Found a bug?

Receive notifications?

Do you want to receive notifications?

Notifying Pim

Lost and Found

Volkel , The Netherlands

Open now

Top #5

80 minutes

3 - 6 (Recommended: 4-5)

18 year

Read reviews

More about Lost and Found

Our hotel was once a magnet for talented flamboyant high-flyers, but that all changed on that one night in the fall of 1982, the night Grandpa George knocked on the door. Weird things happened, inexplicable things even. Guests fled head over heels and in a blind panic they left their belongings behind. The suitcases piled up and the rooms remained empty.

They say that objects preserve memories best. You know that feeling when you've lost something and are afraid of losing memories? You're in luck because we found your suitcase. Come and get your suitcase quickly so that your memories do not fade.


Themes

Adventure

Hotel

Mystery

Properties

Airco available

Pregnant friendly

No wheelchair access

NLEN

Toilet available

PIN-payment possible

Free parking

Drinks available

Escapetalk.nl statistics

43 likes

306 visitors

96.1% escaperate

Based on escapetalk.nl visitors

Website

Visit website

Address

Aert Willemsstraat 6
5408 AL, Volkel
The Netherlands

Route

Route

Book

Powered by onlineafspraken.nl

Calculate costs

No right may be derived from the prices mentioned on this website since they can be changed at any given moment.

128 reviews

The total score of a review doesn't have to be the average of your subscores. Sometimes a room feels like it should deserve a higher (or lower) rating than the exact sum of its parts.

Write a review

Een Meesterwerk

Heel af en toe kondigt een eigenaar een kamer aan waarvan je weet dat je die, net als een goede wijn, wilt bewaren voor een goed moment.
Een kamer die je niet wilt toevoegen aan een tripje met 4 rooms, een kamer waar je naar uit wilt kijken tot het moment eindelijk daar is, een kamer waar je volledige van wilt genieten omdat je weet dat de eigenaar er alles aan gedaan heeft om ons mee te nemen in zijn creatie.

Lost & Found is voor mij juist dat en na 3 jaar wachten was het dan eindelijk zo ver.

Onthaal:

Hadden jullie een reservering? Horen we bij het open gaan van de deur.
Of kwamen jullie misschien jullie verloren koffer terug ophalen?

Ik zeg wel vaker dat het verhaal bij de deurdrempel begon, maar hier ben je geen speler, maar een gast. Je komt geen kamer spelen, je hebt een kamer geboekt of je komt solliciteren of zoals in ons geval komen we die koffer ophalen die we zoveel jaren geleden hier kwijt zijn geraakt.

Na tig excuses en de boodschap dat Harold al een jaartje ouder wordt mochten we aan ons avontuur beginnen.

Ja jullie lezen het al, het ontvangst is schitterend.
Maak je over parkeren geen zorgen, het hotel beschikt over voldoende gratis plaatsen voor het pand en uiteraard beschikken ze hier over het nodige sanitair en hebben ze een gezellige bar.

Kamer:

Met wat ondersteunde woorden van Stefan, betraden we de kamer.
Een prachtig decor ontvouwde zich voor ons en nog voor we de kans hadden om hiervan te genieten worden we meteen meegenomen in het verhaal.

Heel de kamer werkt ondersteunend en net door het ontvangst en het decor hoef je geen moeite te doen om je in te leven in het verhaal. Alles voelt echt aan, overal waar je kijkt klopt het.

De puzzel zijn van start tot finish in thema en dragen stapje voor stapje bij tot de antwoorden die we zoeken. De kamer geeft zich als het ware prijs en op die manier worden we als speler beloond in onze progressie, maar tegelijkertijd krijg je antwoorden.

De kamer is zo gebouwd dat je met momenten de parallelle toer op kan gaan of lineair kan doordoen en voor ons werkte dat perfect, net omdat je bij de juiste momenten samenkomt op een lineair stuk.
Maar wat een puzzels, makkelijk, moeilijk, samenwerken, zoeken, logisch nadenken en combineren. Alles komt aan bod maar op een manier dat je zelden ziet. Het is Stefan en zijn team gelukt om bij alles een lekkere flow te behouden en door het ontbreken van een klok heb je nergens een opgejaagd gevoel.

De kamer eindigt met een antwoord, een antwoord op al onze vragen. Een heerlijke reis doorheen Lost & Found, een reis door een mooi decor, sublieme afwerking vol kleine details, maar vooral een reis vol puzzels!

Conclusie:

Soms voelt een kamer zo echt aan dat hij niet meer gemaakt aanvoelt. Een groter compliment kan je haast niet geven.
Door het overkoepelende thema wat ze hier doorheen elke kamer doorzetten is alles 1 geheel.

