels: 10
 • Service: 10
 • Rosa — 21 kamers gespeeld
 • Geplaatst op 6 september 2020 - 12:01
 • Gespeeld met 4 personen in september 2020. Ontsnapt: Ja

Een van de meest bijzondere kamers ooit!

In shock na het spelen. We denken niet dat het beter kan dan dit. ALLES klopt, de “wtf!”-momenten, de puzzels, de aankleding van de kamers, het verhaal. Dit kan eigenlijk geen escaperoom meer worden genoemd, dit is een ervaring waarmee je 80 minuten lang vergeet dat er nog een “normale” wereld buiten de deur is.

1
10
 • Sfeer: 10
 • Puzzels: 10
 • Service: 10

Geweldige interieur en sfeer

1
9.5
 • Sfeer: 10
 • Puzzels: 9.5
 • Service: 10

Zeker niet twijfelen maar DOEN!!!

Als eerste mijn complimenten voor Loran. Ik probeer de juiste woorden te typen om te omschrijven wat hij gebouwd heeft maar dat is bijna niet mogelijk zo geweldig is het. Molly's game laat niet alleen je hart sneller kloppen maar zorgt er ook zeker voor dat je koppie na afloop nog uren zoet is met nadenken over wat je nu allemaal gezien, beleefd en meegemaakt hebt. Het hele plaatje is compleet en alles klopt ook voor mijn gevoel. Gevarieerde puzzels voor ieder wat wils, een geweldige intro, zeer goed verhaal lijn en een top gamehost. Dit is een escape room die zeker op je bucketlist moet komen te staan. Ook het feit dat we na afloop nog een keer door de kamer gingen om alles te doorlopen met duidelijke uitleg en nog wat aanvullingen op het verhaal maakte voor ons het plaatje helemaal af.
Deze kamer is met zoveel liefde en passie gemaakt zorg daarom ook goed in de kamer dat je gebruik maakt van al je zintuigen. Zelfs na 80 minuten ben ik oren en ogen te kort gekomen. Nogmaals een dikke buiging voor Loran!

 • op elk detail gelet
 • Loran neemt alle tijd voor je
 • Dikke glimlach op je gezicht
1
10
 • Sfeer: 10
 • Puzzels: 10
 • Service: 10
 • P. — 20 kamers gespeeld
 • Geplaatst op 31 augustus 2020 - 00:13
 • Gespeeld met 4 personen in augustus 2020. Ontsnapt: Ja

Fantastisch! Wat een ervaring

Wauw, wat een fantastische beleving! Na onze ervaringen met Down the hatch en The Cooper case durfden we er al vanuit te gaan dat het weer een geweldige kamer zou zijn. En dat was het ook! Laat je verrassen door het decor, het verhaal, de puzzels en de muziek! Je zult ervan genieten. Het is een echte beleving, waarbij het escape room element goed behouden blijft. De ontvangst en de tijd die er wordt genomen om na te praten maken de ervaring compleet. Het is aan te raden om deze kamer te spelen nadat je de andere kamers op deze locatie hebt gespeeld. Ze zijn allemaal ontzettend goed en echte aanraders - ik ken weinig kamers die in de buurt komen van wat hier constant wordt neergezet - maar deze kamer weet de andere zelfs weer te overtreffen. Ontzettend knap! Een bijzonder groot compliment voor de eigenaar Loran en zijn team: wat een enthousiasme, creativiteit, genialiteit en doorzettingsvermogen is er nodig om dit neer te zetten!

 • 80 minuten
 • Beleving + espacen in één
1
10
 • Sfeer: 10
 • Puzzels: 10
 • Service: 10

Blown away by this fantastic escaperoom!!

Mijn eerste ervaring met een Escape room waar het verhaal van begin tot eind geweldig goed uitgedacht is, gelaagd is maar toch ook te begrijpen als je niet zo'n verhalenjager bent als ik. Een geweldige ontvangst ook!
Deze kamer is echt weer next level, zit vol verrassingen, tikt een beetje emotie aan als je daar gevoelig voor bent. De eerste stap van de escape room wereld naar de theaterwereld. Ik ben verliefd.

 • Verhaal
 • Looks
 • Dynamiek
 • Diversiteit in puzzels
 • Ontvangst
 • Host
1
10
 • Sfeer: 10
 • Puzzels: 10
 • Service: 10

Best...room...ever

Alles aan deze kamer klopt. De puzzels, de sfeer, de techniek alles! 1 van de beste kamers van Nederland hands down. Voor mij persoonlijk staat hij in de top 3. Super gedaan weer luitjes van Down the Hatch!

 • Alles
 • Niks
1
10
 • Sfeer: 10
 • Puzzels: 10
 • Service: 10

Fantastisch!!!

Al weken keken we uit naar deze kamer. Veel recensies gelezen, dus er stiekem ook best wel met hoge verwachtingen in gegaan. Maar damn die verwachtingen zijn echt dik waar gemaakt. Dit is gewoon een hele grote escape experience. Alles klopt tot in de detail in deze kamer. Je ziet dat er aan deze kamer met heel veel passie en liefde aangewerkt is. Hier kunnen wij nog heeeeeeeeeeel lang van nagenieten. Team Down the Hatch, petje af hoe jullie deze kamer gemaakt hebben!
En voor iedereen die hem gaat spelen: Geniet ervan, wil niet de snelste tijd, maar probeer te genieten van alles wat je ziet en hoort. Een must do escape room in Nederland!!!

 • Verhaal
 • Sfeer
 • Special effects
 • Beleving
 • Details
1
10
 • Sfeer: 10
 • Puzzels: 10
 • Service: 10

Top kamer weer!

Alles klopt hier, de sfeer, geluid, aankleding en puzzels.
Eentje van een hoger niveau.
En niet te vergeten 80 Min speelplezier.

 • Aankleding
 • De duur 80min
 • geluid.
 • Verhaal
1
10
 • Sfeer: 10
 • Puzzels: 9.5
 • Service: 10

Absoluut TOP!!!! Ontroerend mooi

Om te beginnen kan ik vertellen dat we met ons team ontroerd buitenkwamen uit de kamer.
We hebben allemaal even nodig gehad om te bekomen van deze beleving.

Speel deze kamer niet als één van je eerste kamers. Speel eerst een 10-tal, 20-tal andere... Op deze manier ga je echt ten volle appreciëren wat er hier gemaakt is.

Deze kamer heeft gewoon alles wat een escape room vraagt:

* The Gamemaster/eigenaar was TOP!
* Je beleeft en speelt het verhaal volledig van begin tot einde
* De aandacht voor licht, geluid, sfeer, geuren, temperaturen, ... een absolute totaalervaring van de zintuigen.
* Het spel duurt 80 minuten en je geniet ook alle 80 minuten!
* Enkele WOW-momentjes
* Hoe deze kamer gemaakt is!
* De aandacht voor de puzzels gaat helemaal niet verloren.
* Op een bepaald moment trek je je eigenlijk ook niets meer aan van de tijd (ook al hadden we nog tijd over). Je neemt de tijd om te genieten van het moment en wat er gebeurt.

Voor de mensen die net als mij schrik hebben en niet graag horrorkamers spelen. Deze kamer is spannend, maar absoluut niet eng.

Na 91 kamers gespeeld te hebben staat deze samen met The Dome in Bunschoten gedeeld op de 1ste plaats.
PS: Beide kamers zijn volledig anders dus naar mijn smaak niet te vergelijken (appelen met peren vergelijken).

 • ALLES! Ik ben nog steeds onder de indruk
1
10
 • Sfeer: 10
 • Puzzels: 10
 • Service: 10

Fantastische beleving

Na het spelen van de andere kamers lagen de verwachtingen hoog. We hadden lang uitgekeken naar deze kamer en stonden te popelen om weer te gaan spelen. Van het begin tot het eind is deze kamer een grote belevenis. Alles loopt en klopt zoals het hoort en is prachtig afgewerkt. Na best veel kamers te hebben gespeeld hadden we niet verwacht nog zo verrast en verbaasd te kunnen worden. We hebben bijna 80 minuten lang met een Wauw op ons gezicht rondgelopen. Deze kamer staat bij ons echt ver bovenaan het lijstje van tofste kamers. Anders dan een 10 kunnen we niet geven.

 • Afwerking
 • Puzzels
 • Sfeer
 • Gastvrijheid
 • De hele beleving
 • Verrassende effecten
1
10
 • Sfeer: 10
 • Puzzels: 10
 • Service: 10
 • Arion — 27 kamers gespeeld
 • Geplaatst op 17 augustus 2020 - 22:19
 • Gespeeld met 5 personen in augustus 2020. Ontsnapt: Ja

Super!!

Hele toffe en vernieuwende ervaring! Steekt ver uit boven de gemiddelde games. Past in het rijtje van The Dome, the End en The Vault. Echte aanrader om te spelen!

 • Transities van ruimtes
 • Decor
 • Origineel
1
10
 • Sfeer: 10
 • Puzzels: 8.5
 • Service: 10
 • Marijn — 9 kamers gespeeld
 • Geplaatst op 17 augustus 2020 - 22:26
 • Gespeeld met 5 personen in augustus 2020. Ontsnapt: Ja

Magische ervaring!

De room is een prachtige mix van een spannend thema, high-touch decor en uitdagende interactie. Er was een eindtijd, maar ik had op geen enkel moment het gevoel dat ik moest haasten en kon alles bewonderen. De puzzels en andere interacties zijn in-thema, en goed gebouwd op het optimaal ervaren van de kamer. Echt geweldig.

 • Magische ervaring
 • Decor van zeer hoge kwaliteit
 • Niet zo puzzelig
 • Niet zo puzzelig
1
10
 • Sfeer: 10
 • Puzzels: 10
 • Service: 10
 • Chantal — 25 kamers gespeeld
 • Geplaatst op 15 augustus 2020 - 18:15
 • Gespeeld met 4 personen in augustus 2020. Ontsnapt: Ja

Super te gek!

Al aardig wat kamers gedaan maar deze komt met stip op nummer 1. Ik houd niet van enge kamers en dat is deze kamer niet. De ervaring van deze kamer is te gek. Achteraf met de bouwer gesproken. Super leuk! Gewoon gaan!

 • Beleving
 • Origineel
 • Verwijzingen andere kamers
1
10
 • Sfeer: 10
 • Puzzels: 10
 • Service: 10
 • Lucas — 3 kamers gespeeld
 • Geplaatst op 16 augustus 2020 - 13:14
 • Gespeeld met 4 personen in augustus 2020. Ontsnapt: Ja

Geweldige escaperoom, waarbij je direct in het verhaal zit

Deze escaperoom is echt waanzinnig! Van het gastvrije ontvangst tot de verrassende spel elementen en diversiteit in kamers. Ik kan deze escaperoom iedereen aanraden! Het is wel belangrijk dat je goed ter been bent, en iets van ervaring met escaperooms is ook wel handig.

 • Diversiteit kamers
 • Veel puzzels
 • Tijdsduur (80min)
1
10
 • Sfeer: 10
 • Puzzels: 10
 • Service: 10

De mix tussen puzzels en beleving was in een perfecte balans

Ook ik keek eerst naar de beoordelingen voordat ik naar Molly's game ging. Hierdoor waren mijn verwachtingen torenhoog, en gelukkig heeft deze escaperoom hier ruim aan voldaan, en meer! Wat heb ik ontzettend veel respect voor de makers van deze escaperoom! Met bijna 30 escaperooms gespeeld te hebben, kreeg ik sinds lange tijd weer dat enorme WOW-gevoel. Ik dacht wat betreft de bouw van een escaperoom alles wel gezien te hebben, maar door Molly's game werd ik eindelijk weer eens echt verrast. Hierdoor waande ik me trouwens ook echt in het verhaal. Bij sommige ruimtes keek ik eerst mijn ogen uit voordat ik verder ging puzzelen. Ik heb echt enorm veel bewondering voor hoe dit allemaal in elkaar is gezet, top!

Ook al ben ik iemand die de beleving in een escaperoom heel belangrijk vind, waren alle puzzels ook zeker zeer de moeite waard. We waren met vier personen (twee mannen en twee vrouwen) en de puzzels waren precies van het goede niveau. Samenwerking is hierbij ook zeker een kernwoord. Met een paar aanwijzingen zijn we net op tijd ontsnapt. Je hebt 80 minuten de tijd, en we wij hadden 78 minuten nodig om alles te doorlopen.

De ervaring binnen staat uiteraard voorop, maar ook voorafgaand in de wachtruimte word je al warm gemaakt voor Molly's Game met een prachtig decor en een prima introductie. Na afloop hebben we nog nagepraat met de maker van deze kamer en kregen we te horen hoe dit in elkaar is gezet. Opnieuw veel respect hiervoor! Ook hoorden we na afloop dat er hints naar de andere escaperooms in deze kamer zitten. Ook al heb je geen voorkennis nodig en kun je Molly's Game op zichzelf spelen, is dit zeer interessante informatie als je de andere escaperooms kent.

Ik raak er nog steeds niet over uitgepraat en ik kan Molly's Game iedereen aanbevelen! Het thema klinkt eng, maar de escaperoom zelf is voor iedereen prima te doen. Er gebeuren geen enge dingen, maar het thema is wel lekker duister. Dus ook al ben je bang aangelegd, dan kun je deze escaperoom zeker doen!

