Found a bug?

Receive notifications?

Do you want to receive notifications?

Notifying Pim

Molly's Game

Voorburg, Netherlands

Closed now

Top #4

90 minutes

2 - 5 (Recommended: 4)

16 year

Read reviews

More about Molly's Game

YOU MAY ENTER ANY GIVEN MOMENT…

BUT YOU CANNOT LEAVE UNTIL YOU FINISHED HER GAME!


HET IS 19-11-1971 ALS DR. KOWALSKI DE DEUR VAN ZIJN PRAKTIJK OPENT ZONDER OOK MAAR TE WETEN

DAT DE REST VAN ZIJN LEVEN DEZE DAG WORDT BEPAALD.


Themes

Mystery

Thriller

Properties

Airco available

No wheelchair access

Epilepsy friendly (in consultation)

NLEN

Toilet available

PIN-payment possible

Free parking

Drinks available

Escapetalk.nl statistics

298 likes

1833 visitors

93.8% escaperate

Based on escapetalk.nl visitors

Website

Visit website

Address

Populierendreef 966
2272 HW, Voorburg
Netherlands

Route

Route

Media

Calculate costs

No right may be derived from the prices mentioned on this website since they can be changed at any given moment.

850 reviews

The total score of a review doesn't have to be the average of your subscores. Sometimes a room feels like it should deserve a higher (or lower) rating than the exact sum of its parts.

Write a review

Onze nieuwe nummer 1!

2.5 jaar geleden bezochten wij bij Down The Hatch The Cooper Case en Flight 815.
Tijdens de gezellige babbel achteraf liet Loran al eens horen dat er misschien plannen waren voor een 3de kamer.
Na een tijdje werd er een tipje van de sluier getoond, de naam.
Molly's Game.
Liefst 21 maanden is hieraan gebouwd en Down The Hatch heeft een naam hoog te houden.
Een naam die synoniem staat voor belevingen van 80 minuten.
Met erg hoge verwachtingen trokken wij naar Voorburg om hun nieuwste kamer te spelen.

Onthaal:
Buiten dat de evolutie van escape rooms erg hard gaat, was er nog iets anders nieuws op de proppen gekomen. Corona.
Het zal voor geen enkele escape room makkelijk zijn om met de nodige veiligheidsmaatregelen de zaak hartelijk, gezellig en ontspannen te houden.
We waren aangenaam verast hoe we hier op een veilige manier konden spelen. Aan alles was gedacht en tevens bleek het leuke ontvangst en dito babbel niet verdwenen te zijn.
De ontvangstruimte, ja die is er eigenlijk niet. Althans zo mag je die niet meer noemen.
Je zit al een stuk in het spel namelijk. Een fantastisch decor staart naar je toe en ook de inleiding is op een manier zoals we het nog nooit eerder hadden ervaren.

Kamer:
Het verhaal van deze kamer is beperkt, althans voor je start dan toch.
Het is 1971 en we gaan ontdekken wat er juist is gebeurd met DR. Kowalski.
Vanaf het eerste moment voelde we de sfeer en spanning en ik kan niet anders zeggen dat we er meteen ingevlogen zijn.
Mijn angst was dat er de laatste tijd veel om de beleving te doen is, en hoewel het een echte meerwaarde is, gaat dit ooit ten koste van puzzelplezier.
Met veel plezier kan ik melden dat Loran en zijn team niet vergeten zijn wat een escape room in de basis hoort te zijn, een puzzelkamer en liefst een die je als groep uitdaagt.
Wonderwel slaagt deze kamer daarin op elk front. De puzzels zijn uitdagend in moeilijkheid, geven eureka momentjes, af en toe zijn ze goed pittig, maar bijna altijd daagden ze ons als groep goed uit.
Buiten de puzzels is de afwerking van een disney niveau. Je waant je echt in een dokterspraktijk qua stijl en klasse.
Als je denkt alles gehad te hebben zijn er momenten in deze room waar we 2uur hebben over zitten praten. Absolute waanzin van de bovenste plank. Wat die zijn, dat ondervind je zelf wel.

Conclusie:
Wel, eerste tip die ik iedereen wil geven, speel eerst een kamer of 10-30 voor je deze doet.
Wat je hier mee gaat maken is van een ander niveau. Een niveau waar maar zeer weinig kamers aan gaan geraken.

2de tip: geniet van dit spel. Geniet van de custom soundtrack die van een enorme meerwaarde is.
Geniet van het decor, het verhaal, de puzzels en de sfeer.

Alles in deze kamer klopt en ook wij hadden natuurlijk niet alles opgemerkt en zaten tevens ook met vragen. Als je dan Loran vol passie hoort uitleggen wat we gemist hadden doordat we zo snel door de kamer wouden geraken, dan weet je hoe goed deze kamer uitblinkt in zijn details.

Bewaar deze kamer voor een goed moment, speel hem met je vaste groep, kijk uit naar dat moment want het is oh zo de moeite waard.
Ik kan niet anders zeggen dan dat Loran en zijn team al onze verwachtingen hebben ingelost en die waren hoog.

Met spijt in het hart was het voor ons de laatste room die wij hier voorlopig konden spelen. 😢


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in June 2020

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Verhaal
 • Sfeer
 • Mindfucks
 • Onthaal
 • Puzzels
 • Muziek
 • Decor onthaal

  Tijn10YourivdbergBoudewijnescape de rupsiloondkmCasturiitimjanssen88MoessLisanneElsaTeunTanyaOuterGroundTheekopjeMarindesilkebeerendsdown-the-hatch

TheekopjeTheekopjeEscape ExpertMember since: 2019 September 23 (168 rooms played)
Posted on: 2020 october 28

Lieve Molly..

Het is inmiddels al een flink aantal weken geleden sinds de dag dat ik je heb mogen ontmoeten. Dat ik nu pas deze review over je schrijf, is niet zonder reden. Ik denk dat dit de moeilijkste review OOIT gaat worden.. Hoe ga ik jou beschrijven? HOE!?

21 september 2020, op een mooie maandagavond, reed ik samen met mijn lieve teamgenoten richting Voorburg. Voorafgaand aan jou speelde wij de klassieker flight 815. Maar hoe gaaf die vlucht ook was, diep van binnen keek ik al de hele avond uit naar dat moment. Het moment dat ik je na alle lovende verhalen EINDELIJK mocht ontmoeten.

Dat jouw ontvangst mooi zou zijn, was voor mij geen verassing. Maar dat die ontmoeting op zo'n manier begon? Dat was magisch.. Vanaf moment 1 zat niet alleen ik, maar ook de rest van mijn team volledig onder de kippenvel. En toen waren we nog niet eens binnen..

Stijf van de zenuwen stapte ik de praktijk van Dr. Kowalski binnen. starend naar jouw waanzinnige decor, genietend van jouw eerste puzzels, en luisterend naar de eerste tonen van jouw soundtrack, begon dit avontuur. Waar dit avontuur ons heen zou lijden? Ik had werkelijk geen flauw idee.