Daardoor klopt de setting en het is heel slim om hieraan vast te houden.
We zijn geen spelers, maar gasten. We komen solliciteren, slapen, onze koffer halen.
Het verhaal is in eerste instantie niet enorm complex, maar als je op de details gaat letten, leven alle karakters.

Wat deze kamer heeft is een ziel!
Achter elke koffer zit een verhaal, achter elke deur een gebeurtenis en wat die zijn…
Dat mag je zelf gaan ervaren.

Net zoals vele andere rooms, bewaar hem voor een mooi moment, speel hem met mensen die kunnen waarderen wat hier gebouwd is en zoals altijd geniet van elke minuut dat je aan het escape bent.


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in August 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes

  wakkuwakkuMoessKellemansEscapElinekamer237

HarmsjesHarmsjesEscaperMember since: 2021 November 22 (78 rooms played)
Posted on: 2022 June 30

Als eerste mogen spelen, fantastisch!

Wij hebben een aantal maanden geleden een veiling gewonnen voor Oekraïne, hierdoor mochten we deze kamer als eerste spelen! Vandaag was de dag, wat een fantastische kamer. Bij binnenkomst is er maar 1 woord mogelijk, Wow!! Wat een werk, goed verhaal, goede uitdagende puzzels! Fantastische sfeer! Dank jullie wel voor de geweldige dag die jullie ons hebben gegeven :-)


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in June 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede prijs
 • Beleving
 • Verhaal
 • Goede begeleiding
 • Spannend

  kamer237psmuldersanouksjephanieDrs-jlc

Drs-jlcDrs-jlcEscape GuruMember since: 2021 November 28 (121 rooms played)
Posted on: 2022 July 11

Diskoffer

Na zo’n twee jaar geleden mijn laatste kamer te hebben gespeeld bij ‘Kamer 237’ was het nu eindelijk zover om weer eens terug te gaan naar Volkel. Ik kan wel zeggen dat ik hier al jaren naar uit heb gekeken, want twee jaar geleden werd ons al verteld dat deze kamer gebouwd ging worden. Gedurende deze twee jaar heb ik alles op de voet gevolgd en de laatste tijd iedere review gelezen. Nu was het eindelijk zover, we zouden met een groep van 5 personen ‘Lost and Found’ gaan spelen.

‘Lost and Found’ moet een lastige klus zijn geweest voor Kamer 237, want de verwachtingen zijn enorm. Dat kan ook niet anders na al twee absolute topkamers te hebben gebouwd. Ook onze verwachtingen waren zeer hoog, maar geloof me; de verwachting wordt volledig waargemaakt!

We werden vriendelijk ontvangen door onze gamehost in het vertrouwde pand, waar ik twee jaar geleden zowat besmet ben geraakt met het escape-virus. Een simpele opdracht krijg je mee; Je komt je koffer ophalen. Altijd fijn als een escape game een duidelijk doel heeft 👌. Echter – en dat weet je eigenlijk al – zal het niet zo simpel worden. Als je vervolgens de eerste ruimte binnenstapt, wordt je omvergeblazen 😍. De decoratie is waanzinnig goed. Daarnaast draagt de belichting en het geluid bij aan een ‘Efteling-achtige’ sfeer. Het is zó mooi, dat je echt even een paar minuten nodig hebt om rond te kijken en te genieten. Aanrader: Doe dat ook! Neem de tijd om gewoon even rond te kijken en te genieten.

Vervolgens begint je escape avontuur. De puzzels zijn weer ontzettend origineel en leuk om te doen. Hoewel de decoratie en afwerking zó mooi is, vind ik het moeilijk om de kamer te bestempelen als ‘belevingskamer’, want eigenlijk is het ook een echte ‘puzzelkamer’. Het ligt er bij deze kamer echt aan waar je staat óf het voor jou een ‘beleving-‘ óf een ‘puzzelkamer’ is. Dit heeft te maken met tweede deel van de escape room, waar je parallel moet puzzelen (= meerder puzzels tegelijkertijd oplossen). Ik zat toevallig bij een puzzel, die langzaam het verhaal vertelde, terwijl andere teamgenoten bij een puzzel zaten die enige puzzelvaardigheden vereisten. Laat ik er een positieve conclusie aan verbinden: Lost and Found is zowel geschikt voor de echte puzzelaars als de mensen die van beleving houden.

We wisten binnen de gegeven tijd uit de kamer te geraken. We hadden nog gelegenheid om na te praten met onze host en even wat te drinken. En zo heb ik na twee jaar wachten weer een top ervaring gehad bij kamer 237.

Al bij al; Een super mooi gedecoreerde puzzel-/belevingskamer. Kamer 237 maakt met Lost and Found de verwachtingen helemaal waar. Absolute aanrader om te gaan doen!