 • Opbouw van de kamers
 • Het thema en het verhaal: het klopt allemaal!
 • Goede mix tussen puzzels en beleving
 • Tijdens het wachten zie je al een prachtig decor
 • Ontvangst en het napraten over de kamer
1
10
 • Sfeer: 10
 • Puzzels: 10
 • Service: 10

heel erg

beste tot nu toe

1
10
 • Sfeer: 10
 • Puzzels: 10
 • Service: 10

Geweldige escaperoom

Vanmiddag hebben wij met een groep Molly's Game gespeeld. Allereerst was het ontvangst super geregeld en helemaal in thema.

De escaperoom was heel verrassend op een zeer positieve manier. We waren met een groep van vijf man en iedereen had wat te doen. Doormiddel van de puzzels ging je helemaal op in het goed uitgedachte verhaal.

Op het laatste hebben we nog met de eigenaar gepraat en het was duidelijk dat hij dit met veel passie doet! Ook Sep was erg gezellig. ;)

Kortom: deze escaperoom is écht een aanrader! Een 10!

 • Verrassend
 • Goed verhaal
 • Vriendelijk personeel
 • Mooi aangekleed
 • Verschillende en verrassende puzzels
1
10
 • Sfeer: 10
 • Puzzels: 10
 • Service: 10

Koning van de Escaperooms

We hebben eerder Down the Hatch gedaan van dezelfde maker. Die was geweldig. Zo uitgebreid en veel verrassingen en een ontzettend leuk verhaal. Vandaag hebben we ons gewaagd aan Molly's Game. We hadden op deze site al gelezen dat hij zeer de moeite waard zou zijn. In het geruchtencircuit hadden we ook al gehoord dat deze een 'must' is. Dus we gingen met hooggespannen verwachtingen er naar toe. Inmiddels hebben we iets van 15 escaperooms gedaan. We zijn dus geen veteranen, maar zijn wel wat gewend inmiddels.

Deze escaperoom heeft onze verwachtingen desondanks toch nog overtroffen. Verrassing op verrassing. Heel spannende momenten, afgewisseld met leuke puzzels en technische hoogstandjes die nergens anders overtroffen worden.

Wat een beleving. Techniek, verhaal, spanning, uitdagende puzzels. Het zit er allemaal in en is perfect uitgevoerd: mijn nieuwe #1! Deze moet je gedaan hebben.

 • Sfeer
 • Spanning
 • Verhaal
 • Technische hoogstandjes
 • Buitengewoon verrassende effecten
 • Ontvangst
1
10
 • Sfeer: 10
 • Puzzels: 10
 • Service: 10

What the actual f*** 😱

Geen enkel woord of beschrijving kan recht doen aan wat deze kamer met je doet. Dit is gewoon echt perfectie van de bovenste plank. Wat hier is neergezet is ZÓ ADEMBENEMEND! En dat bedoel ik dan echt letterlijk. Speel deze kamer zoals het hoort, en niet snel om een recordje neer te zetten. Laat het verhaal binnendringen en let hier ook echt op zodat je helemaal mee bent en je zal merken dat je je adem echt wordt ontnomen door de ontroerende ontknoping. Wij stonden hier met tranen in de ogen en hebben ons echt na molly’s game moeten neerzetten met een glas wijn om te bekomen van de emoties die Molly je doet voelen. Dit is echt zo ongelooflijk mooi, wij moesten ons bedwingen om de maker en tevens ook host niet te omarmen! Deze man mag echt trots zijn en zijn jarenlange werk, bloed, zweet en tranen worden ZO HARD gewaardeerd. Wat een wereldklasse... speechless ...

 • ALLES OP ROND EN IN DE EXPERIENCE
1
10
 • Sfeer: 10
 • Puzzels: 10
 • Service: 10

WAUW!! FANTASTISCH

Van begin tot het einde is het een fantastische belevenis. We hebben al heel wat kamers gespeeld maar dit is echt een klasse op zich... Wij hopen dat er nog meer van dit soort kamers gaan komen.
Gebouwd door een liefhebber en dat zie en merk je in alles.

 • alles
 • Helemaal niks kunnen vinden
1
10
 • Sfeer: 10
 • Puzzels: 10
 • Service: 10

Deze kamer moet je gedaan hebben

wat was dit een gave belevenis. Weer heel anders dan andere escape rooms en net als de andere 2 kamers van deze maker een geweldig hoogstandje. Alles is netjes geregeld, leuke ontvangst en napraatje. Twijfel je over deze kamer? Niet doen! Gewoon gaan!

 • Uniek
 • Goede sfeer
 • Genoeg te doen en te zien
 • logisch nadenken
1
10
 • Sfeer: 10
 • Puzzels: 10
 • Service: 10

Wat een avontuur! Ga het zelf beleven!

Deze kamer zit zo vol details en is met zichtbare liefde en kunde gemaakt. Alles met als doel om je een totaal ervaring te bieden. En dat is 100% gelukt! Van de begin tot eind was het geweldig. Kamers en puzzels met vele verrassingen. Heerlijk!
Een absolute aanrader! En een dikke 10.

 • Verhaal
 • Decoratie
 • Inventieve puzzels
 • Meerdere onverwachte verrassingen
 • Ontvangt en begeleiding echt top
1
10
 • Sfeer: 10
 • Puzzels: 10
 • Service: 10

Waanzinnige Decor met goed verhaallijn.

Super mooi gemaakt , indrukwekkend hoe alles in elkaar zit.
Originele opdrachten die je moet doen.

 • Meerdere ruimtes
 • 80 minuten
 • Decor
1
9.5
 • Sfeer: 10
 • Puzzels: 9.5
 • Service: 10

Wat een beleving!

Dus dan ga je naar Molly's Game en probeer je je verwachtingen te managen... wat al bijna een onmogelijke opgave is, want tja, het is een kamer van Loran en de tienenregen is niet te stoppen op escapetalk, dus hoe kun je níét stuiterend van verwachting binnenkomen in Voorburg?!

En dan sta je daar. De ontvangstruimte alleen is al prachtig. We werden uiterst vriendelijk ontvangen door onze game host. Na een mooie introductie was het dan eindelijk zo ver: we mochten de kamer in! Wat een onvergetelijk uur hebben we daar doorgebracht. De sfeer is zó goed neergezet. Alles is perfect uitgewerkt en je wordt op geen enkel moment uit het thema gehaald. Zelfs de hedendaagse technologie is passend in het decor opgenomen ;)

Wat deze kamer echt zo fantastisch en onderscheidend maakt wat mij betreft, is dat de puzzels niet onder doen voor de sfeer. Elke puzzel sluit aan bij het thema en de puzzels zijn ook steeds logisch op het moment dat je ze aangeboden krijgt. En, wat we al gewend waren van The Cooper Case en Flight, er zit een heerlijke flow in de kamer, de puzzels zijn uitdagend, maar niet te moeilijk en ook na meer dan 100 kamers zaten er toch nieuwigheden en verrassingen in.

Ik kan alleen maar zeggen dat er zó goed is nagedacht over deze kamer en het zit allemaal zo slim in elkaar... fantastisch.

Ook de service was uiteraard weer top! Nog super gezellig nagekletst en de tijd vloog voorbij! Heel erg bedankt voor wederom een fantastische ervaring.

1
10
 • Sfeer: 10
 • Puzzels: 10
 • Service: 10

Totaal plaatje is af!

Na een zeer warm ontvangst zijn we gisteren de uitdaging aangegaan met 4 personen om deze kamer binnen de 80 min weer uit te zijn. Wat een beleving, vanaf het moment dat je de deur doorgaat totdat je weer "buiten" staat! Zeer goed afgewerkt en het verhaal is af. Verrassende momenten en door het geheel een absolute aanrader.
Geniet van de reis.

 • Beleving
 • Super afwerking
 • Puzzels
 • Ontvangst
 • Enthousiasme eigenaar
1
10
 • Sfeer: 10
 • Puzzels: 10
 • Service: 10

Mijn nieuwe favoriete escaperoom :)

Bij het zien van bijna alle reviews met een 10 bij deze kamer dacht ik... hoe kan dat? Deze kamer moet wel echt bijzonder zijn...

En niets is minder waar! Ook ik geef de kamer een dikke 10. Het is absoluut mijn nieuwe favoriete escaperoom.

Beginnend met het enthousiasme van de eigenaar. Dat straalt er gewoon vanaf. Vol passie vertelde hij dat hij er zo'n lange tijd aan gewerkt had... en toen we uit deze kamer stapten wisten we waarom....

Voordat we gingen starten gaf de eigenaar nog de tip om niet alleen met zo snel mogelijk escapen bezig te zijn, maar ook te genieten van alles wat er te zien was. Een briljante tip, want normaal ben ik erg gefocust op 'eruit komen'. De tip zorgde ervoor dat ik er ook echt van heb genoten!

Want wowwwww, wat is dit een prachtige escaperoom. Het decor is echt fantastisch. Dat begon zelfs al bij de binnenkomst in de ontvangstruimte. In deze escaperoom is daadwerkelijk op ieder klein detail gelet. Op sommige momenten hadden we zelfs het gevoel in de Efteling te zijn.

Daarnaast waren het erg leuke puzzels. Puzzels waar voor ons een 'flow' in zat, waardoor je het gevoel had goed op weg te zijn. Ook de effecten en techniek waren briljant.

Wat ook in andere reviews al naar voren kwam... het is geen kamer voor beginners... dus zorg dat je eerst wat ervaring opgedaan hebt bij andere escaperooms.

 • Enthousiaste eigenaar
 • Sfeer
 • Decor
 • Puzzels
 • Flow
 • Eigenlijk alles...
 • We hebben nu alle kamers van Down The Hatch gedaan
1
10
 • Sfeer: 10
 • Puzzels: 10
 • Service: 10

Wat een geweldige escaperoom!

Bij binnenkomst hebben wij gezellig zitten kletsen met de gastheer. Hij kon echt een gezellig gesprek gaande houden en was heel vriendelijk! Wij mochten beginnen en je zit plotseling in het spel zonder dat je het verwacht. De kamer is echt prachtig. Leuke puzzels, goed bedacht, goed uitgewerkt en lekker spannend. Deze kamer verdient de 10 echt! Unieke elementen en een prachtige aankleding en uitwerking met hele leuke knipoogjes naar escape rooms van andere mensen. Wij hebben de kamer nog net gered en het was echt een geweldige avond. Je leeft helemaal in het thema dat ze hier hebben gecreërd. Na de kamer hebben we nog een tijd zitten kletsen en deze eigenaar doet het echt met passie en dat merk je!

 • Aankleding
 • Thema
 • Verhaal
 • Leuke en unieke puzzels
 • WTF momenten
 • Super host
1
10
 • Sfeer: 10
 • Puzzels: 10
 • Service: 10

Holly Molly!

De binnenkomst is prachtig afgewerkt en helemaal in thema.
De eigenaar vertelde vol passie over zijn werk, zijn kamers en het vak.
Plots zit je midden in de game en het begint al..
De kamer zelf was mooi, perfect afgewerkt en ontzettend goed in de sfeer van het thema.
Gezonde spanning en beetje angst maakte de game nog extra levendig, je waant je echt in het verhaal.
Ik kan er niet veel over kwijt, je moet deze kamer echt spelen!
De volle 80 minuten genieten, we waren met nog 15 seconden op de klok nog maar net ontsnapt!

 • Wauw!
 • Mindfuck
 • Binnenkomst
 • Aankleding
 • Puzzels
1
10
 • Sfeer: 10
 • Puzzels: 10
 • Service: 10

Geweldige kamer. Abnormaal goed!

Alles aan deze kamer is top! Ontvangst, ontvangstruimte, begeleiding, spellen, beleving! Kamer is super afwisselend. Team work noodzakelijk. Ideaal met 4 personen maar 3 of 5 kan ook prima. Belangrijkste tip: vergeet niet te genieten!

 • Beleving
 • Begeleiding
 • Ontvangst
 • Spellen (voldoende yeah momentjes)
1
10
 • Sfeer: 10
 • Puzzels: 10
 • Service: 10
 • Monique — 5 kamers gespeeld
 • Geplaatst op 5 augustus 2020 - 12:03
 • Gespeeld met 4 personen in juli 2020. Ontsnapt: Ja

Geweldig!

Wat een mooie Escape room, overal is aan gedacht. Mooi gemaakt, leuke verrassingen. Geen standaard dingen. en heel knap in elkaar gezet. uiteindelijk wel ontsnapt, zou vreselijk jammer zijn als je kamers mist

 • 80 minuten
 • de aankleding
 • origineel
 • technologie
 • verrassend
1
10
 • Sfeer: 10
 • Puzzels: 10
 • Service: 10

Fantastisch

Alles klopt, wat een fantastische kamer: het verhaal, de afwerking, de muziek, de techniek.

Voor ons de 30ste ofzo die we gespeeld hebben, maar absoluut onze nieuwe nummer 1.

 • Verhaal
 • Techniek
 • Afwerking
 • Originaliteit
 • Puzzels
1
10
 • Sfeer: 10
 • Puzzels: 10
 • Service: 10

Evolutionair

Na de eerdere 2 kamers van Down the Hedge te hebben gedaan, nu de nieuwste kamer gedaan. Verwachtingen waren hoog.

De ontvangstkamer is al uniek en geheel in decor van de escape room. Dit zorgt weer net voor een extra toevoeging om erin te komen.