Deze vraag werd al snel wat duidelijker toen jij voor het eerst jouw lugubere kant liet zien. Met nóg meer spanning en nieuwsgierigheid dwaalde ik verder af in jouw verhaal, jouw emotionele verhaal. Lopend door jouw spel besefte ik me hoe mooi jij bent. De aankleding, de afwerking, de vormgeving, de indeling. Je zag er uit als een Disney/Efteling-attractie. Maar dan gewoon hier, in Nederland, helemaal voor mij alleen, zonder mensenmassa's, personeelsleden, of wachtrijen.

Dit alles werd ook nog eens ondersteund door heerlijke puzzels: prachtig vormgegeven, creatief, logisch, afgewerkt, en passend binnen jouw thema en verhaal. Hoe dieper ik afdwaalde in jouw verhaal, hoe meer ik erachter kwam wat je ons nou al die tijd wilde vertellen. De zo genaamde “wtf-momenten” vlogen ondertussen om m'n oren, maar altijd op het juiste moment. Het moment dat je het even niet zag aankomen.

Aan de soundtrack en effecten te merken begonnen we aan de ontknoping van jouw verhaal. Een ontknoping waar ik nogmaals stijf onder de kippenvel zat. Deze eindpuzzel/ontknoping voelde ZO ERG als een finale.. een slotstuk.. Dat gevoel heb ik nog nooit gehad in een escape room. Maar hoe fijn en episch dit moment ook was, ik wist dat ik binnen enkele minuten een deur zou openen, en gefeliciteerd zou worden met het behalen van de kamer. En dat was ergens niet iets wat ik wilde.. Maar het gebeurde toch.. Molly was klaar.

Maar Molly.. ben je dan echt perfect?! Nee. Niks is perfect.

Je kunt zeggen dat het verhaal enigszins aan de ingewikkelde kant is. Je kunt zeggen dat het geluid op bepaalde momenten even stil valt of slecht verstaanbaar is. En zo zijn er ALTIJD nog wel dingetjes. Maar nee, ik kan het niet over m'n hart krijgen om deze kamer een lager cijfer te geven dan een 10. Dat kan niet en dat hoort niet.

Lieve Molly, je was me der eentje <3


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in September 2020

Played with 4 persons

Team: De Achterbuurt Tjappies

Escaped: Yes


 • Ontvangstruimte
 • Intro (KIPPENVEL!)
 • Decor/afwerking.. (Disney/Efteling niveau)
 • Prachtig afgewerkte puzzels
 • Verhaal (luguber als de pest)
 • Spanning/opbouw
 • "wtf-momenten" (technisch enorm indrukwekkend)
 • Soundtrack
 • SFEER d.m.v. licht en geluid
 • Gigantisch
 • Finale/ontknoping!
 • 80 minuten
 • Loran
 • NEE, ik ga het niet doen ;-)

  AlexvanTendelooescape de rupsWepsieTanyadown-the-hatchmarieke_hendrikxCasturiibilipe

CasturiiCasturiiEscape EnigmaMember since: 2019 September 04 (268 rooms played)
Posted on: 2020 september 24

Een ellenlange review waarin ik dit monster probeer te beschrijven

Ineens was het overal. Molly's Game. Bij elke escape room waar ik heen ging was er wel iemand die hem gespeeld had en wel iemand wiens nieuwe favoriet het was geworden. Het zou alles moeten overtreffen, alle verwachtingen teniet doen, en de nieuwe beste kamer van Nederland, als niet de wereld zijn. Nou hecht ik zelf niet veel waarde aan dat soort opmerkingen, omdat escape rooms zo persoonlijk zijn, maar dat is een flinke en lastige status om te behouden. Aan de ene kant is dat een prachtig compliment, aan de andere kant kan dat de verwachtingen tot onrealistische hoogtes brengen en kan de ervaring eigenlijk alleen maar tegen gaan vallen. "Okee, beste nieuwe kamer van Nederland, laat maar zien wat je hebt" dacht ik. Toen ging de voordeur van het pand open...

Wauw. Wauw. Wauw! Die ontvangstruimte is al niet meer een ontvangstruimte te noemen. Volledig in thema en daarbij prachtig afgewerkt. Zo mooi dat je nauwelijks gelooft dat je er oprecht gewoon mag zitten. De deur naar Molly's Game loert naar je en de spanning loopt al hoog op. Laat ik dan ook zeggen dat de intro zo fucking vet en uniek is. Zoiets als dit heb ik nog nooit gezien bij een room en ik kreeg (niet als enige) kippenvel. Molly's Game is begonnen!
Wat een overweldigend goede aankleding! Kamer voor kamer is foutloos ingericht en prachtig verwerkt in thema. Alles is prachtig afgewerkt en de details kloppen allemaal. Je hebt dan wel 80 minuten, maar je krijgt nooit alles mee in één keer. Het liefst zou je nog meer tijd hebben om zelfs even te kunnen gaan zitten er voor. Alles is ook zo groot en indrukwekkend dat je bijna zou vergeten dat dit allemaal is gemaakt door maar 1 man.
De kamer is daarbij ook lekker spannend en dat klopt ook goed met het thema. Loran heeft zich op geen enkel front ingehouden en dat zie je zo terug. De sfeer is zo dik als maar kan en de prachtige custom soundtrack in de kamer tilt dat nog eens naar een nieuw niveau. Alles omvat een ambitieus, intens verhaal dat zich ontvouwt naarmate de ervaring verloopt. Alles klopt gewoon!

Die puzzels, die puzzels! Allemaal zijn ze fantastisch in thema en absurd goed bedacht. Ze zijn precies uitdagend genoeg, creatief, en uniek. De puzzels zijn ook erg groot en voelen samen met de kamer enorm aan. Ik heb zelden het gevoel dat een puzzel oplossen of zelfs het puzzelen zelf zo veel impact heeft als dit. Alles is ook heerlijk fysiek. Veel klimmen, heen en weer lopen, trekken, duwen enzovoort. Je doet ook heel veel zelf, de kamer doet nooit iets "voor jou". Dit is wat lastig uit te leggen hier, maar zeker een pluspunt. Dit alles geeft de puzzels zo veel gewicht en impact. Je waant je echt midden in de ervaring.
Daar komt bij dat er meerdere momenten zijn geweest dat we versteld hebben gestaan van een paar goede "wtf-momenten". Hoe verbazingwekkend ze ook zijn, ze dienen allemaal een doel. Alles gebeurt voor een reden en alles is verklaarbaar.
Daar komt ook nog eens bij dat er lekker veel te doen is in de kamer. De kamer duurt 80 minuten, is enorm, lang, en het is zo veel om op te nemen.
Daarop aansluitend wil ik ook nog zeggen dat het goed is dat Loran dit ook echt een escape room heeft gehouden. Het had zo makkelijk kunnen zijn om te flexen met techniek en zo een indrukwekkende kamer te bouwen, maar dat is niet gebeurd. De techniek in de kamer zelf is zeker indrukwekkend, maar het dient ook allemaal een doel. Sommige ideeën zijn zelfs best simpel, maar zijn uitgevoerd op een manier die heel goed werkt en de kamer naar een nieuw niveau tilt. Het is die gouden balans die Loran precies te pakken heeft met Molly's Game.
De eindpuzzel is ook prachtig! Hij is niet moeilijk, maar het is zo'n climactische afsluiter voor de kamer. Ik heb mij zelden zo heroïsch gevoeld bij een puzzel en ik werd er zelfs een beetje emotioneel van. Wat een manier om de kamer af te sluiten!