Enkele tips voor mensen die interesse hebben om deze kamer te willen spelen:
- Speel deze kamer met 4 óf 5 personen i.v.m. parallel puzzelen;
- Geschikt voor mensen die zowel van beleving- als puzzelkamers houden;
- Als je alle kamers op deze locatie speelt, zou ik deze als tweede spelen (als eerst; ‘Kamer 237’ en als afsluiter; ‘De Conciërge’).
- Probeer tijdens het puzzelen tijd te vinden om te genieten van de prachtige decoratie en details in de kamer.

Kamer 237, bedankt voor deze fijne middag. Jullie hebben de verwachtingen zeker waargemaakt én laat ons alsjeblieft niet nog eens jaren wachten op een volgende kamer 😜.


9.5

Ambiance: 10.0

Game experience: 9.5

Service: 8.0


Played in July 2022

Played with 5 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Origineel
 • Beleving
 • Logica
 • Licht en geluid
 • Decoratie
 • Thematisering
 • Afwerking
 • Details

  MarkWegRobin*sjephaniekamer237

luuukskeluuukskeJunior EscaperMember since: 2018 January 17 (16 rooms played)
Posted on: 2022 July 1

Flabbergasted

Wow, wat een ervaring!

Vandaag als een van de eerste groepen deze ervaring mogen ondergaan!

En dat is het!
Keer op keer weten de makers je opnieuw te verrassen.

Van begin tot eind echt in het spel gezeten.
Zelfs nog even nodig gehad om te kunnen landen.

Alles klopt gewoon, aankleding, de flow in het spel, verwerking van het verhaal.

Echt tot in de puntjes!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in July 2022

Played with 6 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Goede service
 • Origineel
 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Goede begeleiding
 • Logica
 • Verhaal
 • Diversiteit

  MarkWegkamer237sjephanieDrs-jlc

Nederland is weer een pareltje rijker!

Wauw... Hoe moet ik hier nou een review van schrijven... Wat een prachtige Escaperoom!
Ontvangst is goed, zoals altijd. Leuk in style en een gezellige babbel vooraf.
De kamer...
We kwamen onze koffer terug halen... Alleen kwamen we gaande weg meer tegen dan alleen onze koffer! Een zeer mooi uitgewerkt verhaal met bijpassende en unieke puzzels. Het decor.... HET DECOR.... DECOR!!!!!!!! Zo mooi! Er zitten in deze kamer zo veel details van de andere 2 kamers en van het verhaal en gewoon in het algemeen. Super vet gemaakt. Alle is kloppend, de flow, de puzzels, het verhaal, het licht, het geluid, de effecten. Zo mooi in balans dat je heerlijk door de kamer heen gaat.
Eigenlijk is het bizar hoe ''af'' deze kamer is gezien hij onwijs nieuw is.
Meestal heb ik wel iets dat ik anders zou doen, iets wat duidelijker kan of nog kleine updates nodig heeft. Maar nee... Deze kamer is af!
Conclusie, GA SPELEN!
Speel met 4, dit is het prettigste spelen denk ik.
Geniet van de kamer, probeer hem niet ''zo snel mogelijk'' te spelen, maar geniet ook van alles wat je ziet en wat er gebeurt.
Speel deze kamer als laatste op deze locatie... De andere 2 kamers maakt niet zo uit welke je eerst doet, maar speel deze als laatste.

We hebben onwijs genoten, en speciale dank aan ( sorry ik ben je naam kwijt, maar de dame met kort blond haar) de dame die ons heeft ontvangen en aan Bram die ons heel vriendelijk en gezellig heeft begeleid voor, in en na de kamer!

Dank Kamer 237 voor deze prachtige kamer, mogen jullie trots op zijn ❤️


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in July 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes  70:00 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Verhaal
 • Diversiteit
 • Goede begeleiding
 • Spannend
 • Logica
 • Dat we alles gespeeld hebben....

  Moesskamer237sjephanie

patjehartje1patjehartje1Junior EscaperMember since: 2022 June 3 (25 rooms played)
Posted on: 2022 September 14

Waar is mijn koffer?!

Ik was blij om te horen dat mijn koffer terug gevonden was bij de lost & found. Hierdoor hebben wij ook nog eens een super leuk avontuur beleefd in het hotel.
Ik ben wel zonder koffer naar huis gegaan uiteindelijk maar ja de ervaring maakte alles goed.