De kamer is weer een stap verder dan de meeste andere kamers op het gebied van sfeer, muziek, aankleding, grote en technologie.

Wij zijn altijd blij dat er zulke vindingrijke personen zijn om escape rooms steeds naar het volgende niveau te blijven tillen. Wanneer je denkt nu hebben we de top bereikt, komt een kamer als deze. Geweldig.

Zelf zat ik volledig in het spel, waardoor de gamehost het idee dat we geen tijdsdruk voelden. Dit kwam doordat je je in een andere dimensie waant en heerlijk in het spel opgaat.

Puzzels, zowel makkelijkere als moeilijkere, geheel in het thema en verassend. Vrijwel allemaal uniek en niet eerder gezien. Weer nieuwe technieken ervaren.

Al met al een aanrader voor iedereen. Ik zou persoonlijk deze kamer niet als 1 van de eerste kamers doen daar er toch veel puzzels inzitten en er veel moet worden gedaan in elke kamer.

Wat ervaring is denk ik nodig om deze kamer het best te kunnen spelen en de perfecte ervaring te krijgen (niet zeggende dat wij experts zijn ;)).

Ik hoop in de toekomst weer een kamer te kunnen doen bij Down the Hedge. Ontvangst is altijd top door de aardige en zeer enthousiaste host. Op naar de volgende En bedankt!

 • Next level
 • Technologie
 • Enthousiasme host
 • Grote
 • 80 minuten!
 • Aankleding
 • Sfeer
 • Muziek
 • Niveau puzzels
 • Tijd in andere wereld
 • Geen
1
10
 • Sfeer: 10
 • Puzzels: 10
 • Service: 10

Overtreffende trap!

Tsja..wat kun je nog over deze kamer zeggen. Als dit geen 10 waard is, weet ik het niet meer. Alles klopt aan deze kamer. Het begint al met de ontvangst met een vriendelijke, bevlogen eigenaar en een prachtig vormgegeven ontvangsthal. Daarna de kamer zelf: vol met techniek, schitterend vormgegeven, erg leuke puzzels en een aantal wtf-momenten. Alsof je zo in een Efteling attractie gestapt bent. Ik vond het verhaal een beetje luguber, maar ook dat hoort bij deze kamer. Je wordt 80 minuten lang meegezogen in dat verhaal. De tijd vliegt echt om. Na afloop nam de eigenaar de kamer nog rustig met ons door en werd het verhaal nog duidelijker uitgelegd. Dat zit enorm goed in elkaar. Wat een werk zit in deze kamer, zeg. Als dit de nieuwe standaard wordt, dan maakt me dat heel gelukkig. Voorlopig kunnen er nog weinig kamers tippen aan dit pareltje. Een aanrader voor elke escaperoom liefhebber!!

 • Aankleding
 • Aantal wtf-momenten
 • Betrokken eigenaar
 • Kan niks bedenken
1
10
 • Sfeer: 10
 • Puzzels: 10
 • Service: 10

OMG

wauw wauw wauw.. Ik heb er bijna geen woorden voor en tegelijk zoveel. Ik weet niet waar ik moet beginnen. De beleving is zo overweldigend en de puzzels zo vet. Aankleding, muziek, verhaal.. alles klopt aan deze escape. En wat een vette mindfuckes zijn we hier tegen gekomen. Ik maak een diepe buiging voor deze escape!

 • Aankleding
 • muziek
 • verhaal
 • Technieken
 • mindfuckes
1
10
 • Sfeer: 10
 • Puzzels: 10
 • Service: 10

De allerbeste escape room

#160 Toen we tijdens ons escape weekend bij andere rooms vertelden dat we ook nog Molly gingen spelen, zagen we al in hun blikken dat ons iets heel bijzonders te wachten stond. Dit is met recht de beste kamer van de 160 die ik er gespeeld heb! Wat een belevenis. De eigenaar is een gepassioneerde speler die de lat voor deze kamer ontzettend hoog heeft gelegd. Het is alsof je de Efteling binnenstapt, maar dan nog beter, want hier mag je zelf meespelen in het verhaal. Wat een prachtig en verrassend decor, een luguber maar helemaal kloppend verhaal, volop toffe puzzels, en een ontroerende ontknoping. Het ultieme speelvermaak. Echt een fantastische ervaring!
NB Helemaal mee eens dat je deze kamer beter pas kan spelen als je wat ervaring hebt, zodat het niveau haalbaar is én je beseft hoe bijzonder deze beleving is.

 • Alsof je in de Efteling bent...
 • ...maar dan beter want zelf meedoen
 • Uitdagende puzzels in thema
 • Verhaal tot in de puntjes uitgewerkt
 • Niet voor beginners...
 • ...want deze kamer is echt een categorie apart
1
10
 • Sfeer: 10
 • Puzzels: 10
 • Service: 10

YES YES YES

Echt een hele toffe kamer. Best een beetje spannend, maar heel erg mooi gemaakt!
Bijna een filmische ervaring. Ga deze kamer spelen!
Wij hebben deze kamer op de seconde gehaald!

 • Heel mooi gemaakt
 • Service
 • Effecten
 • Muziekopbouw
 • Logische puzzels
 • Creepy verhaal
1
10
 • Sfeer: 10
 • Puzzels: 10
 • Service: 10

Wat. Een. Kamer.

Vanaf het eerste moment dat we wisten dat Loran weer aan het bouwen was, stonden wij alweer op scherp. Coopercase hebben we t.z.t. getest, Flight815 was inmiddels ook alweer 2 jaar geleden, en we hadden zo'n vermoeden dat deze wéér beter zou zijn.

Wat. Een. Kamer.

Van het begin tot het eind zit je in het verhaal. Er gebeuren dingen die we nu nog niet begrijpen. Het is zo ongelofelijk goed! Nog nooit voelden we zo veel emoties in 80 minuten. Alles klopt gewoon. Ga dit doen! En ontsnap niet te snel. Dat is echt zonde. Kijk je ogen uit, waan je in de Efteling en geniet van elk moment dat je hebt in deze bizarre kamer. Na 47 gespeelde rooms staat deze absoluut op 1.

 • Klantgerichtheid
 • Sfeer
 • Decor
 • Muziek
 • Spel
 • Puzzels
 • Beleving
 • Verhaal
 • Eigenlijk gewoon alles
1
10
 • Sfeer: 10
 • Puzzels: 10
 • Service: 10

Nieuwe nummer 1

Geweldige kamer met goede doorloop! Veel verrassende effecten en een goed kloppend verhaal. Puzzels zijn goed te doen, maar de kamer is wel voor gevorderden! Laat je echt verbazen, want dat gaat zeker gebeuren.
Het is zeker mijn nieuwe nummer 1 (Sorry Inferno Katwijk).

 • Goede doorloop
 • Duidelijk verhaal
 • Verrassing en verbazing alom
 • Goede ontvangst
1
10
 • Sfeer: 10
 • Puzzels: 10
 • Service: 10

Subliem

De beleving begint al bij binnenkomst, de entree is al enorm mooi aangekleed. De escape room zelf is geweldig; het verhaal is helder, de aankleding is subliem en er zitten vernieuwende elementen in. Het is een grote escape room. Door de grootte voelt het alsof er geen eind aan komt, en dat in positieve zin want het blijft boeiend. Enige ervaring in escape rooms is wel aan te raden. Hij is uitdagend wat het ook voor ervaren groepen de moeite waard maakt.

 • Decoratie
 • Gastvriendelijkheid
 • Spanning
 • Uitdaging
1
10
 • Sfeer: 10
 • Puzzels: 10
 • Service: 10

Geen woorden voor

Wat Down The Hatch nu gebouwd heeft is ongelofelijk goed. Ik heb er oprecht geen woorden voor, ik heb me elke minuut van de tijd verbaasd, vermaakt en genoten. Dit zou een kamer zijn die ik meerdere keren zou spelen, puur om weer even helemaal ondergedompeld te worden in een andere wereld. Chapeau!

 • Alles
1
10
 • Sfeer: 10
 • Puzzels: 10
 • Service: 10

Wauw!

Wat een fantastische kamer was dit! Je valt van verbazing in verbazing, het blijft maar doorgaan. Het verhaal klopt, puzzels zijn leuk en logisch maar niet te makkelijk, sfeer is geweldig.... simpelweg het klopt! Aan ieder detail is aandacht besteed wat deze Escaperoom een hele ervaring maakt waar je zeker van moet genieten.

 • Sfeer
 • Puzzels
 • Vriendelijke host
 • Mindfuck
1
10
 • Sfeer: 10
 • Puzzels: 10
 • Service: 10

Adembenemend

Down the hatch 1.0 was 4 Jaar geleden mijn eerste kamer. Vooraf had ik er geen zin in, ik werd meegenomen door mensen en het leek me maar niks. Loran vertelde toen vol passie over wat een escape room was en na de kamer gespeeld te hebben was ik verkocht. Hier wil ik meer van doen, nu vier jaar later en meer dan 100 kamers te hebben gespeeld kon ik niet wachten om Molly te spelen en wat was die vet. Ik wil er niet teveel over zeggen want ik zou zeggen, je moet het zelf maar beleven. Aankleding op Efteling niveau, een experience maar het blijft een escape room en dat heeft loran fantastisch er in gehouden. Een kloppend verhaal een een verbluffende beleving. Bedankt loran voor de fantastische avond, en de geweldige escape room.

 • Prachtige decoratie
 • Toffe orginele puzzels
 • Experience
 • Het blijft een escape room
 • Gezellige gastheer
 • Soundtrack!!!
1
10
 • Sfeer: 10
 • Puzzels: 10
 • Service: 10

Buitencategorie

Deze kamer is van uitzonderlijke klasse. Een spannend en meeslepend avontuur gevuld met uitdagende problemen. Je valt van de ene verbazing in de andere, mede door totaal onvoorspelbare wendingen. Een aaneenschakeling van technische hoogstandjes, zonder dat je daar al te nadrukkelijk mee wordt geconfronteerd. Door de aankleding van de kamer, het geluid en het licht ontstaat een meer dan geloofwaardige sfeer, een sfeer waarin je als het ware wordt opgezogen door het verhaal. Wat mij betreft is dit een kamer in de buitencategorie van de escaperooms.

Ik ben blij dat we bijna de volle 80 minuten hebben benut. Ik had geen tel van deze ervaring willen missen. Dank Loran dat we deze kamer mochten spelen. Je bent een perfect gastheer!

Ik zou het lef niet hebben om deze kamer op dit platform met minder dan een 10 te waarderen. Niet omdat deze kamer volmaakt is, maar omdat deze kamer wat mij betreft meer verdient dan de andere kamers die ik tot dusver ben tegengekomen.

 • 80 Minuten
 • Bizarre wendingen
 • Ontwerp + techniek
 • Beleving
 • Dosering uitdagingen
1
10
 • Sfeer: 10
 • Puzzels: 10
 • Service: 10

Real life

Er zijn weinig Escape Rooms waarvan ik vind dat t de wauw factor heeft. Hier kwam ik deze zeker tegen.

De lat van het niveau van de Escaperoom wordt steeds hoger gelegd. De mensen willen steeds meer en na de kamers die ik heb gespeeld dacht ik niet dat er nog een schepje bovenop kon. Nou dat kan zeker wel. Het voelt net alsof je in het verhaal zit en eenmaal binnen is het volop genieten.

Prachtig decor van begin tot eind, GOEIE puzzels en een top service.

Mijn nieuwe nummer 1

1
10
 • Sfeer: 10
 • Puzzels: 10
 • Service: 10
 • Stefan — 52 kamers gespeeld
 • Geplaatst op 14 juli 2020 - 00:18
 • Gespeeld met 5 personen in juli 2020. Ontsnapt: Ja

Nieuwe nummer 1

Met enorm hoge verwachtingen richting Voorburg om Loran zijn nieuwe kamer te spelen. Dit kan natuurlijk ook nadelig zijn, want hij kan hierdoor ook tegen vallen. Dit was hier zeker niet het geval! Sterker nog, dit is voor ons 5en onze nieuwe nummer 1 kamer! Belachelijk mooie kamer, waar alles in thema is. 80 minuten lang volledig het idee gehad dat we in een andere wereld zaten en de puzzels klopte allemaal! Eindelijk een kamer waar alles klopte. Respect! Wij raden alle fanatieke escaperomers aan om deze te gaan spelen, maar wel pas na wat ervaring van andere kamers! Loran, bedankt voor het leuke gesprek na afloop en je enthousiaste houding richting ons.

 • Begin (ruimte)
 • WAUW effecten
 • Host
 • Alles in thema
 • Aankleding van de kamer
1
10
 • Sfeer: 10
 • Puzzels: 10
 • Service: 10
 • Wilco — 17 kamers gespeeld
 • Geplaatst op 13 juli 2020 - 14:13
 • Gespeeld met 3 personen in juli 2020. Ontsnapt: Ja

De Efteling maar dan voor jezelf

Na zijn vorige kamers verwachtte ik veel van Molly’s Game, dus het kon alleen maar tegenvallen. Maar nee, dat deed het niet. Doodstil kwamen we eruit na net geen 80 minuten. Wauw. Een ervaring die van start tot eind klopt: aankleding, puzzels, verhaal, techniek, verrassingen: alles. De Efteling meets Hollywood meets... geen idee, maar wat een trip. Ik kan geen kritiek verzinnen. Niks dan respect voor Loran! En nu hopen dat er toch nog een opvolger bijkomt, ik zou het nu al boeken!