De service was perfect. Loran is een fantastische eigenaar die met passie en terechte trots praat over zijn "kindje". Hij kan werkelijk alles uitleggen en enig iets dat je niet mee hebt gekregen of niet begreep in de kamer kan hij zo toelichten. Alles is logisch en alles is verklaarbaar. We hebben werkelijk uren met hem zitten praten over van alles en het is duidelijk dat hij zijn principes door voert in de kamer. 21 maanden werk, maar dan heb je ook echt wat. Hij mag trots zijn!

Betekent dit een foutloze kamer? Niet helemaal. Als je wil mierenneuken kun je zeggen dat het verhaal enigszins ingewikkeld is. Als je 80 minuten lang overweldigd bent door die kamer is het moeilijk om het hele verhaal mee te krijgen. Je krijgt gelukkig wel een recap aan het einde. Verder kapt een soundtrack soms in het midden af omdat je een puzzel hebt opgelost en dit kan misschien beter gemaskeerd of aangepast worden. De Engelse uitspraak is ook niet altijd op zijn best, maar zoals ik al zei ga je dan wel heel snel mierenneuken en waarom zou je dat doen? Dit zijn allemaal totaal niet punten waardoor de ervaring minder was en ik zou er verder niet bij stil staan.

Dit is een escape room die zo compleet is als maar kan. Alles klopt gewoon en het is onmogelijk voor mij om dit lager dan een 10 te geven. Dit is een van de beste escape rooms die ik ooit gedaan heb en ik wil Loran feliciteren met wat hij heeft neergezet. Top op elke manier!

Ter afsluiting, zoals bij de intro werd gezegd, die 80 minuten is om even weg te zijn van de buitenwereld en ik heb dat zelden zo sterk gehad als hier. Toen ik bij de uitgang van de kamer stond dacht ik: "Dit is het. Dit is de uitgang. Hierachter staat Loran en we zullen te horen krijgen dat de kamer over is. En dat wil ik niet. Dat wil ik echt niet." Toch moest die deur open...


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in September 2020

Played with 4 persons

Team: De Achterbuurt Tjappies

Escaped: Yes


 • Fantastische afwerking
 • Top aankleding
 • Prachtige ontvangstruimte
 • Absurd goed bedachte puzzels
 • "Hoe de fuck kan dat?" momenten
 • Lekker spannend
 • Ambitieus verhaal
 • Laaaaaaaaaang en veeeeeel en grooooooot
 • Prachtige custom soundtrack
 • Dikke sfeer
 • Je bent echt even weg en wil stiekem niet terug
 • Van begin tot eind zo compleet als maar kan
 • Die intro
 • Heerlijk fysiek
 • Loran
 • Als je wil mierenneuken, maar waarom zou je?

  AlexvanTendelooDrs-jlcTanyaanoukbilipedown-the-hatchkaasfanaat

Droomachtig prachtig!

Wat een kunstwerk! De flow van deze ervaring gaat als een mes door boter en de creativiteit van de maker is te proeven in elk onderdeel. Deze game is een cadeau aan de escape room scene en zal te boek gaan als één van de beste ter wereld. Mega petje af aan de maker!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in August 2020

Played with 5 persons

Escaped: Yes  12:00 min


 • Fantastische flow 🤩
 • Verbluffende wow-momenten
 • Prachtige afwerking
 • Mooie diversiteit aan puzzels

  De Milde Dictatoranthony_boelaertTanyaStefandown-the-hatch

MoessMoessEscape LegendMember since: 2018 March 18 (288 rooms played)
Posted on: 2020 august 11

Holy Molly wat een kamer!

In juni 2018 voor het laatst mogen en kunnen spelen bij Down the Hatch. Uiteraard een treurige aangelegenheid toentertijd, maar een mega euforisch gevoel toen Molly's Game openging! Geen twijfel mogelijk, boeken die hap en in de auto naar Voorburg. Op escapetalk Molly nauwlettend in de gaten gehouden en de tienenregen zagen we voorbij komen.. Onze verwachtingen werden hoger en hoger en het werd bijna een vraag hoe het mogelijk is dat iedereen unaniem enthousiast is over Molly. We probeerden onze verwachtingen nog wel wat te managen, want hoe hoger de verwachting hoe harder je kan vallen.. Little did we know dat zelfs hetgeen we hadden kunnen bedenken en verwachten toch nog overtroffen zou worden!

Laten we beginnen met de entree. Persoonlijk heb ik dit nergens zo mooi gezien. Het uitje begint al op het moment dat je door de voordeur gaat, een prachtig decor mag aanschouwen en begroet wordt door super personeel! Ik wil complimenten geven voor de introductie en dat zelfs bij dit onderdeel aan het thema en verhaal is gedacht. We stonden te trappelen om te beginnen; enthousiasme: check, blijdschap: check, enige spanning: check.. Tijd om Molly haar spel te spelen!

Het zou tekort door de bocht zijn om te zeggen dat de sfeer van de kamer top is. Ik wil daar toch nog wat meer over kwijt. Mijn ervaring met kamers is vaak een constante kwaliteit van de kamer. Een ruimte kan wellicht mooier zijn dan de andere, maar daar zit weinig verschil in. Bij Molly heb ik het ervaren als een opbouw. Ik zou de kamer qua thematiek en sfeer willen vergelijken met een muziekstuk. Een muziekstuk dat mooi en rustig begint, waarbij er bij elk couplet en refrein meer instrumenten bijkomen. Als je denkt dat je de kers op de taart hebt gehad, komt er nog een couplet achteraan die nog mooier was dan alle voorgaande coupletten. Dit alles tot the grand finale!

Dan is er natuurlijk bij kamers zoals deze een groot risico dat de kwantiteit en kwaliteit van puzzels verloren raken. Het feit dat bij Molly de essentie van een escape room nog steeds aanwezig is, is denk ik een van de krachten van Molly en wat maakt dat deze geliefd is bij iedereen. De puzzels zijn divers, in thema, parallel op sommige punten, origineel en een niveau die ook ervaren escapers aan het werk zet. Ik heb me zo enorm vermaakt met de puzzels en dat in combinatie met het prachtige decor doet mijn escapehart heel hard kloppen.