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in September 2022

Played with 4 persons

Team: Oklahoma

Escaped: Yes  63:10 min


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Goede service
 • Beleving
 • Verhaal
 • Origineel
 • Spannend

  kamer237Elfeater

ElfeaterElfeaterEscaperMember since: 2021 June 22 (23 rooms played)
Posted on: 2022 September 14

Ge-wel-dig

We hadden ons prima vermaakt in Kamer 237, maar we kwamen er al vlot achter dat we onze koffer kwijt waren. We hebben meteen actie ondernomen om deze terug te krijgen.

Harold van de Lost & Found is echt een prima vent, we mochten zelf mee naar de gevonden voorwerpen om onze koffer te zoeken. Maar jeetje wat zijn er veel mensen die hun spullen vergeten...

Deze escape is echt fenomenaal mooi, het had zomaar door de Efteling ontworpen kunnen zijn. De puzzels zijn echt heel tof en behoorlijk uitdagend, en het verhaal is ook erg goed.

Je hebt 80 minuten voor deze kamer, dus alle tijd. Probeer vooral gewoon echt te genieten van hoe mooi en leuk deze kamer is.


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in September 2022

Played with 4 persons

Team: Oklahoma

Escaped: Yes  63:10 min


 • Sfeer
 • Beleving
 • Puzzels
 • Goede service
 • Verhaal

  patjehartje1kamer237

Yuri KoolhoutYuri KoolhoutJunior EscaperMember since: 2022 August 7 (14 rooms played)
Posted on: 2022 September 12

Spannend Goed

Helaas was ik samen met 3 andere mede escapers een stuk bagage vergeten mee te nemen vanuit Kamer 237. Maar gelukkig gaf het hotel ons de mogelijkheid om een kijkje te nemen bij de afdeling 'Lost And Found'. Eenmaal daar troffen we een constante spanning/aanwezigheid aan, alsof iets naar ons keek en iets ons in de gaten hield tussen al die honderden andere stukken bagage die mensen 'vergeten waren'...

The Lost And Found is een fantastisch escaperoom die je zowel een spannende als breinkrakende ervaring geeft! Ook is Kamer 237 erin geslaagd om weer een kamer te ontwerpen die volledig in de stijl van het geheel past en zo een vervolg is op escaperoom 'Kamer 237'. Een dikke aanrader voor alle escapers!


9

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in September 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes  80:00 min


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede prijs
 • Beleving
 • Verhaal
 • Diversiteit
 • Goede begeleiding
 • Spannend
 • Logica
 • Vriendelijk Personeel, top service!

  Yuri Koolhoutkamer237

dayennexdayennexJunior EscaperMember since: 2019 August 31 (14 rooms played)
Posted on: 2022 September 2

Meeslepend tot het laatste moment

Nadat ik Kamer 237 en De Conciërge had gedaan, was het dan eindelijk tijd om ook de laatste én nieuwste escape room van Kamer 237 te gaan spelen.
Het ontvangst was weer zoals gewoonlijk geheel in stijl en zelfs stafleden herkende ons nog van de vorige escape. We waren wat vroeg waardoor we vooraf nog even een drankje konden doen. We hebben over van alles gekletst en een ander stel dat De Conciërge ging doen even zenuwachtig gemaakt. Erg leuk om even samen met het personeel andere spelers alvast wat in de sfeer te laten komen.
Nadat we onze drank ophadden, kregen we een koffer toegereikt die absoluut niet van ons was. Aan ons de taak dus om onze koffer op te halen bij Harold. En toen..... toen begon het verhaal.

En wat voor een verhaal was het! Wat een prachtig afgewerkte kamer met allerlei subtiele hints en verwijzingen door het geheel heen. Ik had echt een filmische ervaring en had even het idee dat ik me in een film waande waarbij we een mysterie moesten oplossen. Echt overal was aan gedacht. De puzzels waren heerlijk in thema en er zat ook een puzzel bij waar ik toch echt even mezelf voor bij elkaar moest rapen. Zoals in eerdere reviews gezegd wordt: er zitten wel wat meer filmpjes in, maar ik vond dat deze filmpjes niet te lang waren. Ik genoot, luisterde en keek tussendoor ook weer even rond naar alles wat er in deze kamer stond. Ik heb alleen maar momenten gehad van: Wow, wat vet!, Huh hoe dan? en hoe hebben ze dit gedaan?!

Ik kan niet anders zeggen dan dat ik ook echt weer enorm te spreken ben over deze kamer. Je ziet hoeveel tijd, liefde, energie en oog voor detail erin is gestoken bij het maken maar ook bij het draaien van de kamer. Hier zitten mensen met passie.

Na het behalen van de kamer hebben we nog even lekker door kunnen babbelen met de gamemaster. Over de kamer, dingen die we gemist hebben en waar we van stonden te kijken. Daarna is er een foto gemaakt en hebben we weer onder plaats genomen om nog even lekker een drankje te doen en verder te babbelen.