1
10
 • Sfeer: 10
 • Puzzels: 10
 • Service: 10

Dan denk je dat je alles wel gezien hebt...

Na het spelen van de andere twee kamers en het lezen van de reviews van deze kamer, waren de verwachtingen hoog. Erg hoog. Maar... onze verwachtingen zijn ruimschoots overtroffen! Dan denk je dat je alles wel gezien hebt, flikt ie dit. En hoe.

Je kunt zien dat hier bijna twee jaar aan gebouwd is. De ontvangstruimte is groot, sfeervol en je zit meteen lekker in het spel. De eigenaar is altijd bijzonder vriendelijk en gastvrij, waardoor je je erg welkom voelt.

De kamer is af. Het verhaal is tof. De ruimtes zijn bizar goed aangekleed. Licht en geluid is uitstekend. Puzzels zijn volop aanwezig, de een wat kleiner en makkelijker dan de ander. Sommige puzzels zijn ook best groot en / of complex. Maar allemaal wel goed te doen. Je hebt de tijd (80min.) hard nodig. En gebruik die tijd ook. Geniet, kijk om je heen, voel, ruik en proef de beleving van de kamer. Dit is gewoon top. De lat is weer hoger gelegd. Onze nieuwe nummer 1.

Een diepe buiging naar de eigenaar, bouwer en bedenker.

 • Afwerking en oog voor detail
 • Knipoogjes
 • Licht en geluid
 • Veeel puzzels
 • 80min. spelen
 • Vriendelijke ontvangst
 • De lat ligt weer hoger
1
10
 • Sfeer: 10
 • Puzzels: 10
 • Service: 10
 • Tom — 50 kamers gespeeld
 • Geplaatst op 12 juli 2020 - 12:53
 • Gespeeld met 4 personen in juli 2020. Ontsnapt: Ja

wat een fantastische ervaring

gister hebben we deze kamer gespeeld. Na de cooper case en de flight konden we niet wachten om deze kamer te mogen spelen. We hebben al veel kamers gespeeld, maar dit is echt mijn nieuwe favoriet. Geweldige beleving, fantastisch aangeklede en gedetailleerde kamer en super geluid en lichteffecten. Deze kamer legt de lat in Nederland een heel stuk hoger!

 • effecten
 • verhaal
 • aankleding
 • originele puzzels
 • Enthousiaste host
 • nieuwe favoriet
 • Niet gevonden
1
10
 • Sfeer: 10
 • Puzzels: 10
 • Service: 10
 • Rammie — 5 kamers gespeeld
 • Geplaatst op 12 juli 2020 - 22:31
 • Gespeeld met 4 personen in juli 2020. Ontsnapt: Nee

Ongelooflijk mooi en bizar goed, deze kamer is fantastisch cool

Ik heb er geen woorden voor, er is heel veel gewerkt aan deze escape room en dat is ook te zien aan alle details. Verhaallijn klopt en past met het decor en de bijbehorende geluidseffecten. Vanaf begin tot aan het eind is het spannend en leuk, de 80 minuten waren zo snel voorbij, omdat je helemaal opgaat in de uitdagende puzzels en prachtige inrichtingen van de kamers. Dank voor deze mooie belevenis.

 • Prachtig
 • Uitdagend
 • Creatief
 • Vindingrijk
 • Spannend
1
10
 • Sfeer: 10
 • Puzzels: 10
 • Service: 10

WAUWWWW....geen woorden voor...

Wat moet je nog over deze kamer zeggen, want alles wat ik zeg is niet voldoende...
Wat een passie, liefde, uitdagingen, verzorging, etc.... is in deze kamer gestopt. Van het moment dat je de locatie binnenstapt tot het moment dat je weer weg gaat...ALLES KLOPT!!

Ik kan maar 1 ding zeggen en dat ik een 10 zelfs niet voldoende vind....

Deze kamer moet je echt spelen!!
En wij vinden het echt heel jammer dat we hem maar 1 keer kunnen spelen...

 • Echt te veel om op te noemen...
 • Geen!
1
10
 • Sfeer: 10
 • Puzzels: 10
 • Service: 10
 • Bas — 12 kamers gespeeld
 • Geplaatst op 11 juli 2020 - 00:00
 • Gespeeld met 4 personen in juli 2020. Ontsnapt: Ja

Geweldige ervaring!!!!

Dit is alweer een escape room van deze bouwer die met zoveel zorg, aandacht, details en vooral passie in elkaar is gezet. Je wordt het verhaal in gezogen naar een compleet andere wereld. Van begin tot eind blijft dit een heerlijk avontuur om te beleven!!! Deze escape room laat je zeker weten genieten van de fantasie en vindingrijkheid van de bouwer. Want daar draait het allemaal om.... beleven en genieten van iemand zijn passie en creatie!! Bedankt voor deze geweldige ervaring die wij dankzij jou mochten beleven!!

 • Orgineel
 • Vindingrijk
 • Sfeer
 • Puzzels
 • Beleving
 • Fantasie
 • Genieten!!!
 • Details
1
10
 • Sfeer: 10
 • Puzzels: 10
 • Service: 10
 • Talisa Bas Rob en Tamara — 4 kamers gespeeld
 • Geplaatst op 21 juli 2020 - 20:19
 • Gespeeld met 4 personen in juli 2020. Ontsnapt: Ja

Geweldig

In 1 woord fantastisch!! Een echte aanrader!!

 • Variatie
 • Spanning
 • Effecten
 • Vriendelijke gastheer
1
10
 • Sfeer: 10
 • Puzzels: 10
 • Service: 10
 • Inge — 35 kamers gespeeld
 • Geplaatst op 10 juli 2020 - 19:50
 • Gespeeld met 4 personen in juli 2020. Ontsnapt: Ja

Boek dat ticket!

Wat een levenswerk is dit zeg, echt ongelooflijk! Ik ben er nog steeds vol van. Heb wel honderd keer wtf geroepen tijdens deze 80 minuten. Maak vooral de tijd dan ook vol, je wilt hier niet weg! Er valt naast de beleving ook genoeg te puzzelen, maak je daar geen zorgen over. Ja het is een uitgave, maar elke euro waard. Wacht desnoods een poosje om te sparen..... Super bedankt voor het bedenken en creëeren van deze kamer!!

 • Puzzels en beleving
 • Details, details, details
 • Muziek
1
10
 • Sfeer: 10
 • Puzzels: 10
 • Service: 10

Tien, tiener, tienst

Na een dag ben ik nog steeds zo vol van deze kamer dat ik niet goed weet waar ik moet beginnen... Wat een briljante kamer. Wat jammer dat we nu alle drie de kamers van Down the Hatch gespeeld hebben. Wat was het mooi en overweldigend. Wat was het het wachten waard. Loran verdient wat mij betreft een oeuvreprijs. Kunnen we die speciaal voor hem instellen?

 • ALLES
 • NIKS!
1
10
 • Sfeer: 10
 • Puzzels: 10
 • Service: 10
 • Maxime — 12 kamers gespeeld
 • Geplaatst op 8 juli 2020 - 20:51
 • Gespeeld met 4 personen in juli 2020. Ontsnapt: Ja

Bizar

Mijn complimenten weer voor het meesterwerk dat Loran heeft neergezet. Als oud werknemer had ik al een paar grote lijnen gehoord, maar nog steeds stond ik van verbazing ondersteboven. De ervaring was al begonnen voordat de tijd in ging, en alles klopte aan deze kamer. Het verhaal, de aankleding, de puzzels, de ruimtes. Dankjewel voor deze geweldige kamer!

 • Decor
 • 80 minuten
 • Binnenkomst
 • Originaliteit
 • De baas zijn laatste kamer :(
1
10
 • Sfeer: 10
 • Puzzels: 10
 • Service: 10

Niet te overtreffen

Wauw wat een ervaring. We hebben ondertussen aardig wat kamers gespeeld, maar dit is voor mij zeker de nieuwe favoriet.

De ontvangstruimte past perfect bij de kamer en brengt je meteen in de juiste sfeer. Helaas was de host nog erg druk met de voorgaande groep waardoor wij er (vrij lang) wat verloren bij zaten, al is dit voor de vorige groep natuurlijk erg fijn!

De kamer zelf zat super in elkaar, precies de juiste hoeveelheid techniek en de puzzels volgde elkaar op het juiste tempo op. De host lette duidelijk goed op en gaf op de juiste momenten hints als het nodig was.

Al met al zeker een aanrader en ben bang dat deze voorlopig niet te overtreffen is!

 • Thema
 • Sfeer
 • Puzzels
1
10
 • Sfeer: 10
 • Puzzels: 10
 • Service: 10

Wat weer een heerlijke kamer

Wederom goed ontvangen door de eigenaar. Wat een vakidioot.

Wat zit deze kamer weer goed in elkaar. Geen enkel hangslot of cijferslot in deze kamer.

De ene verrassing na de ander.
Lampie uit lampie aan. Hahaha. Mijn vrouw kan goed vloeken van schrik.

De aankleding is net zo als flight weer fantastisch.

Jullie begrijpen al wel dat we deze kamer erg waarderen en aanbevelen.

Op naar de volgende.

Ps. Laten we de eigenaar overhalen nog een nieuwe te bouwen. 1000 kudo's voor hem.

1
10
 • Sfeer: 10
 • Puzzels: 10
 • Service: 10

Oh Molly wat ben je geweldig!

Maanden uitgekeken naar Molly’s game, vandaag was het eindelijk zover.
Waar moet ik beginnen? Loran, wat jij hier hebt neergezet is eigenlijk niet te beschrijven in woorden.
We gingen met hoge verwachtingen hier naar toe, maar deze zijn absoluut waargemaakt.
Het decor, verhaal, puzzels, alles is af.
Je waant je 80 minuten in een compleet andere wereld, waar een heel sterk neergezet verhaal zich afspeelt, je maakt dingen mee die je jezelf van te voren niet kan bedenken dat ze zullen gebeuren.
Als escaperoom liefhebber moet je deze gespeeld hebben, niks kan dit meer overtreffen.
Een groot applaus voor Loran en zijn team, wat een toppers zijn jullie!
Stiekem hopen wij echt heel erg dat dit niet jullie laatste kunstwerk is!


 • Decor
 • Sfeer
 • Puzzels
 • Genialiteit
1
10
 • Sfeer: 10
 • Puzzels: 10
 • Service: 10

Bizar goed!

Dit is zo'n mooie en complete kamer. Er is overal op gelet. Het decor is van het hoogste niveau, en de puzzels sluiten prachtig aan bij het verhaal.
Wauw!

 • Decor
 • Puzzels
 • Ontvangst
 • Flow
 • Mindfucks
 • Sfeer
1
10
 • Sfeer: 10
 • Puzzels: 10
 • Service: 10

Wauw!

Ik ben eigelijk helemaal niet zo goed in het schrijven van reviews, en doe het dan ook niet. Maar deze kamer verdient het!

Ik kan niet omschrijven wat voor gevoel deze kamer je geeft, van begin tot eind zit je volledig in het spel. Alles klopt. De verwachtingen waren hoog, maar geloof me Molly’s game is beter dan je denkt!

Dit is voor mij de allerbeste kamer!!

 • Boven verwachting
 • Sfeer
 • Origineel
 • Goed verhaal
1
10
 • Sfeer: 10
 • Puzzels: 10
 • Service: 10

Fenomenaal, grandioos en absoluut mijn nieuwe nummer 1!

Na een escape trip van 10 kamers in 2 dagen in Nederland en België sloten wij af met Molly's Game. Alle kamers waren stuk voor stuk leuk en speciaal. Maar Molly's Game spant de kroon. Mijn verwachtingen waren enorm hoog. Kan ook niet anders na de eerste twee geniale kamers Flight 815 en Cooper Case. Des te moeilijk om blank de kamer in te stappen.

Maar zelfs met enorme verwachting wordt je overbluft, verrast, overspoeld, verpletterd en gebrainwasht. Vanaf het moment dat je in de ontvangst binnen komt totdat je hier weer terugkeert blijft het een tsunami aan genialiteit. Ik overdrijf graag. Maar dit is echt niet te beschrijven wat voor gevoel je hier krijgt. Kippenvel! Deze kamer heeft alles wat een kamer zou moeten hebben.

Loran (en team) heeft alles overtroffen, alles verpest (andere kamers gaan hoe dan ook tegen vallen) en iets wonderbaarlijks neer gezet. Complimenten! Deze beleving zet alles op zijn kop.

Reviews schrijven doe ik eigenlijk niet meer. Maar over deze kun je blijven schrijven. Dank voor het bouwen van deze schitterende escape. Ik kom zeker nog eens langs om het weer opnieuw te beleven.

 • Compleetheid
 • Verhaal
 • Decor
 • Geluid
 • Ontvangst
 • Genialiteit
1
10
 • Sfeer: 10
 • Puzzels: 10
 • Service: 10

Bizar! Absurt! Compleet! Trots!

Waar moet je beginnen, na het beleven van zo’n fantastische “ kamer “?! Woorden zijn voor mij te kort! Wat ik wel kan vertellen is, dat het voor mij de meest complete kamer is, die ik ooit heb gespeeld! Hij is bizar goed in de puzzels, absurt wat je gaat beleven! Op deze kamer mag je super trots zijn als eigenaar, maar ook als speler dat deze kamer er überhaupt is! Er wordt wel eens gezegd zo moet een kamer zijn, maar dit is wel de “ natte droom “ van elke escape room liefhebber. Het is gigantisch wat je krijgt! Nogmaals dank voor het bouwen en het “ lef “ wat dit team heeft gehad om dit neer te zetten!