Ik adviseer om Molly te doen nadat je al wat hebt rondgesnuffeld in escape roomland. Niet per se omdat de kamer te moeilijk is, maar ik denk dat je de kamer nog meer waardeert en ziet wat het kwaliteitsverschil is als je wat ervaring hebt. Als je eenmaal op het puntje van de top staat (Molly), kan je alleen maar beneden (de meeste escape rooms).

Ik ben zo blij dat Loran en zijn team hun escapeliefde en -passie, creativiteit, denk- en bouwwerk hebben vertaald naar Molly, zodat wij allemaal mogen genieten van zoiets gaafs!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in August 2020

Played with 4 persons

Team: The Unnameables

Escaped: Yes  59:37 min

  TanyaMiesssnorriedown-the-hatchDe Milde Dictator

tesstessJunior EscaperMember since: 2019 April 22 (40 rooms played)
Posted on: 2020 july 04

Niet te omschrijven.. zo VET!

Loran en team, wat jullie hebben neergezet is meer dan geweldig.. niet normaal!! Alles klopt in deze kamer. Gezonde spanning, gave puzzels, bizarre wtf momenten en ga zo maar door. Iedere escape fanaat moet hier naartoe gaan. Je krijgt spijt als je dat niet doet. Kan ik een 11 geven?


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in July 2020

Played with 4 persons

Escaped: Yes  79:44 min


 • Alles is TOP

  tessTanyadown-the-hatchDaphne

sjephaniesjephanieEscape GuruMember since: 2021 August 12 (223 rooms played)
Posted on: 2022 august 22

Molly's-terechte wereldwijde top 3-Game

Ik review helaas niet zo veel als wat ik zelf zou willen (iets met inconsequent zijn) maar ben vooral te laat begonnen, waardoor tussen het reviewen en spelen té lang tussen zit. Nu snap je natuurlijk waar dit naartoe gaat…Rede genoeg om een kamer zoals deze gewoon nog een keer te doen. Wat een straf!

Dit is zo'n kamer waarbij we meteen riepen, ‘Deze MOETEN we nog een keer doen!' 1 jaar later mochten we deze bijzondere escape nog eens ervaren. En (spoiler) het blijft geweldig.

De entree is fenomenaal, wat een manier om binnen te komen en een kamer te starten. Tel daar een hartelijk ontvangst bij op, en de zin om te beginnen wordt alleen maar groter. Voor mij zit een grote kracht in deze room aan het feit dat je totaal niet weet wat je te wachten staat. Dat moet je ook niet willen weten, dat ga je stukje bij beetje ervaren. Na een spectaculaire introductie mag je op ontdekkingsreis, en ontvouwt het verhaal zich verder.

Het decor is prachtig. Alles voelt zó realistisch aan. De tweede keer speelde wij deze kamer met twee onervaren (lees: 1 en 0 kamers) spelers, en ook zij vielen van de ene verbazing in de andere. Ik vind dat echt tof. Als je je eerste kamer speelt gaat alles (naar mijn ervaring) als een soort roes voorbij en ben je niet persé altijd bezig met de kleine details binnen het decor. Maar als zo'n teamgenoot tijdens het spelen wijst naar een klein onderdeel en roept: ‘Wauw, dat is gaaf gedaan!' Zegt dat voor mij genoeg. Van geur, tot licht, afwerking en ook het geluid en de muziek; ik snap niet hoe je het uit je handen krijgt. Ongelooflijk.

Puzzels zijn er genoeg te doen. Logisch op te lossen, maar ook logisch waarom je ze doet. Zij versterken het verhaal. Soms merk je in belevingskamers dat deze ‘ook zijn toegevoegd -want escaperoom' maar hier zijn ze het middel. En dat is knap. Er zit variatie in, iedereen kon even uitblinken en de lijn tussen parallel en lineair is divers. Sommige momenten even samen nadenken, en dan weer allemaal iets om handen hebben. De feedback wanneer iets opgelost is, is duidelijk en vaak op een mooie manier uitgevoerd.

Dan het verhaal. God, wat hou ik hiervan. Al krijg je niet direct alles mee, alles ademt dat over elk klein detail is nagedacht, niets is zomaar. Het voelde als een rollercoaster van emoties en zelden heb ik zoveel verschillende dingen gevoeld in 80 minuten tijd! Het is origineel, soms spannend (zeg maar oprecht niet heel gezellig) maar nooit horror. En zelfs een klein beetje emotioneel. Wat ik eerder benoemde is het feit dat het verhaal zich zo perfect ontvouwt. Elke stap die je zet is er weer eentje dichter bij hoe het zit. Ik heb mezelf heerlijk overgegeven aan de beleving en dat zou ik ook iedereen aanraden. Al denk ik dat je daarin geen keuze hebt. Er zitten onderdelen in die niemand koud laat, dat geloof ik niet. Zo ja, dan ben jij de rede waarom ik steeds plaatjes van stoplichten aan moet klikken om te bevestigen dat ik ‘echt' ben. Sorry.

Ik kan nog wel even doorgaan. Dit is niet voor niets mijn (en van vele anderen) een favoriet. Ik ben omver geblazen toen we ‘m de eerste keer speelde, en stiekem de tweede keer gewoon weer. Heerlijk om achterover te leunen, om je heen te kijken en gewoon te genieten. En ook dat zegt iets over iemand met de gemiddelde spanningsboog van een visstick. Het is het zo waard!

Bedankt Loran, voor het bouwen van deze parel, voor je ontvangst en napraten. Voor alle extra toelichting die je vol passie met ons wil delen en het bedenken en uitvoeren van dit bijzondere verhaal.

Ik kan nog wel uren doorgaan. Maar ik denk dat het wel duidelijk moge zijn. Op naar Voorburg, en ga deze terechte topkamer meemaken! Of voor de 2e keer, of 3e keer of…..


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in August 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Goede service
 • Origineel
 • Puzzels
 • Beleving
 • Verhaal
 • Spannend
 • Logica
 • Groot
 • Techniek
 • Alles jonge!!!

  katena3down-the-hatchDrs-jlc

thefertheferJunior EscaperMember since: 2017 August 19 (11 rooms played)
Posted on: 2020 august 19

De maker heeft zichzelf wederom overstegen!

Na alle andere kamers van Loran gespeeld te hebben keken we erg uit naar deze kamer. Toen we lazen dat de kamer in de voorverkoop ging aan het begin van de corona periode hebben we ook niet getwijfeld en zaten we bij de eerste 100 die deze kamer "gekocht" hadden.