Ik kijk er nu al weer naar uit om in de toekomst een volgende kamer te kunnen en mogen spelen. Ga zo door!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in September 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Diversiteit
 • Goede begeleiding
 • Beleving
 • Logica
 • Verhaal

  dayennexanouk

PimPimEscape ExpertMember since: 2016 April 10 (108 rooms played)
Posted on: 2022 July 23

Volkel doet het weer

We hebben er even op moeten wachten, maar gisteren konden we eindelijk Lost & Found spelen. Dat ik er zin in had was een understatement. Met De Loods, Kamer 237 en De Conciërge was de lat natuurlijk al hoog gelegd en ik had dan ook hoge verwachtingen. Op het moment dat je in de eerste kamer van deze escape room staat voel je dat je een mooi avontuur gaat beleven. Er zit weer zoveel liefde in deze escape room. In het verhaal, in de filmpjes (een verademing), in de ontvangst, in de details, in de muziek / het geluid, de puzzels, het napraten. Alles klopt. Het is helemaal af. Wij hebben met 4 man heerlijk zitten puzzelen, genoeg te doen voor iedereen.

Ga deze kamer gewoon spelen en geniet. Je zult er zeker geen spijt van krijgen. Ik heb er iig weer een favoriet bij. Petje af voor Stefan en z'n team. Ze hebben het weer gedaan. Ben alleen vergeten wanneer de volgende kamer te boeken is in het hotel. Kan nooit heel lang duren, toch?


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in July 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Oog voor detail
 • Liefde voor escape rooms
 • Verhaal
 • Filmpjes
 • Geluid
 • Muziek
 • Puzzels
 • Beleving

  Stefan van Hultenkamer237

sjephaniesjephanieEscape ExpertMember since: 2021 August 12 (121 rooms played)
Posted on: 2022 July 12

Case closed

Toen mijn vriend en ik een hele tijd terug de Conciërge (Één van mijn lievelingskamers) gingen spelen hoorde we her en der wat verhalen over een nieuwe kamer. Vanaf dat moment hebben wij ons alleen maar verheugd op wat er komen zou, en vandaag was het dan eindelijk zo ver: Lost and Found!

We werden vriendelijk ontvangen en hadden nog even de tijd om wat te drinken voordat we onze koffer op konden halen. Want die wilde we natuurlijk wel terug hebben. Eenmaal binnen wordt je meteen herinnerd waarom je ook al weer fan bent van Kamer 237. Wat een prachtig decor! Alles ademt sfeer en je kijkt je ogen uit. Ik vind het bijzonder knap hoe hier gebruik wordt gemaakt van een bepaalde ruimte. Heerlijk om hier al puzzelend je weg naar buiten te vinden. Qua muziek, licht en effecten kom je ook zeker niets tekort. Voor mij is het totaalplaatje af.

Tijd om te genieten heb je zeker, maar de die-hard puzzelaars kunnen hier hun gang gaan. Vaak merk je dat belevingskamers wat minder nadruk leggen op de puzzels. Ik vind dit persoonlijk niet erg vervelend, maar het knappe aan deze kamer is dat je juist het totaalplaatje beleving meekrijgt door de puzzels. Deze zijn mooi in het thema verweven en stukje bij beetje krijg je hierdoor mee wat zich er allemaal afspeelt. Wel is het zo dat je parallel aan de slag kunt. Hierdoor zullen je teamgenoten die zich met een bepaald onderdeel bezig houden misschien wat meer meekrijgen dan jij, die net bij een andere puzzel bezig is. Dit is voor mij persoonlijk geen ramp, het verhaal ontvouwt zich aan het einde, en voor mij (die dus een andere puzzel aan het doen was) is het verhaal nog steeds helder. Verder vond ik ze origineel, leuk om te doen en logisch. Met een kleine 5 minuten over hebben we de kamer gehaald, en zijn we voor mijn idee nergens muurvast gelopen.

Kortom: Heerlijk puzzelen in een fantastisch decor, al lopend door een mooi verhaal. Kamer 237 did it again. Mochten er nog plannen zijn voor een volgende kamer, pakken wij met liefde de auto om terug te keren naar Volkel! We hebben genoten.