————
# 1 !
_____

 • Alles is TOP!
 • Echt waar alles!
1
10
 • Sfeer: 10
 • Puzzels: 10
 • Service: 10

Wauw, gewoon wauw

Jeetje wat een kamer. We hebben best wat kamers gedaan, maar dit is voor ons alledrie onze nieuwe favoriet! Veel mindfucks en een goed verhaal!

Bedankt Loran voor het maken van deze kamer, we hebben er weer van genoten!!

 • Mindfucks
 • Gastvrijheid
 • Goed verhaal
1
10
 • Sfeer: 10
 • Puzzels: 10
 • Service: 10

WAT ... EEN ... KAMER!!!

Dit is toch echt wel de crème de la crème onder de escaperooms. Dit stijgt boven elke kamer uit die je ooit gespeeld hebt.

Keer op keer word je verrast, waarvan je denkt dat het niet mogelijk is om tegen te komen in een escaperoom, geloof me hier is alles mogelijk. De totaal beleving van de kamer zit er in vanaf het moment dat je de ontvangstruimte betreed tot op de laatste seconde van je bezoek aan molly’s game. De muziek die je het volledige spel een euforisch en nostalgisch gevoel geeft als of je in disney loopt, ondanks dat je de muziek nog nooit gehoord hebt, aangezien deze voor de kamer geproduceerd is. De samenhang van de lichten in combinatie met geluiden, muziek en de technieken die zo indrukwekkend zijn voelt elke seconde dat je binnen bent als thuis komen na een verschrikkelijke dag.

Met c.a. 100 kamers op de teller stijgt molly met kop en schouders boven alles en iedereen uit.

Dit is kunst!

 • Muziek
 • Puzzels
 • Lichten
 • Verhaal
 • Decor
 • Techniek
 • Compleetheid
 • Verassings elementen
 • Special effects
 • Orginaliteit
1
10
 • Sfeer: 10
 • Puzzels: 10
 • Service: 10
 • Avalon — 4 kamers gespeeld
 • Geplaatst op 25 juli 2020 - 20:52
 • Gespeeld met 4 personen in juli 2020. Ontsnapt: Ja

Fantastisch!

Verrassend verhaal, doordachte puzzels en kamers tot in de puntjes afgewerkt! De sfeer klopt, het licht, het verhaal, alles klopt! Ieder moment weer een verrassing! We hebben genoten!

 • Decoratie
 • Gastvrijheid
 • Verhaal
 • Puzzels
1
10
 • Sfeer: 10
 • Puzzels: 10
 • Service: 10

In a category of its own

Na vol enthousiasme uit Flight 815 te zijn ontsnapt was de verleiding te groot om geen poging te wagen aan Molly's Game.

Woorden schieten tekort, want je zou alles aan Molly's Game kunnen prijzen. Vanaf de entree tot het einde is het een uitgedachte, unieke en intense ervaring met een fantastische flow, waardoor je 80 minuten helemaal opgaat in een andere wereld. De elementen die een escape room normaliter bijzonder maken neem je in Molly's Game bijna voor lief: de puzzels sluiten naadloos aan op het verhaal, de aankleding is prachtig en er komen nogal wat mindfucks langs, maar je maakt vooral iets mee wat je nog niet eerder hebt meegemaakt.

Ook buiten de kamer is er niets aan de ervaring op te merken. Als speler voelde ik mij geen moment gehaast om weer weg te gaan bij Down the Hatch, omdat eigenaar Loran ruim de tijd voor je neemt, of het nou gaat om een kletspraatje of het achteraf uitgebreid terugblikken op de highlights, het verhaal van de kamer en zijn passie voor het vak. Het maakt simpelweg dat Molly's Game, en escape rooms bij Down the Hatch in het algemeen, alles heeft wat een escape room kan bieden en meer. Bedankt Loran en team!

 • Aankleding
 • Verhaal
 • Game flow
 • Momenten die je voor altijd bijblijven
 • Beleving, beleving en nog eens beleving
1
10
 • Sfeer: 10
 • Puzzels: 10
 • Service: 10

Nieuwe favoriet!

Jezus wat een toffe kamer... weet gewoon niet zo goed waar ik moet beginnen. Maar vanaf het ontvangst tot het verlaten van het pand is de experience compleet. Het is een echte heerlijke puzzelkamer.

 • Puzzels
 • locatie
 • parkeren voor de deur
 • Gamehost
 • uitdagend
 • goed verhaal
1
10
 • Sfeer: 10
 • Puzzels: 10
 • Service: 10

Beste escaperoom tot nu toe!

Hele vette ervaring, zeer de moeite waard. Goede sfeer, tof verhaal en originele puzzels. Echt een ervaring! De host was erg gezellig en heeft ons nog inzicht gegeven hoe de room tot stand is gekomen. Ik kan niet hoger dan een 10 geven, anders zou ik het doen!

 • Sfeer
 • Origineel
 • Verhaal
 • Hier is er maar 1 van...
1
10
 • Sfeer: 10
 • Puzzels: 10
 • Service: 10

Holy molly! Nieuwe top kamer.

Wat een geweldige kamer, absoluut mijn nieuwe nummer 1! Goede balans tussen spanning, puzzelen, beleven, toffe elementen.. Absoluut een aanrader! Dit is hoe een goede escape room hoort te zijn. We moesten achteraf flink bijkomen van alles wat er was gebeurd.. Zo tof!! Deze kamer moet je als liefhebber echt gaan spelen. Deze behoort tot de absolute top.

We hopen dat er in de toekomst nog een nieuwe kamer komt, dan komen we zeker terug!

 • Goeie flow
 • Toffe puzzels
 • Totale beleving
 • Minfucks
1
10
 • Sfeer: 10
 • Puzzels: 10
 • Service: 10
 • Michael — 400 kamers gespeeld
 • Geplaatst op 30 juni 2020 - 18:24
 • Gespeeld met 4 personen in juni 2020. Ontsnapt: Ja

WTF wauw!!

Ongelofelijk waren de eerste woorden die in mij opkwamen toen we de ruimte in stapte. Je beland in een verhaal, het is gewoon een Efteling waardige attractie. Ik ben zelf eigenaar en al meer als 400 kamers inmiddels gespeeld, en dit is by Far de beste escaperoom ooit! Loran! Mijn complimenten, wat heb jij met veel liefde en passie deze escaperoom gemaakt. Echt geloof me nou deze moet je spelen! Inmiddels is hij 2 weken open en ik heb hem al 2 x gespeeld. Ben je dan gestoord? Nee helemaal niet, je bent wel gek als je deze beleving NIET speelt! Ik zeg boeken maarr

 • Eigen muziek laten maken
 • Alle ruimtes zijn zo gedetailleerd qua afwerking
 • De geluidsinstallatie is fenomenaal
 • De eigenaar is een top gozer
 • De wtf momenten zijn ontelbaar
 • Er lijkt geen einde aan te komen!
 • De beleving is van het hoogste niveau
1
10
 • Sfeer: 10
 • Puzzels: 10
 • Service: 10

Wauw wauw wauw

We hadden super veel zin om deze kamer te gaan spelen en waren vooral ook heel erg benieuwd! Deze kamer moet je gaan spelen, omdat niet te beschrijven valt hoe tof het is! De aankomst, het begin, alle mindfcks, de puzzels, de ruimtes.. Alles komt bij elkaar en zorgt echt voor een hele toffe escape beleving. Er is een goede balans in het beleven en puzzelen. Je moet echt af en toe de tijd nemen om even te genieten, want voor je het weet sta je weer buiten en kan je alleen nog maar nagenieten en terug denken aan alles wat er gebeurd is. Het verhaal vonden wij wat ingewikkeld en door alles wat er gebeurde, lag onze focus daar ook niet op. Niet erg, want het belemmerde niet ons plezier gelukkig :) Achteraf werd het verhaal ook nog uitgelegd.

We zouden deze kamer wel pas aanraden als je een beetje ervaren bent, dan krijg je denk ik het leukste speelplezier en de leukste beleving!

Al met al een geweldige beleving en we hopen dat er ooit in de toekomst nog een nieuwe kamer bij zal komen, dan komen we zeker terug!

 • Lekker puzzelen
 • De hele beleving van begin tot eind
 • De toffe mindfucks
1
10
 • Sfeer: 10
 • Puzzels: 10
 • Service: 10

Onvoorstelbaar goed!

Wij als team van escaperoom Inferno uit Katwijk hebben deze kamer een tijdje geleden bij Loran mogen spelen. Wat een fantastische kamer is Molly's game geworden! Ik kom eigenlijk superlatieven tekort om te beschrijven wat we hebben meegemaakt onderweg. Deze kamer zit zo goed in elkaar en heeft werkelijk alles te bieden wat je op escape gebied verwacht en zeker ook niet verwacht! ;)

Als escape eigenaar kun je er alleen maar van dromen om zelf zo een kamer neer te zetten! Die 21 maanden bouwen is het meer dan waard geweest naar mijn idee!

Loran, ik hoop dat je ons nog blijft verbazen en nog meer kamers gaat bouwen, want dit is toch een genot om dit soort kamers te blijven spelen!

 • puzzels
 • decoratie
 • goede mix
 • altijd bezig
 • geluidsafstemming
 • thematiek
 • verrassingen
1
10
 • Sfeer: 10
 • Puzzels: 10
 • Service: 10

Super!

Meesterlijke kamer!
Ontzettend gave elementen!
Leuke puzzels
Laaiend enthousiast over deze kamer!
Yes, weer een toppertje erbij!

Sfeer op nummer 1!

Groupon, kap met bellen! ;)
Adembenemend decor!
Moet iedere escaper gedaan hebben!
Echt fantastisch!

 • teveel om op te noemen
1
10
 • Sfeer: 10
 • Puzzels: 10
 • Service: 10

Zeker mijn nummer 1 kamer

Gister hebben wij Molly’s game bezocht, onze verwachting waren hoog en dat is zeker uitgekomen.

Het begint al met de aardige mannen Loran en Tim die ook enthousiast over de kamer vertellen, al bij binnenkomst is het gelijk een leuke en goede sfeer.

We hebben al heel wat kamers gespeeld maar deze kamer is echt een belevenis en heel leuk om te doen.

De kamers zijn prachtig en heel uniek dat maakt alles ook helemaal af,

Een dikke 10 voor deze kamer.

1
10
 • Sfeer: 10
 • Puzzels: 10
 • Service: 10
 • Robbin — 45 kamers gespeeld
 • Geplaatst op 29 juni 2020 - 13:41
 • Gespeeld met 4 personen in juni 2020. Ontsnapt: Ja

Next level escape!

Wat een fantastische ervaring heeft Loran neergezet! Dit is next level escaping. Beste van Nederland, waarschijnlijk wereld. Super veel techniek, maar nog steeds het gevoel van een old school escape-ervaring. Echt een top kamer, die andere escaperoom eigenaren weer op scherp zet.

 • Beleving
 • Puzzels
 • Techniek
1
10
 • Sfeer: 10
 • Puzzels: 10
 • Service: 10

De grootste breinbreker bij deze EscapeRoom is ‘Hoe kan ik een 11 geven in mijn review?‘.

Dit is een geweldige kamer. Van ontvangst tot nabespreken: alles perfect! Je kunt bij Down the hatch een goede flow verwachten maar deze is ultiem! Mooi afgewerkt, niet te veel red herrings, ruim opgezet, vol verrassingen: Ik stond op een gegeven moment om mij heen te kijken ‘Wat is hier gebeurd?’. Een steengoed verhaal, ook al vallen sommige puzzelstukjes pas bij de nabespreking op zijn plaats. Puzzels allemaal goed op elkaar aansluitend en de begeleiding is geweldig! Niet veel hulp nodig gehad maar gamehost voelt alles perfect aan en weet kans op frustratie te voorkomen. Je wilt hier niet te snel gaan want dan mis je dingen! Probeer volop te genieten en laat je verrassen door alles wat er om je heen gebeurt. Deze kamer moet op de bucket-list van iedere Escapegamer!
Waarschuwing: ‘Down The Hatch’ kan een ‘Escape-game-verslaving’ veroorzaken!

 • Decor
 • Verhaal
 • Sfeer
 • Puzzels
 • Flow
1
10
 • Sfeer: 10
 • Puzzels: 10
 • Service: 10

Go big or go home

Na 26 kamers stond Flight bij ons nog steeds op nr 1. Molly's Game heeft deze plaats ingenomen.
Ik weet gewoon niet zo goed wat ik erover moet zeggen, deze kamer heeft zoveel verassende elementen, technische hoogstandjes, originele puzzels en het decor... zo mooi.
Wat een werk zit hierin, echt ongelooflijk. Je mond valt open van verbazing en gaat 80 minuten lang niet meer dicht.
Wij speelden deze kamer vrij snel na de opening maar uiteraard was er geen foutje of kinderziekte te bekennen. Ondanks de corona maatregelen nog even gezellig -op afstand- gekletst.

Dit wordt de nieuwe nr 1 van Nederland en dat is hartstikke verdiend. Loran, bedankt weer voor de ervaring en laat dit alsjeblieft niet je laatste creatie zijn!