De wachtruimte, de kamer de hele aankleding klopt van begin tot eind. Zodra je de deur van het pand ( let op niet van de room zelf ) achter je dicht doet ben je al in een andere omgeving. De puzzels zijn heel goed doorgedacht , geen gepriegel met cijferslotjes etc. Een paar behoorlijke mindfucks meegemaakt tijdens het spelen. Dat verklaard ook dat de kamers van Loran 80 minuten duren ipv 60 anders kom je zeker tijd te kort door alles wat er te zien is en het zou zonde zijn als je niet van de mooie afwerking kan genieten doordat het te gehaast zou moeten.

Bij het lezen van een van de recensies ( ik noem geen namen ) was er iemand behoorlijk negatief over deze kamer. Over dat er techniek uit 2020 gebruikt wordt in een kamer die zich afspeelt in 1971 . Wat verwacht je dan ? Een kamer met een ouderwetse draaitelefoon, gloeilampjes , en een atari ? Geloof me die moderne technieken storen totaal niet in de beleving!

Ik hoop ooit in de toekomst nog een kamer van Loran te mogen spelen!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in August 2020

Played with 5 persons

Escaped: Yes  79:29 min


 • goed verhaal
 • duur van 80 minuten
 • muziek, geluid, licht
 • verrassende puzzels
 • ontvangst ( altijd goed hier ! )
 • veel oh, en ah momenten
 • voorlopig laatste kamer van dit niveau

  Tanyachriskdown-the-hatch

TanyaTanyaJunior EscaperMember since: 2017 May 10 (46 rooms played)
Posted on: 2020 july 25

Beste escape room die ik heb gespeeld

Wàt een kamer is dit! Alles klopt; van de ontvangst, tot de kamers, de puzzels, het decor en ook het einde... Fantastisch!

We hebben dingen gezien die we nog niet eerder in kamers hadden gezien, er zitten een paar goede mindfucks in en de kamers zijn gewoon fantastisch aangekleed. We hebben onze ogen uit gekeken.
Helaas de kamer niet binnen de 80 minuten gehaald, maar we mochten hem gelukkig wel uitspelen. Het zou zonde zijn als je een van de kamers niet haalt, omdat alles even mooi en gaaf is.

Korte conclusie: ga deze kamer spelen!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in July 2020

Played with 5 persons

Escaped: No


 • decor
 • sfeer
 • mindfucks
 • puzzels
 • de host

  ron_tolidoElsadown-the-hatch

PimPimEscape ExpertMember since: 2016 April 10 (151 rooms played)
Posted on: 2020 june 22

Onze nieuwe favoriet

We vroegen ons af wanneer we voor het laatst een escape room hadden gespeeld. Dat bleek dus december vorig jaar te zijn geweest (iets met kinderen, een verbouwing, drukte..), toevallig ook bij Down The Hatch. Toen kwam Corona er ook nog tussendoor. Dat is natuurlijk schandalig, dus laten we zeggen dat we lichtelijk stonden te springen om weer eens een escape room te bezoeken. Toen we last minute een weekendje weg gingen in de buurt van Voorburg en alle, verwachte, positieve dingen lazen over Molly's Game was 1+1 al snel 2.

Het begint al bij de prachtige ontvangstruimte. Die trekt je meteen al het verhaal in. Na een warm onthaal door Loran, duidelijk een liefhebber, begonnen we behoorlijk roestig (niet zo gek na al die tijd), maar uiteindelijk wisten we de kamer net binnen de tijd te halen. We hebben nergens zitten haasten en geprobeerd zoveel mogelijk te genieten van de kamer. Alle puzzels voelden logisch, het geheel ziet er prachtig uit en het verhaal word mooi verteld. Als je dan uiteindelijk 10 seconden over hebt is dat genieten 80 minuten lang aardig gelukt denk ik :) En waar eindes van escape rooms toch vaak een beetje een anti-climax zijn (uitzonderingen daargelaten) voelde dat hier ECHT goed! Chapeau.

Ik wil het niet vergelijken met andere kamers, iedereens referentiekader is toch anders, maar toen we terug naar ons hotel reden zeiden Nathalie en ik tegen elkaar dat dit onze nieuwe favoriete kamer is. Dat wil na 142 kamers toch wat zeggen denk ik.

Je merkt aan alles dat er met liefde, 21 maanden (!) gebouwd is aan deze ervaring. Ik weet dat Loran twijfelt, maar ik hoop echt dat dit niet de laatste kamer is bij Down The Hatch. Dit vraagt om meer :) Dus allemaal massaal die kamer gaan spelen, zodat hij er niet omheen kan.


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in June 2020

Played with 2 persons

Team: escapetalk.nl

Escaped: Yes  79:50 min


 • Loran
 • Omvang
 • Sfeer
 • Einde

  TanyaAndreadown-the-hatch

1 woord: Wauw!

Wat een fantastische escaperoom! De tijd is ondergeschikt, het gaat hier echt om de beleving. Schitterend aangekleed en er gebeuren toffe dingen. Geef je ogen goed de kost en laat je meeslepen. Ik ben verliefd!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in December 2023

Played with 3 persons

Escaped: Yes

  Cynthia van Niedekdown-the-hatch

patjehartje1patjehartje1Senior EscaperMember since: 2022 June 03 (51 rooms played)
Posted on: 2023 october 22

Spannend!

Wat een leuke kamer met een heel leuk verhaal. Hele leuke puzzels en een unieke belevenis.


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in October 2023

Played with 4 persons

Team: Oklahoma

Escaped: Yes  89:00 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Beleving

  down-the-hatchElfeater

Eva_TmrEva_TmrJunior EscaperMember since: 2022 November 12 (24 rooms played)
Posted on: 2023 november 20

Wauw!

Bij binnenkomst stap je meteen een andere wereld binnen. De eigenaar/host ontvangt je daar en brengt je in de stemming. De escape room zelf is onwijs leuk. Het heeft veel origineel puzzels en je kan merken dat er veel tijd en liefde in de kamer zit. Na afloop merk je ook echt de passie voor escape rooms van de eigenaar. Hij verteld trots over de bouw en kan je ook goede tips geven voor andere leuke kamers. Verder wil ik er niet veel over kwijt omdat je het gewoon zelf moet gaan beleven!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in October 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes  56:18 min


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Goede service
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede begeleiding
 • Verhaal

  Eva_Tmrdown-the-hatch

BartBartEscape ExpertMember since: 2019 December 29 (73 rooms played)
Posted on: 2023 july 23

Top ervaring

Al heel lang op onze wishlist maar omdat we vaak last minute nog een kamer boeken was deze uiteraard altijd volzet, deze zomer dan toch maar eens werk gemaakt om met eigen ogen deze topper te gaan aanschouwen.

En wat voor een ervaring, top ontvangst, zalig goed afgewerkt en het verhaal klopt gewoon helemaal. Wees klaar om verrast te worden met een goeie mix van puzzels, wat wauw effecten maar vooral een zalig top escapeverhaal !

Wat ons betreft een absolute topper binnen het genre en zeker zijn quotering waard.