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in July 2022

Played with 5 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Goede service
 • Origineel verhaal
 • Puzzels
 • Beleving
 • Decor
 • Diversiteit
 • Logica
 • Details

  kamer237Drs-jlc

chriskchriskSenior EscaperMember since: 2017 December 24 (70 rooms played)
Posted on: 2022 July 3

Geweldige beleving

Na Kamer 237 en de Conciërge een tijd geleden gespeeld te hebben, baalden we enorm dat we alle kamers op deze locatie gespeeld hadden. Tot dit weekend... want toen ging eindelijk Lost and Found open.
Na de geweldige ervaring in de andere twee kamers waren de verwachtingen hoog... en dat is voor de volle 100% waar gemaakt... het is ze opnieuw gelukt een fantastische escaperoom te realiseren.
De sfeer, effecten, uitwerking van het thema, afwerking van alles tot écht in ieder detail, echt fantastisch. En natuurlijk de toffe unieke puzzels niet te vergeten.
Het is geen gemakkelijke kamer en het is even hard werken als team. Maar wat een beleving was dit opnieuw.
Dikke complimenten voor de bedenkers en bouwers van deze belevenis.
Lost and Found is een absolute aanrader die écht iedereen moet gaan spelen.


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in July 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Verhaal
 • Goede begeleiding
 • Logica
 • Effecten

  Drs-jlckamer237

Wat een beleving.

In een woord, geweldig. Beleving, spanning, oog voor detail, aankleding. Alles had deze kamer. Personeel is altijd goed en erg goed in het spelen van hun rol. Deze kamer start een nieuw tijdperk van de huidige escape rooms. Met 76 minuten de kamer gehaald. Maar dat voelde in deze kamer even niet belangrijk. Een perfecte afwisseling van voor de hand liggende stappen en ontzettend moeilijke puzzels. Stefan en collega’s top werk.


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in July 2022

Played with 5 persons

Escaped: Yes  76:00 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Puzzels
 • Verhaal
 • Goede begeleiding
 • Spannend

  luuukskeDrs-jlc

daisydaisyEscape ApprenticeMember since: 2018 June 16 (4 rooms played)
Posted on: 2022 July 4

Geweldig!

We keken er al even naar uit… Ons bezoek aan Lost and found. Het was het wachten meer dan waard, wat een geweldige kamer!
Het begint al bij het ontvangst, je zit gelijk in het hotel sfeertje en dat gevoel hou je vast tot je de deur van de escaperoom (helaas weer) uitstapt.
Alles klopt; het verhaal, de puzzels, de sfeer.. kortom geweldig!
Bedankt!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in July 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Origineel
 • Beleving
 • Goede begeleiding
 • Verhaal
 • Decor
 • Diversiteit
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede service

  kamer237Drs-jlc

Fantastisch

Na heel lang wachten konden we eindelijk deze kamer spelen. Dat wachten was het meer dan waard want wat een fantastische kamer! Deze kamer is gewoon WEER een pareltje. Alles klopt, de puzzels zijn leuk en de aankleding geweldig. Het is precies wat je van kamer 237 verwacht als je de andere twee al hebt gespeeld.


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in July 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Verhaal
 • Goede begeleiding
 • Spannend

  kamer237Drs-jlc

GlennGlennEscaperMember since: 2020 September 14 (50 rooms played)
Posted on: 2022 July 8

Wat een mega ervaring!

Uiteraard lag de verwachting hoog door kamer 237, maar deze verwachting hebben ze helemaal waar gemaakt.

Aankleding:
Wat een mooie kamer! Aankleding is heel goed gedaan en tot in de perfectie uit gewerkt. Alles ziet er goed uit en je voelt je helemaal in het thema. Elke stukje van deze kamer heeft de juiste sfeer en je snapt aan de uitstraling al waarom je er juist wel of niet wilt zijn.

Puzzel:
Leuke puzzels! puzzels zijn goed bedacht en zitten lekker in het thema. Je hoeft je niet vervelen in de kamer.

Sfeer:
Heel goed uit gewerkt en heel erg passend, de kamer is gewoon helemaal af.

verhaallijn:
Je word heel goed in het verhaal mee genomen. het stukje vertellen van het verhaal zit lekker in de kamer verwerkt en stoort je niet in je werk. ik vond het verhaal ook lekker lopen en heel passend.

conclusie:
Deze kamer moet op je lijst, deze kamer komt sws in de top en dat verdient hij ook!


9.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.5

Service: 9.5


Played in July 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Beleving
 • Verhaal
 • Logica
 • Spannend
 • Diversiteit

  Drs-jlckamer237

inge_van_prehninge_van_prehnEscaperMember since: 2018 June 23 (38 rooms played)
Posted on: 2022 November 26

Heel mooi gedetailleerd en goede flow

Zit heel goed in elkaar. De kamer heeft een hele fijne flow. Afwisseling in puzzels is top


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in November 2022

Played with 4 persons

Team: De ontglippoos

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Goede begeleiding
 • Logica
 • Puzzels

  kamer237

Willem (50 rooms played)
Posted on: 2022 November 25

Geweldige kamer!