 • Originaliteit
 • Decor
 • 80 minuten
 • Host(s)
 • Techniek
1
10
 • Sfeer: 10
 • Puzzels: 10
 • Service: 10

Een 11 kan je niet geven helaas

Wat een GEWELDIGE kamer! Ik kan wel een heel verhaal gaan houden, maar dit is echt weer een topper! Mindfucks, gigantische beleving, lekker veel en gevarieerde puzzels, top game host, aankleding waanzinnig, geluidseffecten, origineel, gruwelijk groot ook.. je raakt jezelf helemaal kwijt in dit avontuur dat tot in de puntjes is verzorgd en overal klopt!
Of ik enthousiast ben??? JAAAAAAAAAA

 • Aankleding
 • Puzzels
 • Sfeer
 • Begeleiding
 • Teveel om op te noemen
 • We willen nog een keer
1
10
 • Sfeer: 10
 • Puzzels: 10
 • Service: 10

Future Escape Talk #1?

After 3 months of Escape Game detox, we chose Molly's Game to get back to our escape room routine. Woooow.... not sure what to play after that...
We had played all the ER created by Down The Hatch. Molly's Game is in a new building, right next to Flight 815. The welcome area is beautifully decorated, already hinting that the coming experience is going to be amazing. Well it is truly amazing! And the cool thing is that the amazing experience is not detrimental to puzzles, which are diverse, not easy, and super creative!
Go for it, you won't regret it!!!!

 • Beautifully done
 • 80min experience!!!
1
10
 • Sfeer: 10
 • Puzzels: 10
 • Service: 10

Wauw wauw wauw

Na een paar maanden droog gestaan te hebben wat escape rooms betreft hebben we Molly’s game geboekt. Al sinds we Cooper Case en Flight 815 hebben gedaan zijn we fan van Down the Hatch en verheugden wij ons op deze kamer. We moesten wel lang wachten, want Loran heeft er maar liefst 21 maanden aan gewerkt.
En dat zie je! De ontvangstruimte is al prachtig, en we keken onze ogen uit.
Na een gezellig praatje met Loran, en natuurlijk het desinfecteren van onze handen (mondkapjes en handschoenen waren ook aanwezig) begon ineens het spel.

Zonder te veel te willen prijsgeven: het is een beleving voor alle zintuigen. Steeds weer een nieuwe ruimte, weergaloze effecten, leuke puzzels, hier en daar creepy maar allemaal in functie van het verhaal.de vergelijking met Disney snap ik, maar ik vond het nog meer het wonderbaarlijke van de Efteling.
Op een gegeven moment wilde ik eigenlijk niet meer verder spelen en alleen maar genieten van de kamers.

De grote finale slaat alles. Teamwork, spanning, superlatieven te kort.

Inderdaad maar 1 nadeel aan deze kamer: what’s next? Ik zou echt niet weten wat je moet doen om dit te toppen.

We mochten de kamer uitspelen ook al waren we niet helemaal binnen de tijd. Maar eigenlijk was dat alleen maar fijn doordat we er lang van konden genieten.

Al met al fantastische ervaring. Tip: doe eerst flink wat andere kamers anders vallen die daarna alleen maar tegen. Absolute nummer 1!

 • Alles
 • Decors
 • Effecten
 • Ontvangst
 • Creativiteit
 • Jammer dat het afgelopen was!
1
10
 • Sfeer: 10
 • Puzzels: 10
 • Service: 10

omg wat er er hier nou

de escape room was echt geweldig!
ik had de pre order geboekt om na dat ik hoorde dat deze kamer er zou komen hem zo snel mogelijk te spelen en het was hem absoluut waard. de puzzels waren uitdagend en slim bedacht en met een beetje hulp zijn ook wij, met een paar onervaren spelers toch uitgekomen. er zitten zo veel dingen verstopt dat je zelfs achter af nog verbijsterd ben wat je hebt gezien.
enorme aanrader!

1
10
 • Sfeer: 10
 • Puzzels: 10
 • Service: 10

The best ever

In tegenstelling tot mijn profiel ben ik ervaren. 54 kamers. Dus de verwachtingen lagen hoog. En ik kan niet anders zeggen, meer dan waargemaakt. Continue WTF momenten, mooie aankleding goede zeer afwisselende puzzels. Mijn nummer 1. Ben alleen bang dat wij nu verpest zijn en alle kamers gaan tegenvallen vanaf nu. Hoe moet dit nog overtroffen worden vraag ik me af.
De tijd die Loran ook
Voor je neemt en het uitwisselen van ervaringen hebben wij ook erg leuk gevonden. De flight was al top, maar deze MOET je doen

 • De aankleding
 • De sfeer
 • Juiste hoeveelheid spanning
 • Temperatuur
1
10
 • Sfeer: 10
 • Puzzels: 10
 • Service: 10
 • Marijn — 20 kamers gespeeld
 • Geplaatst op 24 juni 2020 - 22:29
 • Gespeeld met 4 personen in juni 2020. Ontsnapt: Ja

Weergaloos. Uniek niveau.

Ik sluit me geheel aan bij onderstaande review. Fantastische sfeer, schitterend gebouwd, sterk verhaal, alle details kloppen en bovenal wat een escape room hoort te hebben: veel en vooral hele bijzondere puzzels. Echt een unieke belevenis die elke euro driedubbel waard is. Met een zeer select aantal anderen in Nederland behoort deze tot de eenzame top aan escape rooms in Nederland.

 • Spannende sfeer
 • Creativiteit en hoeveelheid puzzels
 • Sterk verhaal, tot in detail doorgevoerd.
 • Geraffineerd en prachtig ontwerp
 • Professionele en gastvrije host
1
10
 • Sfeer: 10
 • Puzzels: 10
 • Service: 10

Geweldig

Wauw, wat was dit een enorm gave en mooie kamer. Coole puzzels, gave geluids en licht effecten en het decor is geweldig. Je kan zien dat hier bijna 2 jaar in is gestoken. Met 78.52 minuten stonden we buiten. Gelukkig hebben we alle speeltijd kunnen benutten want hier wil je geen moment van missen.
Jammer dat je een kamer maar 1 keer kan doen voor de puzzels want voor de ambiance zou ik zo nog een keer gaan.

 • Alles
1
10
 • Sfeer: 10
 • Puzzels: 10
 • Service: 10

Wat een niveau!

Dit was de 2de kamer die we speelde op mijn verjaardag. Het was tijd voor Molly’s game. We hadden een uur hiervoor flight 815 gespeeld en die was echt al zoooo goed.

Nou waar moet ik beginnen.
Ik zal zeggen dat je dit pas moet spelen nadat je meerdere top kamers heb gespeeld of je kiest ervoor dat de rest dan deels word verpest, want dit niveau is ongekend.

Het begint al bij de ontvangst ruimte. Zo is het niet meer te noemen want je zit dan al een deel in het spel.

Het verhaal ontwikkeld zich gaande weg en is duidelijk en belangrijk: heel vet!!

De decoratie is echt bizar. Alles klopt. Tot in de kleinste details.

En dan de puzzels....
Je hebt the end, mooie belevenis maar met vrij weinig puzzels en of te simpele puzzels.
Hier zijn ze dat absoluut niet vergeten. De puzzels passen precies in thema, zijn zeer goed afgewerkt en over nagedacht en veel puzzels die ik nog niet eerder heb gezien. En het zijn er lekker veel!!!

Dit is een belevenis met veel puzzels.

De techniek is echt te bizar. Zoveel momenten gehad dat ik mezelf moest herpakken. Dat ik dacht: hoe maken ze dit? Hoe vet is dit? Zooo vet! Ik riep letterlijk hardop; woooow vet!! En dat dan meerdere keren.

De muziek is ook echt next level. Bij de eindpuzzel wisten we wat we moesten doen. Ik stond midden in de kamer te genieten van de muziek, de effecten. Kreeg kippenvel en had weer dat magische gevoel alsof ik voor het eerst een escape room had gedaan.

Dit is echt de Disney van de escape rooms. Echt niet normaal.

Het feit dat ik veel moeite heb met welke escape room plaats 2 krijgt in mijn lijstje ( catch me if you can, kamer 237, Jason curse ), en dat Molly’s game meteen, zonder twijfel op plek 1 staat, ook genoeg zegt over de kamer..

Na afloop is alles nog verteld over het verhaal, wat je gemist kan hebben tijdens het fanatiek puzzelen. Heel erg fijn. 👌🏽

We hadden nog 25 secondes over.

 • Muziek
 • Puzzels
 • Verhaal heel sterk
 • Effecten
 • Decoratie tot de puntjes op de i
 • Genieten
 • Er is maar 1 Molly’s game
 • Kamer verpest andere kamers 😂
1
10
 • Sfeer: 10
 • Puzzels: 10
 • Service: 10

Unieke ervaring

Zoals altijd top onthaald, bij binnenkomst voel je je al alsof je het spel zit.

Het spel zelf is tot in de details geweldig uitgewerkt en zoals de andere 2 kamers van Down The Hatch werkt alles zoals het moet.

Puzzels zijn uitdagend maar logica altijd op te lossen.
En na 40+ kamers te hebben gespeeld weet deze kamer toch unieke dingen te leveren die wij nog nergens gezien hebben.

In 1 woord samengevat: Uniek!

 • Puzzels zijn leuk en uitdagend
 • Mooie aankleding
 • Tot in de details uitgewerkt
 • Unieke elementen
 • Samenwerking staat bovenaan
1
10
 • Sfeer: 10
 • Puzzels: 10
 • Service: 10
 • Sandy — 30 kamers gespeeld
 • Geplaatst op 20 juni 2020 - 09:54
 • Gespeeld met 4 personen in juni 2020. Ontsnapt: Ja

Geweldig!

Wat hebben mijn groep en ik uitgekeken naar het spelen van deze kamer. Na the cooper case en flight 815 van Loran te hebben gespeeld konden we niet wachten tot deze kamer af was want die kamers waren al heel vet. En wat heeft deze kamer onze verwachtingen weer overtroffen! Bij binnenkomst was ik al verbluft door het decor, er is al zo veel sfeer. En de kamer zelf heeft mijn verwachtingen weer enorm overtroffen! Want een geweldige kamer is het. Alle puzzels, de aankleding, de sfeer in de kamer, alles klopt. Ik heb genoten van alles in deze kamer. Het is echt een aanrader! De kamer staat bij mij zeker weten op nummer 1.

1
10
 • Sfeer: 10
 • Puzzels: 10
 • Service: 10

Fantastisch!

Bij binnenkomst waan je je al in het spel. Wat een geweldige omgeving.

Loran was zoals altijd super enthousiast en wij konden niet wachten om te mogen beginnen. Zonder al teveel informatie begin je aan het spel.

Ik zou willen zeggen: geniet, probeer het verhaal te ontcijferen en ga niet te snel. Dat wordt van de voren ook gezegd.

Zoals we van Cooper en flight al gewend waren was een goed uitgewerkt thema duidelijk verhaal en mooie details.

Wij hebben genoten!
En mocht je twijfelen over de prijs. Hij is het echt meer dan 1000% waard! Je gaat hier dingen zien die je nog niet eerder hebt gezien.

 • Schrikmomenten
 • Wauw moment
 • Verhaal
 • Aankleding
 • Details
 • Foto!
 • Parkeerplaats
 • Ontvangst
1
10
 • Sfeer: 10
 • Puzzels: 10
 • Service: 10

Holy Molly!!!

Waar moet je beginnen? Na het spelen van deze kamer ben je echt verbaasd wat er gebouwd kan worden... Deze kamer is zo doordacht in verhaal, in puzzels en techniek... Je wilt hier eigenlijk alles over vertellen maar ook helemaal niets omdat dit echt een kamer is die je MOET spelen! Ik heb in deze escaperoom meerdere malen met kippenvel gestaan, niet doordat deze nu eng is maar gewoon door de verschillende prikkels die je mag ontvangen, dank daarvoor :)

1
10
 • Sfeer: 10
 • Puzzels: 10
 • Service: 10

DE beste Escape Room in Nederland (op dit moment)

Eigenlijk valt er weinig te zeggen over deze kamer zonder het te verpesten. Dit is absoluut de beste kamer in Nederland.

1
10
 • Sfeer: 10
 • Puzzels: 10
 • Service: 10
 • Marco van Schie-Smit — 35 kamers gespeeld
 • Geplaatst op 13 juni 2020 - 00:27
 • Gespeeld met 4 personen in juni 2020. Ontsnapt: Ja

Wow! Escapen 2.0

Het is ongelofelijk wat een beleving deze kamer is. Deze kamer neem je mee in een goed verhaal en een dito flow. Vanaf het moment dat je binnenstapt in de wachtruimte heb je het juiste gevoel te pakken. De puzzels waren, zelfs voor ons ervaren spelers, vernieuwend. Alles klopt aan deze kamer, visueel geluid licht en tal van wow momenten. enz enz. Hoe lekker is het dat je 80 min mag genieten. Al je zintuigen worden geprikkeld en de adrenaline rush neemt steeds toe. Zeeeeer professioneel. Waar the End in Zoetermeer meer een belevenis kamer is heb je hier de belevenis en ook nog veel en toffe spellen. Speel deze kamer niet als je eerste escaperoom want alle andere zullen tegenvallen. De eigenaar heeft echt zijn hart en ziel in deze kamer gestopt dat blijkt uit alles. TOP

 • Belevenis
 • Verrassingseffecten
 • Totaalpakket alles klopt
 • Speeltijd
 • Na deze kamer vallen andere tegen
1
10
 • Sfeer: 10
 • Puzzels: 10
 • Service: 10

Het kan dus toch nog beter!!!