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in July 2023

Played with 3 persons

Team: MOT

Escaped: Yes  87:45 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Verhaal
 • Beleving
 • Spannend

  MA!down-the-hatch

suzyq277suzyq277EscaperMember since: 2018 June 30 (31 rooms played)
Posted on: 2023 june 16

Tot tranen toe geroerd.

Wat een ervaring. Deze kamer is tot in de puntjes nauwkeurig uitgevoerd. Ik ben sprakeloos en tot tranen toe geroerd. De muziek is prachtig. De puzzels zijn uniek en veelzijdig.

Wees op alles maar ook op niks voorbereid. Laat je meevoeren door al het moois in deze kamer en het prachtige verhaal.


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in June 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Beleving
 • Goede begeleiding
 • Verhaal
 • Diversiteit
 • Spannend

  Kittykit83down-the-hatch

EvelyneEvelyneSenior EscaperMember since: 2023 February 21 (75 rooms played)
Posted on: 2023 june 07

Mag ik nog een keer?

Een escaperoom, een experience, een ervaring waar je over blijft na denken.

Molly's game is de definitie van "alles klopt". Het verhaal, de puzzels en het decor sluiten naadloos op elkaar aan. En alles is schoon en prachtig afgewerkt. Alsof hij gisteren is gebouwd.

De host is ontzettend vriendelijk en praat met veel passie over de kamer. We hebben een heel interessant gesprek gehad over escaperooms en zorgde voor stof tot nadenken.
"Een escaperoom is een ontsnapping aan de realiteit"
Dat is zeker gelukt in deze 90 minuten.

Ik ga verder ook niks meer zeggen, dit moet je gewoon ervaren. Al vanaf het eerste moment van binnenkomst wordt je al meegesleurd in de wereld van Molly's game. Denk vooral niet te veel aan de tijd. KIJK OM JE HEEN!! Er is zoveel moois, zoveel details. Je hebt echt genoeg tijd om de puzzels te doen en te genieten van alles om je heen.

Ik kom nog een keer terug, puur om alles nog beter in me op te nemen.
Bedankt voor de geweldige ervaring!! We hebben genoten.


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in June 2023

Played with 5 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Diversiteit
 • Spannend
 • Verhaal
 • Logica
 • Beleving

  markgoedegebuuredown-the-hatch

VerokeVerokeJunior EscaperMember since: 2022 November 01 (18 rooms played)
Posted on: 2023 april 30

Holy mol(l)y…. Sprakeloos

Na veel heel veel goede recensies en pushes van vrienden hebben wij ons ook gewaagd aan Molly's game.

Met een gezonde dosis spanning kwamen we binnen in een decor van Wauw. Vanaf de start tot einde werden alle zintuigen geprikkeld en konden we onze ogen de kost geven. Met hier en daar (veel) WTF en emo momentjes.

De puzzels vonden wij het ook heel goed meevallen qua moeilijkheidsgraad. Heel logisch en origineel. De puzzels waren niet zomaar puzzels om een puzzel te doen, maar hoorden echt bij het geheel van het verhaal. Dit was zo onwijs goed gedaan. Deze waren een echt plezier om te doen.

En dan de host van dienst. Hoedje af om te horen hoe hij deze room in zijn eentje op 22 maanden in elkaar heeft gestoken. Echt schapeau. Top top top.

Dus voor de mensen die deze nog niet gedaan hebben. Zet deze zeker nog mee op je lijst. En een tip. Ga niet alleen naar daar omdat je verwacht dat deze top gaat zijn, maar ga ook om te genieten van deze room. Stap binnen en laat je onderdompelen in Molly's game.

Bedankt voor deze geweldige ervaring. Blij dat deze mee in mijn gedaan lijstje staat. ❤️¸


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in April 2023

Played with 5 persons

Escaped: Yes  75:44 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede prijs
 • Beleving
 • Verhaal
 • Goede begeleiding
 • Logica
 • Spannend
 • Spijt dat het al gedaan is 😂

  Verokedown-the-hatch

DannyZDannyZEscaperMember since: 2023 February 22 (42 rooms played)
Posted on: 2023 april 02

Topkamer vanaf binnenkomst

Wat een gave kamer zeg. 1 grote belevenis, niet raar dat deze kamer zo hoog in de ranking staat.


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in April 2023

Played with 5 persons

Escaped: Yes  57:00 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Origineel
 • Beleving
 • Goede begeleiding
 • Diversiteit

  DannyZdown-the-hatch

Fantastische beleving

Wat hebben wij onwijs genoten!

Allereerst, een fijne locatie met voldoende (gratis) parkeergelegenheid. Super fijn! De host was de eigenaar zelf. We hadden een enorm gastvrij ontvangst. Bij de start van het spel zat je direct in het verhaal en de sfeer.

Bij Molly's Game, zoals letterlijk al gezegd wordt, speel je haar spel. En wat voor een!
Ik heb enorm genoten van de prachtige storyline, waarin je bij elke stap verder meer en meer te weten kreeg over het verhaal en personages. De vele: ‘oh jaaa!' En: ‘huh?! Hoe dan?' momenten maakte het een super toffe ervaring. De spannende momenten in de kamer waren wat mij betreft goed genuanceerd en op de juiste momenten getimed.
Ik ga niet te veel spoileren. Het enige wat ik nog ga vertellen, is dat ik deze kamer enorm aanbeveel!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in March 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Verhaal
 • Goede begeleiding
 • Spannend

  down-the-hatchmarkgoedegebuure

StinnoStinnoEscape ApprenticeMember since: 2022 July 16 (14 rooms played)
Posted on: 2023 january 05

Waan-zin-nig

In de kerstvakantie heb ik samen met een team van 4 andere personen (waarvan er 3 nog nooit een escape room hadden gedaan) Molly's game geprobeerd te voltooien. En ik kan met trots vertellen dat deze personen er nu een nieuwe hobby hebben! Want ben je een leek op het gebied van escape rooms, doe je er af en toe eentje of heb je er al meer dan 100 gedaan? Boek deze kamer gauw, want Molly's game gaat je verbazen.

De algemene indruk & sfeer
De entree van deze escape room is al te zien op de afbeeldingen op de website. We werden ontvangen door een aardige gastvrouw en de sfeer zat er gelijk goed in. Want wat een prachtige en sfeervolle entree was dit! Hier krijg je iets meer informatie over het verhaal van de gastvrouw/heer. En als deze entree een voorbode is van de rest van het spel... EN DAT WAS HET ZEKER! Meer dan dat ga ik niet vertellen, ervaar het zelf maar.

Puzzels & experience
De verhouding puzzels/ervaring is zeer goed. Iedereen kan actief meedoen op vrijwel elk moment van het spel. Dit is in mijn ogen een belangrijk aspect voor een escape room, iedereen moet het leuk en naar zijn zin kunnen hebben. Pluspuntje. En de experience? Waanzinnig.