Tot in de puntjes verzorgd. Hele vriendelijke ontvangst en begeleiding.
Een 100% kloppend verhaal met afwisselende puzzels en super mooi afgewerkte kamer


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in November 2022

Played with 3 persons

Escaped: Yes

  kamer237

BaswilbersBaswilbersEscape ApprenticeMember since: 2021 October 29 (9 rooms played)
Posted on: 2022 November 20

Goeie kamer met leuk thema

Kamer had een goed thema. Met een leuke flow door de kamer heen. Puzzels waren uniek. Alle kamers op deze locatie zijn een aanrader


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 9.5

Service: 10.0


Played in November 2022

Played with 5 persons

Escaped: Yes  59:45 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Verhaal
 • Goede begeleiding
 • Logica

  kamer237

MamvanhunMamvanhunJunior EscaperMember since: 2022 August 24 (17 rooms played)
Posted on: 2022 November 18

Geweldig

Weer een mooie kamer in deze escape room!
De derde die we spelen. En welke is nu het leukst? Kan het niet zeggen. Alle drie geweldig. Mooie ruimtes, mooie Entourage, en leuk team.


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in November 2022

Played with 3 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Verhaal
 • Diversiteit
 • Goede begeleiding
 • Logica
 • Spannend

  kamer237

guitardogguitardogJunior EscaperMember since: 2019 September 22 (16 rooms played)
Posted on: 2022 November 14

Echt super gaaf!

Afgelopen weekend de kans gehad om deze parel te proberen. Wat een kamer! Echt super vet in elkaar gezet, goede variatie in soort- en moeilijkheid van puzzels en fantastische sfeer! Voor iedereen een aanrader!!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in November 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes  70:00 min


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Diversiteit
 • Verhaal

  kamer237

perryperryEscape GuruMember since: 2017 October 17 (166 rooms played)
Posted on: 2022 November 13

Prachtig hotel

Volkel is een bekende locatie voor escape fans. Zodra er een nieuwe kamer wordt geïntroduceerd is het bijna een garantie van kwaliteit. Elke kamer op deze locatie heeft een geweldige uitstraling en geen enkel detail wordt hier gemist. Wij waren dus heel erg enthousiast dat we dit keer langs konden komen voor Lost&Found. Het ontvangst was zoals altijd weer helemaal in de juiste sfeer. Alles ademt hier uit dat je een hotel binnenstapt. Na een leuke korte introductie buiten de kamer mochten we dan echt de escape betreden. Het eerste wat opvalt is de schitterende aankleding. Wat is alles weer tot in de detail afgewerkt! Gewoonweg schitterend. Bij binnenkomst werden wij welkom geheten met een korte introductiefilm waarin het verhaal van de kamer uit de doeken werd gedaan. Hierna is het tijd om uit te gaan zoeken wat hier nu allemaal is gebeurd. We hadden een vrij langzame start waardoor het even duurde tot we de eerste puzzel hadden opgelost. Aangezien wij met 6 personen waren zorgde dit ervoor dat een aantal teamleden wat stil stonden en alleen maar konden wachten. Toen eindelijk de eerste puzzel was opgelost kwamen we eindelijk in een goede flow. Wat een schitterend opgebouwde kamer is dit. Op elk punt in deze kamer zie je met hoeveel detail en liefde deze escape is gemaakt. De puzzels zijn heel uitdagend en je kan met meerdere puzzels tegelijk bezig zijn. Wel is het zo dat ik dan alsnog vindt dat je met 6 personen echt een te grote groep in de kamer hebt rondlopen. Een aantal van 4 personen is meer dan genoeg maar wij hebben hier niet voor gekozen om de kosten per persoon te drukken. Maar het gevolg is dus wel dat je af en toe wat stil staat of dat je een gedeelte van de kamer mist. Als het dus mogelijk is ga dan vooral met max. 4 personen. De puzzels in de kamer zijn allemaal heel goed gevonden en passen perfect in het thema. Het verhaal wat wordt ontrafelt in de kamer is heel goed te volgen en er is eigenlijk geen negatief punt te noemen. Wij hebben het echt heel goed naar ons zin gehad en kunnen alleen maar adviseren dat je deze kamer gespeeld moet hebben! Wederom chapeau voor een schitterende toevoeging in Volkel!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in November 2022

Played with 6 persons

Escaped: Yes  70:00 min


 • Goede service
 • Puzzels
 • Sfeer
 • Verhaal
 • Logica

  kamer237

GoldielockGoldielockSenior EscaperMember since: 2019 December 18 (60 rooms played)
Posted on: 2022 November 11

Kwamen terug voor een koffertje…

We kwamen terug voor onze koffer te halen maar ontrafelden een heel mysterie.