Op vrijdagavond 12 juni hebben wij als een na laatste test groep de nieuwe kamer van down the hatch mogen testen. Van testen was echter geen sprake meer, want de kamer draaide als een malle! Wow! Dus deze review schrijf ik echt gewoon als speler en fan van Escaperooms en eerlijk zoals ik hem echt beleefd heb.

Allereerst zat ik bij aankomst al gelijk helemaal in the game. In Molly’s Game om precies te zijn. Top gedaan hoe alles er dan al uitziet en dit gevoel blijft. Afwerking meer dan prima en schitterend (Efteling niveau)

Best spannend in deze Corona periode om met zijn vieren uit twee verschillende huishoudens te worden opgesloten maar afstand houden lukt als je erop let en kan ook en de benodigde acties zoals handen wassen en desinfecteren zijn prima mogelijk. Geen zorgen, ook in deze tijden kun je gerust gaan spelen. Daar krijg je geen spijt van. Was ook wel fijn om weer 80 minuten in een Andere wereld en beleving te zitten.

Na een verassende start was ik gelijk op scherp en zijn we in de kamer meegezogen in het verhaal van Molly. Het decor, de aankleding, de muziek de effecten alles is even briljant. Ik heb diverse momenten gehad dat ik dacht huh??? Hoe dan? Mindblown!!!! Deze kamer is groot, groter groots met een spectaculair einde.

Het verhaal (iets waar wij bij andere kamers wel eens op afhaken) klopt tot in de details en tot het einde. Puzzels zijn fantastisch. Wij houden van een kamer met flink puzzelen en dat kun je hier. Je kan echt aan de bak! Maar dan wel puzzelen 3.0.

Ik zou nog zoveel meer kunnen zeggen maar deze kamer verdient het om door alle escaperoom fans gespeeld te worden. Wij waren met zijn vieren en dat lijkt mij een prima aantal voor Molly’s game.

Loran is als eigenaar zo enthousiast en zo gepassioneerd. Dat alleen al is bij de ontvangst en bij het napraten super leuk. Hij heeft na 21 maanden bouwen een eindproduct staan waar hij super trots op mag zijn. Ik heb dingen gezien en meegemaakt die ik nog nooit eerder heb ervaren en dat zegt wat nadat we bijna alle topkamers van Nederland wel hebben gespeeld.

Wij hebben een nieuwe nummer 1 kamer op ons escaperoom lijstje staan en voor mij is dat absoluut Molly’s Game. Ga dit spelen mensen, (ook omdat we toch willen dat Escaperooms deze gekke tijd doorkomen), maar doe het pas als je al heel wat kamers hebt gedaan, want de lat ligt daarna hoog.

Dat maakt me tegelijk euforisch maar ook een beetje treurig. Na lang ernaar uitkijken hebben we Molly’s Game uitgespeeld, zijn we ontsnapt binnen de tijd en nu zit het erop. Eigenlijk smaakt het toch naar meer Loran. You dit an amazing Job. Dank daarvoor en heel veel succes met je opening! Deze kamer verdient het om een hit te worden!

Gr. Jasper

 • Puzzelen puzzelen puzzelen
 • Muziek
 • Aankleding
 • Effecten
 • Verhaal
 • Wow effecten
 • Decor
 • Gastvrijheid
1
10
 • Sfeer: 10
 • Puzzels: 10
 • Service: 10

Mega vette nieuwe beleving van ongekende grootte!

Eindelijk konden we weer bij onze buren op bezoek, Loran en Tim waren klaar om ons team te ontvangen.
Wat hadden we er naar uitgekeken de afgelopen maanden en zeker na Flight 815.

Molly's Game: wat een weergaloze kamer, fantastisch afgewerkt en zeker een nieuwe topper voor de komende jaren!
We waren met 4 afgereisd naar Voorburg en kwamen in een in thema afgewerkte ontvangstruimte. Hier begint je beleving direct met een goede start van het spel.

De kamer is high-end afgewerkt met mooie details erin. Het verhaal ontplooid zich gedurende het spel en laat je mee gaan wat er allemaal heeft plaatsgevonden. We hebben stuk voor stuk genoten van een fantastisch verhaal, goede sounds en werkelijke bizarre mindfucks!

Wij hebben enorm genoten, praten er nog weken over, willen nog een keer en wensen het team van Down The Hatch de komende tijd heel veel geluk met dit pareltje. Want op zulke buren mag je trots wezen!

Team Escape Room Rijswijk

 • Decor
 • Mindfucks
 • Sound
 • Story
 • Ontvangstruimte
1
10
 • Sfeer: 10
 • Puzzels: 10
 • Service: 10

De topkamer van dit moment!

Wat hebben wij (en de makers) lang uitgekeken naar dit moment.

Eindelijk ging Molly’s game open!

We wisten niet zoveel van het verhaal zelf, anders dan dat het een op zichzelf staand verhaal zou zijn en wij het verhaal zelf tijdens het spelen zouden moeten ontdekken.

Molly’s Game zit in een naastgelegen pand, omdat het pand bij The Cooper Case en Flight 815 al redelijk vol zit.

Hierdoor is er ook een nieuwe ontvangstruimte gebouwd en wat is alleen die al hartstikke tof. Je ziet daar al hoeveel tijd er in de kamer is gestoken.

Want de escaperoom zelf liegt er niet om. Dit is by far een van de grootst opgezette escaperooms die ik gespeeld heb.

Beleving en puzzelen gaan in Molly’s game hand in hand. Het zijn veel puzzels (waar ik zelf echt fan van ben), allemaal in thema, met constante mindfucks en bizarre decoropbouw. De soundtrack maakt de beleving compleet.

Ik als ervaren speler heb gemerkt dat we redelijk passief waren tijdens het spel en dat komt vooral vanwege de indrukwekkende ruimtes.

Dit is echter wel een valkuil, je moet hard blijven doorwerken!

Deze kamer is een must-play en is de moeite waard om een tweede keer te spelen.

Tim & Loran, bedankt voor de gastvrijheid, we hebben genoten!

 • Soundtrack
 • Mindfucks
 • Beleving
 • Puzzels
 • Gastvrijheid
 • Aandenken na het spelen
1
10
 • Sfeer: 10
 • Puzzels: 10
 • Service: 10
 • Femke en Michiel — 40 kamers gespeeld
 • Geplaatst op 15 juni 2020 - 15:31
 • Gespeeld met 4 personen in juni 2020. Ontsnapt: Ja

Next Level Escape Room

Mollys game... Al maanden leefde wij toe naar het moment dat wij deze kamer mochten spelen, wij wisten na het spelen van Cooper Case en The Flight 815 en wat verhalen hier en daar... dat hier alle verwachtingen overtroffen zouden worden Nou wij kunnen zeggen dat wij toch wel behoren tot de groep die vele kamers hebben gespeeld... zeker wel 30 / 40 waaronder ook echt de top klasse kamers Maar echt... voor de top 3 van NL op dit moment, eat your heart out want here is Molly’s game Fenomenaal, Next Level en ongekend! Wat een beleving! Hartelijke ontvangst begint het mee en dat zijn wij dan ook gewend van de eigenaar van Down The Hatch... maar dan wordt je dus al geteased door de Entree. Het Huis!! Tot in detail afgewerkt Er staat gewoon een Huis daar! En dan ga je starten... het verhaal begint en je raakt er al gelijk in verwikkeld.... Wij gaan niks verklappen uiteraard maar WoW je maakt dingen mee gedurende het spel....!!!!! Zo vet! De constante verassing van de mooie kamers, de beleving is er echt en dan met het geluid erbij wat dat versterkt Echt te gek. En dan de puzzels ..echte puzzels die goed oplosbaar zijn maar nog steeds heel uitdagend blijven, puzzels die we ook niet eerder gespeeld hebben in andere kamers en het verhaal ook verbind want dat maakt het af... dat je het spel uitkomt en ook echt snapt wat je aan het doen ben geweest en waarom! Voor ons is Molly’s Game de nummer 1 van Nederland. Verhaal, beleving, ongekende verassende details en enthousiasme van het team! Diepe buiging voor Loran en zijn team

 • Goed verhaal
 • Echte beleving
 • Sensationeel
1
10
 • Sfeer: 10
 • Puzzels: 10
 • Service: 10

Onze nieuwe nummer 1

Als testgroep deze kamer mogen testen, wat een bizar mooie nieuwe kamer is Nederland rijker.
Down the Hatch had al een naam als het gaat om goeie kamers en dit is er ook weer 1 die je gespeeld moet hebben!
Het lange bouwen, waar we helaas op hebben moeten wachten ;-) is het meer dan waard geweest.
Bij binnenkomst kom je gelijk goed in de sfeer van de kamer.
De ijzersterke verhaallijn, zoals we gewend zijn van de makers, maakt van deze kamer ook weer een plezier om te spelen.
En ook de puzzels in de kamer passen in het thema en zullen ook zeker de doorgewinterde en fanatieke escaperoom spelers zeker weer weten te verassen.
De passie van de bouwers voor het maken van escaperooms zie en merk je aan alles.

Pas wel op dat je deze kamer niet speelt als je 1e kamer, de rest zal tegenvallen ;-)

 • Puzzels
 • Decor
 • Muziek
 • Ontvangst
 • Mindfucks
 • ijzersterke verhaallijn
1
10
 • Sfeer: 10
 • Puzzels: 10
 • Service: 10
 • Kelly — 34 kamers gespeeld
 • Geplaatst op 8 juni 2020 - 20:48
 • Gespeeld met 4 personen in juni 2020. Ontsnapt: Ja

Een ervaring om nooit meer te vergeten!

Gisteren heb ik de eer gehad om als tweede groep Molly's game te spelen. Ik ben nu nog aan het nagenieten en dat gevoel blijft de komende dagen nog wel hangen denk ik! Wauw... Wat een waanzinnige ervaring om nooit meer te vergeten. Als je de ontvangstruimte binnenloopt is het net alsof je een filmset opstapt. Je voelt meteen de sfeer van de kamer, al voordat je bent begonnen met spelen. De introductie zorgt direct voor kippenvel. Eenmaal in de kamer wacht de ene na de andere verrassing. De dingen die hier gebeuren heb ik nog in geen enkele escape room gezien. Zulke indrukwekkende elementen zitten erin! Het verhaal is heel sterk, gedetailleerd en goed uitgewerkt in leuke, originele puzzels. Daarnaast is alles in de kamer prachtig afgewerkt. De combinatie van de soundtrack, het decor, het verhaal en de puzzels maakt deze escape room een waanzinnige ervaring waarbij je op meerdere momenten met kippenvel op je armen aan het spelen bent. Deze kamer moet je gespeeld hebben!

 • Leuke, originele puzzels
 • Goed uitgewerkt verhaal
 • Verrassende, indrukwekkende elementen
 • Mooi decor
 • Geweldige soundtrack
1
10
 • Sfeer: 10
 • Puzzels: 10
 • Service: 10
 • Dorien — 5 kamers gespeeld
 • Geplaatst op 16 juni 2020 - 23:23
 • Gespeeld met 4 personen in juni 2020. Ontsnapt: Ja

Wat een te geweldige kamer!

Eigenlijk kan ik heel kort zijn over deze kamer… Ga hem spelen! En wanneer je dat doet, weet dan dat ik jaloers ben, want ik zou hem eigenlijk graag nog eens voor het eerst spelen… Voor het geval je niet zomaar het advies van iemand op het internet op wil volgen, zal ik wat uitleg geven. Down The Hatch heeft al twee geweldige kamers, maar nu – na maanden werk – is daar de nieuwste kamer bij gekomen: Molly’s Game. Er waren hoge verwachtingen en naar mijn mening zijn deze overtroffen. Laat ik beginnen bij het begin: de ontvangst. Bij binnenkomst in de ontvangstruimte waan je je op een filmset, de toon is meteen gezet. Het is een mooie ruimte om te verblijven, maar ik werd meteen enthousiast om te gaan beginnen met de kamer. Van tevoren hoor je niet heel veel over het verhaal, daar kom je tijdens het spelen achter! Het verhaal is origineel en spannend, met allerlei plot twists. Telkens vraag je je af wat je nu tegen gaat komen. Je wordt meegesleept door het verhaal en aan het einde van de kamer waren wij er allemaal stil van. We moesten het echt even op ons in laten werken! Het was fijn om nog even na te praten met de makers en elkaar. Bij iedereen was iets anders opgevallen en Loran kon alle vragen beantwoorden. Over elk detail is namelijk nagedacht! En ook over elke puzzel is goed nagedacht! Ik kan natuurlijk niet te veel zeggen, maar ik denk dat ik niet snel weer zulke goede puzzels ga tegenkomen. Ze waren origineel, logisch, goed afgewerkt en pasten bij het verhaal. En ze waren ook gewoon leuk! Ik heb het onwijs naar mijn zin gehad tijdens het oplossen van de puzzels. Ik moet wel zeggen dat het er best veel waren, dus je moet wel doorwerken. Het is makkelijk om afgeleid te raken door de omgeving, maar je wilt natuurlijk wel ontsnappen. Nou is het eigenlijk ook geen straf om de volle 80 minuten in deze kamer door te brengen, want er is genoeg te zien. Het hele decor is tot in de puntjes verzorgd. Deze kamer voelde voor mij als een attractie in Disneyland, waar je zelf alles mag doen! Het voelt echt alsof je in een andere wereld stapt. Alles klopt, alles past in het thema en alles ademt sfeer. Daar komt nog bij dat de soundtrack speciaal voor deze kamer is gemaakt en echt briljant is. Geluid en muziek zijn soms niet zo opvallend als het decor, maar ze zijn zo belangrijk! Het voegt echt wat toe aan de beleving. In conclusie, deze kamer staat bij mij op 1 en zal daar nog lang blijven staan. Ga hem spelen, je zult er geen spijt van hebben!