Je hebt niet het gevoel dat je moet rushen omdat er geen tijd zichtbaar is in de kamer. Hierdoor kan je je vol focussen op het spel en het verhaal. Je krijgt 90 minuten om het spel te voltooien. Wij stonden na 85 minuten vol adrenaline buiten. Met een gemixte groep van beginners en wat meer ervaren spelers is dit spel dus prima te voltooien!

Zijn er dan helemaal geen minpunten? Eigenlijk niet. Een fysieke puzzel vond ik een beetje raar maar konden we zonder hints oplossen. Maar dat mag de pret niet drukken!

Conclusie
Ik ga hier niet meer woorden aan besteden dan nodig. Eigenlijk moet je gewoon stoppen met het lezen van de reviews en als de wiedeweerga deze kamer gaan boeken. Want het is een pareltje. Elke review die je leest is een spoiler voor jezelf. Je merkt aan alles dat de eigenaren liefhebbers zijn van escape rooms en weten hoe je een topkamer neer kunt zetten. Ik hoop dat de eigenaren gauw besluiten om een tweede kamer te gaan bouwen, want dan zien ze ons in ieder geval heel snel terug.


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in January 2023

Played with 5 persons

Escaped: Yes  85:00 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Verhaal
 • Beleving
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad

  markgoedegebuuredown-the-hatch

RandomYouriRandomYouriEscape ExpertMember since: 2021 November 12 (93 rooms played)
Posted on: 2022 november 23

Sprakeloos!

Er zijn geen woorden genoeg om te beschrijven hoe ik deze kamer heb ervaren. Samen met mijn broertje ben ik aan dit spel begonnen en we stonden met onze mond vol tanden buiten. Alles aan deze kamer was perfect! Het decor, het licht, het geluid, de epische props, het verhaal, je mond heeft geen tijd om van verbazing op verwondering dicht te gaan. Daarnaast werden we hartelijk ontvangen nadat wij last minute hebben kunnen komen spelen, hartelijk dank daarvoor naar de eigenaar. Dit is echt een absolute aanrader en een must voor iedere escape liefhebber waarin alle zintuigen geprikkeld worden. Op dit moment is Molly's game mijn nummer 1. Wauw!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in November 2022

Played with 2 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Diversiteit
 • Goede begeleiding
 • Logica
 • Spannend
 • Zeer hartelijke ontvangst en eigenaar!

  markgoedegebuuredown-the-hatch

Prachtig decor en goede service

Het is al een tijdje geleden (ergens in November 2023) dat ik de kamer heb gespeeld, maar ik vergat altijd de reviewed te schrijven. Uiteraard kan ik nu wel neerpennen wat me echt is bijgebleven van de kamer die zo hoog scoort op Escape Talk.

Aangezien deze zo hoog staat, liggen de verwachtingen zelf ook enorm hoog en dat is geen cadeau voor elke kamer. Bij het binnenkomen word je al meteen omver geblazen door het prachtige decor en ik had niets anders verwacht, wanneer ik de vorige reviews las bij het boeken. De Service is echt perfect, we hadde namelijk een last-minute cadeau bon gekocht en hebben die binnen het uur mogen ontvangen. Echter voldeed de kamer puzzel gewijs echt niet aan de verwachtingen, maar dat is voor iedereen uiteraard persoonlijk. Het decor daarentegen is gewoonweg prachtig en alleen daarvoor zou ik hem al aanraden om te spelen.


9

Ambiance: 10.0

Game experience: 8.0

Service: 9.0


Played in November 2022

Played with 5 persons

Escaped: Yes


 • Decor
 • Great service
 • Not really original

  Astradiddown-the-hatch

Wauw, geweldig, top

We gingen met hoge verwachtingen deze escape binnen. En we zijn zeker niet op onze honger blijven zitten. We waren met zijn 2tjes en dat is best wel zwaar in deze escape. We hebben hem dan ook niet gehaald, maar komen wel terug om hem uit te kunnen spelen, want wat we zagen was af, dus we kijken uit naar wat er nog zal volgen.....

Decor top, muziek top, host top.

Doe zo verder !!!!!!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in October 2022

Played with 2 persons

Escaped: No


 • Exciting
 • Great host
 • Storyline
 • Puzzles
 • Great service
 • Ambiance

  Kokocherryberrydown-the-hatch

De beste aftrap als eerste Escaperoom!

Ik had nog nooit een Escaperoom gedaan, en had er altijd een vrij sceptisch beeld over dat het snel in elkaar is gezet om een paar centen te verdienen. Maar na het spelen van deze 'kamer' is dat hartstikke overduidelijk niet waar en een heel slecht vooroordeel!

Wat was dit immens gaaf zeg, van begin tot einde; je wordt letterlijk in de sfeer ondergedompeld en het voelt werkelijk aan alsof je in een andere wereld terecht bent gekomen. De oog op detail is van ongekend hoog niveau, van aansluitpunten van het verhaal die verwerkt zijn in de puzzels tot aan de fotolijsten. Er is letterlijk over alles dubbel nagedacht en je gaat al je zintuigen nodig hebben om hem te halen!

Het enige puntje dat ik heb is dat het verhaal erg uitgebreid is, misschien iets té want het is net te lastig te volgen tussen alle puzzels door. Zou natuurlijk ook kunnen komen doordat het onze eerste 'kamer' ooit was, en dat we daardoor ons niet echt bezig hielden met het verhaal volgen.

Enorm bedankt aan de maker voor het uurtje napraten en de 7 minuten extra zodat we de 'kamer' in zijn geheel konden afmaken :)


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in August 2022

Played with 3 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede prijs
 • Beleving
 • Diversiteit
 • Goede begeleiding
 • Logica
 • Spannend
 • Verhaal

  down-the-hatchHeyArian

Drs-jlcDrs-jlcEscape LegendMember since: 2021 November 28 (227 rooms played)
Posted on: 2022 august 22

Holy Mo(l)ly! 🙌

Vandaag weer een bezoekje gebracht aan de crème de la crème van de escape-wereld; Molly's Game van Down The Hatch in Voorburg 😍. Ongeveer een jaar geleden (21 augustus 2021) speelde ik deze kamer voor het eerst met het team ‘Verblauwkes' (4 personen). Toen deed ik helaas nog weinig met escapetalk.nl en heb ik ook geen review geschreven 😓. Met terugwerkende kracht reviewen doe ik niet, dus ik ben super blij dat ik ‘m nog een keer gespeeld heb, zodat ik Molly's Game alsnog kan voorzien van een ode, lofzang, eerbetoon… you name it.