Wat een leuke kamer alweer, helemaal in het thema van Kamer237. Hele mooie mix van gemakkelijke en moeilijke(re) puzzels. Zeker voldoende puzzels voor de tijd die je krijgt. Het thema zelf is natuurlijk niet super origineel meer maar als je alle kamers in hun geheel bekijkt zie je dat de eigenaren echt hun best hebben gedaan om het thema te behouden en dat maakt het heel speciaal.

Het enige minpuntje is wel dat er te veel video’s werden afgespeeld, maar was nodig om het verhaal te volgen.

Bedankt aan de medewerker die de puzzels nogmaals wou laten zien en om ons te willen begeleiden in het Engels!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in November 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Goede service
 • Moeilijkheidsgraad
 • Verhaal
 • Diversiteit
 • Logica
 • Spannend

  kamer237

Marjolein25Marjolein25Junior EscaperMember since: 2022 August 9 (9 rooms played)
Posted on: 2022 November 10

Wauw!

Wat een gave kamer!! Aan alles is gedacht en de kamer speelt ook heel fijn. Het verhaal is origineel (en verrassend) en de ruimtes zijn top gemaakt. Daarnaast willen we Ferry en zijn collage bedanken voor de super ervaring. Echt een van de gaafste kamers die wij hebben gedaan


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in November 2022

Played with 6 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Goede service
 • Origineel
 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Verhaal
 • Diversiteit
 • Goede begeleiding
 • Logica
 • Spannend

  kamer237

wardwardEscape ApprenticeMember since: 2022 November 2 (1 room played)
Posted on: 2022 November 2

Waanzinnig

Dit is echt een hele vette escape room. Alles tot in de puntjes uitgewerkt, fantastische decors, mooie puzzels.


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in October 2022

Played with 5 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede prijs
 • Beleving
 • Verhaal
 • Diversiteit
 • Goede begeleiding
 • Logica
 • Spannend
 • Muziek

  kamer237

nonotononotoEscaperMember since: 2018 August 7 (51 rooms played)
Posted on: 2022 November 1

Weer een prachtige kamer waarin alles klopt

Prachtige kamer met goede puzzels. Ook in deze kamer zijn de puzzels pittig, maar altijd eerlijk en is duidelijk wanneer je iets goed of verkeerd hebt gedaan. De signposting en reveals zijn hier weer net zo sterk als bij de conciërge. Daarnaast kun je je ogen uitkijken bij alle prachtige en leuke details. Deze maken het een hele sfeervolle kamer, terwijl altijd duidelijk blijft wat decoratie is en waarmee gepuzzeld moet worden. Nederland heeft er weer een ontzettend mooie en hele sterke puzzelkamer bij.


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in October 2022

Played with 6 persons

Escaped: Yes  65:00 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Beleving
 • Verhaal
 • Logica
 • Moeilijkheidsgraad
 • Diversiteit

  kamer237

Load more reviews

Write your review

Pro's and con's

Additional info

Score

Finishing

1
Review
2
Pro's and con's
3
Additional info
4
Score
5
Finishing

Your review

Your experience in one sentence*
Tell some more about your experience*

Prositives of the room

Ambiance
Great service
Puzzles
Original
Difficulty
Great price
Experience
Storyline
Diversity
Great host
Logic
Exciting

Negatives of the room

Ambiance
Bad service
Puzzles
Not really original
Difficulty
Cost
Experience
Lack of story
Illogical puzzles
Bad host
Needs maintenance
Decor

More info

Date of visit*
Persons*
Escaped?*
Time needed to escape? (Optional)

Ambiance

Game experience

Service

Total

Score

Rate the escape room you've played with grades

Ambiance

How was the decoration and theming of the room? Did they make use of effects in the room?

Game experience

Were the puzzles/tasks challenging enough, achievable and in balance and did they fit the story and the experience?

Service

How did you get welcomed and guided before, during and after the escape?

Total

The scoring total doesn't have to be the average of the partial grades. Sometimes an escape rooms deserves a higher or lower total score.

6

Ambiance: 6

Game experience: 6

Service: 6

Fine: A pretty average room, fine to play, but don't expect an amazing room.

Why do I see this?

At the of 2021, we put together a standard explanation of the scores, based upon input from our visitors. This can help to put your score in context.

Name


6

Ambiance: 6

Game experience: 6

Service: 6


More information

Played in

Played with

Team:

Escaped:

Time (mm:ss) (optional)


Pros

Cons

Place without account

We will send you a mail to confirm your email.
Your review will only become visible after you have confirmed your email adress and we have approved the review.

Fill in your name
How many escape rooms have you played already
Fill in your email

Thanks!

You're great