 • Prachtig decor
 • Custom soundtrack
 • Meeslepend verhaal
 • Toffe puzzels
 • Goede hosts
1
10
 • Sfeer: 10
 • Puzzels: 10
 • Service: 10

Fantastisch!

Weer een fantastische kamer! Loran heeft zichzelf weer overtroffen. Verschillende momenten stonden we met verbazing te kijken. Ook achteraf met het napraten merk je dat over de verhaallijn echt tot in de puntjes is nagedacht.

 • Verrassingsmomemten
 • Verhaallijn
 • Aankleding
0
10
 • Sfeer: 10
 • Puzzels: 10
 • Service: 10

Wauw!

Wat een beleving was deze kamer.. 80 minuten waarin je van de ene verbazing in de andere valt. Een ware aanrader!

 • Veel ruimtes
 • Spanning
 • Mind-blowing effecten
0
10
 • Sfeer: 10
 • Puzzels: 10
 • Service: 10

Absolute nieuwe favoriet!

Wauw, wauw wauw. Dit is mijn absolute nieuwe favoriet.

Herken je dat gevoel dat je in de Efteling loopt en dat je je 'betoverd' voelt? Dat je denkt, wow kijk dit, en wow kijk daar eens. Dat gevoel zal je ook in deze escape room gaan ervaren. De combinatie van spanning, het verhaal, de prachtige kamers en de te gekke puzzels zullen je een ontzettend goed gevoel gaan geven.

Ik wil niets inhoudelijk over deze kamer vertellen, alleen dat je zult moeten genieten. Denk niet, we moeten de beste tijd halen en alles zo snel mogelijk doen. Dan doe je deze kamer namelijk te kort.

Speel, kijk en geniet.

Compliment naar de maker(s) van deze kamer. Ga zo door!

 • Wauw
 • Verhaal
 • Puzzels
 • Aankleding
 • Licht en geluid
 • Wauw
0
10
 • Sfeer: 10
 • Puzzels: 10
 • Service: 10

Wauw met hoofdletter 'W'

Wat een waanzinnige kamer. Je kunt zien dat dit heel wat bloed, zweet en tranen heeft gekost voor de bouwer (eigenaar)! Met stip zo onze top 10 in; onze complimenten. Alles klopt, verhaallijn, details, afwerking, thema, puzzels, opbouw, spanningsgraad, begeleiding. Het wordt moeilijk om deze kamer te evenaren als hij er weer eentje gaat bouwen in de toekomst. Voor de escape-liefhebbers is dit 80 minuten genieten. Ik kan niet anders zeggen, ga spelen en enjoy the ride.

 • Complete kamer in alle opzichten
 • Spelleiding/service
 • 80 minute ipv 60
 • Spanning (voor mij persoonlijk dan :-))
 • Dat we nu alles gespeeld hebben bij DTH
0
9
 • Sfeer: 9.5
 • Puzzels: 8.5
 • Service: 9.5
 • JND — 6 kamers gespeeld
 • Geplaatst op 8 augustus 2020 - 00:38
 • Gespeeld met 4 personen in augustus 2020. Ontsnapt: Nee

Indrukwekkende kamer, vreemde nasmaak door reactie op verwonding

Onnodige verwonding door gevaarlijk loshangend object. Dame in het gezelschap tikte dit aan aan en kreeg deze hard op het hoofd met een flinke bult, snee en hoofdpijn tot gevolg. Wanneer dit achteraf ter sprake kwam werd er onterecht fel en weinig klantvriendelijk gereageerd. "Je hing aan het object en er was chaos". Anders vraag je eerst je betalende klant hoe zij het maakt. De schuld bij de bezoeker leggen is zeer onprofessioneel. Daarna elke vraag en vorm van constructieve opmerking tegenspreken, gaf een vreemde nasmaak. Doet af van de glans van deze unieke en indrukwekkende kamer.

 • Unieke elementen
 • Afwisseling spellen
 • Gevaarlijk, verwonding
0
3
 • Sfeer: 9
 • Puzzels: 9
 • Service: 9

Wow

Wat een geweldige kamer een echte ervaring met een duidelijke verhaal lijn alles klopt. Aankleding is af en je waant je echt in het verhaal. Deze kamer moet je gespeeld hebben. Leuke uitdagende puzzels en geweldige beleving. 5 sec te laat ontsnapt helaas

 • Aankleding
 • Puzzels
 • Ontvangst
0
10
 • Sfeer: 10
 • Puzzels: 10
 • Service: 10

Met afstand de beste kamer van Nederland

Als je al heel wat kamers hebt gespeld, ga je vergelijken... Maar deze kamer is uniek. Gelukkig heb je dan ook 80 minuten om achter het geheim van Molly te komen. En gelukkig mochten we er 78.5 minuten genieten!


Met z'n tweeën is het behoorlijk aanpoten om alle puzzels en activiteiten te voltooien... Ik viel van de ene wtf moment in de andere en als het uiteindelijk klaar is, denk je: is het al klaar, ik wil door...


Tip: als beginnende escaper zou ik toch adviseren om eerst een paar kamers te spelen voordat je deze gaat proberen. Ten eerste zijn de puzzels best pittig als je het niet gewend bent, maar misschien nog belangrijker: deze kamer is van een zo hoog belevenisniveau dat heel veel andere kamers er moelijk mee kunnen concurreren.. Gewoon op het verlanglijstje zetten voor later 😉...

Jammer dat het over is maar ik weet zeker deze kamer zet de toon voor nog meer mooie kamers in de toekomst.

 • Aankleding
 • Techniek
 • Variëteit puzzels
 • Mindblowing
 • Geen beginner kamer
0
10
 • Sfeer: 10
 • Puzzels: 10
 • Service: 10

De kamer zelf is prachtig gemaakt laat ik dat voorop stellen.

Een kamer met zoveel teams en hetzelfde aantal tienen…kan dat? Tijd om het zelf te gaan ontdekken, dus op naar Voorburg. Met Down the Hatch waren we al deels bekend en nu kwamen we in één van de nieuwste kamers in Nederland, onze verwachtingen waren torenhoog gespannen. Hoe zouden wij het gaan vinden? Net zo fantastisch als al die reviews?

We kwamen aan op het parkeerterrein en na even zoeken vonden we de ingang. De lounge was werkelijk prachtig ingericht. Het decor was prachtig gemaakt. De spelleider ontving ons heel vriendelijk, dus dat begon al goed. Uit de speaker kwam een stem die vertelde hoe alles werkte en waar we de spullen op konden bergen. Nu ben ik geen taalpurist, maar het Engels kon beter (de spreker had een zwaar accent). Maar wij hielden ons voor dat het om de kamer ging en niet om het Engels. Na een klein gesprekje met de spelleider waarin werd verteld dat het verhaal nogal diep in de kamer geworteld was mochten we naar binnen. Het spel was begonnen.

80 minuten lang liepen wij in een prachtig decor. Ik had echt het gevoel dat ik een oud grachtenpand rondliep, de bouwers hebben dat echt fantastisch gedaan. Maar ja, je voelt het al aankomen er is een maar. Meerdere zelfs. De muziek viel regelmatig uit, de hints waren niet te verstaan, muziek stond te hard. Dit bleek ook werk in uitvoering te zijn. De puzzels waren niet echt puzzels. Hoewel de sfeer geweldig was, hadden we het gevoel dat we steeds dezelfde puzzel moesten doen in een ander jasje. Het vernieuwende hebben wij helemaal nergens kunnen ontdekken. En hoe jammer is het als je beweerd in 1971 te zitten dat er een keypad of touchscreen wordt gebruikt uit 2020?

Het verhaal, dat diepgeworteld in de kamer zit, is behoorlijk ingewikkeld. Dat geeft niet, maar je hebt maar 80 minuten de tijd en om alles mee te krijgen heb je duidelijk meer tijd nodig. Het verhaal op zich is nogal luguber en de licht- en geluideffecten passen daar prima bij. Maar na drie keer hetzelfde schrikeffect, schrik ik niet meer. Maar dat kan aan mij liggen, het is wel leuk gedaan. Ook kwam er nergens een WTF moment. Ik heb alles al een keer in de een af andere vorm voorbij zien komen bij andere kamers. Ik snap de meeste reviews dan ook niet. Die staan mijlen ver af van wat wij gezien en beleefd hebben. Terug naar huis spraken wij er vol verbazing over.

De kamer zelf is prachtig gemaakt laat ik dat voorop stellen. Het ziet er allemaal goed afgewerkt uit, maar ook de tijdsdruk die ik bij vele andere kamers wel voelde, kwam hier niet uit de verf. Maar hoe mooi ook en hoe luguber het verhaal ook is, deze kamer komt zeker niet voor in onze top 3. Maar we kunnen deze kamer wel met een gerust hart aanbevelen, maar verwacht (in onze ogen) geen vernieuwende 3.0 kamer, meer een 2.0 met een prachtig decor en leuke technische snufjes. Een mooie lounge en vriendelijke spelleider.

 • Decor
 • Spelleider
 • Licht- en geluidseffecten
 • Prachtige lounge
 • Gezellige napraat
 • techniek uit 2020 in een kamer uit 1971?
 • Ingewikkeld verhaal
 • te harde muziek, stem niet te verstaan
 • Slecht Engels, tekst/schrift
 • Te veel dezelfde puzzels
 • Zelfs 1 puzzel, 2 keer
0
8.5
 • Sfeer: 10
 • Puzzels: 6
 • Service: 10

Wow!

Wat is dit een mooie kamer, met hele leuke puzzels en fantastische sfeer. Enthousiaste eigenaar die ruim de tijd neemt. De aankleding, het verhaal en de puzzels zijn echt top!

 • Sfeer
 • Puzzels
 • Begeleiding
 • Aankleding
 • prachtige ruimtes
0
10
 • Sfeer: 10
 • Puzzels: 10
 • Service: 10

This room deserves more than a 10!

Molly's game takes your breath away. From beginning to end, this room is absolutely spectacular. I have played over 50 rooms and Loran knew that the invention of Molly's game had to blow everybody away. The expectations were so high, that even while entering the room curiosity crawls up your sleeve that will this room reach your expectation level? Will it be that great as you hope it to be? With such an enormous amount of pressure, I can say that it fully surpassed my highest of the highest level of expectations and can proudly say that he has incorporated absolutely breath taking moments into this room. It is a full experience with great puzzles combined. Loran, thank you on behalf of the whole team for giving us another memory to talk about for days, weeks, months and I am sure even years! Much recommended to all escape fanatics out there.

 • Breath taking scenery
 • Great puzzles
 • Mind blowing
0
10
 • Sfeer: 10
 • Puzzels: 10
 • Service: 10

Buiten geweldige kamer!

Wat een geweldige kamer! De sfeer, het verhaal, de spanning, de techniek. Erg goed gedaan.

Bijna geen cijfer slotjes en sleutel slotjes dat vonden wij ook fijn.

Ook een mooie in stijl van de escape room een wacht ruimte.

 • Verhaal
 • Techniek
 • Puzzles
 • Spanning
 • Duur (80min)
 • Ontvangst (niet slecht, maar kan beter)
0
10
 • Sfeer: 10
 • Puzzels: 10
 • Service: 8
 • Robin — 15 kamers gespeeld
 • Geplaatst op 26 juni 2020 - 23:24
 • Gespeeld met 4 personen in juni 2020. Ontsnapt: Ja

Beste escape room ooit

Een soft scafe escape room. De beste story en puzzels die ik ooit heb gedaan in een escape room de eigeneaar is ook een super aardige man geweldig

 • 1 Gratis drankje op het huis
0
10
 • Sfeer: 10
 • Puzzels: 10
 • Service: 10

Schrijf een review

Het is voor andere escapers en escape room eigenaren erg nuttig om te weten hoe jij het vond. Hulp nodig? Lees hoe je het beste een review kunt schrijven.

Informatie

Wanneer, met hoeveel personen en ben je ontsnapt?

Score

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van je deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

6
 • Sfeer: 6
 • Puzzels: 6
 • Service: 6
Sfeer

Hoe was de aankleding van de kamer? Werden er effecten gebruikt?

Puzzels

Waren de puzzels uitdagend, haalbaar en in balans? Of juist niet?

Service

Hoe werd je ontvangen en begeleid voor, tijdens en na het spel?

Totaal

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van de deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

Sfeer 6
Puzzels 6
Service 6
Totaal 6

Review plaatsen

Heb je al gecontroleerd of de inhoud van je review voldoet aan ons reviewbeleid?

Login of registreer zodat je review meetelt voor de top escapers lijst.