We speelde weer met vier personen, alleen nu hadden we twee onervaren escapers bij ons. Waarvan er eentje nog nooit een escape room had gedaan. Het is stom misschien om haar dan meteen met één van de betere te laten starten (want dat is wat Molly's Game is). Aan de andere kant laat Molly's Game voor mensen die sceptisch staan tegenover het medium ‘escape room', goed zien dat een escape room niet louter een kamer is met een stuk of vijf puzzels, die je op moet lossen om eruit te komen binnen 60 minuten. Dus zou ik het aanraden om Molly's Game je eerste kamer te laten zijn? Dat ligt heel erg aan degene voor wie het de eerste escape room is; in ons geval had het een zeer positief resultaat 😉.

Genoeg over ons; snel over de kamer. De kracht van Molly's Game zit ‘m onder andere in dat je niets van de kamer weet voordat je ‘m gaat spelen. Hierbij refereer ik even aan de allereerste keer dat ik deze kamer speelde. Je hebt een kort zinnetje op de website en een logo en that's it. Verder weet je helemaal niet waar het verhaal over zou kunnen gaan óf wat je kunt verwachten. Dit zorgt voor de nodige voorpret (met speculatie wat je te wachten gaat staan) én maakt de kamer een grote verrassing. Ik zou ook iedereen aanraden om niet op onderzoek uit te gaan om te achterhalen wat het verhaal is óf wat er precies gebeurt tijdens Molly's Game. Houdt je dom en beleef de kamer volledig blanco. Wij hadden aan onze twee medespelers ook niets weggegeven over het verloop van de kamer en het verhaal, waardoor het voor hen dezelfde lading had als voor ons toen wij ‘m voor de eerste keer speelden.

De kamer heeft meerdere keren een grote wauw-factor op verschillende gebieden. Wauw-factor 1 is het verhaal. Het is ingenieus en veel inhoudend. Het gaat van spannend, naar vrolijkheid, naar droefheid en alles daartussen in. Daarnaast is het duidelijk gedurende je het spel speelt. Je weet helemaal niets voordat je begint, maar weet daarna goed wat je gedaan hebt en het verhaal ontvouwt zich gedurende het spelen op een zeer duidelijke manier. Omdat wij nu voor een tweede keer speelde en het verhaal dus al wisten, konden we goed letten op de vele easter-eggs die te vinden zijn in de kamer en die we de eerste keer gemist hadden. Dit maakt het dus ook gaaf om ‘m voor een tweede keer te spelen.

Wauw-factor 2 zit ‘m in de effecten en de daarbij horende decoratie en thematisering. Je staat met open mond te kijken als er bepaalden dingen gebeuren in deze kamer. Toch is het geen show-off van ‘kijk eens wat ik kan', maar past het feilloos in het verhaal en bij de dingen die jij doet als speler. Alles wat er gebeurd is logisch en passend, maar toch verbazingwekkend.

De laatste wauw-factor die ik wil benoemen is de spelbeleving. Ik ga héél eerlijk zijn. Toen ik Molly's Game voor de eerste keer speelde vond ik de puzzels wat minder, omdat het veel al hetzelfde is wat je moest doen én de kamer qua puzzels weinig diversiteit bevat. Nu, na de tweede keer, ben ik juist super enthousiast over de puzzels, omdat ik nu inzie dat het handelingen zijn die volledig passen in het verhaal. Het zijn logische dingen die je doet. Je zou het kunnen beschrijven als puzzels die volledig in thema zijn. Daarbij zijn ze niet te moeilijk en ook niet te gemakkelijk. Voor een onervaren speler is het net zo goed te doen om binnen de gegeven tijd uit de kamer te komen als voor een ervaren speler. Dit hebben we vooral gemerkt, omdat we met twee onervaren spelers waren, die eigenlijk goed wisten wat ze moesten doen. Een prima evenwicht als je het mij vraagt.

Toen we uit de kamer kwamen hebben we nog lang nagepraat met de eigenaar, die onze twee teamleden ook even onderwierp aan een quiz over de kamer. De eigenaar heeft een super mooie gedachten over escape rooms in het algemeen én kan vol passie vertellen over zijn eigen en andere kamers. Het is altijd super tof om mensen te ontmoeten die de passie delen.

Al bij al; Het is gewoon een must-do voor iedereen. Molly's Game staat terecht in de top 3 van escapetalk.nl. Ik kan me ook haast niet voorstellen, dat deze op wat voor manier dan ook tegenvalt. Iedereen kan hier positieve dingen ervaren. Daarbij is het een vooruitstrevende kamer én hoop ik dat nieuwe bouwers van escape rooms toch wat inspiratie op gaan halen bij Molly's Game en dan met namen over hoe je óók een escape room vorm kunt geven.

Enkele tips voor mensen die interesse hebben om deze kamer te willen spelen:
- Speel deze kamer met maximaal 4 personen i.v.m. dat iedereen iets kan doen en toch het verhaal goed meekrijgt;
- Het maakt niet uit óf je weinig óf veel ervaring hebt, het zal je hoe dan ook verbazen en verrassen;
- Gewoon boeken, joh! Hier ga je echt géén spijt van krijgen 👍.

Lieve mensen van Down The Hatch, bedankt voor het bouwen en onderhouden van deze fantastische kamer. Keep up the good work! Ik kan géén genoeg krijgen van Molly's Game én wie weet kom ik nog ooit een derde keer spelen. Bedankt voor de fijne middag!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in August 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Goede service
 • Spelbeleving
 • Origineel
 • Goede prijs
 • Verhaal
 • Goede begeleiding
 • Logica
 • Moeilijkheidsgraad
 • Decoratie en thematisering
 • Effecten
 • Licht en geluid
 • Gepassioneerde eigenaar

  down-the-hatchsjephanie

Brenda (25 rooms played)
Posted on: 2022 july 13

Wauw!

W
A
A
A
A
A
A
A
A
A
A
U
U
U
U
U
U
W
W
W
W
W

Prachtig! Wat een meesterwerk is dit zeg! De hele kamer is een beleving van kop tot teen. Bij elke deur die open gaat, kom je in een hele andere realiteit. Je wordt meegetrokken in het verhaal, en dit al vanaf de eerste seconde.
Het verhaal start al bij de inkomhal waar je als het ware meteen in het spel zit.
Het doel van Laurent was om de mensen voor 80 minuten uit de realiteit te halen, en of hij hierin geslaagd is!
De minuten vliegen om, en je valt van de ene verbazing in de andere. Wanneer je denkt alles gezien te hebben, komen er toch meer special effects naar boven.
Het hele verhaal klopt. Van de eerste tot de laatste zin. En moest je toch een link in het verhaal hebben gemist ( door alle andere waanzinnige dingen die er te zien waren), dan licht Laurent dit graag voor je toe aan het einde. Zo mis je hoe dan ook niks van de kamer en Molly's verhaal.
Luister naar het advies van Laurent, en geniet. Want wat je zal zien is een uitgezonderd prachtig plaatje en een escapegame van hoogstaande kwaliteit!

Gewoon: WAUW!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in July 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes

  Brenda_Wouterdown-the-hatch

Load more reviews